Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

Χα! Γιατί να μη με διορθώσει αν έχω γράψει κάτι λάθος? Ουδείς άσφαλτος, είπε η λαίδη. Άλλωστε στα σύγχρονα ελληνικά κάνω άπειρα λάθη διότι δεν τα έμαθα ποτέ επίσημα κι αυτά που ήξερα τα αλλάξανε χωρίς να με ρωτήσουν. Και 41 χρόνια ξενητιά μαζί με καλπάζον γεροξεκούτιασμα όσο και να 'ναι κάτι μου αφήνουν, ή μάλλον που παίρνουν. Άλλο τα Τζαρτζανικά που τα διδάχτηκα χρόνια και χρόνια και μου άρεσαν κι όλας και που δεν αλλάζουν αφού περιγράφουν νεκρή γλώσσα.

Για το συγκεκριμένο ο gordon με έβαλε σε σκέψεις. Και τα δύο μου ταιριάζανε. Κι έτσι το έψαξα. Εδώ το σχετικό κείμενο


Για όποιους βαριούνται να διαβάσουν το κατεβατό (*) αρχικά το ρήμα ήταν "υπερασπίζω" (Tzartzanos rulez!!) και αργότερα άρχισε να χρησιμοποιείται και το "υπερασπίζομαι" με την ίδια έννοια (από κάτι μοντέρνους συγγραφείς όπως ο Ευσέβιος του 4ου αιώνα μΧ... νεολαία, τι περιμένεις?). Παραμένουν δόκιμα και τα δύο, αν και ο μέσος τύπος είναι πια συνηθέστερος. Ο νεανίας gordon μιλάει πιο μοντέρνα από μένα τον γλωσσικά αρτηριοσκληρωτικό. Έτσι αυτός μεν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ενώ εγώ πότε θα υπερασπίζω πότε θα υπερασπίζομαι, ανάλογα με το πόσο γέρος αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή.

(*) Το οποίο όμως σας συνιστώ να διαβάσετε. Γενικά το ιστολόγιο του 40κου είναι και επιμορφωτικό και απολαυστικό, το διαβάζω συχνά.
 
Τον διαβάζω κι εγώ τον Σαραντάκο κυρίως για τα σχόλια των αναγνωστών. Είχα μάλιστα σκοπό αυτές τις μέρες να του κλέψω ένα άρθρο να το κάνω θέμα εδώ να το συζητήσουμε.
Για το Τζάρτζανο δε θα σχολιάσω, θα πρέπει να τον αγκαλιάσουμε κι αυτόν ως σταρ του φόρουμ μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Νίκο τον Καζή μην ξεχνιόμαστε :)
 

Συνημμένα

  • έλντα 7 μέρες τιβί.jpg
    έλντα 7 μέρες τιβί.jpg
    256,1 KB · Προβολές: 15
  • έλντα απογευματινή κοσμικά.jpg
    έλντα απογευματινή κοσμικά.jpg
    92,9 KB · Προβολές: 15
  • έλντα γιουλάκη.jpg
    έλντα γιουλάκη.jpg
    43,4 KB · Προβολές: 14
  • έλντα τηλέραμα.jpg
    έλντα τηλέραμα.jpg
    161,2 KB · Προβολές: 15
  • ρενα απογευματινή.jpg
    ρενα απογευματινή.jpg
    268,7 KB · Προβολές: 17
H Σίλβα παλιά ήταν Ασημίνα ή Αργυρώ τύπου;
 
Δεν νομίζω. Απλώς το αρθρο είναι ανορθόγραφο. Λεγόταν Σύλβα όχι Σίλβα, απ' όσο ξέρω. Οπότε σχετίζεται με δάσος, όχι με ασήμια.
 
Κλειστο οικογενειακο περιβαλλον και κρυπτη. Μαλλον δεν επρεπε να τους παρει ανθρωπινο ματι. Σαν την υπολοχαγο Νατασα ενα πραγμα.
 
Από το αστυνομικό τμήμα ξεκίνησαν για να ανεβούν τα σκαλιά του δημαρχείου? Διότι τι άλλο μπορεί να είναι εκείνο το ΤΥΝ από πίσω τους στην υπόγα?
 
Ετσι που ειναι διατυπωμενος ο τιτλος ειναι σαν να παντρευτηκε η Λιτσα πεντε εξι φορες.
 
Τελικά ο θεσμός του κλικ-μπέιτ είναι παλιός.
 
Πίσω
Μπλουζα