Διάθεση χώρου στο forum για αρχεία με κατασκευές καλωδίων, fixes κλπ

Εσύ να πας να ανάψεις το Dreamcast και άσε τα Τορνεράι και τους Σαμουράϊ.........
 
...η πρόταση του gtsamour είναι, επιτρέψτε μου να πω, τρομερά ενδιαφέρουσα !! :D

Είμαι σίγουρα υπέρ.
 
Τρομερά ενδιαφέρον....!!!
 
graphic1it7.jpg
 
Ενας τεφλον λείπει τώρα ....
 
Κάτι πού όνως έλειπε από ένα site με παλιές κονσόλες.

Εγώ θα πρότεινα κάτι καλύτερο. Τι θα λέγατε για κάποιο wiki;

Όλοι θα μπορούμε να γράφουμε, μπορούν τα άρθρα να διορθώνονται γρήγορα (και να προσθέτονται περισσότερες πληροφορίες) ,πιο ευανάγνωστο(σε σχέση με τα αρχεία) κτλ.

Τι λέτε;
 
Είμαι σε τρομεραενδιαφέρουσα........ :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Άτιμα παιδιά !!:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Arielis είπε:
Κάτι πού όνως έλειπε από ένα site με παλιές κονσόλες.Εγώ θα πρότεινα κάτι καλύτερο. Τι θα λέγατε για κάποιο wiki;

Όλοι θα μπορούμε να γράφουμε, μπορούν τα άρθρα να διορθώνονται γρήγορα (και να προσθέτονται περισσότερες πληροφορίες) ,πιο ευανάγνωστο(σε σχέση με τα αρχεία) κτλ.

Τι λέτε;
Kαι οι φωτογραφίες? Θα ανεβαίνουν σε sites τύπου imageshack? Αυτά τα sites σήμερα τις έχουν, αύριο δεν τις έχουν τις φωτογραφίες που ανεβάζει κάποιος....

Εγώ σκεφτόμουν κάτι σαν το thread με τα Pixel αλλά με τα διάφορα αρχεία. Την ευθύνη του να είναι το κάθε αρχείο σωστό ευανάγνωστο και κατανοητό, στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά, θα έχει αυτός που το ανεβάζει το όνομα του οποίου θα αναφέρεται και μέσα στο αρχείο, πχ uploaded by gtsamour ή κάπως έτσι.
 
Μα ! Αυτό δε συζητάμε ???? :confused:

Εννοείτε οτι έτσι πρέπει να γίνει.....!
 
Για να σας θυμίσω τι είχα γράψει πριν από κάποιους μήνες..

Κάποια threads απλά αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από την απλή παράθεση ενός link.
Οι φωτογραφίες, έστω μια μικρή περιγραφή ή ανάλυση και αν είναι δυνατόν περισσότερα από ένα links βοηθάνε και από αισθητικής άποψης (ειδικά αν αξιοποιηθούν όπως πρέπει τα tags που μας προσφέρονται) αλλά και από άποψη ενδιαφέροντος του θέματος από τους υπόλοιπους που θα το διαβάσουμε!

Μήπως πρέπει να τεθεί και ως κίνητρο κάποια threads να γίνονται sticky βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και κριτηρίων;

Και για να το πάω λίγο παραπέρα με βάση έναν από τους λόγους που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο forum

(Κανονισμοί Λειτουργίας του Greek Retro Maniax)

και πιο συγκεκριμένα

Παράθεση:

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ GREEK RETRO MANIAX

* Η συστηματική διαφύλαξη όλων των ρετρό μνημών / πληροφοριών που θεωρούμε πολύτιμες και άξιες καταγραφής στις ενότητες που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. Εισηγήσεις για νέες ενότητες ή τροποποίηση των υπάρχουσων είναι ευπρόσδεκτες στο γνωστό subforum «Προτάσεις».

* H δημιουργία ενός ζωντανού και διαρκώς εμπλουτιζόμενου online ρετρό μουσείου με σκοπό να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα ελληνικό retro-wiki ώστε να μαζεύονται οργανωμένα, σωστά και στα ελληνικά όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τα αγαπημένα μας θέματα;
 
τι να συζητηθεί ; το γοργόν και χάρη εχει!!
 
Nαι ρε συ, για την ιδέα να γίνει σαν wiki λέω. Θα πρέπει να γίνονται upload οι φωτογραφίες στα γνωστα sites τύπου imageshack στα οποία μετά από λίγο καιρό inactivity μιας φωτογραφίας, σβήνεται, ενώ αν είναι downloadable αρχεία doc/pdf δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Θα μπορεί ας πούμε να ανοίγει ένα thread για κάποιο αρχείο (πχ "κατασκευή καλωδίου RGB-scart για Megadrive") και όπως γίνεται με τα τεύχη του Pixel, να μπορεί κάποιος να postάρει από κάτω σχόλια ή προβλήματα που συνάντησε στην κατασκευή πχ του καλωδίου ή του εκάστοτε project.
 
ναί απλά μπορεί να υπάρχει ένα και ένα wiki για καθέ μηχάνημα πχ για ΖΧ spectrum πως δουλευεί ,την ιστορία του διάφορα manuals κλπ
 
Μπορεί να επιληφθεί να το κάνει κάποιος moderator αν πάρει το οκ από τον ΑΕΟΝ ή θα πρέπει να το κάνει εκείνος?
 
gtsamour είπε:
αι ρε συ, για την ιδέα να γίνει σαν wiki λέω. Θα πρέπει να γίνονται upload οι φωτογραφίες στα γνωστα sites τύπου imageshack στα οποία μετά από λίγο καιρό inactivity μιας φωτογραφίας, σβήνεται, ενώ αν είναι downloadable αρχεία doc/pdf δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Εδώ (retromaniax.gr) δεν μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες; Δεν έχει αρκετό χώρο;

Πιστευω οτι το wiki θα μπορούσε να χωριστεί ανά κατηγορίες μηχανήματος οπότε λύτεαι το πρόβλημα rigardie.
 
ναί αυτό λέω και να έχει και ρετρο και συγχρονα μηχανήματα
 
Kαλά αλλά αυτό είναι κάτι σχετικά διαφορετικό από αυτό που πρότεινα.

Εγώ πρότεινα να μαζευτούν οι πληροφορίες των projects (καλώδια, μόντες, μετατροπές κλπ) σε ένα μέρος και σε ένα downloadable αρχείο το καθένα, ώστε να είναι εύκολο να επωφεληθούν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι από τον κόπο κάποιου που το έκανε πρώτος.

Καλή και η ιδέα του wiki με πληροφορίες γενικά για τα μηχανήματα του 80 αλλά εκτός του ότι κατά τη γνώμη μου είναι κάπως άσχετη με το παρόν thread, επιπλέον η wikipedia παρέχει πάμπολες πληροφορίες. Δεν νομίζω πως ότι και να φτιάξουμε εδώ σε μορφή wiki θα υπερτερεί της wikipedia.
 
Νομιζω πως οπως το ειπε ο gtsamour ειναι καλλιτερα... ενα section που θα εχει καθε μηχανημα ξεχωριστα και θα ανοιγει ενα thread για καθε mod στην θεση του ,οπου και θα το συζηταμε μετα! καλα δεν καταλαβα?? :)
 
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για κάθε μηχάνημα και αυτό γιατί υπάρχουν και projects που δεν υπάγονται σε κάποιο μηχάνημα συγκεκριμένα, ένα τέτοιο που έχω φτιάξει σε .doc είναι πχ το "Null Modem cables".

Επίσης υπάρχουν και κάποια που είναι λίγο πιο "εξωτικά" όπως πχ "RGB out mod for Turbo Grafx-16" και "NeoGeo CD region and language mod" και άλλα τέτοια.

Καταλαβαίνεις ότι αν ανοιχτεί ενότητα για κάθε μηχάνημα ξεχωρίστα, θα πήξουμε στις ενότητες. Ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανοιχτούν δύο, πχ μια για κονσόλες και μια για micros.

Εγώ σκέφτηκα να υπάρχουν topics με τίτλους που δηλώνουν το κάθε project, το πρώτο post θα είναι μάλλον από κάποιον moderator και θα περιέχει το link για download, και απο κάτω μπορεί κάποιος να κάνει σχόλια ή να ρωτάει σχετικές με το project λεπτομέρεις.

Kάπως έτσι το φαντάστηκα.
 
Πίσω
Μπλουζα