Αυτοκινητάκια JOY TOY

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
[edit] Dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!! Και sealed!!!!! Πολύ ωραία.

Δικά σου είναι ή η φωτογραφία είναι από net;
 
Και πιοιο αγορι δεν ειχε τοτε τα κλασικα πλαστικα αυτοκινητακια με τα σηματα και τα φαναρια με εκεινο τον γελοιο μηχανισμο που απο πρασινο το εκανε κοκκινο κλπ..!! Απιστευτα παιχνιδια..!!!!!! Φορτηγακια, λεοφωρειακια, τα παντα ολα..!!!! JOY TOY η εταιρεια που τα κατασκευαζε..!
 
Κατω αριστερα μαλλον διακρινω ενα αγαπημενο γαλαζιο Matchbox Dodge
 
είχα μερικά αυτοκινητάκια της joy-toy τα οποία είχαν τη μορφή του volkswagen golf σε διάφορα χρώματα (στη πρώτη του έκδοση) ,δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω φωτογραφίες γιατί πετάχτηκαν πρόσφατα :(
 
Ban στον krem για ένα μήνα.

Το Dodge το έχω σε κόκκινο!!!
 
Ban στον krem για ένα μήνα.
δεν φταίω εγώ για την τραγική κατάληξή τους (μαντέψτε ποίος φταίει) ,εγώ φτάνω μέχρι και στο σημείο να κρατάω και τις ζελατίνες από τα παιχνίδια που αγοράζω :p για να πετάξω κάτι πρέπει να το σκεφτώ πολλές μέρες πρώτα :D
 
αυτοκινητακια JOY TOY

Aardvark είπε:
Φίλε Aardvark ἀγοράζω τὸ συγκεκριμένο κομμάτι ὅσο-ὅσο!

makisimos είπε:
Και πιοιο αγορι δεν ειχε τοτε τα κλασικα πλαστικα αυτοκινητακια με τα σηματα και τα φαναρια με εκεινο τον γελοιο μηχανισμο που απο πρασινο το εκανε κοκκινο κλπ..!! Απιστευτα παιχνιδια..!!!!!! Φορτηγακια, λεοφωρειακια, τα παντα ολα..!!!! JOY TOY η εταιρεια που τα κατασκευαζε..!
Φίλε Μακίσιμε σὲ ἀνακαλῶ στὴν τάξη! Δὲν ἦταν ἄσχημος ὁ «μηχανισμὸς» ἐναλλαγῆς τῶν σημάτων στὰ φανάρια τῆς κυκλοφορίας! Μὲ βάση τὰ δεδομένα τῆς ἐποχῆς καὶ τὸ ἡλικιακὸ φάσμα τῶν χρηστῶν τῶν Joy–Toy παιχνιδιῶν θὰ τὸν χαρακτήριζα τουλάχιστον τίμιο!

Πλάκα-πλάκα, τὰ Joy-Toy ἦταν ἀπὸ τὰ ἀγαπημένα μου παιχνιδάκια. Ἐλαφριά, ποιοτικά, ἀνθεκτικὰ καὶ προσιτὰ σὲ τιμὴ μοῦ ἔκαναν παρεΐτσα γιὰ μπόλικα χρονάκια, ἀπὸ τὰ τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ '70 ἴσαμε τὰ μέσα -καὶ βάλε- τοῦ '80. Πρέπει νὰ εἶχα ἕνα σετάκι μὲ τὸν ἀδερφό μου ἀπὸ τὸ ὁποῖο «χάνονταν» μὲ τὰ χρόνια ὅλο καὶ περισσότερα κομμάτια του. Τὸ κλασικὸ Μερσέντες 0302 πούλμαν ἦταν ἕνα κομμάτι ποὺ πρέπει νὰ τὸ ἔχω κάπου στὸ πατάρι μαζὺ μὲ τὰ ἄλλα παιχνίδια ποὺ ἔχουν διασωθεῖ.

Πρὶν ἀπὸ λίγο καιρὸ ὁ μπράδερ μοῦ πῆρε ἕνα συνολάκι μὲ δυὸ ἁμαξάκια Joy–Toy καὶ τὰ παρελκόμενά τους (σήματα καὶ φανάρια κυκλοφορίας). Μέσα στὸ σετάκι ὑπῆρχε τὸ κλασικὸ πούλμαν κι ἕνα σπὸρ αὐτοκινητάκι. Μαζὺ μὲ τὸ σὲτ ἀγόρασε καὶ μιὰ «ξέμπαρκη» μπετονιέρα Bedford· ὅλα αὺτὰ σὲ μιὰ μᾶλλον ἐξωφρενικὴ τιμὴ ἀπὸ κάποιον μαυραγορίτη. Ἡ συγκίνηση μου πάντως ἦταν τεράστια! Ἐννοεῖται ὅτι αὐτὰ τὰ κομμάτια τὰ κρατάω γιὰ τὴν ἑπόμενη γενιά, ὅταν καὶ ἂν μὲ τὸ καλὸ ἔρθη. Διαφορετικὰ θὰ τὰ κρατήσω γιὰ μένα!

Ἀνεβάζω σὲ πρώτη δόση φωτογραφίες ἀπὸ τὸ σετάκι τῆς Joy-Toy, ὅπως εἶναι μὲ τὴν ἀρκετὰ κακοποιημένη ζελατίνα του. Εὐτυχῶς, τὰ παιχνιδάκια εἶναι σὲ καλὴ κατάσταση.
 
Μπετονιέρα Joy-Toy

Καὶ νὰ ἡ μπετονιέρα Bedford! Ἐξαιρετικὴ δουλειὰ μὲ ποιότητα ἀπὸ τὴν Joy-Toy. Ἡ κόκκινη βαρέλα περιστρέφεται ἄψογα. Χαρεῖτε την!

s-l300.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια εχω παθει πλακα! εδω και χρονια προσπαθω να βρω το transporter με τα 5 sirocco (που και εγω νομιζα οτι ειναι golf). βρηκα την εταιρια , βρηκα φωτογραφιες για να μη με λενε τρελο! το θεμα τωρα ειναι που θα το βρω για να παιξω.

0574sm.jpg

0573sm.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτοκινητακια JOY TOY

αυτά τα αυτοκινητάκια τα θυμάστε?? Θυμάμαι οτί ήταν ελληνικά, φτηνά και πλαστικά. το καλύτερο συμπλήρωμα για τα matchbox. Πρέπει να τα είχα αγοράσει πολλές φορές γιατί ήταν ευκολο να σπάσουν

[edit] Dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι στα 5 μου ειχα παει να βγαλω τα κρεατακια και ενα απο τα δωρα που ειχαν φερει στο νοσοκομειο ηταν ενα κουτι JoyToy ακριβως σαν το παραπανω!

Ξερει κανεις τι απεγινε η εταιρεια? Αν υπαρχει καπου στοκ?

Κριμα που δεν μπορεσαν αν επιβιωσουν παραδοσιακες Ελληνικες εταιρειες παιχνιδιων! Ας ελπισουμε οτι καποιος τολμηρος επιχειρηματιας θα κανει καποια κινηση...ελεος με τις επικινδυνες Κινεζιλες
 
φίλε thamonas μόλις ανέβασες μια φωτογραφία που με συγκίνησε! Αυτό ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο μου το 1981! Ο αδερφός μου που ήταν μεγαλύτερος είχε πάρει θυμάμαι, το σπορ περιπολικό της Μιστερ Πι! Ήταν ευτυχισμένα Χριστούγεννα εκείνα που λίγες μέρες αργότερα συνοδεύτηκαν και από την γέννηση της αδερφής μου!

Θυμάμαι τα φαναράκια και τα σήματα να σπάνε από το πολύ παιχνίδι και εγώ να τα κολλάω κρυφά με αναπτήρα αφού έλιωνα τον κορμό όσο χρειάζονταν για να κολλήσει! Αποτέλεσμα τα σηματάκια να έχουν ανομοιογενή μεγέθη αλλά εγώ να παίζω μέχρι εξαντλήσεως μαζί τους! Μέχρι και οδοντογλυφίδες με βάση πλαστελίνης είχα επιστρατεύσει τότε για να στήνω το δικό μου σταυροδρόμι! :)

Ευχαριστώ για την ανάμνηση φίλε μου!
 
Επειδη τα γεννεθλια μου ειναι κοντα στα χριστουγεννα, συνηθως την ημερα που σταματαγαν τα σχολεια, διαλεγα τι δωρο θα ηθελα να μου παρουν συνηθως playmobil. Με την ευκαιρια των χριστουγεννων επαιζε κατι ακομα και για την πρωτοχρονια υπηρχε απο ενα δωρο-εκπληξη, συνηθως οχι μεγαλης αξιας, για εμενα και τον αδελφο μου. Οι γονεις μου δεν τα εβαζαν κατω απο το δεντρο, αυτο το καναμε αργοτερα. Μας τα εβαζαν στο κρεββατι και τα βρισκαμε οταν ξυπνουσαμε. Υποτιθεται οτι ηταν το δωρο του Αη Βασιλη ο οποιος, βολικα για τους γονεις μου, δεν δεχοταν παραγγελιες αλλα εφερνε κατι που ηξερε οτι θα σου αρεσει (γαμω τα κολπα ε?).

Θυμαμαι σαν τωρα την χρονια που το δωρο του Αη Βασιλη ηταν σετακια Joy Toy. Τα θεωρουσα το καλυτερο συμπληρωμα για τα απειρα majorette και matchbox αυτοκινητακια μου. Θυμαμαι ακομα τον ηχο που εκανε ο τρακτορας πανω στο μωσαικο, λογω των εγκοπων που προσομοιαζαν λαστιχο, στους τροχους του. Ενα γουργουρισμα που μου θυμιζε μηχανη αυτοκινητου.

Υπηρχαν ψυγεια, τρακτορες με σωληνες, μπετονιερες, γερανοι, σηματα, βενζιναδικα τα οποια σχεδον παντα ηταν texaco, λεωφορεια (το θρυλικο κοκκινο-ασπρο) και τα φοβερα φαναρια που αλλαζαν χρωμα με μοχλο.

Απλα, φθηνα, ωραια παιχνιδια.
 
Το λεωφορείο ήταν μικρογραφία του Mercedes O-302!!!!!!!!!!!!! Αυτό με τη κούρμπα στο πίσω μέρος, το οποίο αντικαταστάθηκε με το Ο-303 αργότερα!!!!!!!!!!
 
joe είπε:
και τα φοβερα φαναρια που αλλαζαν χρωμα με μοχλο.Απλα, φθηνα, ωραια παιχνιδια.

Ναι ρε συ!! το θυμήθηκα και γω τώρα που το είπες. Κορυφαία πατέντα και χωρίς μπαταρίες ;)
 
thamonas είπε:
αυτά τα αυτοκινητάκια τα θυμάστε?? Θυμάμαι οτί ήταν ελληνικά, φτηνά και πλαστικά. το καλύτερο συμπλήρωμα για τα matchbox. Πρέπει να τα είχα αγοράσει πολλές φορές γιατί ήταν ευκολο να σπάσουν

attachment.php
Holy Molly! Αυτό το σετάκι πρέπει να το είχα πάρει πάνω απο 3 φορές. Ναι, τα Joy Toy τα χαρήκαμε κι εμείς που μεγαλώσαμε ουσιαστικά στα 90's. Τα φανάρια τους ήταν μεγάλη αγάπη.

Τώρα τα περισσότερα είναι χτισμένα στην κυριολεξία στο εξωχικό μας αφού σαν σκανταλιάρικο παιδί τα έχωνα στο υγρό τσιμέντο. για να μην πώ οτι ακόμα ο πατέρας μου ανεβάζει στην επιφάνεια κομμάτια απο δαύτα οταν φρεζάρει τον κήπο!
 
Πολυ ομορφα αυτοκινητακια!!

Ειχα και εγω τετοια και ηταν απο τα αγαπημενα μου και ναι και εγω ειχα παρει πολλες φορες διαφορα σετακια γιατι κατα λαθος πολλες φορες τα πατουσα και σπαγανε :( και μετα :cry: στην μαμα μου και εκεινη μου ξανα αγοραζε με αποτελεσμα να ειχα μαζεψει παααααρα πολλα! #)
 
Πω πω αυτό το τελευταίο σετ είναι πραγματικά σούπερ κλασσικό!!!

Απλά αλλά "ολοκληρωμένα" παιχνίδια...

spyros_s είπε:
Θυμάμαι τα φαναράκια και τα σήματα να σπάνε από το πολύ παιχνίδι και εγώ να τα κολλάω κρυφά με αναπτήρα αφού έλιωνα τον κορμό όσο χρειάζονταν για να κολλήσει! Αποτέλεσμα τα σηματάκια να έχουν ανομοιογενή μεγέθη αλλά εγώ να παίζω μέχρι εξαντλήσεως μαζί τους!
Χαχα αυτό το έκανα κι εγώ! :D :D;)
 
Πίσω
Μπλουζα