BETTY BOOP
Official *GOD* of RetRo
- Αντιδράσεις
- 7.488
Τα βιβλία της Α' τάξης για μένα είναι γεμάτα αναμνήσεις!!!
φίλε Στακόβιε οι σελίδες που ανέβασες από το Αναγνωστικό της Γ' δημοτικού συνεχίζουν να με "στοιχειώνουν". Βλέπω κάτι ερωτήσεις σε μια σελίδα που ανέβασες, του τύπου: "Γιατί η γειτονιά είναι ένα μεγάλο σχολείο"; και μου 'ρχεται να τα μπήξω τα κλάματα...stakovios είπε:Σελίδες από αναγνωστικό που έχω χωρίς το εξώφυλλο, πιθανότατα της Γ΄ Δημοτικού; Υποθέτω ότι είχε το εξώφυλλο με το τρενάκι.
φίλε Στακόβιε οι σελίδες που ανέβασες από το Αναγνωστικό της Γ' δημοτικού συνεχίζουν να με "στοιχειώνουν". Βλέπω κάτι ερωτήσεις σε μια σελίδα που ανέβασες, του τύπου: "Γιατί η γειτονιά είναι ένα μεγάλο σχολείο"; και μου 'ρχεται να τα μπήξω τα κλάματα...stakovios είπε:Σελίδες από αναγνωστικό που έχω χωρίς το εξώφυλλο, πιθανότατα της Γ΄ Δημοτικού; Υποθέτω ότι είχε το εξώφυλλο με το τρενάκι.
μήπως πρόκειται για βιβίο εκθέσεων;Aardvark είπε:Αν ξερει καποιος απο ποιο βιβλιο ειναι το παρακατω οπισθοφυλλο,μεσα εχει κειμενα οπως Η μαμα μου ,Ο μπαμπας μου και Η πρωτομαγια.
[edit] Δεν χρειαζεται να παραθετεις και την φωτο μαζι. [/edit]
BETTY BOOP είπε:μήπως πρόκειται για βιβλίο εκθέσεων;
Νομίζω ότι αυτά τα στερεότυπα των "ρόλων" των δύο φύλων έχουν ξεπεραστεί, τουλάχιστον στα σχολικά βιβλία. Αν και δεν έχω διαβάσει τα αναγνωστικά που διαβάζουν τα παιδιά στο Δημοτικό, δεν υπάρχει, εκ των πραγμάτων, αυτή η διάκριση.elephadas είπε:Πώς μ' αρέσει η αυστηρή κατανομή των ρόλων μεταξύ συζύγων Έτσι, να μας γίνεται πλύση εγκεφάλου εξ απαλών ονύχων για τη θέση του κάθε φύλου. Ο πατέρας είναι καλός για να μας φέρνει λεφτά, αλλά κατά τ' άλλα είναι Νεάντερταλ και δεν έχει άλλη χρήση ή πράγματα να μας μάθει.
Πάντως ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να αγαπάμε τους γονείς μας επειδή μας έφεραν στον κόσμο. Μας ρώτησαν αν θέλαμε? Εκείνοι θέλανε και μας έκαναν.
rendouan είπε:Kαλημέρα ήθελα να ρωτήσω αν γνωριζει κανείς που μπορώ να ξαναδώ ή να αγοράσω νόμιμα όλα αυτά τα βιβλία του δημοτικού της δεκαετίας του 1990?
Αν κρίνω από την εικονογράφηση, είναι από το (υπερσπάνιο) Αλφαβητάριο της Α' Δημοτικού των Ελένη Βαλαβάνη και Ιωάννας Τσουρέκη που κυκλοφόρησε μεταξύ 1979-1981. Είναι το πρώτο καινούργιο αναγνωστικό που εκδόθηκε μετά την περίοδο της δικτατορίας και το τελευταίο πριν την εφαρμογή του μονοτονικού. Υποψιάζομαι δε ότι η φωτογραφία είναι από το δεύτερο τεύχος του αναγνωστικού , το οποίο χρονικά κάλυπτε από τις Απόκριες μέχρι και τις καλοκαιρινές διακοπές.Ξέρετε από πού είναι ;από ποιο αναγνωστικό;
Προβολή συνημμένου 241939
Mπαχαρ μου το καλύτερο εικοναγραφημενο αλφαβητάριο κατά με και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνεται μαζί με τα αλλαΑν κρίνω από την εικονογράφηση, είναι από το (υπερσπάνιο) Αλφαβητάριο της Α' Δημοτικού των Ελένη Βαλαβάνη και Ιωάννας Τσουρέκη που κυκλοφόρησε μεταξύ 1979-1981. Είναι το πρώτο καινούργιο αναγνωστικό που εκδόθηκε μετά την περίοδο της δικτατορίας και το τελευταίο πριν την εφαρμογή του μονοτονικού. Υποψιάζομαι δε ότι η φωτογραφία είναι από το δεύτερο τεύχος του αναγνωστικού , το οποίο χρονικά κάλυπτε από τις Απόκριες μέχρι και τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μετά από κάποια περιστατικά που έχουμε σήμερα με κακοποιήσεις παιδιών μου έρχεται να κλαίω με αυτά που γράφει το απόσπασμα , που να ξεραν οι άνθρωποι τότε.Xμμ δεν νομιζω,να παιζει να μην ειναι καν σχολικο...μιας και δεν εχει την κουκουβαγια πισω,ηταν υποχρεωτικο να εχει το πουλι απο πισω;; (ναι το ξερω).
Χαρτι ,εμφανιση ειναι παντως σχολικα.
Ακολουθουν περιεχομενα που βασει με αυτα το κανω για δημοτικο το λιγοτερο.
Προβολή συνημμένου 142090
Προβολή συνημμένου 142091
Προβολή συνημμένου 142092
Προβολή συνημμένου 142093