Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εγώ δεν ξέρω μπατσελορ. Το βράδυ πριν το γάμο στο χωριό κάνανε τα προζυμια. Ένα βλάχικο νομίζω έθιμο, μιας που δεν το έχω δει αλλού, που γαμπρός και νύφη, καθένας στο σπίτι του με τα σόγια κ τους φίλους του, καθόταν πίσω από ένα τραπέζι. Πάνω στο τραπέζι υπήρχε αλεύρι. Ένας ένας περνούσαν κ τους αλευρωναν! Απίστευτα πράγματα, αναρωτιέμαι που είχε τις ρίζες του το έθιμο.
Αυτό μάλιστα. Είναι παραδοσιακό:-)

Πώς τολμάς να διαφωνείς με μια κόρη Κουτουμάνου, βεβαίως βεβαίως? Αυτή ξέρει από γνήσια παράδοση.

Από ποιο περιοδικό είναι τα δημοσιεύματα αυτά?

Tωρα στο τραπεζι υπαρχει μια τυπισσα που γδυνεται μπροστα στη μουρη του γαμπρου και ο,τι ηθελε προκυψει. :mad:
Καλύτερα να υπάρχει πάνω στο τραπέζι μια γουρουνοπούλα και μια προβατίνα (και ότι ήθελε προκύψει) και να υπάρχει πολύ κέφι για χορό. Αυτό με τα αλεύρια δεν το χω ξανακούσει αλλά δεν μου πολυάρεσε, φαντάζομαι ότι γίνεται για το λευκό του αλευριού, να χει άσπρες-ευτυχισμένες μέρες ο/η μελλόνυμφος/η. Πάντως όπως και να χει ανήκει στο πνεύμα "γλεντάω με το σόι μου και τους φίλους μου", τώρα γιατί στην σημερινή εποχή το λένε μπάτσελορ ε, τι να πεις. Μπάτσελορ λένε γενικώς το προγαμιαίο γλέντι, όχι απαραίτητα με στριπτίζ.

Όσον αφορά την Μάρθα Κουτουμάνου και τον Βλάση Μπονατσο δεν νομίζω ότι το παραδοσιακό μπατσελορ που βιώσαν περιελάμβανε αρνιά και προβατίνες. Ούτε πιστευω ότι ακολουθήσανε το έθιμο της καραπιπεριμ να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να σηκωθούν μετά άσπροι από τα...αλεύρια.

Πάντως όπως και να χει ανήκει στο πνεύμα "γλεντάω με το σόι μου και τους φίλους μου", τώρα γιατί στην σημερινή εποχή το λένε μπάτσελορ ε, τι να πεις. Μπάτσελορ λένε γενικώς το προγαμιαίο γλέντι, όχι απαραίτητα με στριπτίζ.
Στα μπατσελορ δεν υπαρχουν σογια. Υπαρχουν μονο αντρες οταν προκειται για τον γαμπρο και μονο γυναικες οταν προκειται για τη νυφη. Στριπ τηζ δεν εχει παντα. Μονο 9 φορες στις 10. Και τα λεμε μπατσελορ γιατι ετσι τα λενε οι Αμερικανοι αφου αυτους αντιγραφουμε. Σε ολα εκτος απο την οργανωση.
Δε λεω αλλα. Συγχυστηκα.

Και οι Αμερικανοί δεν τα λένε μπάτσελορ, που θα πει - τη σύγχρονη εποχή - "εργένης" αλλά μπάτσελορ πάρτυ. Και το "πάρτυ" δεν παραλείπεται, παρά τη συνήθεια των αμερικανών να μιλάν με μονοσύλλαβα. Δεν αμφιβάλλω όμως ότι στο μέλλον θα αρχίσει να παραλείπεται κι εδώ και οτι άλλη μια φορά η μικρά και ένδοξος Ελλάς ευρίσκεται εις την πρωτοπορίαν και χαράσσει τον δρόμον τον οποίον θα ακολουθήσωσιν τα βάρβαρα έθνη.

Είπα "βάρβαρα" και θυμήθηκα το "cool" της ανωτέρω νύφης η οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να μας μεταφράσει σε σύγχρονα ελληνικά τη δύσκολη φράση "Δεν είχα καθόλου άγχος". Τι να κάνει η κοπέλλα, έπρεπε να χρησιμοποιήσει το μιξοβάρβαρο ιδίωμα που τότε χαρακτήριζε τα λαϊφστυλάδικα περιοδικά αλλά τώρα κυριαρχεί γενικώς, αν κρίνω από το τι διαβάζω σε "ελληνικά" sites (για να χρησιμοποιήσω κι εγώ τη γλώσσα τους)

Κατά τ' άλλα αν η νύφη ήταν άσπρη σαν το νυφικό της και περίμενε να μαυρίσει από μια μέρα με πισινοπαιχνίδια, θα κατέληγε να θυμίζει γαρίδα μάλλον παρά εβένινη καλλονή.

Έχω απορία, τι έγινε στη γαμήλια δεξίωση που "ξέφυγε τελείως από τα συνηθισμένα"? Λέτε να περιλάμβανε αλεύρωμα των συνδαιτυμόνων?

Χάχα Μπαμπινέλα. Σε φουντωσα ε; Και γω δεν τα γουστάρω τα μπατσελορ, απ την άποψη ότι είναι καταπιεστικό να βγεις σώνει και ντε να γλεντήσεις χωρίς το έτερο ήμισυ. Στην σημερινή εποχή που όλα είναι ελεύθερα ποιό το νόημα; Δε μπορείς να βγεις μετά τον γάμο με τις φίλες σου; Ποιός θα σε παρεξηγήσει; Τώρα για τα στριπτίζ...Τι να πεις; Λέμε συνέχεια ότι η σχέση σήμερα είναι ένα βήμα πριν τον γάμο. Νιώθεις σαν παντρεμένος. Δεν είναι το συνοικέσιο που σου ρχεται κατραπακιά μέσα σε ένα μήνα. Άρα δε πειράζει το στριπτίζ πριν τον γάμο ενώ μετά είναι αμαρτία ε; Αλλά είναι αυτό που ανέφερες: What happens in Vegas stays in Vegas. Μια αμερικάνικη έκφραση που είναι ένα διατυπωμένο σλόγκαν από μια διαφημιστική εταιρεία μόλις το 2003 για να διαφημίσει το Λας Βέγκας.

Να σου πω τι με ενοχλει. Περα απο την αλογιστη μιμηση αμερικανικων συνηθειων δηλαδη.
Αν ηταν ενα απλο γλεντακι με συγγενεις και φιλους και απο τη μερια της νυφης και απο τη μερια του γαμπρου, ολα καλα και προβλημα ουδεν. Αλλα επειδη αυτα τα μπατσελορ εχουν εντονα σεξουαλικο χαρακτηρα, αυτο με πειραζει.
Δηλαδη τωρα τι; Για μισο λεπτο για να καταλαβω: Θα περασει ο καλος μου παραμονη του γαμου μας ολη του τη βραδια με στριπτηζουδες και....ο νοων νοειτω και την αλλη μερα θα ερθει στην εκκλησια να με παντρευτει;
Κι εγω θα εμφανιστω; :D

Tωρα στο τραπεζι υπαρχει μια τυπισσα που γδυνεται μπροστα στη μουρη του γαμπρου και ο,τι ηθελε προκυψει. :mad:
Αυτά είναι για εσάς τους αστούς της πρωτεύουσας. Εμείς οι μπουτζόβλαχοι αλεύρι για όλες τις χρήσεις :-)

Πολύ ωραίοι. Σεμνοί και με ένα ελαφρύ μειδίαμα, όλο συστολή, λάμπουν από ευτυχία. Το σακάκι του γαμπρού λιτό και απέριττο, το δε νυφικό υπέροχο, χωρίς βαθύ ντεκολτέ, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες, λες και κάνουν επίδειξη σε πασαρέλα, παρά το υπέροχο, φυσικό και πλούσιο μπούστο της νύφης. Ακόμα και τα στέφανα είναι διακριτικά και προσεγμένα, όπως και η ανθοδέσμη επίσης. Είμαι τόσο αναλυτική, γιατί έχω εκπλαγεί ευχάριστα, από τον "αιώνια έφηβο" ροκά και την αντικομφορμίστρια Ελένη, οι οποίοι αφού, συνειδητά προφανώς, αποφάσισαν να τελέσουν θρησκευτικό γάμο σεβάστηκαν και ακολούθησαν το τελετουργικό με σοβαρότητα, όπως απαιτούν οι εκκλησιαστικοί κανόνες.

Αμάν πια με αυτά τα ντεκολτέ και τις νύφες ,στους θρησκευτικούς γάμους! Αν τραβάνε τόσο ζόρι και θέλουν να κάνουν επίδειξη των προσόντων τους, που τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα προσθετικής, υπάρχουν και τα Δημαρχεία! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αρκεί να ξέρουμε την έννοια του όρου.

Οι πεθερές δήθεν κλαίνε που χάνουν την κορούλα τους, αλλά στην πραγματικότητα επειδή τις στενεύουν οι γόβες, ειδικά όταν είναι σεβαστών διαστάσεων (οι πεθερές, όχι οι γόβες). Γι' αυτό νομίζω κατέρρευσε. Τόση ώρα όρθια τη σκοτώνανε τα παπούτσια της.

Ωραίο ζευγάρι, αλλά πρώτον πόσες φορές την είχε νωρίτερα αποκαταστήσει με άλλου συνοδούς ώστε είπε να την αποκαταστήσει με παπά και με κουμπάρο ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ? (*) Και γιατί αποκατέστησε αυτός αυτήν και όχι αυτή αυτόν?

(*) Όπως θα έγραφε και κάποιος παλιός ευθυμογράφος, ίσως ο ΚΥΡ, "Κι αφού την αποκατέστησε, την αποκατέστησε, την αποκατέστησε, είπε 'Τώρα ας της ρίξω κι έναν παπά με κουμπάρο' "

Όπου γάμος και χαρά κι οι πολιτικάντες πρώτοι.
Καλό θα ήταν στα σχόλια μας να είμαστε πιό διακριτικοί και να μη θίγουμε υπολήψεις.

Αμάν πια με αυτά τα ντεκολτέ και τις νύφες ,στους θρησκευτικούς γάμους! Αν τραβάνε τόσο ζόρι και θέλουν να κάνουν επίδειξη των προσόντων τους, που τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα προσθετικής, υπάρχουν και τα Δημαρχεία! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αρκεί να ξέρουμε την έννοια του όρου.
Και μετά λένε γιατί πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια.

Καλό θα ήταν στα σχόλια μας να είμαστε πιό διακριτικοί και να μη θίγουμε υπολήψεις.
Χμμμ... επειδή εγώ το έκανα αυτό το σχόλιο, να διευκρινίσω ότι εκτός αν πρόκειται για λόγια που είπαν σίγουρα οι εικονιζόμενοι σε διάφορες φωτογραφίες, με όσα γράφω κοροϊδεύω τις λεζάντες που βγάζουν από τη φαντασία τους οι κειμενογράφοι και που συνήθως είναι ανεκδιήγητα. Δεν βλέπω ποια υπόληψη θίγω όταν σχολιάζω το γελοίο "να την αποκαταστήσει ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ". Δεν καταλαβαίνουμε όπως το γράφει ότι την είχε αποκαταστήσει και άλλες φορές, νωρίτερα, αλλά χωρίς παπά και κουμπάρο? ¨Οσο για το σχόλιο για τον πολιτικό, αν ήταν στενός συγγενής ή φίλος του ζεύγους τότε τον αδίκησα, αλλά δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι οι πολιτικοί τρέχουν σε γάμους και βαφτίσια να μαζέψουν ψηφαλάκια.

Εξαρτάται κι από τον παπά. Κανονικά δεν μπορεί ο παπάς να αρνηθεί τέλεση μυστηρίου. Αλλά μερικοί είναι ψείρες και περίεργοι και θέλουν να προκαλούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Ισχύει.

Πίσω
Μπλουζα