Γενικά βλέπω υπάρχει μια συμφωνία για τις ηθοποιίνες. Ούτε εγώ θα πολυδιαφωνήσω.
Όμορφη η
Δανδουλάκη, αλλά στυλ "βλέπετε και μην αγγίζετε". Έπαιζε και "εύθραυστους" ρόλους (π.χ. τη φυματική κόρη του παπά ή του προεστού, δεν θυμάμαι, στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"). Μια φορά στο Ηρώδειο είχε καθίσει δίπλα μου στα ψηλά μαζί με την Άννα Φόνσου (προφανώς είχαν πάει για να δουν, όχι να τις δούνε). Ήταν νέα ακόμη, και δεν αμφιβάλλω ότι είχε και αριστοτεχνικά βαλμένο μακιγιάζ έτσι ώστε να μοιάζει τελείως άβαφη, αλλά το πρόσωπό της θύμιζε πορσελάνινη κούκλα, τόσο λείο φαινόταν το δέρμα της.. Αλλά ακριβώς γι' αυτό, όχι σέξυ.
6 που ομοιοκαταληκτεί με το "όχι σέξυ"
Κουνελάκη: Σέξυ καθότι "γήινη", δεν με ενθουσίαζε το πρόσωπό της ποτέ, αλλά το συνολικό πακέτο ήταν καλό.
7.
Ατζολετάκη: Αυτήν την είχα μάθει από τότε που είχε βγει "Μις Την" ή κάπως έτσι στο διαγωνισμό του Φαντάζιο, το οποίο αγόραζε η μαμα-elephada. Ήταν ακόμη μαθήτρια και είχα παραξενευτεί διότι ο μπαμπάς της ήταν Γυμνασιάρχης και είχα απορήσει πώς είναι δυνατόν Γυμνασιαρχης και μάλιστα Κρητικός να αφήνει την μικρή του κόρη να ποζάρει με μαγιώ. Η μόνη εμπειρία που είχα με το είδος "Γυμνασιάρχης" ήταν ο τύραννος του σχολείου μου (παρατσούκλι "Βούδας" η "Μπούλμπα") που τιμωρούσε μαθήτριες γιατί (υποψιαζόταν ότι) έβγαζαν τα φρύδια τους ή είχαν βγει στην πόρτα του σπιτιού τους χωρίς να φοράνε τη σχολική ποδιά και άλλα τέτοια φριχτά εγκλήματα. Άσχετο με το θέμα αλλά εξηγώ γιατί μου είχε κάνει τόσο εντύπωση η Μις Την και ο πατήρ -Γυμνασιάρχης. Και τότε και αργότερα, που βγήκε Σταρ Ελλάς, δεν καταλάβαινα γιατί πήρε τους τίτλους. Όμορφη κοπέλλα, εντάξει, αλλά όχι καμιά εντυπωσιακή καλλονή. Κι αυτή την είχα δει από κοντά το 1975 που ήταν πολύ νέα και δεν μου είχε κάνει εντύπωση (το αντίθετο με τη Δανδουλάκη). Ούτε ως ηθοποιός με έπειθε, ούτε ως τηλεπαρουσιάστρια μου φαινόταν φυσική. Αλλά δεν βαθμολογούμε ταλέντο, μόνο εμφάνιση. Κι έτσι δίνω ένα
6αράκι λόγω τίτλων. Κάτι θα της βρήκαν οι κριτές.
Τώρα για τους κυρίους. Αν είχα δύο Χ χρωματοσώματα θα τους κατέτασσα με διαφορετική σειρά ανάλογα με την ηλικία τους και την ηλικία μου.
Αναμφίβολα ο νεαρός
Αλεξανδράκης θα ήταν ο καλύτερος (τον βλέπουμε σε παλαιολιθικές φωτό) αλλά πιο σιτεμένος με εκείνο το μόνιμα συνοφρυωμένο ύφος λες και κάτι του μύριζε άσχημα δεν θα μου άρεσε τόσο. Θα ξεκινούσα από
8 και κάθε 5 χρόνια θα του αφαιρούσα 1 βαθμό.
Ο
Πολίτης ήταν εμφανίσιμος νεαρός, θυμάμαι πριν λίγο καιρό είδαμε εδώ κάτι φωτογραφίες του μαζί με τη Βαλσάμη και παρόλο τα ανεκδιήγητα ρούχα του, κάτι βερμούδες περίεργες, έμοιαζε καλός. Ούτε υπερβολικά όμορφος, ούτε υπερβολικά αρρενωπός (που θα τον έκανε απειλητικό, διότι ας προσπαθώ να σκεφτώ σαν ΧΧ είμαι ΧΥ). Η φωνή του ήταν ωραία αλλά δεν ταίριαζε στην εμφάνισή του. Αλλά ένα
7 το άξιζε αρχικά. Τον έχω δει μια φορά στο θέατρο σε ένα καλό έργο, και δεν ήταν πια στην πρώτη του νεότητα, αλλά μου άρεσε ως ηθοποιός πολύ περισσότερο από όσο στις ταινίες του. Την εποχή της Λάμψης δεν μου άρεσε καθόλου.
Για τον
Μπριόλα έχω μια εικόνα στο μυαλό μου αλλά ας τον γκουγκλαρω διότι δεν είναι τόσο οικεία φάτσα όσο οι άλλοι. Μάλιστα. Όπως τον θυμάμαι δείχνει, με μία εξαίρεση. Στην πρώτη φωτό στην οποία δεν θα τον γνώριζα καν μοιάζει γκόμενος, ίσως είναι η γωνία ίσως η ηλικία του. Αλλά εγώ τον θυμάμαι όπως είναι στη δεύτερη φωτό, μ' ένα προτεταμένο πηγούνι που θα το ζήλευαν οι Αψβούργοι, και με πολύ υφάκι. Σε άλλες μοιάζει μόνιμα φοβισμένος, ανήσυχος, σοβαρός, αλλά πάντα σ' αυτό το κρυόμπλαστρο στυλ. Και γέρος ήταν αγνώριστος. Δεν θυμάμαι φωνή. Θα του βάλω
6 αλλά είναι μέσος όρος. 8 στην πρώτη φωτό και μερικά πεντάρια στις υπόλοιπες.