Ατάκα Κουίζ

8. κ.τσοπέη, ψυχή και σάρκα
 
3. Ένας τρελός - τρελός Βέγγος (η σκηνή με τον μπάτλερ, από τις πιο απολαυστικές)

Την 8 την θυμάμαι στους τίτλους του "Ψυχή και Σάρκα". Στίχος του Ομάρ Καγιάμ, αν θυμάμαι καλά. Σε ποια σκηνή την λέει η Τσοπέη;
 
Ναι, ναι, ετσι ακριβως!

Τον στιχο του Καγιαμ τον λεει η Κορινα Τσοπεη στην τελικη σκηνη του εργου, λιγο προτου γραφτει η λεξη Τελος.
 
1. Κωνσταντινου-Τζανετάκος καλώς ήρθε το δολάριο
 
Υστερα απο τη σωστη απαντηση που εδωσε ο tzias, μονες αναπαντητες ειναι πλεον η 2 και η 4.

Ασπρομαυρες ταινιες και οι δυο. Ας βοηθησω λιγο! ;)
 
Ποια Αννούλα είναι αυτή της 4 ήθελα να 'ξερα :xm:

Αννούλα είναι η Λάσκαρη στο "Μια κυρία στα μπουζούκια" αλλά δεν είναι από εκεί (άσε που είναι κι έγχρωμη)

Αννούλα και η Βαλσάμη στο "Οι κυρίες της αυλής" αλλά ούτε εκεί

Αννούλα η Βαλάκου στο "Αμαξάκι" αλλά ούτε εκεί

Κάτι μέσα μου μού δείχνει Φωτόπουλο για τον άντρα του διαλόγου ...
 
Ωραιος διαλογος, ε; Πανεξυπνη και αποστομωτικη η Αννουλα! Λατρεμενη μου ατακα που οταν την πρωτοακουσα μου εκανε φοβερη εντυπωση ο τροπος που η νεα γυναικα γυρισε το ρητο υπερ της, στον κορτακια.....

.......Ο οποιος κορτακιας, δεν ειναι ο Φωτοπουλος και οφειλω να πω οτι δεν ανηκει στα πολυ γνωστα ονοματα ηθοπιοων. Η Αννουλα παλι, ναι.
 
Οι απαντήσεις

1. Το ποσο γελαω μ' αυτην την ατακα, δε λεγεται! Μεχρι δακρυων, κυρολεκτικα!


Τη λεει ο Γιωργος Κωνσταντινου στον Αλεκο Τζανετακο που υποδυεται τον αδελφο του στην ταινια Καλως ηρθε το δολλαριο. Κηφηνας ο Τζανετακος και ο Κωνσταντινου προσπαθει να τον στρωσει σε καμια δουλεια για να δουνε Θεου προσωπο. Αλλα εκεινος αντιθετα αφηνει μουσι και κυκλοφορει χαλαρος και χαρουμενος εις βαρος του εργατικου αδελφου.



Μια ατακα που απο μονη της ειναι εικονα. Οταν την ακουω φανταζομαι τον Τζανετακο με πλεξουδες και δυο φιογκους δεμενους επανω!



2. Διαλογος μεταξυ Βασιλη Αυλωνιτη - Νικου Ριζου, στην ταινια Ενα εξυπνο - εξυπνο μουτρο.



Μολις εχει φυγει απο το γραφειο η ωραια Νανα (Νινη Τζανετ), ερωμενη του Αυλωνιτη, αφου εχει καταφερει να του αποσπασει το διολου ευκαταφρονητο - για το 1964 - ποσο των 20.000 δρχ. Οταν ο Αυλωνιτης διατεινεται πως η Νανα τον λατρευει, ο Ριζος του τη λεει κανονικα!



3. Μαθηματα καλης συμπεριφορας απο το υπηρετικο προσωπικο προς τον Θαναση Βεγγο, στην ταινια Ειναι ενας τρελος - τρελος Βεγγος. Ο μαθητης αποδεικνυεται ανεπιδεκτος, αφου οπως δηλωνει μονο ενα γιαουρτι με το κουταλι μπορει να φαει.



4. Κι ερχομαστε στην ταινια που σας ιντριγκαρε πιο πολυ απο ολες......Οι Αμαρτωλοι (1970) ταινια του Φινου και σε σκηνοθεσια Γιαννη Δαλιανιδη. Η σκηνη λαμβανει χωρα στο δικηγορικο γραφειο οπου εργαζεται η Μπετυ Λιβανου (Αννα Σπηλιοπουλου στο εργο).



Ο Νικος Δενδρινος, ειναι γνωστος και τακτικος πελατης του γραφειου αυτου και καθε φορα που το επισκεπτεται, δε χανει την ευκαιρια να ριξει τα διχτυα του στην ωραια υπαλληλο. Εκεινη ομως καταφερνει με την ανεση και την ευστροφια της να ξεφυγει, με μια ατακα που για μενα ειναι απο τις πιο εξυπνες στον ελληνικο κινηματογραφο.



5. Σκηνη απειρου καλλους αναμεσα στον Δημητρη Παπαμιχαηλ και τον Γιωργο Τσιτσοπουλο απο την Αλικη στο Ναυτικο. Ο Δημητρης ξενυχτα μονος του στον θαλαμο των δοκιμων, υστερα απο την αρνηση του φιλου του Γιαννη Μαλουχου να συμμετεχει στο ξενυχτι του. Ξενυχτα και σκεφτεται - ποια αλλη; - την αγαπημενη του Αλικη. Ξαφνου βλεπει στο διπλανο κρεβατι εναν αλλον δοκιμο να μη μπορει να κοιμηθει και νομιζει οτι κι εκεινος ειναι ερωτευμενος. Τελικα ομως, το ξενυχτι του δοκιμου, οφειλεται σε στομαχικες διαταραχες. Κριμα παντως, γιατι το ονειροπολο βλεμμα του, αλλα εδειχνε!



6. Απο τις Διπλοπενιες η ατακα και ο διαλογος αναμεσα στον Διονυση Παπαγιαννοπουλο και τον Βασιλη Αυλωνιτη. Ο πρωτος ρωτα τον δευτερο αν θα αντεχε να εβλεπε τη γυναικα του πανω στο τραπεζι να χορευει. Αυτο το κανει γιατι θελει να διακολογησει τον Παπαμιχαηλ που θυμωσε οταν ειδε πανω στο τραπεζι τη δικη του γυναικα σε στιγμες τρελου κεφιου. Ο Αυλωνιτης ομως ξεγλυστρα με μια οχι μονο αστεια, αλλα και διπλωματικη απαντηση.



7. Βασιλειαδου - Σταυριδης στον διαλογο, απο την Ωραια των Αθηνων. Εκεινη δεσποινις προς αναζητηση γαμπρου εκτοξευει σε ολη την ταινια μαργαριταρια ανευ προηγουμενου. Ετσι κι εδω. Λουκια ηθελε να πει.....λυκεια ειπε!



8. Σε αυτη την ατακα βασιζεται και ολη η ταινια του Ερρικου Ανδρεου, Ψυχη και σαρκα. Ο γοητευτικος πιλοτος Κωστας Πρεκας απατα τη γυναικα του, Κορινα Τσοπεη, αλλα αυτη ξερει να περιμενει και να ελπιζει πως αν τον αφησει ελευθερο, τοτε εκεινος μπορει να γυρισει κοντα της. Και οντως ετσι γινεται. Γυριζει κοντα της, ενω εχει την απολυτη ευχερεια να μην το κανει και ακριβως αυτο ειναι που δινει τοση αξια στον γυρισμο του. Μενει κοντα στη γυναικα του για παντα και ειναι ξανα απολυτα δικος της.



Τα λογια αυτα τα λεει η Κορινα Τσοπεη λιγο πριν απο το φιναλε.


 


Μariadegrecia, οι απαντησεις 5, 6, ειναι δικες σου!



Rapide, η απαντηση 7, ειναι δικη σου!



Ntsmrtz, η απαντηση 8. ειναι δικη σου!



Retrofan, η απαντηση 3, ειναι δικη σου!



Tzias, η απαντηση 1, ειναι δικη σου!


 


Mariadegrecia, εισαι η νικητρια του Ατακα Κουιζ Νο 4. Μπραβο!



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ σοβαρα κερδισα μια φορα! πω πω ευχαριστω! Βασικα θελω και εγω να βαλω μερικες ατακες που μαρεσουν και ειμαι περιεργη αν τις βρητε, να τις βαλω απο εδω ή να ανοιξω καινουργιο?
 
Μαρούλα θα ήταν προτιμότερο να τις βάλεις ή στο παρόν ή στο άλλο thread με τις ατάκες ώστε να μην ανοιχτεί και τρίτο, εάν δε σε πειράζει!
 
ναι για αυτο ειπα να ρωτησω!

Οριστε λοιπόν και από μένα! Βασικά δεν είναι και πάρα πολυ γνωστες ατάκες αλλά εμένα μου έχουν αρέσει και θα ήθελα να δω αν τις προσεξαν και άλλοι!

Part 1:

1) Ποντίκι είναι και περπατάει, τι ήθελες να παίζει, μαντολίνο?

2)- Μην τραβάτε κύριε.

- Δεν τραβάω, σπρώχνω!

3)-Εσύ τι δουλειά κάνεις?

- Φωνάζω Ζήτω στις εκλογές

4) Όλοι οι καθως πρέπει άνθρωποι χρωστάνε. Είναι πολύ της μόδας.

5) Αυτό το μυγόχεσμα είναι το Λονδίνο?

6) Με συγχωρείτε που δεν σας ανοίγω, τα κλειδιά τα έχετε εσείς.

7)Ο έρωτας μοιάζει σαν το από μέσα της σαμπρέλας. Αέρας φρέσκος και οι ερωτευμένοι σαν βαλβίδες που ξεφυσάνε.

Και από την ίδια ταινία και η εξής:

8 ) Χωρίς πεθερά πως θα καταλάβω οτι παντρεύτηκα?

9)Ζω σα γύφτος

10)Και η μάνα σου? Νααααα ένα πούρο!

Κάποιες , όπως η 9 + 10 είχα λυθεί στο γέλιο όταν τις είχα ακούσει. Για να δούμε τελικά είναι γνωστές ή όχι? Έρχονται και άλλα parts αν είναι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
4. Κολωνάκι διαγωγή μηδέν;

5. Ο ταυρομάχος προχωρεί;

7 και 8 Το σωφεράκι (ιδίως το χαμογελαστό και μεγαλόψυχο ύφος του Φωτόπουλου στην 8 είναι μοναδικό :) )
 
dimitrissss Σωστό!

Η 4 + 5 δεν είναι από αυτές που λες.

7+8 ναι! Λατρεμένος Φωτόπουλος άλλωστε!

Αν και στην 4 κοντά έπεσες!!!
 
6. Αυτό πώς μου ξέφυγε; :p "Μια ζωή την έχουμε" (ο Χορν στον Αυλωνίτη)

Στην 4 να υποθέσω "Λαός και Κολωνάκι"; ;) (αν και δεν είναι σωστό να υποθέτω, το θέμα είναι να θυμάμαι :) )
 
5. Ο κυρ - Γιωργης εκπαιδευεται
 
Σωστά! Άρα μείναν τα 2/3/9/10

Να βοηθήσω καθόλου που μαρέσει να βοηθάω????
 
το νουμερο 2 είναι από πάρα πολυ γνωστή ταινία με μια αξέχαστη ηθοποιό, γυρισμένο στο νησί της πρωταγονίστριας και η ατάκα είναι ανάμεσα σε 2 άντρες που όπως φαίνεται ο ένας θέλει να διώξει τον άλλον απο κάποιο σπίτι/μαγαζι/κτλ.

για το νούμερο 9 την ατάκα τη λέει ο ίδιος ηθοποιός με το νούμερο 1, αλλά σε ταινία περίπου ίδιας χρονολογίας, αλλά είναι ταινία μελό με πρωταγωνίστρια μια ξανθιά ηθοποιό που τραγουδούσε κιόλας

για το νούμερο 10, είναι βέβαια ατάκα που οκ δεν είναι για να έμπαινε στο κουιζ βασικά αλλά ο στόμφος που τη λέει ο πρωταγωνιστής της ταινίας έχει τόσο πλάκα και εγώ προσωπικά γέλασα πάρα πολύ. Είναι από ταινία που ο τίτλος της είναι τραγούδι της Ρίτας Σακελαρίου

και για το νούμερο 3 που έμεινε, είναι από μια ταινία της δεκαετίας του 50 που όμως είναι βασισμένη σε κάποιο έργο δημιουργού που πέθανε το 44 περίπου.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως στους δυνατούς λύτες!!!!!!!!!!
 
2. Φωτογραφίζεις την "Κόμισσα της Κέρκυρας" αλλά, η αλήθεια να λέγεται :) , δεν μπορώ να θυμηθώ την σκηνή (να υποθέσω ότι ο Αλεξανδράκης πετάει έξω τον αρραβωνιαστικό Πίπη; :xm: )

3. Δημιουργός που πέθανε το 1944; Ο Αττίκ μου έρχεται στο μυαλό. Ξέρω ότι το 1955 γυρίστηκε το "Οργανάκι", βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του αλλά δεν έχω δει την ταινία :( . Αν είναι αυτό, περίγραψε την σκηνή πλιζ!

4. Επιβεβαιώνεις το "Λαός και Κολωνάκι";

9. Ο Παπαμιχαήλ με τη Βουγιουκλάκη; Δεν έχω ιδέα για την ταινία :xm:

10. Δεν μ' αρέσει η Ρίτα Σακελλαρίου #) ;)

Ιντριγκαδόρικο το κουίζ σου mariadegrecia:)
 
Πίσω
Μπλουζα