Διαφορές των Gameboy

Κοιτα το 101 κατω απο 35-40ευρω δεν νομιζω να το βρεις εκτος αν αυτος που το πουλαει δεν ξερει τι ειναι :p .

Εγω το δικο μου το ειχα παρει 40ευρω πληρως λειτουργικο αν και εχει χτυπηματα στις γωνιες και αρκετες γρατζουνιες(αλλαξα το πλαστικο της οθονης με καινουργιο και ετσι η οθονη ειναι τζαμι τουλαχιστον!).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ενω το 001 ποσο παει η καλυτερη τιμη?

35? για το 101 (και για οποιοδηποτε αλλο μου φαινονται πολλα), θα το ψαχνω για πιο φτηνα, απο καποιον που ισως δε ξερει οπως λες..

Το colour ποσο μπορει να το βρω καλη τιμη?
 
viking4a είπε:
ενω το 001 ποσο παει η καλυτερη τιμη?
35? για το 101 (και για οποιοδηποτε αλλο μου φαινονται πολλα), θα το ψαχνω για πιο φτηνα, απο καποιον που ισως δε ξερει οπως λες..

Το colour ποσο μπορει να το βρω καλη τιμη?
Το απλο το 001 το βρησκεις με κανα 20-25... Το color δεν ξερω δεν το εψαξα ποτε.

Το 001 παντως θα σου κανει την δουλεια ,αν δεν θες να διαθεσεις τα περισσοτερα χρηματα για το 101. Εγω απλο color δεν θα επαιρνα...
 
Ajax87 είπε:
Εγω απλο color δεν θα επαιρνα...
Ούτε κι εγώ γιατί κάνει μισές δουλειές. Ενώ με το GBA έχεις και σαμπουάν και κοντίσιονερ εεε εννοώ και έγχρωμα και με φωτισμό ;) .
 
@ viking4a Δεν μπορεσα να σε απαντησω φιλαρακι πιο μπροστα γιατι δεν ειχα καθολου ευκαιαρια εκοβα και κουβαλουσα ξυλα απο το βουνο και σημερα τελειωσα.Επειδη οπως διαβασα τα περισσοτερα στα εχουν πει και δεν υπαρχουν πολλα ακομα να σε αναφερω και γω θα σε πω και γω με την σειρα μου να παρεις ενα κλασσικο game boy ετσι για την νοσταλγια και μετα να παρεις ενα game boy advance sp η το 101 η το 001 οποιο και να παρεις μια χαρα θα εισαι.Οπωσδηποτε ομως αν δεν εχεις κοιτα να παρεις ενα NINTENDO DS γιατι την βιβλιοθηκη του που εχει πανω απο 1000 παιχνιδια και ενα καρο παιχνιδαρες λιγες κονσολες της εχουν ειτε ειναι φορητες ειτε οικιακες.Παρε και ενα flashcart να γουσταρεις τα παιχνιδια και ολα τζαμι.Εκει που θελω να σταθω ομως λιγο ειναι στης τιμες.Μην το ψαχνεις τοσο πολυ και ας μην ειμαστε παραλογοι στης τιμες γιυτο μην κοιτας μονο ποσο πουλαει καποιος κατι και αν σε φαινεται ακριβα αλλα να σκεφτεσαι και ποσο θα το πουλουσες εσυ αν το ειχες για να δεις πως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Εχω διαβασει πραγματα εδω μεσα κατα καιρους που ειναι να τραβας της τριχες απο της μασχαλες οσον αφορα της τιμες και δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.Το GBA SP AGS 101 το πουλουσαν και 100 ευρω οποτε αν το βρεις 30 με 40 ευρω το πολυ ειναι μια χαρα τιμη ειδικα αν μπορεις να το πιασεις στα χερια σου που πανω κατω θα καταλαβεις σε τι κατασταση ειναι γενικοτερα οσον αφορα τα κουμπια τον σταυρο κλπ.Μην περιμενεις να το βρεις πολυ πιο φθηνα εκτος και αν περιμενεις οπως ειπες να το πουλαει καποιος που να μην εχει ιδεα τι ειναι.Κλεφτες και απατεωνες στον χωρο του ρετροgaming υπαρχουν πολλοι και εδω μεσα υπηρχαν μεχρι που εφυγαν οι αγγελιες κλπ και εφυγε η σαβουρα και παρεμειναν αυτοι που αγαπανε το forum αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.Δηλαδη ενα δεκαρικο για το κλασσικο το game boy + παιχνιδι ειναι γελοια τιμη οποιος βγει κει πει οτι ειναι ακριβο δεν ξερει τι του γεινεται.Παρε τα παραπανω που σε ειπα και σε ειπαν και πολυ αλλοι να γουσταρεις και μην κανεις την τριχα τρυχια απο το ψαξιμο.Aν βρεις απλο game boy στο δεκαρικο,game boy color 15 με 20 ευρω,Game boy advance sp 001 25 και game boy advance sp 101 το πολυ μεχρι 40 και θες να τα παρεις τοτε παρτα με κλειστα τα ματια γιατι οι παραπανω τιμες ειναι εξαιρετικες.
 
Εγω εχω και 101 και 001, δεν μπορω να πω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορά, μια χαρα παιζω με το 001.

Τωρα για το NBA JAM που με ρωτησε ο Johnny, στο gameboy το παιχνιδι παιζεται μια χαρα, τα sprites ξεχωριζουν, η μπαλα επισης, και μπορεις ευκολα να κανεις οτι και στο ηλεκτρονικο, οπως block σε καρφωμα. Αντιθετα στο game gear, εχει φυσικα καλυτερα γραφικα, εχει και καλη μουσικη, αλλα το gameplay πασχει απο παντου, μπορει να σε κολλησει ο ενας αντιπαλος σε μια γωνια και να σε σπρωχνει συνεχεια ενω ο αλλος κανει βολτες ανενοχλητος, δεν μπορεις να τιποτα να δεις που θα παει η μπαλα στα ρεμπαουντ, πολλες φορες κατω απο το καλαθι τρως ταπα απο το στεφανι, ασε που δεν γινεται με τιποτα να κανεις block σε καρφωμα. Ολα τα βιντεο στο youtube ειναι απο emulators, αν και καποιος αναφερει οτι το βασικο προβλημα ειναι το turbo πανω στο κουμπι start, που δεν πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο κουμπια.Εκτος απο το gamegear, αυτο ειναι προβλημα σε ολα τα gameboy εκτος του κλασικου. Στο κλασικο το turbo πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο, αλλα στο advance δεν γινεται με τιποτα, οποτε εαν θες να παιξεις NBA JAM στο GBA, δεν γινεται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Ολα τα βιντεο στο youtube ειναι απο emulators, αν και καποιος αναφερει οτι το βασικο προβλημα ειναι το turbo πανω στο κουμπι start, που δεν πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο κουμπια.Εκτος απο το gamegear, αυτο ειναι προβλημα σε ολα τα gameboy εκτος του κλασικου. Στο κλασικο το turbo πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο, αλλα στο advance δεν γινεται με τιποτα, οποτε εαν θες να παιξεις NBA JAM στο GBA, δεν γινεται.
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Στο T.E. μπορείς να αλλάξεις τη διάταξη των κουμπιών. Αν συμβαίνει κι εδώ το ίδιο τότε θέτεις το Α να είναι το turbo και τα Start, B η πάσα και το σουτ. Και πάλι δεν είναι και πολύ βολικά αλλά καλύτερα από το default νομίζω.
 
Ναι αλλα στο κλασσικο gameboy μπορεις πολυ ευκολα να το παιξεις με default setup, πατιουνται ευκολα ταυτοχρονα.
 
Το να κάνεις port ένα παιχνίδι από μια 8 ή 16 bit πλατφόρμα σε ένα φτωχό handheld με μεγάλη μάλιστα επιτυχία (έχοντας στην διάθεσή σου 4 αποχρώσεις του πρασίνου κι έναν Z80) , εγώ το αποτέλεσμα το θεωρώ τουλάχιστον έργο τέχνης! Και μια χαρά παίζονταν και παίζονται τα MK1,MK2, στο GB, ακόμα και το Donkey Kong, το NBA Jam μέχρι και το Killer Instict! Θεωρώ το GAMEBOY-DMG το απόλυτο musthave! Είναι το πρώτο, είναι ρετρό, είναι το πιο όμορφο για μένα από τα υπόλοιπα της σειράς, και το κυριότερο: φτιάχτηκε για να παίζει τα παιχνίδια τα οποία φτιάχτηκαν για να παίζουν σ' αυτό! Βάλε το Gargolyles Quest στο GB Color και σε 5 λεπτά θα το ξαναβγάλεις! Κι όσο για τα GBA? Δεν λέω ενδιαφέρον αλλά δεν είναι το ίδιο εργονομικά στο κράτημα με το πρώτο gameboy, ούτε το σκέτο GBA ούτε το SP. Τώρα αν θες να παίξεις GBC, GBA games σίγουρα θα χρειαστείς τις αντίστοιχες κονσόλες, αλλά για τα πρώτα cartridges του πρώτου GB, 1000 φορές να τα παίξω στο <<τούβλο>> και να χω προβολέα από πίσω να βαράει πάρα να τα παίξω σε άλλο κονσολάκι!
 
viking4a είπε:
Οκ, ολα καλα και σεβαστα αυτα που λετε, αλλά μηπως μπορουμε να επικεντρωθουμε ξανα στις διαφορές και ολα τα σχετικα για τα οποια ανοιχτηκε αυτο το θεμα?
Υ.Γ. αδερφε ομοιδεατη κ συνονοματε metal, για να μη λεω πολλα, ξες το ποσο σε εκτιμω κ σε σεβομαι για... (τελος παντων δε συνεχιζω, ξες εσυ)... ;)

Μπορεις να πεις κι εσυ την γνωμη σου κ να με βοηθησεις σε οοοολα αυτα που ρωταω? Οχι τιποτα αλλο, αλλα γιατι ΘΕΛΩ να μπω κι εγω πλεον στο "παιχνιδι" και ισως προστεθει αλλος εναςNintendo fan στην ομαδα... ;)

edit: αυτα που εγραψα ηταν για πριν απ την 3η σελιδα..

Βλεπω οτι προχωραει το θεματακι μου κ σας ευχαριστω πολυ ολους για αυτη την πολυ ενδιαφερουσα κουβεντουλα!! :)

Μου γεννηθηκαν 2 αποριες μ αυτα που διαβασα πριν λιγο..

@ geo2004z: τι ενοοεις μ αυτο που ειπες?

Οτι ειναι καλο να παρω ενα Gameboy advance sp, αλλά το 101 τι ακριβως ειναι, καποιο ιδιαιτερο μοντελο αυτου του μοντελου?? :p .

Και πως φαινεται η διαφορά του να ψαξω οταν το βρω, που πρεπει να κοιταξω?

Τελος, ποια η διαφορά του 101 με ενα "απλο" GBA sp?

Αυτα για σενα φιλε μου..χαχα!! ;)

@ BETTYBOOP: Οταν λες οτι το Gameboy colour παιζει και τα παιχνιδια του πρωτου, δηλαδη παιρνεις ενα παιχνιδι του πρωτου, το βαζεις μεσα στο colour, κι αυτο παιζει το παιχνιδι κανονικα..Εγχρωμο ομως??
στο Gameboy Color είναι συμβατά παιχνίδια του απλού Gameboy, λογικά έγχρωμα είναι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερες απαντησεις ολοι σας, με βοηθατε πολυ κι επισης, μαθαινω... ;)

Σας ευχαριστω ολους!!

@metal φιλαρακι εισαι φοβερος.. :)

Οκ, θα ψαχνω αν ειναι για το πρωτο Gameboy (μακαρι να μου το ειχε αφησει ο τραχανας 9,40 που ειχα εκεινη τη στιγμη πανω μου..αυτος επεμενε για 10?, φοβερη διαφορά).. Αφηστε που οταν γυρισα στο αμαξι να δω αν εχει κανενα ψιλο για να παω ξανα να το παρω, ειδα οτι το ειχε σηκωσει γερανος!!! χαχα!!

Αρα, με εγραψαν, ευτυχως μονο 15? και πηρα κ το αμαξι κατευθειαν, απ το διπλανο παρκινγκ.. :p

Τεσπα, για να μη ξεφευγω, ηθελα να ρωτησω, το ds ειναι απ τα προσφατα, αυτο που διπλωνει κι αυτο στα 2 και εχει 2 οθονες, μια πανω κ μια κατω, ετσι δεν ειναι?

Αυτο που κυμαινεται?

Παντως, με τις τιμες, πολυ καλα τα ειπες συνονοματε, ωραιος!!

θα ψαχνω επισης πολυ και για το GBA SP 101, απ' ο, τι βλεπω οι περισσοτεροι το παραδεχεστε οτι αξιζει αυτο να το εχεις... ;)

@BettyBoop και Ajax87 σας ευχαριστω.. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το NINTENDO DS ειναι το προηγουμενο φορητο της NINTENDO πριν κυκλοφορησει το 3DS και ειναι η πιο πετυχημενη φορητη κονσολα της N με τεραστια βιβλιοθηκη παιχνιδιων που το νουμερο ξεπερναει τα 1000 και οι πλειοψηφια απο αυτα εναι παιχνιδαρες.Υπαρχει το πρωτο DS που κυκλοφορησε,το DS Lite που ειναι μικροτερο και πιο βολικο και εχει πιο φωτεινη οθονη,Το DSi που εχει σαν εξτρα μεγαλητερη οθονη καμερες και διαφορα αλλα και υπαρχει και το DSi XL που ειναι ενα μεγαλητερο DSi με καλητερη μπαταρια κλπ.Εχει παρα πολλα εξαιρετικα παιχνιδια μιλαμε πραγματικα για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και αν δεν σε ενδιαφερει να συλεγεις και θες απλα να παιζεις να γουσταρεις παρε ενα flashcart πετα οτι παιχνιδι θελεις μεσα και καθαρισες.Κοιτα να ψαξεις για το DSi και οι τιμες τους γενικοτερα σαν μεταχειρισμενα συμφωνα με την εμπειρια μου απο αυτα που εχω δει κυμανονται αναλογα την κατασταση τους απο 30 μεχρι 50 ευρω.Με κλειστα ματια παρε DS γιατι θα ευχαριστηθεις παιχνιδι και δεχεται κανονικα και της κασσετες απο το Game boy advance αν σε ενδιαφερει αυτο.
 
Ajax87 είπε:
ps. Ο emulator του ds που λετε ειναι μεσω R4 καρτας;; χμμ δεν το δοκιμασα ποτε...
Eγώ έχω μία G6 κάρτα (δεν ξερω αν είναι πιο παλιά ή πιο καινούρια από αυτή που λέτε) και τα παιχνίδια που δοκίμασα έτρεχαν μια χαρά. Αν θυμάμαι καλά ο ίδιος emulator έτρεχε και στο GBA αν έβαζα την κασέτα εκεί. Αλλά είχα και μία τέτοια κάρτα για GBA οπότε μπορεί να τα μπερδεύω (και βαριέμαι να τα ξανατεστάρω τώρα, ούτε καν το software του PC δεν έχω βάλει στο νέο PC)
 
Εγώ έχω το 1ο. Μόλις το πιάνω στα χέρια μου γυρνάω πάλι πίσω στα 13. Δυστηχώς δεν έχω παιχνίδια παρα μόνο το killer instict το οποίο δεν μου αρέσει. Μάλλον θα αγοράσω το Super Mario Land και το NBA JAM από ebay.

Επιπλέον προ επταετίας αγόρασα από ebay το advance. Αυτό με την φωτιζόμενη. Έχω δύο super mario τα οποία έχω κατα-ευχαριστηθεί. Ψάχνω για κάρτα προκειμένου να έχω επιπλέον παιχνίδια αλλά δεν βρίσκω πουθενά. Έχω διαβάσει ότι έχουν κακό/αργο emulation ισχύει?
 
Εγώ πάλι έχω αυτή την κασσετούλα :D :D :D

P1040236.JPG
 
Σημερα που πηγα σε παζαρι, εντοπισα ενα GBA SP 001 στα 38?. Ηταν λιγο χαζος γνκ και δε ρωτησα να μου κατεβασει τιμη, ηταν και το 001 κι οχι το 101, οποτε εφυγα..

Επισης φιλε metal, βρηκα κι ενα DS Lite, ασπρο χρωμα, ομως με ενα μικρο σπασιμο στο ενα απ τα δυο πραγματακια που ανοιγοκλεινει η οθονη, απο 35 το εδινε 30..

Παλι εφυγα..

Η αναζητηση τωρα αρχισε, εχουμε καιρο.. ;)
 
mike είπε:
Τωρα για το NBA JAM που με ρωτησε ο Johnny, στο gameboy το παιχνιδι παιζεται μια χαρα, τα sprites ξεχωριζουν, η μπαλα επισης, και μπορεις ευκολα να κανεις οτι και στο ηλεκτρονικο, οπως block σε καρφωμα. Αντιθετα στο game gear, εχει φυσικα καλυτερα γραφικα, εχει και καλη μουσικη, αλλα το gameplay πασχει απο παντου, μπορει να σε κολλησει ο ενας αντιπαλος σε μια γωνια και να σε σπρωχνει συνεχεια ενω ο αλλος κανει βολτες ανενοχλητος, δεν μπορεις να τιποτα να δεις που θα παει η μπαλα στα ρεμπαουντ, πολλες φορες κατω απο το καλαθι τρως ταπα απο το στεφανι, ασε που δεν γινεται με τιποτα να κανεις block σε καρφωμα. Ολα τα βιντεο στο youtube ειναι απο emulators, αν και καποιος αναφερει οτι το βασικο προβλημα ειναι το turbo πανω στο κουμπι start, που δεν πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο κουμπια.Εκτος απο το gamegear, αυτο ειναι προβλημα σε ολα τα gameboy εκτος του κλασικου. Στο κλασικο το turbo πατιεται ευκολα ταυτοχρονα με τα αλλα δυο, αλλα στο advance δεν γινεται με τιποτα, οποτε εαν θες να παιξεις NBA JAM στο GBA, δεν γινεται.
Σήμερα παρέλαβα το NBA JAM και μπορώ να πω ότι όντως έχει διαφορά από την έκδοση για GG. Καταρχάς είναι πιο γρήγορο και δεν αργεί να εκτελέσει ο παίκτης τις κινήσεις. Αυτό του GG παίζει όπως το Mortal Kombat (1) στο GB. Τώρα, τις λεπτομέρειες που αναφέρει ο mike ότι ο παίκτης κάνει βόλτες, δεν τις έχω παρατηρήσει αλλά στο GG αυτό που με εκνευρίζει είναι η απίστευτη ευστοχία του αντιπάλου από την άλλη πλευρά του γηπέδου στο καλάθι μας. Με το turbo στο GB δεν είχα πρόβλημα αν και δεν είναι τόσο βολικό όσο αυτό του GG βέβαια.
 
Βασίλη τελικά πήρες τίποτα ή τσάμπα γράψαμε τόσα ποστ και γεμίσαμε 5 σελίδες; :p

Ajax87 είπε:
. Εγω απλο color δεν θα επαιρνα...

johnny19818 είπε:
Ούτε κι εγώ γιατί κάνει μισές δουλειές.
Γιάννη, διαψευστήκαμε και εγώ και εσύ πανηγυρικά. :)
 
Γιαννη, δε πηρα ακομα τιποτα, για τον απλουστατο λογο οτι ολα μου τα λεφτα φευγουν μονο για PANINI χαρτακια, αλμπουμ, καρτες..

Αν ασχολουμουν και με συλλογη handhelds και κονσολων μαζι και τα παιχνιδια τους, η και home micros κτλ.θα ημουν για το τρελαδικο (αν δε με προλαβαινε η φυλακη πρωτα)..χεχε!!

Ασε που τελικα δεν αξιζει πιστευω να εχω κατι απο ολα αυτα στην τελικη, γιατι ειμαι PS fanboy (δε ντρεπομαι να το παραδεχτω) και πιστευω οτι ειναι η καλυτερη εταιρεια για παιχνιδια, κονσολες και γενικοτερα..Επισης, να φανταστεις , οτι και παρολο που ειμαι PS fanboy, και εχω και psp και ps vita και PS3, ΔΕΝ ασχολουμαι με αυτα, αφου τωρα παιζω PS4 (ναι, το πηρα κι αυτο προσφατα, επιτελους)..

Οποτε μπορεις να καταλαβεις οτι και να ειχα καποια απο ολα αυτα τα Νintendo handhelds η οτιδηποτε αλλο, παλι ΔΕΝ θα τα επαιζα και θα ειχα ξοδεψει τα λεφτα μου (και οχι σε PANINI, που αυτα με ενδιαφερουν εδω και 3-4 χρονια)..

Πιστευω να με καταλαβες και να σε κατατοπισα γιατι ΜΑΛΛΟΝ δεν θα παρω καποιο handheld (ποτέ μη λες ποτέ, αν το βρω σε εξευτελιστικη τιμη, π.χ. 10 ευρω, δε θα πω οχι, απλα για την συλλεκτικη/ρετρο αξια του ομως μονο, δε νομιζω να ασχοληθω..ισως μονο λιγο στην αρχη, για να μου φυγει η περιεργεια, γιατι δεν εχω παιξει ΠΟΤΕ κατι της Nintendo)....O Bασιλης θα θελει να με γδαρει μ αυτα που τσαμπουναω εδω και λιγη ωρα, χαχαχα!!!!! :p

P.S. Κατι μαλλον ασχετο, αλλα δε ξερω που να το παραθεσω.. Για εσας τους πορωμενους με συλλογες κονσολων, παιχνιδιων κτλ, τσεκαρετε λιγο αυτο κι οποιος το θελει, ας μου πει να το χτυπησω γι αυτον και μεχρι ποσα λεφτα θα ειναι καλη η τιμη, γιατι δε το κατεχω το αθλημα..

http://www.ebay.de/itm/141823899219?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Γιάννη, διαψευστήκαμε και εγώ και εσύ πανηγυρικά. :)
Ωπα... εγω το εχω απο τα τελη του '90 :p .

Για κανεναν λογο σαν 1η επιλογη δεν θα επαιρνα color αφου υπαρχει το Gba που τα κανει ολα και συμφερει :)

Και εσυ το πηρες για συλλογη...αμα δεν ειχες gba για να παιζεις, δεν θα το επαιρνες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα