Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Επειδη τυγχανει να ειμαι μαμα, σας βεβαιωνω οτι σε μολις δυο μηνες εγκυμοσυνης το εμβρυο ειναι παρα πολυ μικρο και δεν παχαινει μια γυναικα. Υπαρχει μαλιστα μεγαλη πιθανοτητα να μη γνωριζει καν η ιδια πως ειναι εγκυος. Τα κιλα ερχονται αργοτερα.
Οποτε δεν καταλαβαινω τι μας λεει η Νικολουλη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για επαναλάβετε το επίθετό της πολλές φορές μαζί.
(Υπήρχαν τόσα πολλά μοντέλα στην Ελλάδα; )
 
Η μοντέλα; Προφορικότητες κακών ελληνικών, γράφονται τέτοιες λέξεις σε έντυπο ευρείας κυκλοφορίας; Καλά να το πεις σε μία προσωπική συνομιλία, αλλά να το γράψεις κιόλας; Η μοντέλα και ο μοντέλος. Αυτά τα ελληνικά δυστυχώς που από ότι συμπεραίνω πρέπει να γράφτηκαν πριν καμμια εικοσιπενταριά χρόνια, διαμόρφωσαν εν πολλοίς την γλώσσα των σημερινών γονιών που τότε ήταν δέκα δεκαπέντε χρονών αλλά και των σημερινών δασκάλων. Τι περιμένεις μετά;
 
Θέλω να πιστεύω ότι το έκανε καθαρά για λόγους ειρωνείας. Βέβαια τα ελληνικά σε τέτοιες ωφυλλάδες ήταν και είναι απλά τραγικά, οπότε μπορεί και όχι.
 
ΕΝΩΠΙΟΝ Θεού και ανθρώπων. Όχι μεταξύ... ημίθεοι ήταν?

Δεν ήξερα ότι οι Πηλιορίτες είχαν Κολοκοτρωνέικα έθιμα:

Καβάλλα παν στην εκκλησιά,
παντρεύονται καβάλλα,
αλλά μετά την τελετή
κυρ-σύζυγε κουβάλα.

Θα τους έχει μείνει το χούι από την εποχή των Κενταύρων.

Ρουμπίνα ή Ρουμπίνη? Μόνο Ρουμπινέ δεν την έγραψε.
 
Δεν ήξερα ότι μια "πολύ παραδοσιακή" γαμήλια διαδικασία στην Ελλάδα του 1996 περιλάμβανε και bachelor parties του γαμπρού και της νύφης (που λέγεται bachelorette party κανονικά, αλλά έχω δει να χρησιμοποιούν τον αρσενικό όρο στην Ελλάδα) και μάλιστα στο σπίτι που ήδη μοιράζονται γαμπρός και νύφη. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι αναπόσταστο στοιχείο του "Βλάχικου γάμου" της Καθαράς Δευτέρας.
 
Aλιμονο! Τι σοϊ παραδοσιακοι θα ημασταν εαν δεν καναμε bachelor και bachelorette παρτυ;
Αυτες ειναι παραδοσεις απο τα χωρια μας, παππου προ παππον και τις τηρουμε ευλαβικα.
Θου, Κυριε, φυλακην τω στοματι μου και θυραν περιοχης περι τα χειλη μου....
 
Ε, μην το λέτε. Το βράδυ πριν το γάμο ή μάλλον ένα 24ωρο πριν, χόρευαν την νύφη ή τον γαμπρό μόνο οι δικοί τους από το κάθε σόι. Μπάτσελορ δεν ήταν και αυτό; Αφού τα αρνιά και τα κρασιά μόνο οι του σογιού και οι φίλοι τους τα γευόντουσαν. Οι άλλοι, από τον άλλο σόι είχαν την δική τους δεξίωση στο δικό τους σπίτι.
Αυτό είναι το ξακουστό παραδοσιακό μπάτσελορ του τόπου μας.
 
Πίσω
Μπλουζα