Και δυο φλασιές με διαφημίσεις γιαουρτιών :
- Την πρώτη τη θυμάμαι πριν τα μισά των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε έναν ηθοποιο, ηλικίας 55 -60 ετών, να υποδύεται τον μανάβη και να κάθεται με την άσπρη ποδιά του έξω απ' το μανάβικό του [διπλα στα καφάσια με τα φρούτα] τρώγοντας ένα γιαουρτάκι !!! Και την ώρα που το τρώει .... μάς πληροφορεί για τις "γεύσεις φρούτων, με τις οποίες κυκλοφορεί το εν λόγω γιαουρτάκι" !!! "Μπανάνα ... κίβι [έτσι το προέφερε ... κι εγώ άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτή τη λέξη] ..." ... Με αυτό το σποτάκι μάς παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά η εξής ... πρωτοποριακή γευστική καινοτομία : Γιαούρτι με κομμάτια φρούτων !!! Σήμερα το γιαούρτι με φρούτα είναι το πλέον "σύνηθες" προϊόν ... όμως, σε αυτό το διαφημιστικό ο συμπαθής μανάβης μάς το "συνέστησε" για πρώτη φορά [αν κάποιος θυμάται προγενέστερο σποτ για γιαούρτι με φρούτα με διορθώνει :flower: ...] ....
- Λίγα χρόνια πιο μετά,είδαμε άλλη μια διαφήμιση για γιαούρτι με φρούτα !!! Το όνομά του "
Γιοπλαί" !!! Αυτό το σποτ είχε εύθυμο χαρακτήρα : Βλέπαμε διάφορους νεαρούς και νεαρές, με χρωματιστά ρούχα και με "ροκαμπιλλάδικες" κομώσεις να τρώνε τα "Γιοπλαί" τους και να χορεύουν υπό τους ρυθμούς ενός ροκ εν ρολ άσματος, που ήταν παραλλαγή του Jailhouse Rock του Έλβις Πρίσλεϋ !!! Οι ελληνικοί στίχοι σε αυτό το "κάτι σαν Jailhouse rock" τραγούδι ήταν : "Φράουλες μπανάνες φρούτα στο Γιοπλαί / νέα γεύση ήρθε τώρα στο γιοπλαί / γιοπλαί" κλπ κλπ .....
Ααα, άλλη μια φλασιά για διαφημιστικό σποτ με επένδυση μουσική ροκ εν ρολ !!! Για τις καραμέλες Balou !!! Σε αυτό βλέπαμε τις εν λόγω στρογγυλές καραμέλες να εξέρχονται απ' το πακέτο τους, ενώ για μουσική ακούγαμε τα πρώτα δευτερόλεπτα του ροκ εν ρολ άσματος Be Bop A Lula [προφανώς επειδή η φράση : "μπι μπαπ α λούλα" εμπεριείχε την ονομασία του διαφημιζόμενου προϊόντος : Μπαλού
] !!! Στο ίδιο σποτ ακουγόταν κι άλλο ένα ροκ εν ρολ κομμάτι, πιο δυναμικό [αλλά δεν θυμάμαι ποιο ... νομίζω ότι κι αυτό εμπεριείχε τη φράση "μπαλού"] !!!
[
αν και να σάς πω την αλήθεια, η "φλασιά" γι' αυτό το σποτ μού ήρθε πριν λίγες εβδομάδες, όταν στη μουσική σκηνή του Antart στη Γλυφάδα άκουσα τον φίλο μου τον Άγγελο Νικολινάκο να παίζει και να τραγουδά, ως "κολλημένος" με τα 50ς που είναι, το Be Bop A Lula !!! Όπως βλέπετε, όχι μόνο στην "ιντερνετική" αλλά και στην πραγματική ζωή "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι"]