Αυτό είναι ποδόσφαιρο!

Ξέρετε τι παρατήρησα που με ενόχλησε και λιγάκι; Ένα θρέντ που αφορά στο 1989 έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον από πράγματα που γίνονται μέσα στο 2007 από ανθρώπους με πολύ μεράκι και διάθεση. Πραγματικά οτιδήποτε έχω γράψει για οτιδήποτε καινούριο είναι λες και το γράφω για τον εαυτό μου. Περιττό να πω ότι αυτό είναι εξαιρετικά ανασταλτικό για οτιδήποτε καινούριο. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να μάθω για την καινούρια μορφή που παίρνει ο πυρήνας του MiNT και η οποία θα αυξήσει πολύ την ταχύτητα του παρά για το ότι το 1986 βγήκε εκείνο το παιχνίδι που έκανε το τάδε και το δείνα. Μάλλον έχω μια ίσως λανθασμένη άποψη για αυτούς τους παλιούς υπολογιστές με το να τους θεωρώ χρήσιμους, όχι γιατι μπορούν να κάνουν περισσότερα ή καλύτερα πράγματα από τους σύγχρονους, (αν και σε ορισμένα αυτό πραγματικά ισχύει) αλλά γιατί μπορούν και στο κάτω κάτω είναι πιο όμορφο να δημιουργείς σε αυτά. Το κακό με το ρετρό κλίμα είναι ότι σε γενικές γραμμές παραμένει σε μια κατάσταση αναμνήσεων και ξανανιώματος, αν είναι δόκιμος ο όρος, και δεν αφορά σε μια κατάσταση δημιουργίας η οποία και είναι αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Θέλω να βλέπω καινούρια πράγματα και με τις όποιες γνώσεις μου και τις όποιες δυνατότητες μου προς τα εκεί προσπαθώ να κινώ τα πράγματα. Και είναι κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε και δεν απαιτεί και χρήματα στο κάτω κάτω ούτε και πολύ χρόνο. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι σε πολλούς δεν ενδιαφέρει το να δημιουργήσουν σε έναν ST ή μια Amiga αλλά απλά θέλουν να καταναλώνουν αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε ένα χρονικό διάστημα που αφορά σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής των και δεν επιθυμούν να δουν λίγο πιο πέρα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό και τίποτα μεμπτό. Ούτε στόχος μου είναι να κακίσω κανέναν. Απλά αυτή είναι η άποψη μου ;)

Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί ως συζήτηση, γιατί ξέρω πάνω κάτω τι θα ειπωθεί, απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου.

Carry on :)
 
Turrican είπε:
Ψηφίζω ασυζητητί Kick off (και μάλιστα στον υπέρ-κομπιούτερ Atari ST :cool: ).Ένας από τους πολλούς λόγους που το λάτρεψα ήταν και τα απίστευτα εθιστικά bugs (Κυρίως στο πρώτο)που σου επέτρεπαν να βάζεις γκολ υπό διάφορες γωνίες από το κέντρο , ή να δέχεσαι εσύ με τη σειρά σου βλέποντας την μπάλα μετά από ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ να κατευθύνεται αργά και βασανιστικά προς τα δίχτυα σου αφού ο τερματοφύλακας σου "αυτοκτόνησε"! Τέτοιες απρόσμενες ανατροπές που ο πρώτος να καταντάει έσχατος δεν έχω δει ούτε σε Mario - Party!!!!! :biglaugh:
Mallon den exeis pai3ei arketa KO2 ston ST, giati tote to mono pou evlepes 8a htan mpompes ;) . Eixa ftasei sto shmeio na mporw na to crasharw opote h8ela to mal*&$meno! Eilikrina ton pyrovolaga tote ton (twra ki8arista) Dini gia thn apaisia metafora pou ekane!

Christor είπε:
Egw pali symfwnw me ton k Dino Dini. To Goal! htan to kalytero! Apo apopsh texnikhs, dhladh scrolling, animation, code to kalytero pou exw paiksei einai to Team alla exei ena vasiko provlhma sto oti einai para poly statiko kai me poly kakh AI. Mou thymizei ta prwta Fifa, epairnes enan paikth apo thn amyna kai skorares.
H kalyterh xrhsh twn paixnidiwn tou Dini htan na xrhsimopoieis tis disketes gia skopovolh. Apo ayth thn apopsh ola einai kala :p
 
ggn είπε:
Mallon den exeis pai3ei arketa KO2 ston ST, giati tote to mono pou evlepes 8a htan mpompes ;) . Eixa ftasei sto shmeio na mporw na to crasharw opote h8ela to mal*&$meno! Eilikrina ton pyrovolaga tote ton (twra ki8arista) Dini gia thn apaisia metafora pou ekane!
Χα! Χα! Όχι δεν είναι δυνατόν!!! Με έκανες να ρωτήσω τον αδερφό μου αν ο Atari μας φερόταν κάπως περίεργα όταν έτρεχε Kick Off 2 και μου είπε ότι όντως κόλλαγε κάπου κάπου! Το γεγονός αυτό (που δεν το θυμάμαι για να πω την αλήθεια) με κάνει να το αγαπήσω περισσότερο αφού εναρμονίζεται άνετα με την ιδιοσυγκρασία μου και τα προηγούμενα που είπα!

ΟΧΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!!!
4839383162500Clipboard01.jpg
 
Vagelis είπε:
Ως παθιασμένος παίκτης του Kick off 2, να πω ότι έχει επικρατήσει να θεωρείται η έκδοση για Amiga η καλύτερη. Άσχετα από τις αντίθετες γνώμες, έχει επικρατήσει. Άλλωστε η πλειοψηφία έπαιζε σε Amiga. Επίσης όλα τα τουρνουά της KOA γίνονται σε Amiga. Μάλιστα ένας τύπος, ο Steve Camber έχει κάνει reverse engineering το Kick off 2 και του έχει αλλάξει τα φώτα.Η έκδοση του Atari ήταν λίγο πιο γρήγορη, αλλά της Amiga πιο ολοκληρωμένη. Αν η έκδοση της Amiga δεν είχε γραμμές αλλά είχε του Atari, τότε της Amiga θα έτρεχε πιο γρήγορα μάλλον...

Θα διοργανώσουμε ένα GRM (και όχι KOA) τουρνουά Kick off 2;
eyxaristos. mia pou den se petuxa sta koa na se petuxo edo!!

ως παλιός αταρι χρήστης μπορώ να εκφέρω γνώμη πιστευω για το παιχνίδι που αγαπησα πιο πολύ από όλα τα άλλα: το kick off 2. είναι μακράν το καλυτερο ποδοσφαιρακι όλων των εποχών και πορώνει κόσμο ακόμη και σημερα. Διαφωνω για το ποια εκδοση ηταν η καλύτερη. επι εναμιση ολοκληρο χρόνο το επάιζα σε st οπου απλά ήταν ελαφρά πιο γρήγορο από amiga. αναγκάστηκα να αγοράσω ομως amiga για να παιζω ποιοτικό kick off 2 με γραμμές δίκτυα καλύτερα γραφικά και ήχο. σε ένα τόσο γρήγορο παιχνίδι όπως το kick off νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για διαφορά ταχυτητας από έκδοση σε εκδοση γιατι υπήρξε αμελητέα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
miko63 είπε:
ως παλιός αταρι χρήστης (...) επι εναμιση ολοκληρο χρόνο το επάιζα σε st οπου απλά ήταν ελαφρά πιο γρήγορο από amiga. αναγκάστηκα να αγοράσω ομως amiga για να παιζω ποιοτικό kick off 2 με γραμμές δίκτυα καλύτερα γραφικά και ήχο. σε ένα τόσο γρήγορο παιχνίδι όπως το kick off νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για διαφορά ταχυτητας από έκδοση σε εκδοση γιατι υπήρξε αμελητέα...
...φίλε miko63 τα είπες ΟΛΑ, εύγε !! Επιτέλους λίγη αντικειμενικότης !! :D
 
:shout: Είμαστε πιο γρήγοροι!!! Είμαστε πιο γρήγοροι!!! :mastoras: :biglaugh:
 
...μουαχαχα !! ...πάει, το "σκίσαμε" και αυτό το thread !! :biglaugh:
 
Κάτι που ήθελα να ρωτήσω: Το Kick off έκανε χρήση κάποιου overscan mode στην Amiga;Ήταν δηλαδή full screen όπως του Atari St;
 
full screen δεν ειναι αλλα φίλε turrican το full screen του ατάρι ήταν ουσιαστικα ψευδο-full screen αφού το πλαίσιο έξω από τον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν παρά μια πρασινίλα που ανεβοκατέβαινε και δεν είχε καμια σχέση με το παιχνίδι. θεωρώ ότι αυτό έκανε σαφώς πιο κουρατσικό το παιχνίδι αντι να του δίνει κάτι επιπλέον.
 
Σωστά φίλε miko63! :thumbup: Χρησιμοποιήται ένα πολύ καλό εφέ που δεν το έχουμε δει πολλές φορές σε παιχνίδια - πόσο ακόμα σε ποδοσφαιράκια! Σίγουρα αν το αναλύσει κανείς τεχνικά μπορεί να το προσδιορίσει , να το κατατάξει ,να το ονομάσει!(Εμένα μου θυμίζει τα περιβόητα overscan rasters της demoscene!!). Το σίγουρο είναι ότι γίνεται χρήση ενός προηγμένου εφέ που είναι μάλιστα εκτός hardware προδιαγραφών του Atari! Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός full screen αποτελέσματος που μάλιστα υπερτερεί σε ταχύτητα σε σχέση με αυτό της Amiga!

Τώρα αν το αποτέλεσμα κουράζει αυτό είναι σχετικό! Εγώ π.χ. δεν είχα ποτέ πρόβλημα! Κάποιος άλλος γνωστός μου δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια πρώτου προσώπου γιατί τον ζαλίζουν! Όλα σχετικά είναι.

Αυτό που ήθελα περισσότερο να δείξω σε αυτό το post μου είναι ότι τελικά το Kick Off και ιδιαίτερα στην έκδοση για Atari κρύβει περισσότερη δουλειά από ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά τελικά!
 
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ! :confused:

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΙΛΑ! :confused:

Τα rasters σου έδιναν την ψευδαίσθηση της τεράστιας οθόνης παιχνιδιού!

ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ (ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) SOCCER-PINBALL SIMULATOR ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ (Στον ST πάντα!) :D
 
Πίσω
Μπλουζα