Διαφημιστικά ελληνικών ταινιών

223.jpg
223.jpg
 
Μόνο που οι σταρ της ταινίας ήταν ο Στολίγκας κι ο Αργύρης, όχι η νύφη κι ο γαμπρός (δεν θυμάμαι καθόλου Κωστίδου και Κούρτη)
 
Απ' ότι βλέπουμε στη φωτογραφία, στην ταινία έπαιζε κι ένας παντελώς ασήμαντος ηθοποιίσκος ονόματι Χριστόφορος Νέζερ. Σιγά μην τον αναφέρουμε αυτόν στο κείμενο. Δεν ήταν εμπορικό ατού, ήταν απλώς σπουδαίος ηθοποιός.
 
elephadas είπε:
Απ' ότι βλέπουμε στη φωτογραφία, στην ταινία έπαιζε κι ένας παντελώς ασήμαντος ηθοποιίσκος ονόματι Χριστόφορος Νέζερ. Σιγά μην τον αναφέρουμε αυτόν στο κείμενο. Δεν ήταν εμπορικό ατού, ήταν απλώς σπουδαίος ηθοποιός.
Και δίπλα ο Ανέστης Βλάχος.

Πάντως πραγματικά, τα διαφημιστικά των ταινιών, ως προς την "αμεροληψία τους" ίσως να αποτέλεσαν πρόδρομο για δευτεριάτικα αθλητικά πρωτοσέλιδα...
 
Το "Γυμνό μοντέλο" ταινία σεξ ο Θεός να την κάνει! Προσέξτε, επίσης, την ορθογραφία: κινιμ/γράφου!
 
Την εποχή που ο Ηλίας Σταματίου μπορούσε να θεωρηθεί ζεν πρεμιέ το μπούτι της κυρίας σε επαφή μάλιστα με το γυμνό στέρνο του κυρίου υπεραρκούσε για να την κάνει ταινία σεξ. Ειδικά μάλιστα αν το ζεύγος δεν ήταν ήδη παντρεμένο στο σημείο αυτό της δράσης. Δεν ήταν πιο χρηστά τα ήθη τότε, απλώς πιο κουκουλωμένα.

Όσο για τη γραφή του κυνειματογράφου, το γράφει και "κινημα" πιο κάτω. Σου λέει, αν τη γράψω τη λέξη με όλους τους δυνατούς τρόπους, πού θα μου πάει, θα πετύχω τον σωστό.
 
Ο Στρατηγός υποδύεται ρόλο υποΣαχάριου Αφρικανού? Πολύ μαύρο τον βλέπω, σε αντίθεση με την άσπρη Μαυροπούλου.

Πιο στημένη πόζα δεν μπορούσανε να φτιάξουν.
 
Εντυπωσιακό καστ, πάντως, στην ταινία "Για την αγάπη μιας ορφανής". Και μοναδική ταινία όπου συμπρωταγωνιστούν η Γκέλυ Μαυροπούλου και η Μάρθα Βούρτση.
 
Πολύ πιο πλουραλιστικό διαφημιστικό, αφού αναφέρει και άλλους συντελεστές. Τώρα, Νίκυ Γιάκοβλεφ για να πω την αλήθεια, δε μου έλεγε τίποτα τόσα χρόνια, μόνο το αεροπλάνο μου θυμίζει.
 
Ο Νίκυ Γιάκοβλεφ ήταν δημοφιλέστατος στην Ελλάδα συνθέτης Ρωσσικής καταγωγής, έφυγε από τη Ρωσσία μετά τη Σοβιετική Επανάσταση και κατέληξε στην Ελλάδα. Είχε το ζαχαροπλαστείο "Πέτρογραδ" στην Οδό Σταδίου. Ακόμη κι αν δεν ξέρετε το δικό του όνομα, θα ξέρετε το όνομα της συζύγου του, Μαίρης Λω, η οποία είχε καταπληκτική φωνή και ερμήνευσε πολλά τραγούδια του αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών. Η Μαίρη Λω, που ήταν και πολύ όμορφη γυναίκα, ίσως ζει ακόμη.

Να ένα γνωστότατο τραγούδι τους

 
Πίσω
Μπλουζα