Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

διαφημιση Dolca (1986)


σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο Μπανυ του σοκολατουχου ροφηματος " Dolca " της Nestle ( και αντιπαλον δεος του " Carnation " ) , διαφημιζει μαζι με τρια παιδια - καρτουν το διασημο " ποτο " των παιδιων που ηταν ιδιαιτερα δημοφιλες στα 80s . Το " τζινγκλακι " με την φωνη του συμπαθεστατου λαγου εγραψε ιστορια και εμεινε χαραγμενο στη μνημη μικρων και μεγαλων"
 
Rinus Cesar είπε:
Και δυο φλασιές με διαφημίσεις γιαουρτιών :- Λίγα χρόνια πιο μετά,είδαμε άλλη μια διαφήμιση για γιαούρτι με φρούτα !!! Το όνομά του "Γιοπλαί" !!! Αυτό το σποτ είχε εύθυμο χαρακτήρα : Βλέπαμε διάφορους νεαρούς και νεαρές, με χρωματιστά ρούχα και με "ροκαμπιλλάδικες" κομώσεις να τρώνε τα "Γιοπλαί" τους και να χορεύουν υπό τους ρυθμούς ενός ροκ εν ρολ άσματος, που ήταν παραλλαγή του Jailhouse Rock του Έλβις Πρίσλεϋ !!! Οι ελληνικοί στίχοι σε αυτό το "κάτι σαν Jailhouse rock" τραγούδι ήταν : "Φράουλες μπανάνες φρούτα στο Γιοπλαί / νέα γεύση ήρθε τώρα στο γιοπλαί / γιοπλαί" κλπ κλπ .....
Κια έλεγε: "..τι νεά γεύση, φαντάσου γεύση, Γιοπλέ!/

Φρούτα στο Γιοπλέ". Κατακλείδα.
 
στο πακετακι διαφημισεων (02:11-02:26 λεπτα) υπαρχει διαφημιση με το παγωτο Hatman
 
Βλέποντας την παραπάνω διαφήμιση με τον συμπαθέστατο Μπάνι του Dolca, μού ήρθαν άλλες δύο "φλασιές" :

α/ Την διαφήμιση με Μπάνι του Dolca που προβλήθηκε κάπου δυο - τρία χρόνια μετά από αυτήν που είδαμε παραπάνω [καρτούν φυσικά] !!! Περπατάει ο Μπάνυ, κρατώντας ένα καροτσάκι γεμάτο ΄κουτιά Ντόκλα, και τραγουδάει : "ειμ' ο Μπάνι του Ντόλκα" και ξαφνικά ... εμφανίζονται γύρω του τα παιδάκια ντυμένα ... αστροναύτες !!! Κι αυτό επειδή θέλουν να προσποιηθούν τους ... εξωγήινους [!!!] για να αρπάξουν τα κουτιά με τα σοκολατούχα γάλατα !!! Κι όταν βγάζουν τα σκάφανδρα αστροναυτών λέει ο Μπάνι : "Τι κάνουν τα παιδιά για το Ντόλκα" !!!

β/ Την πρώτη διαφήμιση Ντόλκα, με την οποία το εν λόγω προϊόν μάς συστήθηκε [η οποία δεν ήταν καρτούν] !!! Αυτή τη χρονολογώ γύρω στο 1980 - 1981 [και γι΄αυτό τη θυμάμαι ασπρόμαυρη] !!! Θυμάμαι το τραγουδάκι της : Πάνω σε μια μελωδία που έμοιαζε πολύ με το πολύ γνωστό "Γιουπι για για γιούπι γιουπι γιά / τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά" κλπ κλπ, ακούγαμε ένα τραγουδάκι που άρχιζε :

Ντόλκα γάλα με κακάο

όλο δύναμη και όλο νοστιμιά ....

Τα υπόλοιπα λόγια του τραγουδιού [όπως και το τι έδειχνε η διαφημιση] δεν θυμάμαι !!! Θυμάμαι, όμως, πολύ καλά το ... σατιρικό τραγουδάκι / παρωδία που εμείς τα τόοοοτε πιτσιρίκια είχαμε βγάλει πάνω σε αυτό το τραγουδάκι [όχι, δεν ήταν "σόκιν" ... πάντως εμείς οι τόοτε παιδοπαρέες το τραγουδούσαμε πολύ συχνά] !!! Είμαι σίγουρος ότι θα το θυμούνται κι άλλοι :flower: :flower: :flower:
 
Οι "άλλοι" θυμήθηκαν :

...κάθε μέρα κάθε ώρα, Ντόλκα τώρα, Ντόλκα τώρα,


μονορούφι Ντόλκα πίνουν τα παιδιά...


(το τραγουδάκι ήταν βασισμένο μουσικά στο γνωστό "Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά")
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Οι "άλλοι" θυμήθηκαν :
...κάθε μέρα κάθε ώρα, Ντόλκα τώρα, Ντόλκα τώρα,


μονορούφι Ντόλκα πίνουν τα παιδιά...


(το τραγουδάκι ήταν βασισμένο μουσικά στο γνωστό "Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά")
Σωστόοοοοοοοοος :flower:

:flower: :flower:

!!! Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι και τη ... "σατιρική παραλλαγή" του, που εμείς τα τόοοοτε μικρά "φτιάξαμε" με βάση αυτό το τραγουδάκι και ... τραγουδούσαμε ολα μαζί ομαδικά :p :p:cool:
 
Η σατιρική παραλλαγή έχει αναφερθεί κάπου αλλού (στο "Παλιές διαφημίσεις Νο5"), και, τουλάχιστον στη "soft" έκδοση ήταν

"...ένας πίνει, δυο πεθαίνουν, εξακόσιοι αρρωσταίνουν...", και κάτι άλλα που δε θυμάμαι !
 
panp είπε:
Η σατιρική παραλλαγή έχει αναφερθεί κάπου αλλού (στο "Παλιές διαφημίσεις Νο5"), και, τουλάχιστον στη "soft" έκδοση ήταν"...ένας πίνει, δυο πεθαίνουν, εξακόσιοι αρρωσταίνουν...", και κάτι άλλα που δε θυμάμαι !
"Ντόλκα, γάλα με χλωρίνη!

όλο δύναμη και όλο αρρωστιά!

1 πίνει, 2 πεθαίνουν, 400 αρρωσταίνουν

τώρα ήρθε κι η δική σου η σειρά!" έλεγε σε αυτόν που άκουγε το τραγούδι!
 
διαφημίσεις kinder απο την δεκαετια του 90[video=youtube;s-bVY1bRggU]

 
αυγο kinder εκπληξη(ιδια διαφημιση με αυτη που ειδαμε προσφατα αλλά με διαφορετικα δωρακια στο τελος του βιντεο) και kinder bueno (00.20 - 01:14) στο ποστ
 
θυμάμαι μια διαφήμιση kinder bueno με ένα αγοράκι που γύριζε από το σχολείο και σκεφτόταν (ακούγαμε στη διαφήμιση τη σκέψη του) ''Όταν πάω σπίτι θα πω στον αδερφό μου: Μου δίνεις μια Kinder Bueno;''...κάπως έτσι ήταν η διαφήμιση που προβλήθηκε τη δεκαετία του 90.
 
διαφημιση Νεσκουικ (1994) :


ευχαριστουμε πολυ τον uploader cauldron
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!! Αυτή η διαφήμιση του Νεσκουίκ πρέπει να ήταν και η μοναδική διαφήμιση του Νέσκουικ που έπαιζε σε όλη τη δεκαετία του 1990, ειδικά στο Junior's TV! Έχει χαραχτεί τόσο στη μνήμη μου, που τη θυμόμουν σα να ήταν χθες. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή ήταν και η πρώτη διαφήμιση με τον Κουίκι. Στην αρχή της διαφήμισης τα παιδιά και ο Κουίκι κάποιον χαιρετούν, χωρίς να φαίνεται στη διαφήμιση. Αυτός ο κάποιος ήταν ο Κουικάρας. Από ένα σημείο και μετά απλά έκοψαν το τρένο που έφευγε και κράτησαν την υπόλοιπη διαφήμιση.
 
Μάλλον υπάρχει κι άλλη μία, που καταλήγει "Κουϊκάρα, δε θα το ξανακάνουμε, κατέβασέ μας..." (πέραν τούτου δε θυμάμαι τίποτα !)
 
panp είπε:
Μάλλον υπάρχει κι άλλη μία, που καταλήγει "Κουϊκάρα, δε θα το ξανακάνουμε, κατέβασέ μας..." (πέραν τούτου δε θυμάμαι τίποτα !)
Εννοείς αυτή. Αλλά τότε ήταν κανονικά μασκότ ο Κουικάρας, δεν είχε αλλάξει ακόμα με τον Κουίκι το λαγό.

Με τον Κουίκι υπάρχει και διαφήμιση για το

. Αλλά αυτή που ανέβασε η Κατερίνα ήταν η πιο χιλιοπαιγμένη, τόσο που μόνο αυτή έμεινε στο μυαλό μας σαν η μοναδική διαφήμιση.
 
υπαρχει κι άλλη μια με τον Κουικαρα και το νεσκουικ φραπε στα 03:10λεπτα του βιντεο(την εχουμε δει και παλιοτερα αν δεν κανω λαθος)

[yt deadlink]




Για να αποφευχθουν τυχον παρεξηγησεις ηθελα να τονισω οτι ΔΕΝ ανεβασα εγω τη διαφημιση,απλως τη βρηκα κι εκανα το ποστ :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μού ήρθε άλλη μία φλασιά παλιάς διαφήμισης : Για συσκευασία που περιέχει τα απαραίτητα για να φτιάξεις σουβλάκι στο σπίτι, δηλαδή τις πίτες και τα "καλαμάκια" !!! Δεν θυμάμαι ποια φίρμα "έριξε" αυτό το προϊόν στην αγορά, πάντως θυμάμαι το διαφημιστικό σποτ : Βλέπαμε σιγά - σιγά να παρασκευάζεται ένα σουβλάκι και ακούγαμε μια παιδική κοριτσίστικη φωνούλα να λέει ένα ποιηματάκι !!! Από αυτό θυμάμαι μόνο τα τελευταία στιχάκια : "... δεν κρατιέμαι / τι να βάλω ??? / ντοματούλα ή κρεμμυδάκι ??? / κι έτοιμο το σπιτικό σουβλάκι" !!! Η διαφήμιση αυτή χρονολογείται περί το 1984 !!!
 
Απο διαφήμιση της ΕΡΤ2 το 1983:

[video=youtube_share;86meF7gSGQw]

 
Επειδή είναι δύσκολο να βρω όλες τις διαφημίσεις που έχουν αναρτηθεί, δεν θυμάμαι αν αυτή της κουκουρούκου έχει ξαναμπει. Εγώ τώρα την είδα.

Είναι του 1993.

Την παραθέτω λοιπόν:

http://www.youtube.com/embed/zV7tmDbfnZY
 
Πίσω
Μπλουζα