Στην ταινια "ο πολυτεκνος" καποιοι δημοσιογραφοι της εκπομπης "το μικροφωνο στο δρομο" προσπαθουν να παρουν συνεντευξη απ το Θαναση Βεγγο,ακολουθει ο διαλογος:
"Με συγχωρειτε,εσεις δεν ειστε ο Θανασης Βεγγος";
ΘΒ: "ποιος Θανασης";
"γιατι γελατε κυριε";
ΘΒ: "γιατι μου το χουν πει κι αλλοι πως του μοιαζω"
"ωστε λοιπον δεν ειστε ο Θανασης Βεγγος..τοτε ποιος ειστε";
ΘΒ: "εγω ποιος ειμαι;εγω ειμαι ο Πολυκαρπος ο Κολοβος με τ ονομα κι αφηστε με να παω στη δουλεια μου μη με πιασει το Κολοβέικο και.."
Οταν του προτεινουν να παιξει το ρολο του φακιρη λεει στο σκηνοθετη Γιωργο Μιχαλακοπουλο:
"α,κυριε σκηνοθετα!να μου βαλεις και λογια ε, θελω να τον προσεξεις το ρολο.Θα τον "φαω" το Βεγγο,τον σωσια μου"
Ο Πολυκαρπος βλεπει τη Νιτσα Μαρουδα με το μπεϊμπιντολ και της λεει "αντε αντε,ωρα για υπνο και δεν ειναι αναγκη να κυκλοφορεις σαν τη Μπριζιτ Μπαρντο"
Ο Τασος Γιαννοπουλος βρισκεται σε ενα κεντρο και διασκεδαζει τους πελατες αφου μιμειται και αναφερει τα ονοματα των ηθοποιων:Βασιλης Αυλωνιτης,Ντινος Ηλιοπουλος και Χατζηχρηστος
Πολυ αργοτερα,οταν ο Πολυκαρπος φευγει απ το περιπτερο βλεπει το Θαναση Βεγγο με ενα παιδακι και λεει:
"ελα Χριστε και Παναγια,λες και βγηκαμε με καρμπον.. Ο κυριος Βεγγος ο ηθοποιος";
ΘΒ: "μαλιστα,πώς μου μοιαζετε ετσι";
"κι εμενα πολλοι μου το λεγανε πως μοιαζουμε και δεν το πιστευα"
ΘΒ: "πρωτη φορα με βλεπετε;δε μ εχετε δει στον κινηματογραφο";
"πού να σε δω;περισσευει φραγκο για θεαματα;εδω γινεται μαχη για τον αρτο τον επιουσιο"
το παιδακι γεματο απορια ρωταει τον ΘΒ "μπαμπα αυτος εισαι εσυ ή εκεινος εισαι";
ΘΒ: "οχι εγω ειμαι εγω,κι αυτος ειμαι εγω..οχι αυτος δεν ειμαι εγω.. παμε παιδακι μου μη χασεις τον πατερα σου"