Διαφορές των Gameboy

viking4a

RetroNuts!
Joined
26 Απρ 2013
Μηνύματα
1.360
Αντιδράσεις
354
Επειδη ημουν στο τσακ να αγορασω το πρωτο Gameboy + μπαταριες μεσα + Τetris προσφατα, αλλα τελικα εχασα την ευκαιρια για 0,60 ? (μου το αφηνε 10?) και τωρα πριζωθηκα, θελω να μαθω ποσες εκδοσεις Gameboy εχουν βγει συνολικα, ποιες ειναι οι διαφορές τους, ποιο θεωρειτε το καλυτερο, ποιο εχει καλυτερα παιχνιδια, ποιο τα φτηνοτερα, ποιο τα πιο σπανια και παει λεγοντας..

Τωρα που μπηκα (θελω να μπω δηλαδη) στον χωρο, θα χωρεψω.. :p

Μπορειτε να βαζετε και φωτο και να εξηγειτε τα υπερ και τα κατα της καθε κονσολας που νομιζετε εσεις..

Ελπιζω μ'αυτο τον τροπο να με βοηθησετε να μαθω και να βγαλω καποια συμπερασματα..

Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό νομίζω θα σου λύσει τις απορίες...

http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_line

Και για τα υπέρ και τα κατά, αν και τα λέει και μέσα στο λινκ, εγώ θα σταθώ περισσότερο σε κάποια "υπέρ"..

Το πρώτο μοντέλο έχει την αυθεντικότητα και την μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία.. Από την άλλη είναι παλιό και μεγάλο..

Το Game Boy Pocket θα έλεγα απλά ότι είναι αδιάφορο, και πάμε παρακάτω...

Το Game Boy Color είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αν θέλεις κάτι σε "αυθεντικό Game Boy!".

Το Game Boy Advance είναι ίσως το πιο όμορφο (Κατά την ταπεινή μου άποψη.. :p ), και ίσως και το καλύτερο στο κράτημα λόγο της "οριζόντιας" διάταξη του.. όμως δεν έχει (Όπως και τα άλλα που είπα πριν.) φωτιζόμενη οθόνη.

Το Game Boy Advance SP ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις μιάς και έχει φωτιζόμενη οθόνη, έχει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και είναι ίσως το πιο "φορητό" απ' όλα..

Τέλος το Game Boy Micro μάλλον το ξεχνάς... Δεν έχει συμβατότητα με τα παιχνίδια το παλιού Game Boy, και μάλλον είναι και άβολο... Από την άλλη έχει την καλύτερη οθόνη που θα δεις στα Game Boy Advance, και θα μπορείς να το έχει πάντα μαζί σου.

Και το Game Boy Light δεν το έβαλα γιατί είχε βγει μόνο στην Ιαπωνία, και μάλλον θα είναι δύσκολο να το βρεις... Πάντως αν το ψάξεις, το βρεις σε καλύ τιμή, και θέλεις και κάτι από το "αυθεντικό" Game Boy, δεν είναι και άσχημη επιλογή!

Υ.Γ.: Εγώ πάντως θα επέλεγα ή το Game Boy Color για την "αυθεντικότητα", ή το Game Boy Advance SP για να έχω την πλήρη βιβλιοθήκη τίτλων και του παλιού Game Boy αλλά και του Advance.

Υ.Γ.2: Με το Game Boy Advance SP κάτι που θα πρέπει να προσέξεις είναι σε τι κατάσταση θα είναι η μπαταρία του, και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αν θα μπορείς να την αντικαταστήσεις εύκολα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως το Game Boy Pocket δεν ήταν άσχημο, ήταν μικρότερο και είχε καλύτερη οθόνη από το original.
 
Imgema είπε:
Πάντως το Game Boy Pocket δεν ήταν άσχημο, ήταν μικρότερο και είχε καλύτερη οθόνη από το original.
Όντως, και πολύ κομψό θα έλεγα , απορώ πως το βρίσκει αδιάφορο ο cloud!
 
Ευχαριστω για την βοηθεια, ιδιαιτερα τον cloud που εγραψε μπολικα..

Περιμενω και φωτο και να μου πειτε για τιμες, σπανιοτητα, καλυτερα παιχνιδια κτλ.

Απ ο, τι βλεπω μεχρι τωρα, καλυτερο και με πιο πολλες επιλογες παιχνιδιων ειναι το Gameboy advance sp, που η οθονη ανοιγοκλεινει, γιατι ειναι εγχρωμο, εχει φωτειζομενη οθονη, μπαταρια λιθιου κ παιζει και τα παλιοτερα παιχνιδια..

Μεσο ορο τιμουλας εχουμε να ψαχνω?? ;)
 
Φίλε μου μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές. Να έχεις στο νου σου πως το φθηνότερο GB-dmg μπορεί να έχει και 10 ευρώ, ενώ ένα Advance SP γύρω στα 30 ευρώ. Θα κοιτάξεις αν είναι σε καλή κατάσταση φυσικά και αν έχει γρατζουνιές στο τζαμάκι της οθόνης!

Εγώ θα σου πρότεινα να παρείς ένα SP, αλλά θεωρώ απαραίτητο να έχεις στην συλλογή σου τουλάχιστον ένα GAMEBOY -DMG που είναι η αρχή των πάντων!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οκ, θα τα παρω ολα πιστευω απο τα φλομαρκτ εδω (Στουτγκαρδη).. Τα πουλανε με τη σεσουλα!!

Αρχικα θα παρω αν ξαναβρω σε ευκαιρια (οπως αυτη που μου παρουσιαστηκε προχτες και την εχασα για 0,60?, την τυχη μου!!!) μαλλον το πρωτο που βγηκε..

Τι ειναι το Gameboy-DMG που ειπες, το πρωτο?
 
gremlinakos είπε:
Όντως, και πολύ κομψό θα έλεγα , απορώ πως το βρίσκει αδιάφορο ο cloud!
Δεν είπα ότι είναι αδιάφορο σχεδιαστικά, αλλά τεχνικά..

Αν κάποιος θέλει να πάρει ένα Game Boy για να το χρησιμοποιήσει και όχι για συλλεκτικούς σκοπούς (Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από το αρχικό ποστ.), τότε θα πάρεις κάτι που να σου δίνει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, και θα έχει και περισσότερες δυνατότητες.

Εκεί το Game Boy Pocket χάνει και γιατί έχει πρόσβαση μόνο στην βιβλιοθήκη του κλασικού Game Boy, αλλά και το Color είναι καλύτερη επιλογή λόγο της έγχρωμης οθόνης. Και τέλος το πρώτο πιστεύω ότι αν θέλεις κάτι "αυθεντικά αυθεντικό", μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή ακριβώς γιατί είναι ότι πιο "αυθεντικό" θα βρεις.
 
Μην αγχωνεσαι cloud, τα ειπες πολυ καλα!! ;)

Πολυ καλα καταλαβες απ το αρχικο μου ποστ, θελω και να παιζω λιγο, οποτε γι αυτο θα παρω το advance sp.

Και για συλλεκτικους λογους, θα παρω και το "τουβλο".
 
Αν θες τη γνώμη μου πάρε ένα Game Boy DMG (το 1ο μοντέλο) μαζί με ένα Light Boy (πλέον δεν παίζεται έστω και με λάμπα) και ένα Game Boy Advance SP AGS-101 με οπίσθιο φωτισμό και θα τα έχεις όλα, και κλασσικό και σύγχρονο. Εγώ αυτό έχω κάνει και τα χαίρομαι και τα δύο ;) . Όσο για τίτλους μη στεναχωριέσαι, και το απλό GB και το GBA έχουν εκατοντάδες. Ξεκίνα με τα Super Mario Land 1,2,3 και τα Donkey Kong Land 1,2,3 και προχώρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιάννη το light boy κάνει δουλειά? Από μικρός ήθελα να είχα ένα τέτοιο!
 
gremlinakos είπε:
Γιάννη το light boy κάνει δουλειά? Από μικρός ήθελα να είχα ένα τέτοιο!
Το προσαρμόζεις στο πάνω μέρος του Game Boy και με 2 πλαϊνά φωτάκια φωτίζουν την οθόνη καθώς επίσης υπάρχει και ένας μεγεθυντικός φακός. Έτσι τα βλέπεις μεγαλύτερα και στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο πολύ πάνω μέρος της οθόνης και εφόσον παίζεις με κανονική γωνία, το φως δε φτάνει. Το παρατήρησα παίζοντας Killer Instinct και δεν έβλεπα τα combos. Όμως, από τα ολότενα, καλή και η Παναγιώταινα που λενε.
 
Εφοσον οι αναμνησεις σου προερχοντε απο το GameBoy Classic, θα σου ελεγα να επιστρεψεις στο παρελθον και να επιλεξεις αυτο. Απο εκει και περα, καλες επιλογες υπαρχουν, αλλα σε καμια περιπτωση ανεξοδες.

Σαν χειροτερη επιλογη παντως θα ελεγα το GameBoy pocket. Η οθονη του αν και φαινομενικα δειχνει πολυ καθαρη και βελτιωμενη σε σχεση με την πρωτη κυκλοφορια, σε πολλα παιχνιδια εχει lag/ghosting οπου το βρισκω εξαιρετικα κουραστικο για τα ματια μετα απο λιγο.
 
Και εγω αυτο θα ελεγα, οι αναμνησεις ειναι πιο σημαντικες απο τα χαρακτηριστικά της κονσολας.

Και η τιμη του κλασσικου gameboy ειναι πολυ χαμηλη, το κανει μια εξαιρετικη αγορα.

Το προβλημα ειναι το software, εχει απειρα παιχνιδια, αλλα παρα πολλα απλα δεν παιζονται και εκνευριζουν. Οι τιμες στις κασετες gameboy ειναι επισης πολυ χαμηλες, θα προτινα παιχνιδια που ηδη ξερετε και σας αρεσουν.
 
mike είπε:
Το προβλημα ειναι το software, εχει απειρα παιχνιδια, αλλα παρα πολλα απλα δεν παιζονται και εκνευριζουν.
Τι εννοείς δεν παίζονται και εκνευρίζουν;
 
Εχεις προφανως παιξει το ΜΚ3, ειναι μια ευχαριστη εμπειρια?
 
mike είπε:
Εχεις προφανως παιξει το ΜΚ3, ειναι μια ευχαριστη εμπειρια?
Οχι φυσικα αλλα και αλλες κονσολες ειχαν υπερτατες πατατες.
 
Καλα θα με πεσουν και οι τριχες απο τα φρυδια μαυτα που διαβαζω περι εκνευριστικων παιχνιδιων που δεν παιζονται λες και οι αλλες κονσολες η το τελειο,αψεγαδιαστο υπερμηχανημα που λεγεται amiga:pεχουν ολο παιχνιδαρες χαρμα οθφαλμων που απολαμβανεις να παιζεις.Παιχνιδαρες εχει το game boy αλλα εχει και αλλα πιο αγνωςτα παιχνιδια που αλλους τους αρεσουν αλλους οχι απλα ειναι τα πραγματα και ισχυουν για ολες της κονσολες και ολα τα συστηματα.
 
Ρε συ candy τι μπερδευεις την αμιγκα τωρα, εισαι πολυ κολλημενος. Ολα τα μηχανηματα εχουν ασχημα παιχνιδια, απλα το gameboy εχει ενα ακομη μειων, οτι ειναι 8μπιτο φορητο και οσο να ειναι, τα παιχνιδια παλιων αδυναμων κονσολων ειναι πιο εκνευριστικα. Δηλαδη πιο δυσκολα να βρεις πραγματικα εκνευριστικο παιχνιδι στο ps3, παρα στον σπεκτρουμ. Τα στανταρντς ανεβαινουν, ολοι παραδεχονται οτι οι παλιες κονσολες εχουν και unplayable παιχνιδια.

Και το gameboy εχει μερικα παιχνιδια που ειναι σουπερ, εγω προσωπικα λατρευω το NBA JAM του, ειναι καλυτερο απο του game gear, αλλα εχει και παιχνιδια το GB που απλα δεν μπορω να τα παιξω. Απλα πραγματα.
 
Εσυ δεν μπορεις να τα παιξεις και για σενα ειναι εκνευριστηκα για αλλους μπορει να ειναι μια χαρα και να τα απολαμβανουν οπως για αλλους ο sonic ειναι παιχνιδαρα αλλα για μενα ειναι μια απομιμιση του super mario απλα με μεγαλητερη και σπαστικη ταχυτητα.Τα γουστα ειναι γουστα απλα ειναι τα πραγματα και γω προσωπικα πιο πολλα σπαστικα παιχνιδια θα βρω στης συγχρονες κονσολες παρα στης 8μπιτες.
 
Πίσω
Μπλουζα