Αστερίξ Ο Γαλάτης - Ιστορίες

" To Μεγάλο Ταξιδι" ειναι αυτο που λες Starbuck...

Εκει εκανε και ο Οβελιξ μια απο τις μεγαλυτερες κρεπάλες -γλουγλου γεμιστα με αρκουδα!!!!
 
Nessie, σαν γνήσιος λάτρης των γλωσσών οφείλω να πω ότι είναι πολύ καλή η ιστοσελίδα που μας προτείνεις! Νομίζω ότι ο ενθουσιασμός μου είναι έκδηλος κι από το νέο μου αβαταρ... :)
 
Sofologiotatos είπε:
Nessie, σαν γνήσιος λάτρης των γλωσσών οφείλω να πω ότι είναι πολύ καλή η ιστοσελίδα που μας προτείνεις! Νομίζω ότι ο ενθουσιασμός μου είναι έκδηλος κι από το νέο μου αβαταρ... :)


Ε;;;;;8)

Μάλλον το άλλαξες πάλι ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι;;;; :what:

(δε φημίζομαι για υψηλό IQ...) #)
 
:D :D Juanita, το άβαταρ που αναφέρω ήταν το εξώφυλλο του "Γιου του Αστερίξ" στα Τουρκικά (Asteriks'in oglu). Δεν το βλέπεις επειδή το άλλαξα (για κάποιον λόγο δεν φαινόταν καλά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο φόρουμ), κι έτσι είπα να "φορέσω" προς το παρόν ένα εξώφυλλο του λατρεμένου Edika. :ccool:
 
πιστευω απο τα ωραιοτερα κομιξ ολων των εποχων!!!!!
 
Να βαλω τις μεγαλες απομιμησεις?

Ενα τευχος με τους χαρακτηρες του Αστεριξ αλλα απο αλλους καλλιτεχνες...

Υπαρχει και Λουκυ Λουκ...

Μερικες ιστοριες που μου αρεσουν...

Και η συλλογη μου απο "ελαχιστα ευσωμους"...

Ysterix.jpg

P1090424.jpg

P1090427.jpg

P1090428.jpg

P1090429.jpg

P1090430.jpg

P1090431.jpg

P1090432.jpg

P1090434.jpg

ovelix.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στη Γαλλία το 35 άλμπουμ του Αστερίξ, το Ο Αστερίξ και οι Πίκτοι. Το αξιόλογο με αυτό το άλμπουμ είναι το ότι αποτελεί την αποχώρηση του Ιντερζό από τη σειρά που την αναλαμβάνει το δίδυμο Jean-Yves Ferri (σενάριο) και Didier Conrad (σκίτσο). O Ferri προσωπικά μου είναι άγνωστος, τον Conrad τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα σαν συνεργάτη στο σκίτσο και το σενάριο στα 2 άλμπουμ του Λούκυ Κιντ (1995 κ 1997) και στα σκίτσα της σειράς Κότον Κιντ (6 άλμπουμ μεταξύ 1999-2003) και στις δυο περιπτώσεις με τη συνεργασία του Yann. Το παρήγορο είναι ότι στη σελίδα της Μαμούθ Κόμιξ στο Facebook αναφέρεται ότι επίκειται έκδοση της ιστορίας και στα ελληνικά (χωρίς να προσδιορίζεται όμως το πότε)

http://www.asterix35.com/auteurs-en.html'>http://www.asterix35.com/auteurs-en.html

http://www.asterix35.com/
 
Βρήκα χθες το 35ο άλμπουμ της σειράς, Το "ο Αστερίξ στους Πίκτους" στα ελληνικά από την Μαμούθ κόμιξ. Αναφέρει σαν χρονολογία έκδοσης Ιούλιος 2014, οπότε μάλλον η έκδοσή του δεν είναι και πολύ παλιά νέα.

Όπως αναφέρω και στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι ένα άλμπουμ που το περίμενα μα ανυπομονησία, καθώς σηματοδοτεί αλλαγή στο τιμόνι της σειράς. Μετά από 23 χρόνια και 10 άλμπουμ ο Uderzo παραδίδει την θέση του σεναριογράφου στον Didier Conrad, ενώ παραδίδει και για πρώτη φορά την θέση του σκιτσογράφου στον J. Y. Ferri. Το άλμπουμ ακολουθεί τέσσερα όχι ιδιαίτερα καλά (έως απογοητευτικά) άλμπουμ, τα: 31. Ο Αστερίξ και η Λατραβιάτα (2001 σε σενάριο Uderzo) ένα αρκετά κακό άλμπουμ, 32. Η επιστροφή των Γαλατών (2003, σενάριο Goscinny και Uderzo) μια συλλογή ξαναδουλεμένων ολιγοσέλιδων περιπετειών του Αστερίξ που είχαν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα, κάποιες καλές, κάποιες όχι και τόσο, συνολικά ψιλοενδιαφέρον αλλά και ψιλοαρπαχτή, 33. Και ο ουρανός έπεσε στα κεφάλια τους...(2005, κείμενα Uderzo) ... και στα δικά μας. ό,τι χειρότερο έχει εκδοθεί στη σειρά και 34. Τα γενέθλια του Αστερίξ και του Οβελίξ (2009, κείμενα Uderzo και Goscinny) ο βασικός σκελετός είναι σε κείμενο του Uderzo, ενσωματώνει και κάποιες επετειακές ιστορίες που είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε γαλλικά περιοδικά συνολικά ένα μάλλον αδιάφορο, σχεδόν κακό άλμπουμ. Ακόμα και τα δυο άλμπουμ που είχαν προηγηθεί αυτής της τετράδας (Τα ρόδο και ξίφος του 1991 και η Γαλέρα του Οβελίξ του 1996) είχαν δεχτεί αρκετή αρνητική κριτική, αν και προσωπικά παρόλο που δεν τα συμπεριλαμβάνω στα αγαπημένα μου, τα θεωρώ αξιοπρεπή.

Άξιζε λοιπόν η αναμονή των 9 (8) χρόνων για να βγει μια εντελώς καινούρια ιστορία; Μάλλον όχι. Η ιστορία είναι πολύ "σφιγμένη" σε σχέση με προηγούμενες "ταξιδιωτικές ιστορίες". Το σκίτσο είναι αρκετά καλό, το σενάριο όμως θα έλεγα ότι είναι μάλλον αδιάφορο. Αν αυτό οφείλεται στο τρακ της πρώτης φοράς θα φανεί στα επόμενα άλμπουμ, αν (όπως υποψιάζομαι) αυτό είναι απλά μια προσπάθεια ευπρεπισμού του Αστερίξ και αποφυγής της αναπαραγωγής των ρατσιστικών αλλά και διασκεδαστικών εθνικών στερεοτύπων των λαών που επισκέπτεται μιλάμε για οριστική παρακμή και υποβάθμιση του κόμιξ.
 
Διαβασα κι εγω τους Πικτες. Εχω πολλα χρονια να διαβασω "κανονικο Αστεριξ" για να συγκρίνω, αλλα εχω να πω οτι το συγκεκριμενο με εκανε να γελασω πραγματικά 3-4 φορες, και το θεωρησα καλο σημαδι :)

[edit] off topic / αναφορα σε copyrighted υλικο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχαριστω φιλε thor για τις πληροφοριες.

Εχω σχεδον ολα τα Αστεριξ, δεν ξερω αν και ποια λειπουν, πρεπει να το τσεκαρω..

Ποσο εχει το Αστεριξ?
 
είναι στα 4,30 αν θυμάμαι καλά
 
Να ζητησω μια χαρη απο ολο το φορουμ?

Επειδη μενω Γερμανια, μπορει να το παρει καποιος για μενα , να το στειλει και να του στειλω τα λεφτα?

Ζηταω πολλα?
 
Ρε παιδιά, να ρωτήσω που το βρήκατε το καινόυργιο τεύχος? Τρία περίπτερα ρώτησα και με κοίταζαν ωσάν εξωγήινο...
 
Σε ψιλικατζίδικο στο Ηράκλειο
 
Μόλις χθες κατάφερα να διαβάσω τη νέα ιστορία "Ο Αστερίξ στους Πίκτους".

Λοιπόοοον: Το σχέδιο μου άρεσε αρκετά, ήταν στα χνάρια του δημιουργού Uderzo με ελαφρές αλλαγές από τον νέο σχεδιαστή. Όσον αφορά στα κείμενα και γενικότερα στην ιστορία... χμμμ μάλλον άγευστη η αίσθηση που μου άφησαν.

Βέβαια είναι η πρώτη εντύπωση, θα το διαβάσω ξανά και ξανά για να εκφέρω οριστική γνώμη...
 
^..."o Γαλάτης ήρως, ο Αστερίξ", δέχθηκε το πρώτο ουσιαστικό πλήγμα, με τον θάνατο του πνευματικού του πατέρα, Ρενέ Γκοσινί.

Ο "θείος" (...εμπεριέχει και pun αυτό) Αλμπέρ Υντερζό, τον κράτησε (ψηλά) στη ζωή, για τρεις ακόμη ιστορίες. Κύκνειο άσμα ο "Γιός" λοιπόν, καθώς ήδη από το επόμενο τεύχος φάνηκαν πολλά τα σημάδια εκφυλισμού, και, "ο Αστερίξ στις Ινδίες", ήταν ένας άνοστος σεναριακά, ατακαδόρικα, και νοηματικά, επίλογος, τύπου "κουλτούρα να φύγουμε ναούμ"... Είχε ήδη αρχίσει ν' αφήνει μια αίσθηση "χαζομάρας", υπερβολής, ανούσιας φλυαρίας (και μιλάω με βάση την έκδοση Ψαρόπουλου, που είχε τουλάχιστον να παρατάξει την μεταφραστική ανωτερότητα ενός Αργύρη Χιόνη, κόντρα στην μετέπειτα ένδεια της από Μαμούθ-Κόμιξ συνέχειας. Οπότε φαντάσου.......). Το σκίτσο επαρκώς δυνατό ακόμη, έστω κι αν και αυτό είχε μόλις αρχίσει να δείχνει σημάδια παρακμής, ήταν ένας καλός λόγος για τον οποίο μπορώ προσωπικά να βάλω ακόμη και αυτό το τεύχος στις "ένδοξες μέρες" της σειράς. Κι εκεί, αυλαία.-

Από το παντελώς απρόσμενα "ανύπαρκτο" και στα όρια του προκλητικού (....δεκαετίες πάνε, κι ακόμη κλαίω τα λεφτά μου, και ΦΥΣΙΚΑ, όχι μόνο αυτά...), με βάση το τί είχε προϋπάρξει, "Ρόδο και ξίφος", ξεκίνησε μια κατρακύλα τύπου "η Ελλάδα στην κρίση" : κάθε νέο επεισόδιο και χειρότερα.....Κάποιος θα έπρεπε να μπορούσε να είχε ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ στον ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ Υντερζό να μην βεβηλώσει άλλο -...ΟΠΩΣ βεβήλωσε...- την απαράμιλλη μαγεία που ο ίδιος (μαζί με τον Ρενέ) μας είχε για χρόνια χαρίσει...

Όπως και κάποιος μακάρι να ήταν σε θέση να απαγορέψει την σκύλευση από "συνεχιστές". Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα ρε παιδιά...Case closed, κάπου κοντά στα μέσα των '80ies. Αφήστε τον τον Γαλατάκο ν' αναπαυτεί...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς έχεις δίκιο φίλε. Η αλήθεια πονάει. ΠαρΒ΄ όλα αυτά όμως πάντα λαχταράει η ψυχή μου μια νέα περιπέτεια των πιό αγαπημένων ηρώων μου...
 
Πίσω
Μπλουζα