Χριστινα Συλβα. Πολυ ωραια ματια, οχι λογω χρωματος, δεν ειναι αυτο που θα κοιταξω για να κρινω, αλλα λογω σχηματος και γλυκας. Ακομα κι οταν η Χριστινα ηταν σε ενα ρολο της θυμωμενη η λυπημενη, τα ματια της χαμογελουσαν. Ενα βλεμμα γλυκυτατο!
Δε θα ελεγα ομως πως αυτη η ηθοποιος ηταν σεξυ. Νοστιμη και πολυ γλυκια, αλλα οχι ερωτικη. 3.
Δωρα Σιτζανη. Την ειχα δει σε μια υπαιθρια εκδηλωση ενα καλοκαιρι οταν ημουν εφηβη. Καθομουν με τη μητερα μου και απο διπλα μας περασε η Δωρα. Εγω τοτε δεν την ηξερα. Η μητερα μου ομως τη θυμηθηκε και ειχε τη φαεινη ιδεα να τη φωναξει και να τη ρωτησει πως τη λενε! "Σιτζανη" απαντησε χαμογελωντας η κοπελα και απομακρυνθηκε. Εγω παρακαλαγα να ανοιξει η γη να με καταπιει. Δε ρωτας τετοιο πραγμα εναν ηθοποιο, οπως και να το κανουμε. Ασχετο, αλλα λιγο πιο εκει ηταν και ο Παρις Κατσιβελος.
Η Δωρα οπως την ειδα απο κοντα, παρ' ολο που δε βρισκοταν πλεον στην πρωτη της νιοτη οπως στις ταινιες της, ηταν παρα πολυ ομορφη. Ενα πλασμα που ελαμπε. Τα 165 εκατοστα του κορμιου της (τοσο την εκανα) τα ειχε ντυσει με ενα εξωμο μακρυ μαυρο φορεμα και θυμιζε νεραϊδα. Και η φωνη της ποσο γλυκια ηταν, Θεε μου! Μια γυναικα υπεροχη σε ολα. 9.
Καιτη Ιμπροχωρη. Στις λιγες ταινιες που εκανε στο Φινο τελη του '60 ηταν εντυπωσιακη και αρκετα ομορφη. Απο το '70 και μετα χαλασε πολυ και δε μου αρεσε καθολου. Παρα πολυ κρυα επισης και οσο περναγαν τα χρονια, ολο και χειροτερευε το πραγμα. 3.
Βασιλης Τσιβιλικας. Αλλο παγοβουνο απο κει! Ισως ο,τι πιο κρυο ειδα ποτε σε Ελληνα ηθοποιο. Α, πα, πα! Αχαρος, αντιπαθης και δεν μπορω καθολου να γελασω με τα αστεια του. Δεν ξερω καν γιατι εγινε κωμικος. Η μονη φορα που μου αρεσε ειναι στην ταινια Η Ρενα ειναι οφσαϊντ. Απιθανος ο τροπος που ερμηνευσε το ρολο του και ξεραθηκα στο γελιο. Αλλα μια φορα μονο δεν αρκει. 1.
Νικος Τζογιας. Στα νιατα του ηταν κουκλος. Αντρουκλας απο τους λιγους. Αρρενωποτατος, με παραστημα, εντονο παρουσιαστικο, επιβλητικη φωνη και δυνατη προσωπικοτητα. Απο τους ανθρωπους που αποκλειεται να περασουν απαρατηρητοι. Με τα χρονια αγριεψε η οψη του και δε μου αρεσε. Προτιμω να κρατησω την εικονα που ειδα στο Η μοιρα γραφει την ιστορια. 9.
Χρηστος Νομικος. Εμενα ο Χρηστος μου αρεσει στα νιατα του και οχι οπως ειναι τωρα. Βεβαια, ειναι αναγνωρισιμος, αλλα νομιζω πως αδυνατισε υπερβολικα. Στους Αμαρτωλους ηταν πολυ ωραιο αγορι. Αν μαλιστα πηγαινε σε εναν κουρεα να του καθαρισει την τριχοφυια που ειχε στο σβερκο και αν αρνιοταν να εμφανιστει σε ορισμενες σκηνες με το φρυδακι βγαλμενο, θα ηταν ακομα καλυτερος. Αλλα και για πολλα χρονια αργοτερα, το '80 και το '90 καταφερε να διατηρησει το ωραιο παρουσιαστικο του και να αποβαλει τη βαρια προφορα του. 8.