Δημοσκόπηση: Αγαπημένη πασχαλιάτικη ταινία

Αγαπημένη πασχαλιάτικη ταινία

  • Ο Χιτών

    Ψηφοφορίες: 2 8,7%
  • Κβο Βάντις

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Μπεν Χουρ

    Ψηφοφορίες: 7 30,4%
  • Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι

    Ψηφοφορίες: 4 17,4%
  • Οι 10 εντολές

    Ψηφοφορίες: 4 17,4%
  • O Βασιλεύς των Βασιλέων

    Ψηφοφορίες: 3 13,0%
  • Δαυίδ και Βησθαβέ

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Η ωραιότερη ιστορία του κόσμο

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%
  • Σαμψών και Δαλιδά

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%
  • Βαρραβάς

    Ψηφοφορίες: 1 4,3%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    23
Όχι το Κβο Βάντις Αριάδνη, μόνο το "ο Χιτών", το οποίο βέβαια είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα περί της δύναμης της χριστιανικής πίστης και μου άρεσε πολύ, όπως και η ταινία βέβαια...
 
Και το ''κβο βάντις'' πρέπει να είναι πολύ καλό :) ευχαριστω για την απάντηση.
 
Ψήφισα τις 10 εντολές. Δεν έχω δεί όλες τις άλλες βέβαια αλλά αυτή μου άρεσε.
 
Και γω ψήφισα 10 εντολές. Τις υπόλοιπες τις έχω δει όλες.

Οι βιβλικές επικές ταινίες, είναι από τα πιο αγαπημένα μου είδη!!

Και τέτοιες ταινίες μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία και αναμνήσεις από διάφορα Πάσχα.

Πέρα από αυτές που έχουν αναφερθεί σε αυτό το θρεντ, να προσθέσω και κάποιες άλλες που έχω δει και είναι αξιοπρεπέστατες:

Salome_MoviePoster_1953.jpg

 


https://www.youtube.com/watch?gl=GR&hl=el&v=7VCdkeIr6Ew


[video=youtube;cFzd-PTMUSA]


 




Δεν έχω δει ακόμα τα


-Sodoma and Gommorah



-Τhe Story of Jacob and Joseph
(του δικού μας Μιχάλη Κακογιάννη)


-Peter and Paul



-Jesus film (1979)
(το οποίο μόλις βγαίνει και σε BLuray)

Επίσης κάποιες άλλες μη βιβλικές αλλά αιγυπτιακές, που ίσως ταιριάζουν με το κλίμα της εποχής:


The Egyptian
(νομίζω δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα)


The land of Pharaohs





Εδώ ένας πιο πλήρης κατάλογος με τέτοιες ταινίες:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_the_Bible

the2bprodigalgo4.jpg

storyofruth_dvd_lg.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ψήφισα αναγκαστικά την ''η ωραιότερη ιστορία του κόσμου'' καθότι δεν έχει παλιώσει αρκετά ακόμα για να θεωρηθεί ρετρό το ''τα πάθη του Χριστού''
 
Μετά από σκέψη κατέληξα στο Κβο Βάντις. Αρκετές από αυτές μου αρέσουν, αλλά η συγκεκριμένη μου αρέσει περισσότερο, κυρίως λόγω της καταπληκτικής ερμηνείας του Peter Ustinov.
 
Να δουμε τι θα παιξουν φετος τα καναλια...
 
Εχω ετοιμο το Bluray του 10 Commadments ,θα πεταξω και ενα Ben Hur μεσα και αστα τα καναλια να βαζουν τον Μεχμετ σε 4:3.
 
Εεεετσι! Κατακλυσμος Νωε σε DTS, Αστρο Βηθλεεμ στις 100 ιντσες 1080p και ασε τον Σουλειμαν να ψαχνει low-def χανουμισσες
 
Ben Hur κλασσικά. Και μία από τις λίγες ταινίες με bluray από 8Κ scan. Το αξίζει.
 
εβαλε και μπεν-χουρ σηριαλ το σκαι! το πήρατε ειδηση ;
 
H ψηφος μου πηγε στο ''Χιτων'' την οποια θεωρω αριστουργηματικη ταινια.Μου κανει εντυπωση που δεν εχει αρκετους ψηφους...

Μου αρεσει και η συνεχεια της ''Ο Δημητριος και οι Μονομαχοι'' αν και ο Victor Mature ειναι ο ορισμος του απελπιστικα βαρετου ηθοποιου.

Μου αρεσει τοσο σαν ιστορια οπου εχω και το βιβλιο στην κατοχη μου οπως μου αρεσει και το ραδιοφωνικο της ΕΡΑ.
 
arpacolla είπε:
Και ενδιαφέρον "άρθρο" στο Economist. Τα έσοδα από εισιτήρια των χριστιανικών ταινιών σε τιμές 2013, πρώτο το 10 Εντολές (κάπου $1B), δεύτερο το Μπεν Χουρ ($800Μ.)
Συγνωμη αλλα το The lion the Witch and the Wardrobe(2005) στην λιστα του Economist , που κολλαει ακριβως ???
 
Deathshadow είπε:
H ψηφος μου πηγε στο ''Χιτων'' την οποια θεωρω αριστουργηματικη ταινια.Μου κανει εντυπωση που δεν εχει αρκετους ψηφους...
Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά χθες είδα για πρώτη φορά ολόκληρη την ταινία ο Χιτών. Μου άρεσε πάρα πολύ και το σενάριο και η σκηνοθεσία. Ίσως ήταν λίγακι υπερβολική η ερμηνεία του Μπάρτον, αλλά πάντως η συνολική εικόνα της ταινίας είναι εξαιρετική.
 
Εχω δει πολύ μικρός τις 10 εντολές και θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ αλλά ψήφισα Μπεν Χουρ γιατί είναι μία εξαιρετική ταινία ανεξαρτήτως Πάσχα (μπορεί να προβληθεί και σε άλλη περίοδο) και φυσικά έχει γράψει στην ιστορία του κινηματογράφου με τα 11 όσκαρ που νομίζω ισοφάρισε (ή ξεπέρασε?) ο Τιτανικός
 
Η αγαπημένη μου ταινία θρησκευτικού περιεχομένου είναι "Το κατα Ματθαίον ευαγγέλιο" του Παζολίνι. Η ΕΡΤ το είχε προβάλλει στα 80ς τουλάχιστον δύο φορές ενώ πρέπει να το είχα πετύχει και σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι κάπου στα 90s. Φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα σε dvd το Jesus Christ superstar το οποίο μου άρεσε αρκετά (πολύ ωραία τραγούδια του Αντριου Λόιντ Βέμπερ και μια χίπικη διάθεση γενικώς που δεν με χάλασε διόλου), καθώς και τον "Τελευταιο Πειρασμό" του Σκορτσέζε. Εξαιρετική ταινία επίσης αν και όχι με τη στενή έννοια του όρου θρησκευτική. Γενικώς όπως καταλάβατε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα αποφάσισα να κάνω catching up σε ότι δεν είχα δει μέχρι τώρα με τη ζωή Του Χριστού.

Πάντως από τις ταινίες της λίστας ψήφισα τον "Βασιλευ των Βασιλέων" (άλλη μια ταινία που έβαζε κατά κόρον η κρατική ειδικά στις αρχές των 80ς) Ο Τζέφρυ Χάντερ ήταν πραγματικά καταπληκτικός (και τόσο πρόωρα χαμένος).

Κατά την ταπεινή μου επίσης γνώμη θα μπορούσε στη λίστα να μπει ακόμα και το "Jesus of Nazareth". Παρόλο που έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε ως σειρά, ας μην ξεχνάμε ότι είχε κυκλοφορήσει ως ταινία σε 2 μέρη τη σεζόν 1978-1979 (δεν ήταν δηλαδή ευθύς εξαρχής τηλεοπτική σειρά).
 
Nemo είπε:
Συγνωμη αλλα το The lion the Witch and the Wardrobe(2005) στην λιστα του Economist , που κολλαει ακριβως ???
Με μόλις ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο συγγραφέας της Νάρνιας Κ.Σ. Λιούις αν και ξεκίνησε άθεος υπό την επίδραση του πολύ στενού φίλου του Τόλκιν μεταστράφηκε σε ένθερμο χριστιανό (αν και προς απογοήτευση του καθολικού Τόλκιν ο Λιούις προτίμησε την αγγλικανική εκκλησία). Λίγο πολύ σε όλη την σειρά Νάρνια αλλά κυρίως στο Λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα (το πρώτο βιβλίο κατα σειρά συγγραφής αλλά το δεύτερο με βάσει την σειρά των γεγονότων) υπάρχουν πλήθος χριστιανικών συμβολισμών με αποκορύφωμα την εθελοντική θυσία και ανάσταση του λιονταριού Άσλαν, του δημιουργού και προστάτη της Νάρνιας
 
RIO είπε:
Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά χθες είδα για πρώτη φορά ολόκληρη την ταινία ο Χιτών. Μου άρεσε πάρα πολύ και το σενάριο και η σκηνοθεσία. Ίσως ήταν λίγακι υπερβολική η ερμηνεία του Μπάρτον, αλλά πάντως η συνολική εικόνα της ταινίας είναι εξαιρετική.
Ο Μπάρτον νομίζω πάντα είναι υπερβολικός στις ταινίες.

Έχει αυτό το θεατρικό παίξιμο..

Γι'αυτό όμως και μου αρέσουν οι παλιές ταινίες που έχουν αυτή την υπερβολή στις ερμηνείες, και όχι το εντελώς ρεαλιστικό των σημερινών.

Αν και ο Μπάρτον ομολογώ ότι το παρακάνει μερικές φορές...
 
Πίσω
Μπλουζα