Βίπερ

Μάλλον θα ενοείτε 50 λεπτά γιατί 50 ευρώ για ΒΙΠΕΡ δεν νομίζω! ειχα και εγώ αρκετά, έχω ανοιξει και θεματάκι για καλτ αναγνώσματα και από άλλες εκδόσεις. Θυμαμαι ειχα ᾽᾽Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας᾽᾽ πολλά ήταν κανονικότατα μυθιστορήματα που τώρα υπάρχουν σε καλές εκδόσεις και είναι αγνώριστα! Νομίζω πως στην αποθηκη έχω ακομα καμμια δεκαριά.
 
Tι μου θυμίσατε τώρα! Τα αγαπημένα μου βίπερ! Τα μάζευα μετά μανίας.

Μέχρι και παιχνίδια με στοιχήματα είχαμε οργανώσει ως πιτσιρικάδες (δηλωτή,γιαλένια,σκούρτη κ.α).Στοιχήματα βίπερ φυσικά.

Προτιμούσα τις σειρές στα γουέστερν (Λάσιτερ,Νεκροθάφτης,Ερνι,Στηλ,Απάτσι).

Από αστυνομικά, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο Τζαίημς Τσαίηζ γιατί ήταν ο μόνος συγγραφέας που δεν λογάριαζε συμβατότητες. Ήταν πάντα απρόβλεπτος,δεν χαμπάριαζε απο χάπι εντ, μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και τον ίδιο τον πρωταγωνιστή του, η γραφή του ακόμα κι αν ήταν σε α' πρόσωπο δεν προδίκαζε απολύτως τίποτα, αφού κανείς δεν ήταν στο απυρόβλητο.

Όταν μάλιστα στην μετάφραση υπήρχε η Τασσώ Καβαδία, το κείμενο απογειωνότανε.

Κρίμα που αυτόν τον συγγραφέα τον αγνόησαν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι.

Αργότερα-όταν το βίπερ είχε σταματήσει την κυκλοφορία-εκδόθηκαν 5-6 έργα του από τις εκδόσεις λυχνάρι που έβγαλαν κι εκείνοι βιβλία τσέπης μα με εξειδίκευση στην αγκάθα κρίστι περισσότερο.

Τέλος πάντων μου είχε κάνει τέτοια μεγάλη εντύπωση ο James Chase που κάποια εποχή είχα γίνει φανατικός συλλέκτης του. Είχα μάθει ότι έβγαλε 91 αστυνομικά και κατάφερα να αποκτήσω περίπου τα 20.

Το "παιχνίδι του διαβόλου" μου έχει μείνει ακόμα, μπορώ να το διηγηθώ σαν να το διάβασα χτες.

Μακάρι να μπορούσα να βρω έναν κατάλογο με τις κυκλοφορίες του Πάπυρου που τα είχε εκδόσει, έτσι θα ήξερα και πόσα έχουν μεταφραστεί.

viper 78.jpg
 
Έχω τη χαρά να προέρχομαι από πολύ βιβλιόφιλους γονείς, με αποτέλεσμα να έχουμε κοντά στις 6 βιβλιοθήκες μέσα στο σπίτι (το οποίο σπίτι είναι 70 τμ! Σε λίγο θα βγούμε εμείς για να μπουν τα βιβλία). Τουλάχιστον μια από αυτές (και ένα μπαουλοντίβανο) είναι γεμάτα με BELL & Βίπερ! Υπόσχομαι να φωτογραφίσω μερικά και να σας ποστάρω τις φωτός!

Από τα πρώτα BELL που διάβασα και διατηρώ ζωηρή ανάμνηση, είναι το "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας":

fr.jpg

Γενικά οικογενειακώς έχουμε το σκάλωμα πρώτα να διαβάζουμε το βιβλίο και μετά να βλέπουμε το έργο! :) Το βιβλίο με είχε ενθουσιάσει!

Στους αγαπημένους ξεχωρίζω ακόμα και σήμερα:

-Robert Ludlum (κορυφαίος στα κατασκοπευτικά με αποκορύφωμα την τριλογία του "Χωρίς Ταυτότητα" ή "Η ταυτότητα του Τζέησον Μπορν!) - (trivia: Και στα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας, και στο Χωρίς ταυτότητα, κεντρικός ήρωας ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλειν! Τυχαίο? Δε νομίζω! :p )

-Wilbur Smith (κοινονικοαισθηματικά με ιστορικά στοιχεία - κορυφαίο το "ο Έβδομος Πάπυρος", το οποίο νομίζω είναι και 2 βιβλία)

-Barbara Wood (ομοίως με τον Wilbur Smith)

-Michael Crichton (fiction - κορυφαίο το Timeline, που αν δεν απατώμαι είχε γυριστεί και σε ταινία, με μάλλον αδιάφορο καστ δεδομένου ότι δε θυμάμαι κανέναν :p )

-Sidney Sheldon (αρκετά, όλα διαβάζονται ευχάριστα, αλλά δεν έχω ξεχωρίσει κανένα! :) )

Και να σημειωθεί παρακαλώ στα πρακτικά, ότι χάρη στα Bell, άρχισα να διαβάζω Stephen King, σε σημείο που έκαψα όλα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα! ::)
 
Βρήκα μια λίστα τίτλων με τα αστυνομικά/κατασκοπικά Βίπερ που κυκλοφόρησαν έως το νούμερο 1494.

D@redevil, αν έχεις πιο πάνω νούμερα στην ίδια κατηγορία, θα με υποχρέωνες να έγραφες τους τίτλους.
 
Cocooner2: Δυστυχώς (ή ευτυχώς) όλα τα βιβλία που έχω είναι με Α/Α μέχρι 490 το πολύ. Είναι αγορασμένα από τους γονείς μου, οπότε είναι λίγο παλιούτσικα!

Πάλι δυστυχώς, στην βιβλιοθήκη έχω μόνο 4 ράφια με ΒΙΠΕΡ, BELL & λοιπά βιβλία τσέπης.... Τα υπόλοιπα είναι λίγο δύσκολο να ανακτηθούν εκεί που βρίσκονται!....

Τώρα, επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του γραψίματος & επειδή υποσχέθηκα φωτός, σας τις παραθέτω:

ΜΕΡΟΣ Α'

Προβολή συνημμένου 38958Προβολή συνημμένου 38959Προβολή συνημμένου 38960Προβολή συνημμένου 38961Προβολή συνημμένου 38962

ΜΕΡΟΣ Β':

PA184263.jpg

Με την 1η ευκαιρία, θα ποστάρω και τα λοιπά 2 ράφια!

Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου σε ΒΙΠΕΡ, μετά το 1494, θα σε έχω κατά νου! :)

[edit] Τώρα το πρόσεξα... Συγνώμη για το στραβολαίμιασμα από τις φωτός, αλλά τις ανέβασα κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή. Υπόσχομαι οι υπόλοιπες να είναι στα αγράδα τους! [/edit]

PA184255.jpg

PA184256.jpg

PA184257.jpg

PA184258.jpg

PA184260.jpg

PA184261.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΑΡΛΕΚΙΝ Ν01100_6481.jpg ΚΑΙ Ν02
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ειναι ΒΙΠΕΡ καθεαυτου ,ειναι βιβλια τσεπης ομως,τεσπα στο πρωτο εχουμε τον Original Bond του Φλεμινγκ καιι στο 2ο με μεγαλα ωραια γραμματα διαβαζουμε "ΤΖΕΗΜς ΜΠΟΝΤ Απο την Γαλλια με αγαπη του Ιαν Φλεμινγκ".


Με μικρα γραμματα ομως πανω πανω λεει
"Ενας πρακτωρ 1000 φορες ανωτερος απο τον" και εκει επρεπε να την ψυλιαστουμε την δουλεια.


Παραπαλανηση καταναλωτη που λεει ,το βιβλιο ειναι του ΝΤ. Χαμιλτον πφφ.


 


Ακολουθει ο Original και η Μαϊμου!






11.JPG

12.JPG
 
Και τι να πει κανείς για τη φωτογραφία της καλλιμάστου νεαράς, η οποία νεαρά είναι ροδαλή-ροδαλή το πρόσωπον αλλά από το λαιμό και κάτω έχει ίκτερο (ή είναι κινέζα ή έχει κάνει βουτιά σε μαγιονέζα). Πιο άτεχνα παραποιημένοι γαλακτοποιοί αδένες δεν πρέπει να έχουν υπάρξει από καταβολής ρετουσαρίσματος φωτογραφιών, κι όσο για τον προστεθέντα στηθόδεσμο, μου θυμίζει περισσότερο τσιγκελωτό μουστάκι.
 
Αυτες τις μερες διαβαζω Ζεράρ Ντε Βιλιέ, "Αναταραχες στον Παναμα" (1987), το 85o βιβλιο στην σειρα SAS, η ελληνικη εκδοση απο τις εκδοσεις Βιπερ.

Αν και οταν ημουν παιδακι ενα φεγγαρι ειχα παρει μονοτερμα τα κατασκοπικα/δρασης απο εκδοσεις οπως Bell και συγγραφεις οπως Robert Ludlum, Ken Follett, John le Carré, David Morrell (Αδερφοτητα του Ροδου, ολα τα λεφτα!) κλπ, o Ζεράρ Ντε Βιλιέ μου ειχε διαφυγει...

Πριν μερικα χρονια πετυχα και εγω αυτο εδω καπου εντελως ξεκαρφωτο και για 1€ δεν το σκεφτηκα καν...

Μερικες φωτογραφίες.

Το εξωφυλλο ειναι ιδιο με της αρχικής γαλλικής έκδοσης. Όμορφες γυναίκες και οπλα. Εγκρίνω. :love::gun:

P3049162.JPG

Το οπισθόφυλλο. Προσπαθησα να ξεκολλήσω μιση ντουζίνα αυτοκόλλητες ετικέτες με διάφορες τιμες, απο τις δεκαετίες που ταξίδευε απούλητο απο ράφι σε ράφι.

P3049163.JPG

Λεπτομέρειες απο το εσωτερικό. Κλασικ Βιπερ.

P3049164.JPG

Η ηθοποιος Τασσω Καββαδια ειχε και δευτερη καριερα σαν μεταφραστρια, και ειχε μεταφράσει ενα σωρο βιβλια απο την σειρα SAS.

P3049165.jpgP3049166.jpg

Στο τελος καθε Βιπερ, καμποσες διαφημίσεις.

P3049167.JPG

Τωρα λογοτεχνικά οι φιλοι συμφορουμιτες δεν φαινεται να συμπαθουν τον Ντε Βιλιέ, αλλα να πω την αληθεια εχω διαβάσει και χειρότερα. Για 1€ και μάλιστα οχι μεταχειρισμένο, not bad. Παντως δεν σκοπεύω να συλλέξω το πλήρες σετ.
 
Ως μεγάλος λάτρης των αστυνομικών και κατασκοπικών μυθιστορημάτων και ταινιών, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις προτιμήσεις μου τα βιβλία ΒΙΠΕΡ και γενικότερα των βιβλίων τσέπης. Μάλιστα, ο πατέρας μου ήταν φανατικός αναγνώστης ΒΙΠΕΡ και BELL με αποτέλεσμα στο πατρικό του να έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη με ΒΙΠΕΡ αστυνομικού, κατασκοπικού και γουεστερνικού περιεχομένου. Δυστυχώς, λόγω της δουλειάς μου, δεν δύναμαι αυτόν τον καιρό να πάω στο πατρικό του να ΣΗΚΩΣΩ ΟΛΗ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του και να τη μεταφέρω στο πατρικό μου, αλλά θα βρεθεί κάποτε ο χρόνος :biglaugh: :biglaugh:

Σήμερα προστέθηκαν στη συλλογή μου 4 νέα βιβλία, 2 της σειράς ΒΙΠΕΡ και 2 της σειράς ΝΟΒEL, τα οποία τα βρήκα σε τσίλικη τιμή και, παραδόξως, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, πράγμα που δεν περίμενα.

IMG_20230209_174653-min.jpg

ΝOBEL #105: Βιεννέζικο Βαλς (Vals Viennoise pour OSS 117) του Jean Bruce, έκδοση 1979.
NOBEL #132: Σφαγή στο Μανχάτταν (Maccacre à Manhattan) του Gerard Cambri, έκδοση 1980.
ΒΙΠΕΡ #988: Πτήση 315 (Vol 315) του Dan Dastier, έκδοση 1980.
ΒΙΠΕΡ #1525: Αντίο, Καλιφόρνια (Goodbye, California) του Alistair MacLean, έκδοση 1982.

Και οι υποθέσεις τους:
IMG_20230209_174728-min.jpg

Από την παραπάνω νέα φουρνιά, διάβασα ήδη το "Σφαγή στο Μανχάτταν" και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Τα υπόλοιπα το ΠΣΚ. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατάλογος ορισμένων ΒΙΠΕΡ που κυκλοφόρησαν στην υποσειρά "Σειρά Νεοελληνικής Λογοτεχνίας".
post-22418-0-27966600-1382289619.jpg
 
Κατάλογος ορισμένων ΒΙΠΕΡ που κυκλοφόρησαν στην υποσειρά "Σειρά Νεοελληνικής Λογοτεχνίας".
post-22418-0-27966600-1382289619.jpg
από αυτά είχα το "Η Κυρία Ντορεμί" της Λιλίκας Νάκου. Το είχα κερδίσει μάλιστα,σε κάτι χαρτονάκια-συλλογές και το παρέλαβα από το ψιλικατζίδικο της τότε γειτονιάς μου. Επίσης είχα κερδίσει και άλλα 2 στύλ ΒΙΠΕΡ βιβλία απ' τις εκδόσεις "ΒΙΒΑ" και συγκεκριμένα αυτά τα 2:

87ae240e10f2f9d744a589f214ecf27330eaac25_xl.jpg

Biba(simwsi)-1979-1100x1100.jpg
Δυστυχώς λόγω αρκετών μετακομίσεων,τα βιβλία αυτά χάθηκαν
 

Συνημμένα

  • Biba(simwsi)-1979-1100x1100.jpg
    Biba(simwsi)-1979-1100x1100.jpg
    285,5 KB · Προβολές: 0
Πίσω
Μπλουζα