Το άν είναι καλύτερη η διασκευή απο το γνήσιο είναι υποκειμενικό θέμα. Απλά πιό ταιριαστή στη σημερινή εποχή.
Απο δύο απο τους πιό κλεμμένους συνθέτες, θα έλεγα
1.ΒΟΒ DYLAN. Λόγω φωνητικού προβλήματος, οι αμέτρητες διασκευές που ενθάρρυνε και ο ίδιος , είναι καλύτερες και σε πολλά στύλ. Ξεχωρίζω το "Father Of Night" απο Manfred Mann
2. NEIL DIAMOND. Ο ίδιος είπε οτι η διασκευή του "Red Red Wine" απο τους UB40 ξεπερνά το δικό του γνήσιο και ζωντανά παίζει αυτή την εκτέλεση. Πέραν αυτού προτιμώ τη δική του χαρακτηριστική μπάσα φωνή. Οι διασκευές που μου έρχονται στο νου είναι
Sweet Caroline (U2)
Girl You'll Be A Woman Soon
Solitary Man
Song Sung Blue
H διασκευή που βρίσκω ανώτερη του γνήσιου των The Band ειναι, λόγω φωνάρας Baez
Ειρωνικά, απο τους πολυπληθείς Band πέρασαν Dylan, Diamond, όπως και Neil Young.
Προτιμώ απο την ίδια παρά απο τους Judas Priest το "Diamonds And Rust" που πάντα με συγκλονίζει. Ο δακτυλισμός στην εισαγωγή μου έδειξε οτι ο ήχος δεν είναι θέμα κιθάρας αλλα ποιός την παίζει.
Διασκευή προτιμώτερη επίσης , "Because The Night" Patti Smith. (Original Bruce Springsteen). Η Smith ,αλλαξε λίγο και το στίχο για να το κάνει πιό ερωτικό.
Απο νεώτερα, μου αρέσουν και οι δύο διαφορετικές εκτελέσεις του "Mad World" (Tears For Fears). Αυτή του Gary Jules ειναι πιό μπαλάντα με ωραιότερη φωνή.
Ειμαι σίγουρος οτι μόλις κλείσω το μήνυμα θα μου έρθουν άλλα 100 στο νού, αλλα μη ζαλίζω άλλο.
Τόλης