Γενιά Παιχνιδομηχανών με τα Καλύτερα Games?

Εγώ ξαναγυρνάω σε παιχνίδια της 4ης και της 5ης γενιάς. Συγκεκριμένα : Snes, Amiga (cd32), Neo Geo, PSX.

Δέν μπορώ να ξεχωρίσω καμμία απο τις δύο αυτές γενιές, και όχι, τα blocky 3d δέν με χαλάει τόσο. Δηλαδή και το Metal Gear Solid είναι σε αυτή την κατηγορία και το Parasite Eve, Resident Evil και πολλά άλλα δέν νομίζω ότι όταν τα παίζαμε μας χάλαγε η 3d πρωτογονίλα, ούτε και τώρα με χαλάει. Θεωρώ ότι στις πλατφόρμες που ανέφερα υπάρχουν τα καλύτερα παιχνίδια, με gameplay που δυστυχώς σπανίζει σήμερα. Οι γενιές πρίν την 4η-5η παραείναι oldschool ακόμα και για μένα (όχι ότι έχω πρόβλημα να παίξω, απλώς δέν κολλάω τόσο πιά) ενώ η 6η με άφησε παγερά αδιάφορο (πλήν του Dreamcast που άργησα να μπώ στο νόημα), αφού είχα αφοσιωθεί στο PC gaming τότε. Πρόσφατα ασχολήθηκα και με το Xbox, όμως τελικά δέν είχα χάσει τίποτα απολύτως ώς PC gamer που ήμουν. Σε ότι αφορά στην 7η γενιά τέλος, είναι ΟΚ μέχρι στιγμής, μου αρέσει, άν και σίγουρα θα περίμενα περισσότερα. Τιμής ένεκεν λοιπόν λόγω PSX και CD32 (που ψιλο-4-ίζει όμως εκεί το έχουν καταχωρήσει) θα ψηφίσω 5η γενιά, αντί 4ης λόγω Snes και Neo-Geo. Εξάλλου η 4η μου φαίνεται πως ήδη έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος !
 
Haros :

εγώ θα πώ 4η γενιά. Ήταν η γενιά που έδωσε τίτλους που διαμόρφωσαν το gaming όπως το γνωρίζουμε σήμερα... Πολλά σημερινά παιχνίδια είναι sequels από τότε...
Πολύ καλή παρατήρηση !
 
Τέταρτη γενιά και για μένα,

η μόνη γενιά που πραγματικά διασκέδαζα με τις κονσόλες μου και ακόμα διασκεδάζω!!

Μόνο αυτο μου φτάνει για να έχω md,neo geo κτλ στην καρδιά μου για πάντα!
 
Τεταρτη γενια, ακομα θυμαμαι τη συγκινηση οταν επαιξα στο Amstrad Mega PC μου μια παιχνιδαρα με ενα μπλε σκαντζοχοιρο...
 
Τεταρτη γενια και απο μενα!!παιχνιδια απλα σε gameplay arcade style τα περισσοτερα...τρελλο καψιμο.
 
Με βαρια καρδια κατεταξα την 4η γενια κονσολων ως δευτερη στις προτιμησεις μου αλλα λιγοι μπορουν να της αρνηθουν τη πρωτοκαθεδρια στις υπεροχες μουσικες που εντυναν τους τιτλους.

Αφιερωμενο

 
Συναισθηματικά, ήμουν και εγώ μεταξύ 3ης και 4ης ,αλλά τελικά βαζοντάς τα κάτω διαπιστώνω ότι το εύρος των τίτλων και τα rpg του PS2, τα γραφικά και τα fps του Xbox,οι καινοτομίες και οι τίτλοι-διαμάντια του Dreamcast αλλά και τα 3d Mario & Zelda του Ν64 καθισούν την 6η γενιά ξεκάθαρη νικήτρια της κούρσας.
 
To N64 ειναι πεμπτη γενια ;)
 
Wally είπε:
To N64 ειναι πεμπτη γενια ;)
I Stand Corrected :shtup:.Δεν έκανα τον κόπο να δω το λινκ του 1ου ποστ και εφόσον εγώ αγόρασα το Ν64 την ίδια εποχή με το PS2 το χασα λίγο....χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιμένω στην ψήφο μου.
 
Πάρτε και από μένα μερικές αφιερώσεις α-λα 5th generation...

 
Και εγώ 4η γενιά θα ψηφίσω. Αν και η 2η και 3η έβαλαν τις βάσεις και εκεί δημιουργήθηκαν πολλά genres όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και φυσικά εκεί θα βρούμε πολύ περισσότερη πρωτοτυπία, στην 4η γενιά αυτά τα games ωρίμασαν και είχαμε τις καλύτερες versions τους.

Επίσης η 4η γενιά είναι η τελευταία πραγματικά "κονσολάδικη" γενιά, όπου είχαμε σημαντική διαφορά μεταξύ console και computer games (άλλου είδους παιχνίδια οι κονσόλες, άλλου τα PC). Από την 5η και μετά υπάρχει σημαντική σύγκλιση μεταξύ των δύο (που κορυφώνεται στην σημερινή γενιά) όπου δύσκολα πια διακρίνεις διαφορές και τα περισσότερα παιχνίδια υπάρχουν και για κονσόλες και για PC.
 
4η γενιά ψήφισα κι εγώ καθώς τα SNES & Mega Drive απλά έβγαλάν όχι μόνο πολλά αλλά και ποιοτικά παιχνίδια που ακόμη και τώρα τα παίζουμε άνετα.
 
4η γενια και απο μενα γιατι ηταν η γενια που μαυτα μεγαλωσα ασχετα αν προλαβα και ειχα και ΝES και MSTER SYSTEM.Της παιχνιδαρες που ειδαμε στης 16bit κονσολες δυσκολα να της ξαναδουμε οχι γιατι ηταν κατι το μοναδικο η οτι δεν ειδαμε παιχνιδαρες στης αλλες γενιες αλλα εκεινα τα παιχνιδια ειχαν μια μαγεια που πραγματικα δεν μπορω να την περιγραψω.Εκτος αυτου τα arcades ηταν στα ντουζενια τους και προσωπικα εγω που ειχα ερωτα μαζι τους γουσταρα με χιλια της μεταφορες στης κονσολες ασχετα αν δεν ηταν λογος αγορας κονσολας για μενα.
 
Μπορώ να βρω ένα SNES και τίτλους και να παίξω σε τηλεόραση της σημερινής εποχής ; είναι εφικτό δηλαδή να βρω και κονσόλα και τίτλους και να είναι συμβατά;
 
Είμαι μεταξύ 4η και 5η..

Αν και για την εποχή τους η 5 πιστεύω ότι είχε καλύτερα παιχνίδια, τα περισσότερα "γέρασαν" απότομα και πάρα πολύ άσχημα.

Αντίθετα της τέταρτης ακόμα και σήμερα παίζονται πάρα πολύ ευχάριστα και άνετα! Και μάλιστα είναι και αυτά που ασχολούμαι ακόμα και σήμερα πολύ περισσότερο απ' ότι άλλα, ακόμα και σύγχρονα.

Άρα, ανάμεσα στα "καλύτερα για λίγο" και τα αυτά που άντεξαν στον χρόνο, επιλέγω το δεύτερο.

Τέταρτη και από εμένα...
 
4η και απο μενα εχει απειρες παιχνιδαρες και δεν εχουνε γερασει καθολου...

Jack Taylor είπε:
Μπορώ να βρω ένα SNES και τίτλους και να παίξω σε τηλεόραση της σημερινής εποχής ; είναι εφικτό δηλαδή να βρω και κονσόλα και τίτλους και να είναι συμβατά;
Ναι μπορεις δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας(ακομα τουλαχιστον :p ) , κανεις την συνδεση με την τηλεοραση ειτε με Scart , ειτε με το κλασσικο RF.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρότι βρίσκομαι σε νοσταλγικό φόρουμ , έβγαλα το συναίσθημα από την μέση και δεν ψήφησα την 4η γενιά που είναι και η γενιά που αγαπώ περισσότερο, αλλά επέλεξα καθαρά με όρους gaming.

Αντικειμενικά η καλύτερη γενιά σε ποιότητα και πλήθος τίτλων ήταν η 7η γενιά (ΧΒΟΧ360-PS3-Wii) εδώ είδαμε κορυφαία παιχνίδια κινηματογραφικής ποιότητας. Δείτε το The last of us στο PS3 και το rise of the tomb raider στο ΧΒΟΧ360 ή το Mass effect και θα καταλάβετε τι εννοώ. Το επιβεβαιώνει αυτό και η μικρή διαφορά τεχνολογικού άλματος που βλέπουμε στην 8η γενιά. Δείτε ας πούμε σύγκριση γενεών του XBOX360 με του ΧΒΟΧΟΝΕ στο ίδιο παιχνίδι ( http://www.product-reviews.net/2015/...-finished-yet/ )

Η 7η γενιά έκανε τεράστιο άλμα που της επέτρεψε να ανάγει το gaminig σε κινηματογραφική εμπειρία. Αυτό κάνει το όνειρο πραγματικότητα, που είχαμε πιτσιρικάδες και λέγαμε με τα Game Boy στα χέρια , οτι "μετά από χρόνια λέτε τα video games να είναι σαν ταινίες?" Κι όμως το βιώνουμε. Την αξία της 7ης γενιάς την επιβεβαιώνει η 8η , η οποία απλά ρετουσάρισε την 7η . (ξαναδείτε το link που επισύναψα και επιβεβαιώνει αυτό που λέω) .

Και για να μην μείνουμε σε θέματα τεχνολογικά μόνο, να πω ότι και στα games η 7η πιστεύω έδωσε και πολλά και καλά και κράτησε πάρα πολύ σαν γενιά, και μάλιστα στα «γρήγορα» χρόνια που η τεχνολογία αλλάζει πιο γρήγορα. Ακόμα, έκανε τους καλύτερους και πιο πετυχημένους πειραματισμούς στον χειρισμό με πρώτο και καλύτερο το Wii αλλά και τα παιχνίδια Rock band. Κράτησε σχεδόν 10 χρόνια και ακόμα ένας κάτοχος ΧΒΟΧ360 δεν νιώθει ριγμένος σε ποιότητα παιχνιδιών μπροστά σε ένα ΧΒΟΧΟΝΕ, ενώ πάρτε για παράδειγμα έναν με NES . Ένας που είχε το NES 10 XPONIA θα έβλεπε να περνάνε από μπροστά του το SNES και το Ν64!Φανταστείτε πως θα έβλεπε το ΝΕS σε σχέση με το Ν64. Αυτός που έχει το ΧΒΟΧ360 10 χρόνια βλέπει να περνά από μπροστά του ένα ΧΒΟΧΟΝΕ που ιδρώνει να βγάλει FullHD ακόμα! Αυτό και μόνο λέει πολλά για την ανθεκτικότητα των κονσολών 7ης γενιάς . Aς γράψω και μερικά παιχνίδια της 7ης γενιάς μπάς και σας τρομάξω με τα μεγαθήρια

  • Uncharted όλα
  • Halo 3,4
  • Mass effect 1,2,3
  • Portal 2
  • Assassins creed όλα
  • Batman Archam series
  • The last of us
  • Grand theft Auto IV,V
  • Red dead redemption
  • Alan wake
  • Dead space
  • Gears of war
  • L.A. Noire
  • Dark souls 2
  • Τέλος να πω ότι είναι η γενιά που επιτέλους ο άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και τον προσανατολισμό του o SONIC με τα Colors, Unleshed, και Generations.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξέχασες έναν πραγματικά next-gen τίτλο στο Playstation 3, το Little Big Planet! ;)

Παρ'όλα αυτά, τη συγκεκριμένη γενιά, εγώ θα την έβαζα ή σε σειρά προτίμησης...

Νόμιζα οτι είχα ψηφίσει σε αυτή τη δημοσκόπηση και φαίνεται πως όχι... Είμαι όμως σίγουρος... Μήπως είναι ένα ακόμη θαύμα της αναβάθμισης; Μήπως το πάθατε κι άλλοι;
 
Μάλλον είμαι πιο πολύ fan της 4ης γενιάς, το 2d είχε γίνει πολύ αξιοπρεπές με τους δυο βασικούς SNES και Mega Drive και τα παιχνίδια κορυφαία. Η 5η γενιά πάλι είναι η πιο ενδιαφέρουσα, είχαν μπει πολλοί στο χώρο, είναι η αρχή του 3d, τα hardware ήταν πολύ πιο ενδιαφέροντα από τα σημερινά που είναι generic PC, ο καθένας προσπαθούσε να πειραματιστεί, quad polygons σε Saturn/3DO, programmable κούραση σε Jaguar, triangles και transformations σε PS1, bilinear filtered/perspective σε N64 (οπότε οι δύο τελευταίοι πήγαιναν πιο πολύ σε αυτό που έχουμε σήμερα, αλλά οι άλλοι πειραματιζόντουσαν με πράγματα που δεν πέρασαν αλλά ήταν ουσιαστικές διαφορές από κονσόλα σε κονσόλα που δίνανε άλλο χαρακτήρα). Στην 6η πάλι τελευταία κορυφαία κονσόλα της Sega, μπήκε η MS στο παιχνίδι, και από εκεί και πέρα έχουν μείνει οι τρεις μεγάλες, και ενώ η 7η είχες και ένα PS3 με τους Cell processors κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον τεχνικά, στην 8η και τα δύο είναι AMD PCs.

Οπότε είμαι 4η > 5η > 3η > 6η > 7η.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
4η με διαφορά. Έπειτα για 'μενα ισοψηφούν η 3η και η 5η. Eιδικά για το Wonderswan υπάρχουν διαμάντια, κρίμα που δεν κυκλοφόρισε στην Ευρώπη και τα περισσότερα παιχνίδια είναι μόνο στα Ιαπωνικά. :(
 
Πίσω
Μπλουζα