Διάσημα Ρητά

Μην ανησυχείτε για την επόμενη ημέρα, τι θα φάτε, τι θα φορέσετε, ποιους θα δείτε. η επόμενη ημέρα θα φροντίσει τον εαυτό της.

Ιησούς Χριστός.
 
Εμένα μ αρέσουν αυτά που λένε κάποιοι διάσημοι για άλλους διάσημους όπως αυτό της Μπεμπε παραπάνω. Θυμάμαι αυτό που είχε πει ο Μιτεράν
" Η Μάργκαρετ Θάτσερ δε μου αρέσει, ούτε σαν γυναίκα ούτε σαν άντρας"

Γνωστός ατακαδορος ήταν ο Τσόρτσιλ. Λέγεται ότι κάποτε αντάλλαξε επιστολές με έναν συγγραφέα ( νομίζω ότι ήταν ο Μωμ). Του γράφει λοιπόν ο συγγραφέας
"Σας προσκαλώ στην πρεμιέρα του καινούριου μου έργου και σας αποστέλλω δύο προσκλήσεις να έρθετε με κάποιον φίλο σας -αν έχετε κανέναν"
Και του απαντάει ο Τσόρτσιλ
" Δυστυχώς δε θα μπορέσω να παρευρεθώ μπλα μπλα.. Δεσμεύομαι όμως να έρθω στο επόμενο έργο σας - αν υπάρξει επόμενο "

Θα θυμηθώ κι άλλα
 
Θυμήθηκα εγω ένα. Μια φορά που θα είχε πιει 2-3 βαρέλια σκατς παραπάνω, του είπε μια βουλευτίνα "ουίνστον, είσαι μεθυσμένος, και μάλιστα αηδιαστικά μεθυσμένος" κι αυτός της απάντησε "κι εσύ [όνομα] αγαπητή μου είσαι άσχημη και μάλιστα αηδιαστικά άσχημη. Αλλά αύριο εγώ θα είμαι ξεμέθυστος κι εσύ θα εξακολουθείς να είσαι αηδιαστικά άσχημη".

Νομίζω ότι πρέπει πράγματι να ήταν φέσι, διότι κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλύτερο να είχε σταματήσει στο "ξεμέθυστος". Η συνέχεια ήταν περιττή διότι ήταν προφανής και το καρφί θα ήταν πιο αποτελεσματικό διότι συντομότερο. Τώρα μοιάζει σαν ανέκδοτο που ακολουθείται από εξήγηση.
 
^^^
Μια παρομοια σκηνη υπαρχει και στον Μεθυστακα (1949).
Τρακαρει ο Νικος Βλαχοπουλος με το αμαξι του πανω στον Ορεστη Μακρη και ο Μακρης τον αποκαλει βλακα. Ο Βλαχοπουλος θυμωνει και με την σειρα του αποκαλει τον Μακρη μεθυστακα και ο Μακρης του απανταει:
"Πιθανον. Αλλα εγω αυριο το πρωι θα ειμαι ξεμεθυστος, ενω εσυ θα εξακολουθεις να εισαι βλακας."
 
με μια αναζήτηση στο google βρήκα μπόλικες ατάκες του Churchill.
"Ευκοπωτερον εστί κάμηλον δια τρυμαλιας ραφίδος διελθείν πάρα πλούσιος εις την βασιλείαν των ουρανών εισλεθείν"
κάμηλον δεν εννοεί την καμήλα αλλά την τριχιά, έτσι λοιπόν είναι ευκολότερο να περάσει η τριχιά από την τρύπα που κάνει η βελόνα παρά να μπει πλούσιος στην βασιλεία των ουρανών.
 
Θεε μου, τι μπλε ξοδευεις για να μη σε βλεπουμε!

Οδυσσεας Ελυτης
 
Πίσω
Μπλουζα