Δημοσκόπηση ρετρολιχουδιών

don dokken είπε:
και σοκολατουχο γαλα γιατι ο γερο-Δασκαλοπουλος ειχε πει καποτε στον πατερα μου (παρουσια μου)πως το φτιαχνουν! :)
Ρε Μίλκο και τα μυαλά στα κάγκελα, δεν πα να το έφτιαχναν όπως θέλανε!

Στην παλιά συσκευασία με το καφέ πλαστικό μπουκάλι και το κόκκινο χρυσόχαρτο για τάπα. Από εκεί και μετά άρχισαν να χειροτερεύουν οι γεύσεις, αλλά ακόμα και σήμερα παίρνω σπάνια κανένα μπουκάλι.

Τιμητική αναφορά και στο Carnation...
 
Πολυ χαιρομαι Maddog που θυμασαι αυτη τη συσκευασια του Μιλκο. Νομιζα πως ημουν η μονη εδω!
 
Σσσσσ, κρύβε λόγια...θα μας πάρουν για γέρους. ;)
 
ειδη τα ειχα μια φορα και εναν καιρο με την εγγονη του δασκαλοπουλου και ξερω πως το φτιανουν προτιμω να απεχω αν και αυτο με την φραουλα ηταν εθισμος και τι δεν θα δινα να ξαναβρω
 
Ψήφισα γάλα συγκεκριμένα dolca με κακάο όλο δύναμη και όλο νοστιμιά...γκοφρέτες κουκουρούκου

και παγωτό froggy δεν ξέρω αν το θυμάτε κανείς άλλος ήταν κυπελάκι και είχε ένα δωράκι από

κάτω.Τώρα μου φαίνεται κάπως χαζούλικο αλλά τότε τα μάζευα σαν τρελή!!!
 
Μερέντα φυσικά. Με αυτή μεγάλωσα, με αυτή εξακολουθώ να γλυκαίνομαι και όταν με το καλό φτάσω σε ηλικία που να μην μπορώ να φάω μόνος μου, γέρος χωρίς δόντια, στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου ή ΚΑΠΗ, αντί για ζελέ θα λέω στην νοσοκόμα να βάζει στο κουτάλι Mερεντα.
 
Maddog είπε:
Ρε Μίλκο και τα μυαλά στα κάγκελα, δεν πα να το έφτιαχναν όπως θέλανε!Στην παλιά συσκευασία με το καφέ πλαστικό μπουκάλι και το κόκκινο χρυσόχαρτο για τάπα. Από εκεί και μετά άρχισαν να χειροτερεύουν οι γεύσεις, αλλά ακόμα και σήμερα παίρνω σπάνια κανένα μπουκάλι.
Το Milko πάντα έβγαινε σε χαρτονένιο κουτί, σε μπουκάλι κυκλοφόρησε μετά το 2001.

Η γεύση είναι καλύτερη στο χαρτόνι που ευτυχώς κυκλοφορεί ακόμα. Πάντως η σύνδεση/συνταγή έχουν αλλάξει τελείως γιατί πλέον εισάγεται ατόφιο από τη Γερμανία, μόνο το branding παραμένει...
 
dr_slump είπε:
Το Milko πάντα έβγαινε σε χαρτονένιο κουτί, σε μπουκάλι κυκλοφόρησε μετά το 2001.
Προφανώς δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να θυμάσαι το μπουκάλι που λέω, μιλάμε για 30 περίπου χρόνια πριν.
 
Υπήρχε milko πριν από αυτό;


Σύμφωνα με την Δέλτα στο facebook, πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1985. Πάντως με την περιγραφή σου γιατρέ θυμάμαι ένα άλλο σοκολατούχο (της ΦΑΓΕ) με σκέτο χρυσόχαρτο για κλείσιμο.
 
bambinella 100 είπε:
Θυμασαι Rinus, το τραγουδακι απο την τηλεοπτικη διαφημιση του Νουνου με κακαο;

Οταν διψασεις, προπονηθεις

οταν θα τρεξεις, αν κουραστεις

να η παρεα σου παντου

Νουνου με κακαο Νουνου

Σαν να εχω ακομα τη μουσικη του στα αυτια μου. Κριμα που δεν ξερω νοτες για να τη γραψω!.... :D
Την τηλεοπτική διαφήμιση δεν τη θυμάμαι !!! Θυμάμαι, όμως, στα Μίκυ Μάους - στα τεύχη ΄των αρχών των 80ς - την "έντυπη διαφήμιση" του σοκολατούχου Γάλα Νουνού στο μεταλλικό κουτί !!! Η διαφήμιση ευρίσκετο στο οπισθόφυλλο των τευχών, στο "εσωτερικό μέρος" τους και είχε ως εξής :Έδειχνε μια φωτογραφία με κάτι μπόμπιρες, ιδρωμένους, που μόλις είχαν τελειώσει το παιχνίδι ποδοσφαίρου, και ο καθένας να "τσακίζει" με βουλιμία ένα μεταλλικό κουτί ΝΟΥΝΟΥ !!! Κι από κάτω η λεζάντα : "Το παιχνίδι τέλειωσε, η ομαδάρα έσκισε !!! Τι θα πιεις τώρα ??? ΝΟΥΝΟΥ !!!" και στο τέλος της φωτογραφίας : "ΝΟΥΝΟΥ ! Το επίσημο ποτό της ομάδας της γειτονιάς" !!!!

[Πάντως, στην δική μου ... παιδο-παρέα, που μαζευόμασταν στις μπασκέτες της γειτονιάς μου - έξω από το Κλειστό του Γηπέδου Ιλισίων - και παίζαμε μπάσκετ, το .... "επίσημο ποτό" έγινε σε χρονo dt - ποιο άλλο ?? - το Milko στο χάρτινο κουτί !!! Μετά το παιχνίδι μπάσκετ, μαζευόμασταν τα πιτσιρίκια στο περίπτερο της Λεωφόρου Αυξεντίου για να πάρουμε τα Milko μας !!! Όσο για το ... προγενέστερο Milko, σε πλαστικό μπουκάλι, όπως έχω γράψει σε άλλο τόπικ - όπου έγινε ... εκτενής συζήτηση επί του θέματος - παρόλο που θυμάμαι τη συσκευασία, με το "άπαιχτο" κόκκινο αλουμινόχαρτο για άνοιγμα, και το "άπαιχτο" μπουκαλι με τις "ανάγλυφες οριζόντιες γραμμές", εντούτοις δεν θυμάμαι αν λεγόταν "Μίλκο" !!! Επίσης, η πρώτη ... Milko-διαφήμιση, που θυμάμαι, είναι αυτή που έχει αναρτήσει ο προλαλήσας, περιττό να πω ότι το τραγουδάκι το είχαμε τραγουδήσει κατά κόρον ως μικρούληδες : "Μίλκο πίνουν τώρα όλοι / φρέσκο γάλα με κακάο κλπ κλπ" .... Επαναλαμβάνω : Δεν αρνούμαι ότι προϋπήρχε "Μίλκο" σε πλαστικό, όμως ... δεν το θυμάμαι !!! .... ] .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Γαριδάκια. Μόνο τυρογαριδάκια. Τίποτα άλλο. Με το φτυάρι :)

2. Σοκολάτες. Μόνο Lacta. Όντως "όποιο κομμάτι της ζωής μου και να δω, πάντοτε ήταν ό,τι είχα πιο γλυκό":). Την ΙΟΝ αμυγδάλου την αγάπησα μεγάλη, αποκλειστικά στη συσκευασία γίγας όπου τα αμύγδαλα είναι ολόκληρα και λαχταριστά μέσα στο σοκολατένιο τους κάλυμμα.

3. Μερέντα. Την εγκατέλειψα για την "πλούσια" Nutella αλλά που και που θυμάμαι την πρώτη, φτωχή μου αγάπη :p

Τι ρετρολιχουδιές μου λέτε καλέ; Ακόμα και σήμερα, Γενάρης του σωτηρίου έτους 2012, μετά από μια ζόρικη μέρα στη δουλειά, παραμένει ένοχη αλλά ακαταμάχητη ηδονή να περνάω από το σούπερ μάρκετ, να αγοράζω ένα τεράστιο πακέτο τυρογαριδάκια και δύο σοκαλάτες Lacta τούβλα και να περνάω το βράδυ μου μ' αυτό το πλούσιο σε διατροφική αξία δείπνο :D
 
dr_slump είπε:
Υπήρχε milko πριν από αυτό;

Πραγματικά απορώ αν γράφει κάτι τέτοιο η ΔΕΛΤΑ! (δεν μπόρεσα να το εντοπίσω)

Ίσως η εξήγηση βρισκεται σε αυτό που γράφει ο paspartoo στο link παρακάτω.

Υπάρχουν λοιπόν ακόμα τουλάχιστον 3 εκτός από εμένα (η bambinella100 στο παρόν thread και ο joe εδώ καθώς και ο paspartoo εδώ που θυμούνται ότι ακριβώς θυμάμαι και εγώ.

Βέβαια το να βρεθεί σήμερα τέτοιο μπουκάλι είναι μάλλον το ίδιο απίθανο με το να βρεθούν μικρά πράσινα ανθρωπάκια στο ντουλάπι μου... :xm:

Η γεύση του πάντως ήταν ΘΕ-Ι-ΚΗ!
 
Όλα εκτός από μπισκότα και σοκολατούχο γάλα (και γενικώς γάλα). Έχω φάει άπειρες ποσότητες γαριδάκια και πατατάκια. Μπράβο, τι ωραία δημοσκόπηση! :)
 
Maddog είπε:
Πραγματικά απορώ αν γράφει κάτι τέτοιο η ΔΕΛΤΑ! (δεν μπόρεσα να το εντοπίσω)Ίσως η εξήγηση βρισκεται σε αυτό που γράφει ο paspartoo στο link παρακάτω.

Υπάρχουν λοιπόν ακόμα τουλάχιστον 3 εκτός από εμένα (η bambinella100 στο παρόν thread και ο joe εδώ καθώς και ο paspartoo εδώ που θυμούνται ότι ακριβώς θυμάμαι και εγώ.

Βέβαια το να βρεθεί σήμερα τέτοιο μπουκάλι είναι μάλλον το ίδιο απίθανο με το να βρεθούν μικρά πράσινα ανθρωπάκια στο ντουλάπι μου... :xm:

Η γεύση του πάντως ήταν ΘΕ-Ι-ΚΗ!
Η πληροφορία μου απαντήθηκε από όποιον διαχειρίζεται το page τους στο facebook και επιβεβαιώνεται από εδώ:

http://www.vivartia.com/site/content.asp?sel=13

Το 1985 η ΔΕΛΤΑ ξεκινά την παραγωγή του Milko, του πρώτου φρέσκου γάλακτος με κακάο σε χάρτινη συσκευασία ενώ ένα χρόνο μετά (1986) η Chipita αλλάζει διοίκηση, περνώντας στο management του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου.
Ναι ακριβώς αυτή είναι η λογική εξήγηση! Η συσκευασία άνετα βρίσκεται σε διαφήμιση περιοδικού. Άνετα όμως... εδώ βρήκα άλλα και άλλα που δεν υπάρχουν στο retromaniax ξεφυλλίζοντας μερικά τεύχη Μπλεκ στο Μοναστηράκι! Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα θα πέσει πολύ σκανάρισμα...

Όσον αφορά τη γεύση, ήταν πραγματική απόλαυση μέχρι περίπου το 97 και χάλασε τελείως στα 00s.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και ο Paspartoo λεει οτι το γαλα στο ημιδιαφανες μπουκαλι δε λεγοταν Μιλκο, μπορειτε να διαβασετε εδω μια σχετικη συζητηση που ειχα στο

Κουιζ των ποτων και των τροφιμων

Τελικα μονο ο Μaddog, o joe κι εγω, συμφωνουμε ως προς την ονομασια Μιλκο απο τοτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αν και ξεχασα να ψηφισω τα παγωτα,το αγαπημενο μου ηταν το κοκτεηλ
 
Παγωτα & μερεντα!!!

Τα καλοκαιρια τα ψυγεια παιρναν φωτια!! Αγαπημενο μου: το παγωτο καϊμακι......! :go:

Απο μερεντα η κλασικη του παυλιδη και στη συνεχεια η Nucrema της ΙΟΝ !!
 
Συμφωνα με τα μεχρι τωρα αποτελεσματα της ψηφοφοριας οι ρετρολιχουδιες που καταναλωνονταν λιγοτερο ηταν τα μπισκοτα,οι καραμελες και οι πιτσες..

Τα γαριδακια απ την αλλη μερια,ηταν απ τις πιο αγαπημενες μας λιχουδιες :flower:
 
Αρχές του 80 ανακάλυψα τα Caprice και μέχρι σήμερα τα τιμώ με ακατάπαυστους ρυθμούς :D . Μικρότερη έπαιρνα από το κυλικείο του σχολείου τα αλμυρά 2001 με τα σχήματα των ζωδίων επάνω. Τρίτη με Τετάρτη Δημοτικού έφαγα τόσα γεμιστά μπισκότα σοκολάτα Παπαδοπούλου που - έκτοτε - δεν τα ξαναπλησίασα (αν θέλετε το πιστεύετε). Τώρα τελευταία πήρα πάλι Μερέντα για τα παιδιά και έφαγα και εγώ! Όταν αγοράσαμε thermomix, είχε και συνταγή για Μερέντα την οποία φτιάχναμε και τρωγόταν ευχάριστα αν δεν είχες στο μυαλό σου την original.
 
Δηλαδη απο τα Caprice προερχεται το caprice; :)
 
Πίσω
Μπλουζα