Διάθεση χώρου στο forum για αρχεία με κατασκευές καλωδίων, fixes κλπ

Εγώ πρότεινα το wiki ,για να γράφουμε κατευθείαν εκεί τα άρθρα,turtorials κτλ.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις το download πολλών αρχείων. Ένα προτέρημα του wiki είναι οτι το άρθρο μπορεί να διορθωθεί ανα πάσα στιγμή, από τον οποιονδήποτε (ο οποίος έχει λογαριασμό), οπότε σε περίπτωση που χρειάζεται διορθωση, γίνεται εύκολα και γρήγορα (σε σχέση με τα αρχεία, που πρέπει να τα ανεβάσεις κτλ).

Τα αρχεία (σαν μέσο) χρησιμοποιούνται αρκετά από διάφορες σελίδες με mods (πχ xbox-scene), αλλά προσωπικά τα βρίσκω λιγάκι άβολα...

Αν τελικά υιοθετηθεί η λύση των αρχείων, προτείνω αυτά να είναι σε μορφή .pdf
 
Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί αλλά η μορφή wiki είναι πολύ πιθανό να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμα του forum, κοινώς να μη γίνεται.

Τα αρχεία των projects δεν θα είναι διαθέσιμα για διόρθωση από τον καθένα και δεν είναι αυτός ο σκοπός, δεν πρότεινα να ανοίξει εγκυκλοπαίδεια γενικών πληροφοριών για υπολογιστές του 80, φαίνεται ότι κάποιοι το έχουν μπερδέψει.

Τα projects (καλώδια, modifications κονσολών, fixes μηχανημάτων κλπ) δεν είναι κοινές πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους πάντες και που μπορούν να τις εφαρμόσουν οι πάντες, αλλά πολύ ειδικές. Γι'αυτό και πρότεινα να ανεβαίνουν projects που είναι ήδη δοκιμασμένα από μέλη του GRM και δουλεύουν οπότε δεν τίθεται και θέμα διόρθωσης,

Αν ποτέ χρειαστεί κάποια διόρθωση, είναι ευθύνη εκείνου που το ανέβασε και μόνο εκείνος ή κάποιος moderator θα μπορούσε να επέμβει.

Το wiki (αν μπορεί να γίνει), είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, κατά τη γνώμη μου κάτι τελείως διαφορετικό και μάλλον δύσκολο και να γίνει στα πλαίσια ενός forum.

Επίσης καλά τα pdf αλλά δεν έχουν και όλοι το acrobat professional για να τα φτιάχνουν, το Word είναι πολύ πιο διαδεδομένο.
 
gtsamour είπε:
Επίσης καλά τα pdf αλλά δεν έχουν και όλοι το acrobat professional για να τα φτιάχνουν, το Word είναι πολύ πιο διαδεδομένο.
Μπρε gtsamour, το Open Office φτιάχνει μια χαρά .pdf...
 
Και πάλι, δεν χρησιμοποιούν όλοι open office ούτε και κάποιος έχει όρεξη να το εγκαταστήσει μόνο για να φτιάχνει pdf, ενώ σχεδον όλοι αν όχι όλοι έχουν office.

Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτό πρόβλημα, ας είναι και doc και pdf, δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είναι μόνο στο ένα ή μόνο στο άλλο, και σκέτο jpg μπορεί να είναι καμια φορά αν είναι κάτι απλό.

Ο σκοπός θα είναι να μπαίνει κάτι που δεν θα χρειάζεται διορθώσεις γιατί θα είναι δοκιμασμένο, οπότε και τα δύο format κάνουν.
 
και σκέτα txt καλά είναι .... αρκεί να περιέχουν την πληροφορία :)

Προσωπικά έχω αρκετά docs με εικόνες που μπορώ να ανεβάσω.
 
Πάρα πολύ ωραία φίλε Γιώργο, και εγώ έχω καμια 15αριά.

Αν δε γίνει αυτό που συζητάμε στο GRM ώστε να ανεβάσουμε ο καθένας τα δικά του, θα ήθελα να ανταλλάξουμε αρχεία :)

Είναι γεγονός ότι οι εικόνες στις περισσότερες αν όχι όλες τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητες και γι'αυτό συζητάμε doc και pdf αρχεία.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη και τι είναι πιο εύκολο, και από πλευράς πραγματοποίησης εδώ στο forum, αλλά και από πλευράς ενός χρήστη που θέλει να ανεβάσει ένα project.

Εγώ πάντως θα βαριόμουν να κάθομαι να ανεβάζω μια μια εικόνες σε sites τύπου imageshack που καθυστερούν κιόλας. Μου είναι πιο εύκολο να πετάω τις εικόνες που θέλω μέσα σε ένα doc ή pdf και να ανεβάζω το αρχείο μου μια και καλή.
 
Συμφωνω με την ιδεα για tutorials. Θα λυσει τα χερια πολλων εδω μεσα και θα ειναι παντα διαθεσιμα τα αρχεια και βελτιωσιμα. Εγω παντως απο τις πολυωρες αναζητησεις μου για αμιγκα hacks κλπ εχω αρκετο υλικο ηδη αρχειοθετημενο και με φωτο το οποιο ετοιμασα για δικη μου χρηση. Ειναι υλικο που μαζεψα απο αλλες σελιδες αλλα η αξια του ολου εγχειρηματος κατα τη γνωμη μου ειναι οτι καποιος συγκεντρωνει υλικο (σε ενα αρχειο) το οποιο μπορει να ειναι διασπαρτο και ξεχασμενο στη τελευταια γωνια του ιντερνετ. Ενδεικτικα ορισμενα ετοιμα θεματα:1) A1200 + internal cdrom, 2) A1200 + custom tower, 3) A600 + expansions, 4) A3000 + custom tower, 5) A1200 + desktop tower κλπ κλπ.

Για να μη παρεξηγηθουμε κιολας, αρχαριος ειμαι με αμιγκα αλλα οι φολες που εχω φαει μεχρι στιγμης και το ψαξιμο που εχω ριξει για τα δικα μου προτζεκτ μπορει να φανουν χρησιμα.
 
Ολοι αρχάριοι είμαστε....Κι εγώ έχω κάτι πραγματάκια. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γινει είναι να είναι όλα τα έγγραφα υπογεγγραμμένα ώστε να υποχρεώνουν τον οποιοδήποτε επιτήδειο (Ελληνα, γιατί οι ξένοι στο θέμα αυτό έχουν πολύ φιλότιμο) στο σαιτ του χωρίς να αναφέρει πού τα βρήκε. :mad:
 
gtsamour είπε:
Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί αλλά η μορφή wiki είναι πολύ πιθανό να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμα του forum, κοινώς να μη γίνεται.
Αυτό που προτείνω θα είναι κάτι ξεχωριστό από το forum (πχ retromaniax.gr/wiki) και όχι ενσωματωμένο μέσα στο forum.

Το pdf, πιστεύω οτι είναι περιισότερο εύχρηστο στο να το διαβάζεις σε σχέση με το doc. Επίσης ως linuxας (που είσαι Τελαμώνα; :diablotin: ) πιστεύω οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε proprietary format αρχείων. Αλλά αυτό είναι τό λιγότερο πιστεύω.
 
Βασικά δύο είναι τα κυρίαρχα format αρχείων, doc και pdf και δε νομίζω να απαγορεύσει κανείς να χρησιμοποιούνται και τα δύο.

Εγώ πχ αλλά και άλλοι, έχουν ήδη ένα κάρο αρχεία σε doc έτοιμα για ανέβασμα και δε νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που θα έχουν την όρεξη και το χρόνο να κάτσουν να κάνουν μετατροπές σε pdf (myself included).

Απορώ γιατί το συζητάμε αυτό το θέμα του format, ας στέλνει ο κάθένας ότι από τα δύο τον βολεύει.

Το θέμα του wiki προσωπικά δεν το βρήσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί δεν πιστεύω πως θα προσφέρει κάτι περισσότερο από τόσα άλλα sites που πανεύκολα εντοπίζεις στο internet.

Kοινώς, πιστεύω πως απαιτεί πολύ κόπο χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει και τίποτε περισσότερο από το wikipedia πχ. Αλλά από την άλλη, δεν αποφασίζω εγώ. :)
 
Δεν διαφωνώ πάνω σ αυτό. Απλά η μετατροπή γίνεται πανεύκολα (από το openoffice που ξέρω) χωρίς να χρειάζεται κάποια αλλάγή. Το μόνο που κάνεις είναι κα πατήσεις το Convert to PDF. Δεν με πειράζει ιδιαίτερα το doc format ,απλά έχω διαπιστώσει διάφορε αλλαγές στο format (στοιχηση κειμένου κτλ) όταν ένα αρχείο ανοίγεται από το openoffice ενώ έχει δημιουργηθεί από το Office (ή αντίστροφα).

Αλλά ας μην πλατιάσουμε άλλο με το θέμα του format. Καλύτερα είναι να προχωρήσουμε στην υλοιποίηση του project.
 
Περιμένουμε απάντηση από admin AEON εν τω μεταξυ εγώ συμμαζεύω και κάποια projects μου για να είναι έτοιμα.
 
Xμ! Χμ! Ι got an idea... (τα λέμε σε 2 ώρες)
 
Λοιπόν θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σ/Κ ( θα το έκανα σήμερα μια που το έχω ήδη εγκαταστήσει, αλλά χρειάζομαι πρώτα μια μικρή αλλαγή στο domain info από τον provider ).

Θα σας ενημερώσω σύντομα για τα νεώτερα.
 
Πες μας πως και τι ακριβώς θα είναι όταν μπορέσεις.
 
O χώρος ενεργοποιήθηκε.

Ότι βοήθεια χρειαστείς μου λες (το ίδιο ισχύει και για όσους εμπλακούν στο project αυτό).
 
Καλό αλλά εκτός αν μου έχει διαφύγει κάτι, δεν έχει σχέση με αυτό που πρότεινα. Μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία που έχουμε έτοιμα ή πρέπει να φτιάξουμε το κάθε θέμα από την αρχή?
 
Δημιουργήθηκε το 'The xX Retro Xx Files'

Eκεί μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ποστάρουν δημοσιεύσεις όπου θα ανεβάζουν αρχεία doc / pdf (υπάρχει εικονιδιάκι 'Συνημμένα Αρχεία' στο toolbar επεξεργασίας των posts) με manuals, οδηγίες για ρετρομαστορέματα κλπ.

Ότι υπάρχει ήδη έτοιμο σε doc / pdf το ανεβάζεις εκεί (όταν θα μαζευτούν αρκετά αρχεία θα το χωρίσω και σε subforums ανάλογα με την θεματική ενότητα). Ότι θες να φτιάξεις καινούργιο εξ αρχής, μπορείς να το δοκιμάζεις στο wiki.
 
Πάρα πολύ ωραία ΑΕΟΝ, τα αρχεία που θα ανεβάζουμε να είναι σε .zip ή ασυμπίεστα? Επίσης, τα αρχεία αυτά να είναι κλειδωμένα ή ελέυθερα σε κάθε μετατροπή?

Δεν μπορώ να εντοπίσω πως πάω στο 'The xX Retro Xx Files' στην ενότητα '80s Culture'. Έχει ενεργοποιηθεί πλήρως η wiki?
 
Πσσσσσσ!!!! :eek:

Είμαι έτοιμος με τα κατσαβίδια και τα κολλητήρια στα χέρια....... :worship:
 
Πίσω
Μπλουζα