exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Joined
- 17 Mαϊ 2006
- Μηνύματα
- 4.509
- Αντιδράσεις
- 1.344
Πριν τα Haagen Dazs ανοίξουν ακόμα και στα Γκράβαρα, σερβίροντας δεκάδες παραλλαγές γλυκών, και πριν η "μηλόπιττα με παγωτό" ή το "σουφλέ σοκολάτας" εμφανιστούν ακόμα και στο τελευταίο καφενείο, οι δυνατότητες να φάμε ένα γλυκάκι (ιδίως στην επαρχία το καλοκαίρι) ήατν πολύ περιορισμένες.
Εκτός από κάνα γλυκό κουταλιού, ή μπακλαβά/καταίφι/γαλακτομπούρεκο,
μόνο η πάστα σε έβγαζε από τη δύσκολη θέση.
Και φυσικά ΜΟΝΟ δύο γεύσεις.
Κρέμα (με μικρό αλλά φανατικό κοινό) και Σοκολατίνα (all time classic).
Απαραίτητο το σερβίρισμα σε μικρό τετράγωνο τσίγκινο πιατάκι.
Τα καλοκαίρια λοιπόν, όταν δεν υπήρχαν πρόχειρες σοκολάτες, μια πάστα σοκολατίνα μας έφερνε στα ίσα μας.
Φυσικά, τώρα στο 2008 αν ζητήσεις "πάστα" κάπου, θα σε κοιτάνε με μισό μάτι και θα απορούνε από ποιό αιώνα διακτινίστηκες !
Υ.Γ. Το δε κερασάκι (αν και πλαστικούρα) ήταν όλα τα λεφτά, αν και συχνά έπεφτε θύμα "κλοπής" από φίλο που καθόταν δίπλα.
Εκτός από κάνα γλυκό κουταλιού, ή μπακλαβά/καταίφι/γαλακτομπούρεκο,
μόνο η πάστα σε έβγαζε από τη δύσκολη θέση.
Και φυσικά ΜΟΝΟ δύο γεύσεις.
Κρέμα (με μικρό αλλά φανατικό κοινό) και Σοκολατίνα (all time classic).
Απαραίτητο το σερβίρισμα σε μικρό τετράγωνο τσίγκινο πιατάκι.
Τα καλοκαίρια λοιπόν, όταν δεν υπήρχαν πρόχειρες σοκολάτες, μια πάστα σοκολατίνα μας έφερνε στα ίσα μας.
Φυσικά, τώρα στο 2008 αν ζητήσεις "πάστα" κάπου, θα σε κοιτάνε με μισό μάτι και θα απορούνε από ποιό αιώνα διακτινίστηκες !

Υ.Γ. Το δε κερασάκι (αν και πλαστικούρα) ήταν όλα τα λεφτά, αν και συχνά έπεφτε θύμα "κλοπής" από φίλο που καθόταν δίπλα.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: