Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

Εδω τα καλα ΦΟΦΙΚΟ!!!


Διαφημιση του 1985 της TASTY στην οποια απεικονιζονται τα φοφικο συσκευασια σκιουρος συγκεκριμενα στο 0¨37.
 
Υπάρχει και στη σελίδα 19 η διαφήμιση με τα φοφίκο. Την αφήνω για λίγο να την θυμηθούμε.

Βιντεάκια 2πλο, τριπλο αναρτημένα θα διαγράφονται :)
 
Merenda Sticks (1992):


ευχαριστουμε cauldron! δεν την ειχα ξαναδει αυτη τη διαφημιση
 
δυστυχως ο χρηστης dtrifono74 εκλεισε σημερα το λογαριασμο του οποτε οι διαφημισεις που ανεβασε στο καναλι του χαθηκαν..


ευτυχως ομως καποιος αλλος χρηστης ειχε κατεβασει απ το καναλι του
dtrifono74 σιγουρα τη διαφημιση της σοκολατας "Ναι" και την ανεβασε σε δικο του λογαριασμο

[video=youtube;-biwv8cAUvQ]

 
διαφημιση φρουτομανια (ΜΕΒΓΑΛ) :


uploader o rareandmore
 
στο πακετο διαφημισεων βλεπουμε καποιες σχετικες με το παρον θρεντ που δεν εχουμε ξαναδει

σοκολατες Παυλιδης (01:37 - 01:57)

mars (03:42 - 04:02) διαφορετικη απ τις προηγουμενες που ειδαμε

tasty chips (06:55 - 07:19)

choco bloom (07:20 - 07:51)
 
BETTY BOOP είπε:
Δεν μπορώ να δω τη διαφήμιση. Γίνεται να μεταφερθεί σε αυτό το thread;
Χριστινα δε μπορεις να τη δεις αν πατησεις το λινκ;δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να γινει μεταφορα στο θρεντ

o rareandmore προσθεσε μονο ενα μικρο μερος της διαφημισης στο καναλι του:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κουκλάκι ο μικρός!!! Και ναι, απ' ότι έμαθα μετά από αναζήτηση...είναι ο Νίκος Γκάνος, ο σημερινός τραγουδιστής;;;;;;;; Δεν θυμόμουν τη διαφήμιση...Πότε προβλήθηκε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Κουκλάκι ο μικρός!!! Και ναι, απ' ότι έμαθα μετά από αναζήτηση...είναι ο Νίκος Γκάνος, ο σημερινός τραγουδιστής;;;;;;;; Δεν θυμόμουν τη διαφήμιση...Πότε προβλήθηκε;
ο uploader γραφει οτι προβληθηκε γυρω στο 1994
 
Την είχα ξεχάσει αυτή τη διαφήμιση. Πολύ ωραία. Πότε χρονολογείται, ξέρουμε?
 
johnny19818 είπε:
Την είχα ξεχάσει αυτή τη διαφήμιση. Πολύ ωραία. Πότε χρονολογείται, ξέρουμε?
ο uploader γραφει οτι η διαφημιση προερχεται απο βιντεο με τον αγωνα Cibona - Ολυμπιακος για την Ευρωλιγκα (περιοδος 1994-95)
 
Όντως, από τότε τη θυμάμαι κι εγώ. Ο συμπαθής πρωταγωνιστής όμως όπως και η γιαγιά παραπέμπουν σε αγγλική διαφήμιση (πιστεύω ότι δεν είναι Έλληνες οι ηθοποιοί), Το όλο το σκετσάκι μου θυμίζει κάτι από Μπένι Χιλ ή Μίστερ Μπιν.
 
stakovios είπε:
Ο συμπαθής πρωταγωνιστής όμως όπως και η γιαγιά παραπέμπουν σε αγγλική διαφήμιση (πιστεύω ότι δεν είναι Έλληνες οι ηθοποιοί), Το όλο το σκετσάκι μου θυμίζει κάτι από Μπένι Χιλ ή Μίστερ Μπιν.
Χαλαρά, πρέπει να είναι ηθοποιοί από το εξωτερικό!
 
Rinus Cesar είπε:
Μού ήρθε "φλασιά" για τη διαφήμιση με τα σνακς Cheepitos [νομίζω ήταν γαριδάκια ή κάτι τέτοιο] !!!
Το σκηνικό εκτυλίσσεται σε κάποια τάξη Δημοτικού σχολείου, εν ώρα μαθήματος !!! Η δασκάλα, καπου 45 - 50 ετών, η οποία έχει στριντζο-φωνή, γράφει στον πίνακα με κιμωλία : Να μην ανοίγετε τα Cheepitis [με έντονα γράμματα, αλλά τη λέξη Cheepitos με τεράστια γράμματα, πιάνει σχεδόν το μισό πίνακα] !!! Και την ώρα που το έγραφε φώναζε [με τη βραχνή στριντζο-φωνή της] : Να μην [παύση] ανοίγετε [παύση] τα Cheepitos !!! Εκείνη τη στιγμή, όμως, κάποιος μαθητής στο θρανίο άνοιξε - παίρνοντας πονηρό ύφος - ένα σακουλάκι με το διαφημιζόμενο σνακ !!! Και η δασκάλα : "Κάποιος άνοιξε ένα Τσιπίτος" !!! Και ... μέσα από το σακουλάκι του σνακ πετάχτηκε ένα μεγάλο καρτουν, κάτι σαν ... φάντασμα ένα πράμα, το οποίο είχε κάπως τη μορφή του διαφημιζόμενου σνακ !!! Κι αυτό το "φάντασμα γαριδακιού" τύλιξε τη δασκάλα η οποία φώναζε παραζαλισμένη : "αααα" !!!!

Αυτήν την τελείως "κουφή" διαφημιση τη χρονολογώ λίγο μετά τα 90ς και ... μπορώ να πω ότι, όποτε την έβλεπα, με ξενέρωνε ...
Στο θέμα ''Τηλεοπτικές διαφημίσεις με ρετρό παιχνίδια'' στο post 138 στο 3.22-3.33 των διαφημίσεων είναι τα Chipitos.
 
BETTY BOOP είπε:
Στο θέμα ''Τηλεοπτικές διαφημίσεις με ρετρό παιχνίδια'' στο post 138 στο 3.22-3.33 των διαφημίσεων είναι τα Chipitos.
σ ευχαριστω Χριστινα,αναφερθηκε ηδη ομως εδω :flower:
 
Ας μεταφέρω εδώ στο retromaniax μας κι άλλες φλασιές που μού ήρθαν με παλιά διαφημιστικά σποτάκια!!! Αρχινω με "τα προϊόντα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά" :

- Η πρώτη φλασιά αφορά την πρώτη διαφήμιση που είδαμε για το Τσάι Λίπτον [επαναλαμβάνω: αν κάποιος θυμάται προγενέστερη διαφήμιση του Λίπτον με διορθώνει] !!! Έδειχνε διάφορους τύπους να έχουν μπροστά τα φλυτζάνια τους με το τσάι τους και να πίνουν και για μουσική υπόκρουση ακούγαμε ένα παλιό αγγλικό τραγούδι [σαν αυτά που ακούγαμε σε παλιά βαριετέ]!!! Η καινοτομία ??? Μα ... το γεγονός ότι όσοι εμφανίζονταν έπιναν το τσάι τους ως εξής: έβαζαν το φακελάκι με το τσάι, δεμένο στο λεπτό κορδονάκι, μέσα στα φλυτζάνια με το ζεστό νερό!!! Ιδίως θυμάμαι ένα ζευγάρι μεγάλης ηλικίας να κουνάει το φακελάκι με το τσάι και το κορδονάκι πάνω κάτω στο φλυτζάνι!!! Και στο τέλος ακούγαμε μια γυναικεία φωνή, κάπως ιδιότυπη, να λέει: "Λίπτον, το πρώτο τσάι στον κόσμο" !!! Όπως προείπα, με αυτή τη διαφήμιση - που χρονολογείται περί το 1982 - μάς συστήθηκε για πρώτη φορά [επαναλαμβάνω: αν κάποιος θυμάται καλύτερα με διορθώνει] το τσάι σε φακελάκι!!! Μέχρι τότε, ξέραμε το τσάι που χύνεις στο μπρίκι΄τα ξεραμένα φύλλα του και μετά το βάζεις στο φλυτζάνι με το σουρωτήρι κλπ ....

- Η επόμενη διαφήμιση αφορά πάλι τσάι [προφανώς το Λίπτον] και δεν αποκλείεται να υπάρχει αναρτημένη εδώ στο retromaniax !!! Όμως ... ας την περιγράψω : Δείχνει κάποιους σε ένα γραφείο [αρχιτεκτόνων ή πολιτικών μηχανικών] οι οποίοι, μετά τη σκληρή δουλειά πάνω από σχέδια κλπ, τεντώνονται για να χαλαρώσουν !!! Και λέει η κοπέλα που δουλεύει στο γραφείο: "Τι θα πιούμε???" και απαντά ο συνάδελφός της [ένας συμπαθής φαλακρούλης με μούσια και πολύ καλή άρθρωση]: "Τσάι! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο ???" . Η διαφημιση χρονολογείται περί το 1985-1986 !!!

- Η επόμενη φλασιά αφορά τα σνακς Τσίτος [Cheetos]΄, τα οποία ήταν "με γεύση τυριού" !!! Ως γνωστόν, η ... "μασκώτ" των Cheetos είναι ο Τσέστερ, ένα κίτρινο καρτούν ζωάκι με βούλες και μαύρα γυαλιά που θυμίζει λεοπάρδαλη!!! Στη διαφήμιση των Cheetos - που χρονολογείται περί το 1989/1990 - βλέπαμε το εν λόγω καρτούν να ... το χτυπάνε μυρωδιές από το διαφημιζόμενο σνακ!!! Κι αμέσως σηκώνεται για να αρπάξει τα Cheetos καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα του, μονολογώντας περίπου τα εξής: "μυρίζω τα Τσίτος και δεν κρατιέμαι και τα σπάω κλπ κλπ" !!! Τη δε φωνή του Τσέστερ την δάνειζε ο Ζανό Ντάνιας !!! Και στο τέλος, βλέπαμε τον Τσέστερ, ταλαιπωρημένο, πεσμένο στο έδαφος - μετά τις περιπετειες που πέρασε για να φτάσει στο αγαπημένο του σνακ - να μονολογεί (δια βραχνής φωνής Ζανό Ντάνια): "Δύσκολο να είσαι τυράκιας" !!!

- Υπάρχει, πάντως, και προγενέστερη διαφήμιση των Cheetos, η οποία, αν δεν απατώμαι, έδειχνε κατι καρτούνς, ντυμένα σαν ... "τρεις σωματοφύλακες", να ξιφομαχούν !!! περισσότερα, όμως, δεν θυμάμαι !!!

- Με το επόμενο σποτ, που χρονολογείται περί το 1986, μάς συστήθηκε για πρώτη φορά το μέλι "Αττική" !!! Δείχνει δύο κυρίες να συζητούν και η μια λέει στην άλλη: "μέλι λοιπόν καλή μου, ε???" !!! Και στο τέλος μια απαλή γυναικεία φωνή τραγουδούσε: "Αττική ... Αττική" !!!

- Άλλη φλασιά: ένα μέρος από το τραγουδάκι μιας παλιάς διαφήμισης [περί τα μισά των 80ς] για τις σαρδέλες, καλαμάρια και άλλα θαλασσινά σε κονσέρβα "Τράτα" !!! "Κι αν θες καλαμάρια να γλύφεις τα πιάτα ... Τράτα" !!! [οι υπόλοιποι στίχοι του τραγουδιού αφορούσαν τις σαρδέλες και τα άλλα θαλασσινά της Τράτα αλλά δεν τους θυμάμαι]

- Και τέλος ... η "παλαιότερη" από όλες τις φλασιές!!! Η διαφήμιση με την οποία μάς συστήθηκαν τα γλυφιτζούρια Τσούπα Τσουπς (Chupa Chups) γύρω στο 1979/1980 [ίσως και πιο πριν]!!! Βλέπαμε τα "στρογγυλά κεφάλια" των γλυφιτζουριών να χοροπηδάνε πάνω-κάτω ρυθμικά (σαν να βλέπαμε κουκλοθέατρο ένα πράγμα) και μια φωνή από πίσω τραγουδούσε "Τσούπα Τσουπς / τσούπα τσουπς" !!! [Αυτά τα γλυφιτζούρια υπάρχουν μέχρι σήμερα, και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα γλυκάνουν στο μέλλον πολλεεεες γενιές ακόμη]

- Και
 
Πίσω
Μπλουζα