Διαφημιστικά ελληνικών ταινιών

Άρα η διαφήμιση συνεχίζεται με δυο ακόμα αμίμητους τίτλους...

Εδώ λίγα στοιχεία της ταινίας. Σημειώστε, βοηθός σκηνοθέτη ο νεότατος τότε (24 χρ.) Στράτος Μαρκίδης, μετέπειτα του exploitation (με ψευδώνυμο) και μετέπειτα των σήριαλ και των "I love Karditsa"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρατηρώ ότι η 7ετής καριέρα της κας Αλεξίου στην 7η τέχνη περιορίστηκε σε ταινίες παραγωγής Τάσου Γιαννόπουλου, ο οποίος φαίνεται ήταν ο μοναδικός που διείδε σε αυτή κάποιο τάλαντο ηθοποιού. Αυτή είναι η φιλμογραφία της σύμφωνα με το cine.gr (πληρέστερη απ' ό,τι στο 90lepta). Σε όλες παραγωγός ήταν ο Τ. Γ.

Ολοι θα Ζήσουμε - We All Shall Live (1974)


Ηθοποιός....Ελένη
Το Πιο Γρήγορο Μπουζούκι - The Fastest Bouzouki (1973)

Ηθοποιός
Ο Πατούχας - Patouchas (1972)Ηθοποιός....Πηγιώ
Ο Πούσκας των Πετραλώνων - Puskas of Petralona (1972)Ηθοποιός....Αγγελική
Ο Πρίγκιπας της Αγοράς - The Prince of the Market (1972)Ηθοποιός....Τζούλια
Μια Νταντά και Τέζα Ολοι - A Nanny and Everyone Drops Dead (1971)Ηθοποιός....Ελένη
Ο Καου Μπόυ του Μεταξουργείου! - The Cowboy of Metaxourgeio (1971)Ηθοποιός....Άννα
Ενας Κίτσος στα Μπουζούκια - Kitsos Goes to Bouzoukia (1970)Ηθοποιός....Μαρίνα
Ενας Χίππυς με Τσαρούχια - A Hippy in Sandals (1970)Ηθοποιός....Έλεν
Γαμπρός απ` τη Γαστούνη - Groom from Gastouni (1969)Ηθοποιός....Ρίτσα Καραμπισμπίκη
Για Ενα Ταγάρι Δολάρια - For a Shoulder-Pouch of Dollars (1969)Ηθοποιός....Τζένη
Εμπαινε Κίτσο! - Go Kitso (1968)Ηθοποιός....Πόλυ
Κίτσος, Μίνι και Σουβλάκια - Kitsos, Mini Skirts and Souvlaki (1968)Ηθοποιός....Ζέτα
Ο Κίτσος και... τ` Αδέλφια του - Kitsos and His Brothers (1968)Ηθοποιός
Πράκτωρ Κίτσος Καλεί Γαστούνη - Agent Kitsos Calls Gastouni (1967)Ηθοποιός....Σούζυ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
96.jpg
96.jpg
 
Το ζευγάρι αριστερά είναι λογικά από τον Νταβέλη αλλά ο τσιγκελωτομουστακαλής δεξιά (ο Βλάχος είναι?) πρέπει να είναι από το Διχασμό. Γιατί το "Κατάλληλον" το βάζανε σε εισαγωγικά?

Όσο για τις 10 περιπέτειες, ποιος νοιάζεται για τίτλους, ηθοποιούς και τέτοια? Είναι ξένες. Εϊναι έγχρωμες. Και, το κυριότερο για αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται η διαφήμιση, είναι εμπορικές. Αυτό φτάνει.
 
Δεν ξέρω την εποχή του διχασμού, αλλά ο Ανέστης Βλάχος είναι ντυμένος Παύλος Μελάς. :D
 
Και ο Νταβέλης δύσκολο να φορούσε ντουλαμά μακεδονομάχου... ;)
 
Καλά να πάθω να μάθω να μην κοιτάζω την υπόθεση πρώτα. Θεώρησα ότι στο "Βαριά κατάρα ο διχασμός" ο διχασμός ήταν ο γνωστός καυγάς μεταξύ βασιλικών - βενιζελικών που ξεκίνησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και κράτησε κάποιες δεκαετίες. Αλλά βλέπω στην υπόθεση (cine.gr)


"Αρχές του αιώνα. Οι ληστές τρομοκρατούν τα χωριά της Μακεδονίας. Οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Όσοι αδικούνται πηγαίνουν στο βουνό, με σκοπό να εκδικηθούν τους ληστές. Στην Πετρούτσα έρχεται ο λοχίας Ουράνης, για ν` ανακοινώσει στη Μαρία Χωραφά το θάνατο του άντρα της και συμπολεμιστή του, Αργύρη. Δε θα καταφέρει να της πει την αλήθεια, αλλά θα παραμείνει στο χωριό, αφού και το δικό του έχει καταστραφεί και θα βοηθήσει τους χωρικούς στην αντιμετώπιση των επιδρομέων."


άρα αναφέρεται στην εποχή του Μακεδονικού αγώνα. Όθεν και οι σχετικές στολές. Δεν βλέπω που κολλάει ο τίτλος στην ιστορία βέβαια, αλλά πρώτη φορά υπάρχει τέτοια αναντιστοιχία σε ελληνικές ταινίες του τότε?
 
Πιστεύω ότι και μόνο από τον τίτλο θα ήταν πιασάρικη η ταινία αφού τα ανέκδοτα με τους Πόντιους ήταν στα φόρτε τους τότε.
 
Πω πω κατάντια ο Λίνος Κόκκοτος! Ξεκινώντας από δημοφιλής συνθέτης του Νέου Κύματος, και περνώντας από τη μελοποίηση Ελύτη με το επιτυχημένο "Θαλασσινό Τριφύλλι", έφτασε σε επένδυση τέτοιων ταινιών?
 
Δηλαδή το διαφημιστικό λέει ότι οι προηγούμενες ταινίες της εταιρείας είχαν πατώσει?
 
Χμμμ. Όντως τι εννοεί με το "η γκίνια της χρονιάς". Η ταινία είναι του 1983. Μήπως έγινε κάτι γρουσούζικο εκείνη τη χρονιά;

Πάντως την προηγούμενη χρονιά με το "Βασικά καλησπέρα σας" δε νομίζω να μην ήταν επιτυχία...
 
Εδώ μια εκτενής αναφορά των γεγονότων του 1983: Δολοφονίες, θάνατοι, υποτιμήσεις, αεροπορικά, 17 Νοέμβρη... Δεν τη λες και τυχερή, αλλά δεν ξέρω αν αυτό εννοούν.
 
Mάλλον με εισπρακτικά θέματα θα έχει να κάνει. κάθε χρονιά είχε τα άσχημα της ( δεν το λέω επειδή γεννήθηκα τότε) ... :D
 
Πίσω
Μπλουζα