Το μονο σημειο που βρηκα τους παλιους με το ελικοειδες σχεδιακι μεσα, ειναι σε παλιο βιβλιοπωλειοWally είπε:Ηθελε η MsWally γυαλινους βολους για διακοσμητικο και πηγα στα παιχνιδαδικα να βρω. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ απιστευτα απο την χαλια ποιοτητα και την φτωχη αισθητικη.
Δεν υπαρχουν πλεον οι κλασσικοι παλιοι βολοι προς πωληση?
χαχαχα έπρεπε να γίνει και αυτό! παρακαλώjohnny19818 είπε:Unboxing από μπίλιες πρώτη φορά βλέπω. Ευχαριστούμε Παναγιώτη!
κι εγώ θυμαμαι τις μικρες και τις μεγαλες μπίλιες αλλά όχι μεσαιου μεγεθους...thanoskanun είπε:παιδια! γνωριζει κανεις αν τελικα τα ''γκαζακια'' της ψιλικοκο ηταν σε 2 η 3 μεγεθη? Εγω 2 θυμαμαι,μικρες και μεγαλες,αλλα ισως τελικα να υπαρχει και μια κατηγορια με μεσαιες...επισης ποσα τελικα ηταν ολα τα σχεδια? Θελω να τα μαζεψω ολα,εχω διπλα και ανταλλαζω με κοσμο,αλλα δεν εχω ξεκαθαρη εικονα ουτε απο τα φυλλαδια.Νομιζω υπαρχουν κ αλλες,πχ αυτη που λενε ''πολυ σπανια δεν εχει φωτογραφηθει'',την ειχα με κιτρινο ελικοειδες μεσα αλλα προσφατα την βρηκα και σε καφε!
Δεικος μου εισαι εσυ φιλαρακι και εμεις στης Σερρες κουρσουμια λεγαμε της σιδερενιες και της γυλινες της λεγαμε περιπου οπως και εσεις αλλα με διαφορετικη καταληξη δηλαδη τζιτζιλονες της λεγαμε και φυσικα παιζαμε ολα τα παιχνιδια που αναφερθηκαν σε χωμα στο δρομο η σε καποια αυλη σπιτιου.Απλα οπως εγραψα σε post σε προηγουμενη σελιδα εγω τζιτζιλονες σε σακουλακι ποτε δεν ειδα πρωτη φορα το ειδα εδω μεσα στο forum.Εμεις της αγοραζαμε με το κομματι και αναλογα το μεγεθος της κοστιζε και πιο ακριβα.Υπηρχαν ομως και σε διχτακια που ειχε διαφορες μεσα ολων των μεγεθων αλλα το λαμογιο που ειχε το μοναδικο μαγαζι στο χωριο που πουλουσε τζιτζιλονες της εβγαζε απο τα διχτακια και της πουλουσε με το κομματι για πολυ μεγαλυτερο κερδος.Αλεξανδρούπολη τις λέγαμε τζιτζιλιά, όπως και το παιχνίδι ("παίζουμε τζιτζιλιά?"). Άλλοι βορειοελλαδίτες? Παίζαμε τα παιχνίδια που περιγράφηκαν, χωρίς όμως να παίρνουμε του άλλου. Τις σιδερένιες τις λέγαμε κουρσούμια-αλλα αποφεύγαμε να παίζουμε μ'αυτές.Παιζοταν φυσικά μόνο στο χώμα, κάτι που προφανώς εξηγεί γιατί εξαφανίστηκαν (όποιος μου βρει χώμα σε πόλη σήμερα...)