Φίλη αριαδνη, είναι σε δύο μέρη η ταινία.Χθες είχε το πρώτο μέρος,σήμερα λογικά είναι η συνέχεια του,το δεύτερο μέρος.Απόψε στην ερτ έχει τον Ιωσηφ το 96' νομίζω γυρίστηκε! Αριστούργημα
Aκριβως και είναι εξαιρετική, μάλιστα το 96' είχε ψηφιστεί ως ή καλύτερη μίνι σειρά!Φίλη αριαδνη, είναι σε δύο μέρη η ταινία.Χθες είχε το πρώτο μέρος,σήμερα λογικά είναι η συνέχεια του,το δεύτερο μέρος.
Πολύ ωραία ταινία φίλε Always.. H μόνη μικρή ένσταση μου,είναι ο ρόλος του Βαπτιστή. Δεν θα έπρεπε να δοθεί στον Τσάρλτον Ίστον (αγαπημένος μου ξένος ηθοποιός).. Το σώμα που είχε ο Ίστον,το μυικό σώμα του δηλαδή,δεν παρέπεμπε σε κάποιον που είχε ένα δύσκολο τρόπο ζωή και διατροφής. Η επιλογή του Μάικλ Γιορκ για Ιωάννης ο Πρόδρομος, στη ταινία του Τζεφιρέλι "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" ήταν εύστοχη.
Έχεις δίκιο..Από τη συγκεκριμένη σειρά "Βίβλος" ,αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι ο "Ιωσήφ","ο Μωυσής" και ο "Δαυίδ"! Ωραίες ταινίες,όχι πανάκριβες παραγωγές,αλλά με ικανοποιητικά αποτελέσματα και με εκπληκτικά soundtrack, ιδιαίτερα του Μωυσή και του Δαυίδ.Aκριβως και είναι εξαιρετική, μάλιστα το 96' είχε ψηφιστεί ως ή καλύτερη μίνι σειρά!
Όχι,δεν ισχύει.Τη Μ.Παρασκευή παίζονταν σίγουρα ταινίες τη δεκαετία του '80..Ίσως νωρίτερα (Μ.Δευτέρα π.χ.) να μην είχε..Το "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" πάντως το είχα δει Μ.Παρασκευή σίγουρα και κατά 90% στην ΕΡΤ 2 ,περίπου στα μέσα της δεκαετίας..Όπως περίμενα και κάθε χρόνο το "Βασιλεύς των Βασιλέων" ή το "οι 10 Εντολές",που τα έδειχνε ή Μ.Πέμπτη ή Μ.Παρασκευή τότε. Το " Ιησούς από τη Ναζαρέτ" πρέπει να πρωτοπροβλήθηκε ή το ΄83 ή το ΄84.Τουλάχιστον εγώ τότε το πρωτοείδα.Και έπαιξε όλη τη Μ.Εβδομάδα.Εγώ πρέπει να ήμουν ή τετάρτη ή πέμπτη δημοτικού.Θυμάμαι που είχαμε συζητήσεις στο σχολείο( μεταξύ παιδιών, μετά τις διακοπές) για την ταινία-σειρά, και είχε κάνει σε όλους μας εντύπωση,θετική εντύπωση..Και τη βρίσκαμε ό,τι καλύτερο είχαμε δει μέχρι τότε για τη ζωή του Θεανθρώπου στη γη.Θα μ' ενδιέφερε πολύ αν ξέρει κανένας συμφορουμίτης πότε πρωτοπροβλήθηκε το "Κατά Ματθαίον" του Παζολίνι στην ελληνική τηλεόραση. Εγώ θυμάμαι να το βλέπω στο πρόγραμμα και να το αγνοώ #) (είχα περάσει τη φάση "θρησκευτική ταινία με χλαμύδα") κάπου στα 16 μου. Ως εκ τούτου, καθόλου μα καθόλου δεν σημάδεψε τα παιδικά μου Πάσχα .
Ο "Τελευταίος Πειρασμός" πάλι, του 1988 δεν είναι; Και μέχρι να προβληθεί στην τηλεόραση, γιατί προβλήθηκε κάποια στιγμή ... νομίζω .... :xm:
Πάλι είχα ξεπεταχτεί
Αντίθετα κάτι μονομάχοι τίγκα στα αναβολικά, κάτι ξανθές αγγλιδούλες σε ρόλο Εβραίας ή Φιλισταίας κόρης, κάτι κύμβαλα αλλαλάζοντα με ημίγυμνους χορευτές στα σουαρέ της Ηρωδιάδας ή του Νέρωνα, ο καλύτερος τρόπος να περνάς Μεγάλη Δευτέρα - Μεγάλη Πέμπτη . Έχω την αίσθηση ότι Μεγάλη Παρασκευή "κόβανε" τις ταινίες και περιορίζονταν σε εκπομπές τύπου "Ω γλυκύ μου Έαρ" με μπόλικες ψαλμωδίες. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την επιδρομή και των ιδιωτικών καναλιών, έσπασε το ταμπού της παρασκευιάτικης κορύφωσης του πένθους.
Κρίμα μόνο που δεν έκανα την δημοσκόπηση από την ανάποδη, όπως είπε κι ο συμφορουμίτης thor "Πιο μπλιαχ ταινία που έχετε συνδέσει με το Πάσχα". Ο "Δημήτριος κι οι μονομάχοι" γκανιάν αλλά κάτι Δαλιδάδες, κάτι Βησθαβές, τον παλεύανε
Πάω ευθύς να το κανω ! Ναι την κόρη της την έχω δει στο τουιτερ!Έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί της όπως και με τον σύζυγο της στο Twitter είναι πολύ καλοί άνθρωποι και μιλάνε με όλους. Η δε κόρη της είναι κουκλαρα!
Αν έχετε Twitter βρείτε τον λογαριασμό της και απλά στείλτε της ενα tweet με μια φωτογραφία της και με αποδεκτή εκείνη και θα εκπλαγείτε πολύ γιατί θα σας απαντήσει!
Είναι πολύ απλός άνθρωπος και θα σας πω και ένα μυστικό..
σσσ...Έχει πολλούς φίλους από την χώρα μας...
Πάω ευθύς να το κανω ! Ναι την κόρη της την έχω δει στο τουιτερ!