EUGENIOS
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 17
Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι,η συνέχεια του Χιτώνα,είναι χαραγμένο στην μνήμη μου.Ο Βίκτωρ Μάτσιουρ,η καταπληκτική Σούζαν Χέηγουορντ,η κούκλα και απόλυτο pin up Ντέμπρα Πέητζετ.Θεωρώ ότι αυτή η ταινία ήταν και η πηγή έμπνευσης για το GLADIATOR .Η σκηνή που αποδεκατίζει έναν έναν τους μονομάχους και μετά τρείς τίγρεις είναι άπαικτη,απο την οργή του γιά τον χαμό της κοπέλας του.Κλασσικές ταινίες με καθαρό χρώμα και ερμηνείες καταπληκτικές που σε γεμίζουν νοσταλγία.Καμία σχέση με την ταινία Νώε με τον Ράσελ Κρόου και Δέκα εντολές το πρόσφατο(σκέτη αποτυχία).
Είχε το δικό του στίλ και αυτό τον έκανε ιδιαίτερο,όπως η ανάλαφρη διάθεση του Λόρενς Ολίβιε.filmmusic είπε:Ο Μπάρτον νομίζω πάντα είναι υπερβολικός στις ταινίες.
Έχει αυτό το θεατρικό παίξιμο..
Γι'αυτό όμως και μου αρέσουν οι παλιές ταινίες που έχουν αυτή την υπερβολή στις ερμηνείες, και όχι το εντελώς ρεαλιστικό των σημερινών.
Αν και ο Μπάρτον ομολογώ ότι το παρακάνει μερικές φορές...
Αυτό γίνεται υπερβολικό.Η επιτυχία στις ταινίες φαντασίας είναι να είσαι απόλυτος μυθοπλάστης,όχι να παραλληλίζεις ιδιαίτερα την θρησκεία.Thor είπε:Με μόλις ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο συγγραφέας της Νάρνιας Κ.Σ. Λιούις αν και ξεκίνησε άθεος υπό την επίδραση του πολύ στενού φίλου του Τόλκιν μεταστράφηκε σε ένθερμο χριστιανό (αν και προς απογοήτευση του καθολικού Τόλκιν ο Λιούις προτίμησε την αγγλικανική εκκλησία). Λίγο πολύ σε όλη την σειρά Νάρνια αλλά κυρίως στο Λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα (το πρώτο βιβλίο κατα σειρά συγγραφής αλλά το δεύτερο με βάσει την σειρά των γεγονότων) υπάρχουν πλήθος χριστιανικών συμβολισμών με αποκορύφωμα την εθελοντική θυσία και ανάσταση του λιονταριού Άσλαν, του δημιουργού και προστάτη της Νάρνιας
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: