Διάθεση χώρου στο forum για αρχεία με κατασκευές καλωδίων, fixes κλπ

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
10
Σκεφτόμουν τις προάλλες ότι όπως εγώ, υπάρχουν και άλλοι που καταπιάνονται με διάφορες κατασκευές όπως πχ

- κατασκευή καλωδίων για RGB έξοδο σε τηλεοράσεις για το κάθε μηχανάκι της εποχής του 80

- πατέντα για να βγάζει ο +3 καλύτερο ήχο,

- καλώδια για μεταφορά δεδομένων από PC σε Amiga

- πατέντες για καλύτερο σήμα εξόδου TV σε spectrum

- πατέντες και schematics για καλύτερο σήμα σε κονσόλες (καλώδια RGB-SCART για NeoGeo, Megadrive κλπ)

και χίλια δυό άλλα.

Αυτά που ανέφερα είναι απλώς μερικά πράγματα με τα οποία έχω ασχοληθεί προσωπικά και για τα περισσότερα, έχω φτιάξει αρχεία .doc που περιέχουν πληροφορίες με εικόνες για το πως γίνεται κάτι.

Αυτό που προτείνω είναι να διατεθεί ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος στο GRM (δεν χρειάζεται πολύς χώρος) στον οποίο ο καθένας θα έχει εύκολη πρόσβαση σε αρχεία doc με πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τα παραπάνω.

Επιπλέον όταν κάποιος φτιάξει επιτυχώς κάτι και έχει τη διάθεση να το κάνει, θα μπορεί να δημιουργεί ένα αρχείο word (με copy/paste από εκεί που τα βρήκε και αν θέλει θα μπορεί να του κάνει και μια μετάφραση στα Ελληνικά) στο οποίο θα εμπεριέχονται οι αναλυτικές πληροφορίες με σχήματα και εικόνες όπου είναι απαραίτητα για το πως γίνεται, ώστε κάποιος να μπορεί εύκολα να αναπαραγάγει τη διαδικασία.

Φυσικά όλες οι πληροφορίες βρίσκονται ήδη διάσπαρτες στο internet από ώπου και τις αντλούμε όσοι ασχολούμαστε με αυτά τα μαστοριλίκια. Έχει τύχει όμως κάποιες φορές οι πληροφορίες που διάβαζα να μην είναι σωστές και αυτό να μου έχει κοστίσει σε χρόνο και μερικές φορές και σε χρήμα.

Αυτό λοιπόν που προτείνω επιπλέον, είναι να κατατίθονται από οποιοδήποτε μέλος του forum που θέλει, αρχείο πληροφοριών για κάποιο project που έχει ήδη δοκιμάσει και επιβεβαιώνει ότι δουλεύει, ώστε οι πληροφορίες να είναι 100% σωστές ο δημιουργός να μπορεί και να παρέχει βοήθεια ακόμα και μέσω pm σε κάποιον άλλο που θα ήθελε να το κάνει.

Έχει τύχει πχ σε μένα όταν κατασκεύαζα ένα καλώδιο RGB-SCART για τον +3, το schematic να περιλάμβανε αντιστάσεις 68R σε κάθε καλωδιάκι. Το έφτιαξα κανονικά αλλά δεν δούλευε, όταν αφαίρεσα τις αντιστάσεις δουλευε άψογα. Αυτή πχ την πληροφορία δεν θα τη βρεί κανείς στο internet, αν όμως στο αντίστοιχο αρχείο που θα είχα φτιάξει είχα γράψει μια υποσημείωση ότι πχ σε μένα δούλεψε χωρίς τις αντιστάσεις, θα ήταν πιο εύκολο για κάποιον που το φτιάχνει να γλιτώσει κόπο και χρόνο.

Επίσης όταν ήθελα να τροποποιήσω την Turbo Grafx-16 για να βγάζει RGB σήμα, είχα φάει τον τόπο να ψάχνω. Μετά από κάποιες λαθασμένες δοκιμές (δεν ίσχυαν τα ίδια με την PCEngine που είναι η γιαπωνέζικη version) βρήκα τελικά κάποιες πληροφορίες σε μια Ισπανική σελίδα που καλά καλά δεν την έβγαζε το Google (λόγω Ισπανικών). Αν κάποιος το είχε κάνει ήδη εδώ και υπήρχαν οι πληροφορίες, θα είχα σωθεί από πάρα πολύ κόπο.

Θα είναι πιστεύω ένα καλό έναυσμα για κάποιους που σκέφτονται να επιχειρήσουν για αρχή κάποια εύκολα πράγματα, θα ανακαλύψουν πόσο ενδιαφέρον είναι και θα προχωρήσουν σιγά σιγά σε πιο περίπλοκα, κάπως έτσι ξεκίνησα και γω :)

Θα είναι όμως και μια σημαντική βοήθεια και για τους γνώστες που θα μπορέσουν να βρούν εύκολα τις πληροφορίες να κάνουν αυτό που θέλουν, με σίγουρη επιτυχία αφού θα είναι ήδη δοκιμασμένα.

Θα ήθελα να γράψει όποιος θέλει τη γνώμη του περί της πρότασης αυτής.
 
Τρομερά ενδιαφέρον !!!!
 
Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω ήδη έτοιμα σε αρχεία word μερικά projects που έχω κάνει στο παρελθόν και μετά από ένα μικρό ρετουσάρισμα θα μπορούσα να τα διαθέσω άμεσα.
 
...και ξαναλέω...ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!
 
Έχεις πράμα να διαθέσεις? :) Πρέπει να είσαι χρυσορυχείο....

Είμαι σίγουρος ότι όπως τα σκαναρισμένα pixel, έτσι και κάτι τέτοιο θα τραβήξει πολύ κόσμο στο forum.
 
Κι εγώ είμαι ΜΕΣΑ!! Οχι μόνο γι'αυτό που λέτε, αλλά για ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες που έχουμε βάλει και ότ,ι θα βάλουμε στο μέλλον.
 
Τεχνικού περιεχομένου φαντάζομαι εννοείς, όχι πχ τις "καλλιτεχνικές φωτογραφίες" :D :D:D
 
Πολυ καλη ιδεα...προσωπικα θα με βοηθησει αφου ειμαι αμνησιας και οτι φτιαχνω το ξεχναω και ξαναματαψαχνω να βρω σχεδια! :)
 
Πολύ καλή πρόταση gtsamour,θα συζητηθεί άμεσα....
 
pitsunami είπε:
Πολυ καλη ιδεα...προσωπικα θα με βοηθησει αφου ειμαι αμνησιας και οτι φτιαχνω το ξεχναω και ξαναματαψαχνω να βρω σχεδια! :)
ΟΟΟΟοοο αμνησίααααςςςςς,,, οοοο αμνησίαααααςςςςςς

μια ταινία με πολύ googl-άρισμαααα , οοοο αμνησίαααααςςςςςς !!!!!!!!

ΛΟΛ
 
'Α ρε Μάρκο, τι μας έχεις κάνει! :D
 
keropi είπε:
ΟΟΟΟοοο αμνησίααααςςςςς,,, οοοο αμνησίαααααςςςςςςμια ταινία με πολύ googl-άρισμαααα , οοοο αμνησίαααααςςςςςς !!!!!!!!

ΛΟΛ

:biglaugh::biglaugh: ετσι ακριβως!
 
Πολύ ωραία, χαίρομαι που το βρίσκετε και εσείς χρήσιμο. Περιμένουμε λοιπόν νέα από τον AΕΟΝ ή όποιον άλλον μπορεί να επιληφθεί επί του θέματος.

Πρέπει όμως όλοι όταν ασχολούμαστε και φτιάχνουμε κάτι αφού έχουμε συλλέξει πληροφορίες από το internet, να ασχολούμαστε λίγο να τις μαζεύουμε σε ένα αρχείο word και να το ανεβάζουμε ώστε να μπορούν και άλλοι να οφεληθούν από την προσπάθειά μας.

Ήδη έχω καμια δεκαριά τέτοια αρχεία έτοιμα.
 
Μπράβο ρε φίλε,πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία..!

Έστειλα ήδη ειδοποίηση στον ΑΕΟΝ,ώστε να εξετάσει το θέμα,μόλις βρει χρόνο...
 
Κάτσε να τα δεις πρώτα ντε! Μπορεί να μας λέει αρλούμπες :D
 
Νίκο νομίζω καλό είναι ο ΑΕΟΝ να έχει από τώρα γνώση επι της πρότασης του gtsamour,κι όταν δούμε την πρώτη υλοποίηση της,να προχωρήσουμε στη διάθεση χώρου γι' αυτή,αν βέβαια αυτό είναι εφικτό...!
 
Τρομερά...............ενδιαφέρον!!!!
 
Εγώ πάντως το βρίσκω Τορνεράι.... :D
 
Πίσω
Μπλουζα