Δεν το 'τρωγα με τίποτα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Λορένα
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Οταν ημουν μικρος, η black list των φαγητων ηταν απλη:

- Οχι οσπρια γενικως

- Οχι κιμα (αλλα ΝΑΙ σε μπιφτεκια!)

- Οχι σαλατα

Τα οχι βεβαια εγω τα ελεγα, αλλα η μητερα μου δεν καταλαβαινε ευκολα απο τις δυστροπιες μου, και αναγκαστικα ψιλο-"ετρωγα" και απο αυτα. Σε περιπτωσεις που το πεισμα μου ηταν μεγαλο, εσπρωχνα απλα το φαγητο προς την μια ακρη του πιατου με την δικαιολογια οτι "Να, εφαγα το μισο" (που ομως το κολπο δεν επιανε παντα!!)

Τι εμενε? Πατατες, μπριζολες, κοτοπουλα, σνιτσελ, ομελετες και λοιπα τηγανιτα που δεν ελεγα ποτε οχι.

Οταν ειχαμε γαυρο τηγανητο, ετρωγα μονο τις ουρες που ηταν σαν κριτσινια (!).

Στις μελιτζανες παπουτσακια, ετρωγα μονο την κρεμα και λιγη απο την γεμιση (εννοειται ΟΧΙ τον κιμα!!).

Στα γεμιστα επαιζε να φαω μονο ντοματες, και απο αυτες μονο το περιεχομενο.

Στην μακαροναδα το μισο πιατο πασπαλισμενο με τριμενο τυρι, ενω το αλλο μισο απλα τα μακαρονια χωρις τιποτα αλλο επανω.

Επιπλεον, δεν ετρωγα το κουνουπιδι με την καμια μιας και μου θυμιζε παντα αθρωπινο μυαλο (ειπαμε, τον καιρο εκεινο!!) :)

Ευτυχως δεν μου εμειναν κουσουρια, και πλεον.. food is my kingdom, οποτε δεν υπαρχει τιποτα που δεν μπορω να τιμησω δεοντως!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makisimos είπε:
Δεν μπορω ουτενα διανοηθω πως περνανε στον εισοφαγο τα σαλλιγκαρια, ειτε κοκκινιστα, ειτε με τυρια ειτε με οποιονδηποτε τροπο..!!!!Επισης ακομη απορω πως εβλεπα κατι παππουδες μου να τρωνε κεφαλακια απο αρνι (ματια, εγκεφαλο, γλωσσα κλπ)!!! Μαλιστα θυμαμαι οταν ημουν πρωτη δημοτικου με ειχε παρει ο πατερας μου απο διπλα να με μαθει να τρωω εγκεφαλο αρνιου.
Εγώ το κεφάλι το σιχάθηκα πρόσφατα...παλιά όταν ήμουν μικρός,μου έβγαζαν από το κεφάλι τα μέσα (μυαλό,γλώσσα,κρέας),και μου τα έβαζαν στο πιάτο χωρίς το κεφάλι...πριν 1 χρόνο περίπου είδα κεφάλι αρνιού στο πιάτο και αηδίασα.

Σαλιγκάρια τα τρώω μόνο άσπρα,βραστά χωρίς σάλτσα

Σπανακόρυζο! Με τίποτα όμως. Και βασικά και τώρα ακόμα, δε νομίζω οτι θα καθόμουν να φάω.... αυτό... το πράγμα.... :P :)

Αναστασια είπε:
Τις φακες ρε παιδια...αυτες οι φακες.... οταν ακουγα το ονομα τους μου ανεβαινε η πιεση!!! Τι σε χρωματιστο πιατακι μου τις βαζανε, τι σε μπολακι, τι σε ταπερ, τιποτα...8)Και ημουν και απο τα παιδια που δυσκολα αν πεινουσαν δεν ετρωγαν.

Και σολα βραστη που λεει ο λογος. Αλλα τις φακες της μανας μου με τιποτα.

Μεχρι που καταλαβα γιατι...

Γιατι τις εφτιαχνε ξενερωτες!!! Δεν τους εβαζε αρκετα μυρωδικα! :o

Ρε γμτ αν το ηξερα θα ειχα γλυτωσει πολυ μουρμουρα...Βαλε ρε μανα λιγο σκορδακι παραπανω, λιγο ξυδακι μπαλσαμικο, λιγη ριγανη.

Τις εφαγα λοιπον ενηλικη στην Ιταλια, με λαδι ελιας, ξυδι μπαλασαμικο της Modena και της απαγορεψα να τις μαγειρευει οταν ερχομαι στην Ελλαδα.
Εννοείται φυσικά ότι ο μάγειρας παίζει μεγάλο ρόλο. Οτιδήποτε φαγητό και να πάρεις, αν ο μάγειρας δεν το χει δεν θα τρώγεται. Δώστε μου μια λίστα με τα αγαπημένα σας φαγητά να σας τα μαγειρέψω και δεν θα τα ξαναγγίξετε...!! :o

Exω παρατηρησει το οτι πολυς κοσμος που δεν τρωει αρνι και μαλιστα ψητο, οφειλεται στο οτι ηταν αρσενικο το σφαγιο και ναι λογικα βρωμαει. Οταν ειναι θηλυκο ή πολυ μικρο αρσενικο, ειναι μια χαρα. Θα προσθεσω τον εαυτο μου σε αυτους που δεν αγγιζουν ουτε αγγιξαν κεφαλι αρνιου και τα περιεχομενα. Επισης τα κουκια δεν τα εχω φαει ποτε (εχω ενα κοινο με τον Πυθαγορα) μου βρωμανε απιστευτα σε ολες τις μορφες, ειδικα βραστα. Σαλιγκαρια ουτε που το εχω σκεφτει. Για μια φαση μικρος δεν ετρωγα το ψαρι γλωσσα. Το εβρισκα ανοστο.

εγώ δεν έτρωγα μικρότερος,αλλά ούτε τωρα,μαγειρίτσα και κοκορέτσι και ότι άλλο έχει σχέση με όργανα,μόνο που τα βλέπω με αηδιάζουν.

άσχετο-σχετικό: καλά,είμαι ο μόνος που τρελαίνεται για ρεβύθια στο φόρουμ? γιατί τα αντιπαθείτε τόσο πολύ?

krem13 είπε:
άσχετο-σχετικό: καλά,είμαι ο μόνος που τρελαίνεται για ρεβύθια στο φόρουμ? γιατί τα αντιπαθείτε τόσο πολύ?
μάλλον δεν πρόσεξες την δική μου περίπτωση...έφαγα τα ρεβύθια ενώ τα είχα κάνει εξαγωγή(σικ) πως να τα ξανααγγίξω?Ε?ε?ε?Ε?ε?Ε? :P Δεν θέλω να σου πω όλο το σκηνικό μην με πιέζεις!Μην επιμένεις σου λέω!Όχι- όχι :nono: :nono: :nono:

α ρε μάνα με τις μεθόδους σου!! :P

krem13 είπε:
Ίσα ίσα, εκπληκτικά τα ρεβύθια τώρα που μεγαλώσαμε!

Μικρος δεν ηθελα καθολου το γαλα. Φυσικα αναγκαζομουν να το πιω αν ηταν ο πατερας σπιτι και απειλουσε με καρπαζιες. Αλλα οταν λειπανε και με αφηναν με παππουδες/γιαγιαδες δεν το αγγιζα. Μαλιστα για να κερδισω χρονο το πρωι μεχρι να πρεπει να φυγω για το σχολειο τους εκανα και καπριτσια. Θα το πιω ελεγα το γαλα αλλα μονο με καλαμακι σε ασπρο χρωμα! Φυσικα δεν υπηρχε τετοιο αλλα μεχρι να το καταλαβουν και να προσπαθησουν να με πεισουν περναγε η ωρα.

Φαβα, ρεβυθια δεν τα αγγιζα ουτε με ξυλο. Παραδοξως ομως μου αρεσαν παντα οι φακες.

Οσο για τη φετα, στο νηπιαγωγειο που μας κρατουσαν και για μεσημεριανο, αρνιομουνα να καθησω κοντα σε παιδια που ειχαν φετα στο πιατο τους γιατι βρωμαγε. Αμα ηταν κανενα κοριτσακι, η τελος παντων καποιος πιο μικροσωμος απο μενα τους φοβεριζα να μην ξαναφερουν ποτε φετα. Μεχρι που καποιο παιδακι εκανε παραπονα στους γονεις του και εγινε θεμα. Οποτε εφαγα το ξυλο της αρκουδας και εμαθα να ανεχομαι τη φετα (τουλαχιστον στα πιατα των αλλων).

Παντζαρια τα'παμε;

Aardvark είπε:
Παντζαρια τα'παμε;

Τραχανα δεν ειπαμε παντως :(

Θυμαμαι τωρα μια παραξενια που ειχα με τα μακαρονια : τα θελα βρασμενα σε ζωμο κοτοπουλου για να τα φαω. Δεν μου αρεσαν κρυα, τα θελα εκεινη την στιγμη. Οπως και δεν τα ηθελα σκετα η με κατι αλλο, μονο σε ζωμο κοτοπουλου.

Αυτο βεβαια ισχυε και για τα υπολοιπα ζυμαρικα, που σαν φαγητο δεν μου πολυαρεσε.

Σημερα.. λατρευω τα ζυμαρικα, με ασπρη σαλτσα (το αγαπημενο μου), με κοκκινη, με πεστο, με τυρια και οτι αλλο. Ειδικη αδυναμια στις πενες #)

Ποτέ δε μου άρεσαν, και σήμερα ακόμη αποφεύγω να τρώω:

-Χυλόπιτα

-Τα μούτρα μου

-Το ξύλο της χρονιάς μου

-Πόρτα σε κλαμπ

-Φρίκη, τόνγκα, κόλλημα

-Φτύσιμο, βρήσιμο, στήσιμο κτλ

σοβαρά τώρα, επειδή 8-9 ετών είχα μείνει 30 κιλά, μου άρχισαν μια θεραπεία με μουρουνέλαιο που ανοίγει την όρεξη....ε αυτό ήταν...δε λέει να κλείσει με τίποτα από τότε!

saboter είπε:
Ποτέ δε μου άρεσαν, και σήμερα ακόμη αποφεύγω να τρώω:
-Χυλόπιτα

-Τα μούτρα μου

-Το ξύλο της χρονιάς μου

-Πόρτα σε κλαμπ

-Φρίκη, τόνγκα, κόλλημα

-Φτύσιμο, βρήσιμο, στήσιμο κτλ

σοβαρά τώρα, επειδή 8-9 ετών είχα μείνει 30 κιλά, μου άρχισαν μια θεραπεία με μουρουνέλαιο που ανοίγει την όρεξη....ε αυτό ήταν...δε λέει να κλείσει με τίποτα από τότε!
LOL!Θεικό post!

Θα προσθέσω ό,τι έχει να κάνει με αρνί-κατσίκι και σαν λάτρης του alcohol θα προσθέσω το whiskey(δεν υπάρχει χειρότερη μυρωδιά-γεύση ποτού για μένα).

saboter είπε:
Είσαι τυχερός γιατί κι εγώ έπαιρνα μουρουνέλαιο για 1 χρόνο και δεν έγινε τίποτα,έτρωγα κανονικά και δεν πάχαινα,και τώρα είμαι 61 κιλά με 1,75 ύψος και αν και τρώω κανονικά (και υπερβολικά μερικές φορές) δεν μπορώ να πάρω γραμμάριο.

Μουρουνέλαιο: μια που έμπαινε μια που έβγαινε.

Συκώτι, εντόσθια γενικώς, κοκορέτσια, μυαλά κλπ.

Γενικά δεν μου άρεσε και τίποτα εκτός από λίγες γεύσεις: πατατάκια, γαριδάκια, σοκολατοειδή, αλκοόλ και όταν ήμουν πολύ μικρή μου άρεσε η γεύση του καουτσούκ της πιπίλας μου. :)

Δεν ετρωγα και δεν τρωω ακομα...(δεν τα εχω δοκιμασει καν)..πατσα,ποδαρακια,κεφαλακι,κοκκορετσι,συκωταριες..Ειδικα με το που μυριζω πατσα φευγω απο το σπιτι..

Εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα γενικά (κινέζικο,μεξικάνικο)!Φαγητά που μου έχουν πειράξει το στομάχι τα αποφεύγω.Είχα δοκιμάσει spring rolls πριν 7 χρόνια περίπου και με είχε πιάσει το στομάχι μου.Φυσικά μετά από αυτό δεν ξαναέφαγα...Και γενικά όσα αναφέρω,τα όσπρια,τα κοκκινιστά κλπ με πείραζαν στο στομάχι γι'αυτό τα σταμάτησα.

Εγω δεν ετρωγα και δεν τρωω ακομα φρικασε(το σιχαινομαι),λαχανορυζο,πατατορυζο και ολα τα σχετικα,μπριζολα,σουφλε,αρακα, γιγαντες δεν μαρεσουν καθολου αυτα τα φαγητα

Δεν έτρωγα και δεν τρώω.

Όσπρια,

Λαχανικά,

Φρούτα

Ναι, από τη Γη γράφω.

...ακόμη.

πατσα...μεχρι που τον εφαγα για πρωινο στα προθυρα του χανγκοβερ..μετα απο αυτο μεχρι σημερα,πολλες φορες πινω πιο πολυ,για να εχει αξια ο πατσας κατα τις 7.30 το πρωι.

Στου Ασλανιδη το δοκιμασα πρωτη φορα..

Πίσω
Μπλουζα