Γιάννης Πάριος

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thamonas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γιάννης Πάριος.... Ιστορία ολόκληρη...

Τι ερμηνείες... "Τώρα πια", "Θά 'ρθουνε στιγμές", "Απόψε", "Αύριο", "Ένα γράμμα", "Γέλα μου κι ας είναι ψέμα", και τόσα ακόμα...

Πειράζει που ο Πάριος μου "έμαθε" τα νησιώτικα και δεν μπορώ να τα ακούσω από ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, ούτε Κονιτοπουλαίους, ούτε κανένα -και το εννοώ απόλυτα;

Είναι κακό που το "Είσαι Θεός" το ακούω και τώρα στο κινητό μου και μου φτιάχνει τη μέρα, ειδικά όταν έχει λιακάδα;
 
"Ο μπαγλαμάς"

Απόσπασμα από την εκπομπή της ΝΕΤ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ" του Σπύρου Παπαδόπουλου αφιερωμένη στον Γιαννάκη από την Πάρο.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μοναδικός καλλιτέχνης,ο πιο ερωτικός!Αν και δεν μ'αρέσουν τα νησιώτικα,θεωρώ τους υπόλοιπους δίσκους του εκπληκτικούς!Το μόνο cd που έχω στη δισκοθήκη μου,αγορασμένο από δισκοπωλείο είναι το "Τύψεις" του 1997,και οι δικοί μου έχουν το "Σαν τρελό φορτηγό" σε κασέτα.Το δίσκο "Τύψεις" τον άκουγα συνέχεια.Ένα διαμάντι του δίσκου είναι το "Άπονη Καρδιά".Και ο τελευταίος του δίσκος,τον οποίο απέκτησα από εφημερίδα,είναι εκπληκτικός!
 
Και κάτι για τους σαραντάρηδες...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"220 Volts"

Στίχοι: Χριστόφορος Χαραλαμπίδης

Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος

Από τον δίσκο "Επίθεση αγάπης" που κυκλοφόρησε το 1991.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είπα να φύγω

Συλλεκτικό κομμάτι, από τον δίσκο "Πλατεία Αριστοτέλους" (1974). Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική: Γιάννης Σπανός. Πληροφορίες για τον δίσκο που τα κομμάτια του πραγματικά είναι ένα κι ένα μπορείτε να δείτε εδώ.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Παριος μου αρεσει μονο στα πολυ παλια του κομματια - 1985 μετα βιας - ως φωνη, ως ερμηνεια και ως επιλογες τραγουδιων. Σημερα απεχθανομαι τη φωνη του, τα τραγουδια του, και τον στομφωδη τροπο με τον οποιον τα ερμηνευει.

Απο εκεινη την παλια καλη εποχη του επιλεγω δυο πολυ αγαπημενα μου κομματια....


[edit] Ο λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τί να πεις για τον Γιάννη Πάριο? Δεν υπάρχουν λέξεις. Μόνο σωπαίνεις και ακούς. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι μαζί με την Α. Βίσση είναι οι σημαντικότερες και πιο αξιόλογες φωνές των τελευταίων δεκαετιών. Πραγματικά τέτοιοι καλλιτέχνες "εξαφανίζουν" όλους τους υπόλοιπους. Προσωπική άποψη πάντα.
 
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα νησιώτικα, αλλά το αγαπημένο μου τραγούδι του Πάριου είναι το "Να λοιπον γιατί σ'αγάπησα"

[video=youtube;s4-JsxB_xdw]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Γιάννης Πάριος σ' ένα τρυφερό ερωτικό ντουέτο με την Χαρούλα Αλεξίου: "Ροζ", σε μουσική και στίχους του Γιάννη Μηλιώκα. Το τραγούδι αυτό έγινε περισσότερο γνωστό από την αρχική εκτέλεσή του από τους Γιάννη Μηλιώκα και Αφροδίτη Μάνου.

 
Μία ανέλπιστη μουσική συνεργασία πήγε να συλληφθεί επ' αυτοφόρω από τους "Τρεις στον αέρα" το 1987 όπου με μια ιδέα του συνθέτη Αλέξη Παπαδημητρίου έγινε απόπειρα να συνεργαστούν ο Πάριος και ο Κούρκουλος σε ένα κομμάτι με θέμα τις γυναίκες της ζωής μας. Δυστυχώς η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ως δισκογραφική παραγωγή.

[video=youtube;w-tH02Co2bE]

 
Όλα καλά. Αλλά όταν ο Πάριος, με αφορμή τη θάνατο του πατέρα του, κάθεται να γράψει και στίχους και μουσική, το αποτέλεσμα απλώς αποθεώνεται...

(πρώτη ερμηνεία, αυτή του Τόλη Βοσκόπουλου)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη μία σημαντική στιγμή του Γιάννη Πάριου να ερμηνεύει κομμάτια των Πυθαγόρα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τον τελευταίο στο στούντιο και των συνθέτη των επιτυχιών, Γιώργο Κατσαρό να συνοδεύει στο πιάνο.
 
Το 1987 ο Γιάννης Πάριος συνεργάστηκε με τον Νίκο Ιγνατιάδη στον δίσκο "Όλα για τον έρωτα", όπου σε μουσική του τελευταίου (ένα κομμάτι επίσης υπογράφει ο Χρήστος Σκαλτσουνάκης), είχε γράψει στίχους κυρίως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισα το εκπληκτικό ντουέτο του Πάριου με την Ελένη Δήμου. Στο παρακάτω video ακούμε αρκετά κομμάτια του δίσκου αυτού. Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ήμουν ποτέ λάτρης της Ελληνικής μουσικής,αλλά υπάρχουνε καλλιτέχνες όπως ο Πάριος που τους παραδέχομαι. Ιδαίτερη χροιά στη φωνή,ερωτικά τραγούδια και συμπαθής φυσιογνωμία. Δε μπορώ να πω οτι θα βάλω ποτέ να ακούσω,αλλά καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους τον ακούνε και αγαπάνε τα τραγούδια του.Εδώ και δεκαετίες έχω χάσει τα νέα του στο τραγούδι,δεν ξέρω τι κάνει,πού βρίσκεται κτλ.(όχι ότι έχω ψάξει να πω την αλήθεια).
 
Όπως έχει πει και ο ίδιος στη συνέντευξη "Εκ βαθέων" (1985), δεν περιαυτολογεί για το επίπεδο των κομματιών του, είναι "τραγουδάκια", δεν έχουν βαθιά νοήματα ούτε προάγουν τον προβληματισμό για μια καλύτερη ζωή. Αυτά ίσως  είναι/ήταν δουλειά κάποιων άλλων που τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που κατάφερε ο Πάριος κατά τη γνώμη μου είναι να παρουσιάσει αυτά τα τραγούδια κατά τον καλύτερο τρόπο και να τέρψει τους ακροατές του χωρίς να εκχυδαΐσει το προϊόν που παρήγαγε. Και κατ' αυτήν την έννοια τον θεωρώ πετυχημένο. Καθένας στο είδος του.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μια συλλεκτική διαφημιστική αφίσα από συναυλίες του Γιάννη στο Λονδίνο το 1978, μαζί με τους Δήμητρα Γαλάνη, Ρένα Πάντα και Γιώργο Σούνα. Πηγή.

r78.jpg
 
Μία εξαιρετική συλλογή της δισκογραφικής παραγωγής του Πάριου από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του βρίσκεται συγκεντρωμένη στο παρακάτω video.

 
Video από επίσκεψη του Γιάννη Πάριου και της Λίτσας Διαμάντη στην Αυστραλία και από φιλοξενία τους στο κρατικό κανάλι το 1980. Βλέπουμε και πολλούς ακόμα συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων τον Αντώνη Βαρδή και τον Θανάση Πολυκανδριώτη. Το video έχει ανεβεί από τον φλαουτίστα της παρέας, τον Φίλιππο Τσεμπερούλη τον οποίο ευχαριστούμε για το ιστορικό αυτό στιγμιότυπο.

 
Πίσω
Μπλουζα