Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Είχα μπει τόσο στο πετσί του πνεύματος της παπαγαλίας, που θυμάμαι χαρακτηριστικά το εξής: στην ιστορία με την εξωτερική πολιτική είχε μια έκφραση "ο τάδε πέταξε το γάντι στον τάδε". Αυτή την έκφραση δεν την ήξερα, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ρωτήσω τι σημαίνει. Φανταζόμουν τη σκηνή με κάποιον να πετάει το γάντι σε κάποιον άλλο και αναρωτιόμουν τι σόι εξωτερική πολιτική έκαναν αυτοί εκεί πέρα πετώντας γάντια και ποιος ξέρει τι άλλα ρούχα ο ένας στον άλλο!noxrider είπε:Και ήταν γεμάτο ημερομηνίες το σιχαμένο βιβλίο της Ιστορίας,πήγε ο τάδε διπλωμάτης εκεί,ξύνισε ο 'Αγγλος πρέσβης γιατί τελείωσαν τα σοκολατάκια,Εθνοσυνέλευση τάδε,Εθνοσυνέλευση Miss Banana Split κτλ.Φέρτε μου ένα να το κάψω όπως έκαιγε ο Jimi Hendrix την κιθάρα του!!!!
Wow!!!Maverick είπε:Αντίθετα με την αρωγή και την ευδοκίμηση τα πήγα μια χαρά...
Πωωωωω τι μου θύμισες τώρα! Το χα ξεχάσει αυτό... Πριν τις διακοπές του Πάσχα, την περίοδο που κάναμε, δηλαδή, τη μεγαλύτερη επανάληψη (και τελευταία) πριν τις πανελλήνιες, μας είχαν δώσει στο φροντιστήριο κάτι πακετάκια φωτοτυπίες με όλες τις μετατροπές αυτές! Δε θέλω να φανταστώ ποιό παιδί μπήκε στον κόπο να τα παπαγαλίσει... Τους έριξα μια ματιά, πιο πολύ για να τεστάρω αν μπορούσα να κάνω σωστά τις μετατροπές, αλλά δε μπορούσα να μάθω τίποτα τέτοιο απ' έξω. Ευτυχώς που είχα ψευτοκαταλάβει πώς γίνεται και κούτσα κούτσα τις κατάφερνα. Και το χειρότερο; Αυτά τα πακετάκια τα είχαν ζητήσει μαθητές! Ένας συμμαθητής μου στο φροντιστήριο είχε πει στον καθηγητή αν είναι να τα μάθαινε απ' έξω για να μην παιδευόταν να μάθει τη μεθοδολογία! Μιλάμε παράνοια.kleida08 είπε:Το αστείο είναι ότι το βιβλίο της Γ΄ τάξης ξεκινάει με το κείμενο 21! Ούτε την αρίθμηση δεν μπήκαν στον κόπο να αλλάξουν. Η διαφορά στην εξέταση είναι ότι ζητούν συγκεκριμένους τύπους στη γραμματική και πολύ περισσότερες περιπτώσεις συντακτικών μετατροπών (π.χ. σύμπτυξη πρότασης σε μετοχή) από ό,τι παλιότερα. Υπάρχουν ακόμα μαθητές που, αντί να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετατροπές, παπαγαλίζουν προτάσεις, αναλύσεις μετοχών, μετατροπές.