Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πω, πω katerinak, τα κουζινικά, το σετ του γιατρού και τα επιπλάκια με πήγαν χρόνια πίσω στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:Σε ευχαριστώ για τις αναμνήσεις που μας ξαναζωντανεύεις.

spirtoulis είπε:
Πω, πω katerinak, τα κουζινικά, το σετ του γιατρού και τα επιπλάκια με πήγαν χρόνια πίσω στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:Σε ευχαριστώ για τις αναμνήσεις που μας ξαναζωντανεύεις.

να εισαι καλα spirtouli:)

χαιρομαι οταν "ξαναζωντανευω" αναμνησεις,αυτος αλλωστε ειναι και ο στοχος του ρετρομανιαξ :)

Βρηκα στο αλμπουμ ενα τοξο. Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο, αλλα θυμαμαι που ειχαμε τοξα πλαστικα, με μια τρυπα στη μεση για το βελος. Ειχανε σπαγκο για χορδη και το βελος ειχε μπροστα βεντουζα οπως τα πιστολια με ελατηριο.

Επισης εντoπισα και ενα κουτι Joy toy, μοιαζει με το 205, συμφωνα μα τη φωτο που δανειστηκα απο το http://www.toymuseum.gr/joytoy3.htm

Toys.jpg

Μπραβο κατερινα για την επιμονη σου να μας κανεις να νοσταλγουμε ολο και περισσοτερο...Παντως στην ''οδο Ανθεων'' ηταν ενα ολοκληρωμενο συνοικιακο ψιλικατζιδικο οπως πηγαιναμε μικροι, με ολα αυτα τα παιχνιδια...

geotsi. είπε:
Μπραβο κατερινα για την επιμονη σου να μας κανεις να νοσταλγουμε ολο και περισσοτερο...Παντως στην ''οδο Ανθεων'' ηταν ενα ολοκληρωμενο συνοικιακο ψιλικατζιδικο οπως πηγαιναμε μικροι, με ολα αυτα τα παιχνιδια...
Αναγνωριζει καποιος το μαγαζι?

να ειστε καλα παιδια κι ευχαριστω για τη βοηθεια!ειναι πολλα ακομη τα παιχνιδια που δεν εχουν ταυτοποιηθει,καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη :)

βρηκα και στιγμιοτυπο που φαινεται λιγο το ονομα του ψιλικατζιδικου αυτου

attachment.php
βρισκοταν πολυ κοντα σε μια εκκλησια

attachment.php

psilikatzidiko.JPG

Πρεπει να λεει ΨΙΛΙΚΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΣ???

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ???

Αν και με τοσα που εχει, τουλαχιστον απο παιχνιδια, ηταν το πολυκαταστημα της εποχης.

στη σειρα "ο θειος μας ο Μιμης"

attachment.php
αν δεν κανω λαθος στο μεγαλο μπλε κουτι φαινεται ενα καραβι των playmobil,σωστα;

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

κουκλες και λουτρινα ζωακια στην ταινια "υποψηφιοι βουλευτες και βουλευτινες"

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατερίνα από την σειρά ο θειος μας ο Μίμης στην τέταρτη και πέμπτη φωτογραφία αυτά που κρέμονται είναι φούσκες της el greco , στα σίγουρα ξεχωρίζω ένα ινδιάνο και ένα ναύτη :dribble: :hurrah: :dribble: Επίσης αν κρίνω από την συσκευασία που είναι με μπλε χαρτί και όχι με κόκκινο πρέπει να είναι κάπου 80 με 85

katerinak είπε:
Στη βιντεοταινια "βαρυς,γλυκος και μερακλης" φαινονται τα παρακατω παιχνιδια:
attachment.php
Πανω αριστερα, διπλα στα λαστιχενια καραμελακια Cola πρεπει να ειναι ενα κουτι Τερατομαχοι!

Και δεξια ισως να εχει δυο κουτια ΑΓΡΙΜΙΑ της El Greco(???)

tonytony είπε:
Και γι' αυτό στεναχωριέσαι Κατερινάκι; Εγώ είμαι εδώ! :flower: Ότι υπάρχει και δεν υπάρχει από παιχνίδια στην ταινία , είναι τα παρακάτω...

50.jpg
Το παιχνιδι με το τιμονι το εχω σε μια φωτογραφια και το κουτι λεει Ηighway patrol - Ηot pursuit camaro αλλα δεν φαινεται η εταιρια.

El_Greco_Fanatic είπε:
Κατερίνα από την σειρά ο θειος μας ο Μίμης στην τέταρτη και πέμπτη φωτογραφία αυτά που κρέμονται είναι φούσκες της el greco , στα σίγουρα ξεχωρίζω ένα ινδιάνο και ένα ναύτη :dribble: :hurrah: :dribble: Επίσης αν κρίνω από την συσκευασία που είναι με μπλε χαρτί και όχι με κόκκινο πρέπει να είναι κάπου 80 με 85
ευχαριστουμε για τις πληροφοριες El_Greco_Fanatic:)

ουτε που πηγαινε το μυαλο μου στο "Φουσκα" της ελ γκρεκο αφου τα κουκλακια στη σειρα αυτη εχω την εντυπωση οτι ειναι καπως διαφορετικα απ αυτα που ειδαμε σε αλλες ταινιες - σειρες.Κριμα που δε βρηκα κοντινοτερο πλανο

Σωστα υπεθεσες για τη χρονολογια,η σειρα "ο θειος μας ο Μιμης" ειναι του 1984:flower:

Εχουμε καμμια φωτογραφια απ αυτους τους "φουσκες" των αρχων δεκαετιας '80;

pardalotzatziki είπε:
Πανω αριστερα, διπλα στα λαστιχενια καραμελακια Cola πρεπει να ειναι ενα κουτι Τερατομαχοι!Και δεξια ισως να εχει δυο κουτια ΑΓΡΙΜΙΑ της El Greco(???)

Το παιχνιδι με το τιμονι το εχω σε μια φωτογραφια και το κουτι λεει Ηighway patrol - Ηot pursuit camaro αλλα δεν φαινεται η εταιρια.
ευχαριστουμε pardalotzatziki:) κι εγω νομιζω οτι ειναι "Αγριμια" της ελ γκρεκο

Δηλαδη το παιχνιδι με το τιμονι που ειδαμε στη βιντεοταινια "τριανταφυλλο κι αγκαθι" μοιαζει καπως με το ραλλακι που ειχα αναφερει στο ποστ ;

Στην 1η φωτο στη σειρα "ο θειος μας ο Μιμης" ειναι οντως καραβι των playmobil αυτο που φαινεται στη βιτρινα μεσα στο μεγαλο μπλε κουτι;

katerinak είπε:
ευχαριστουμε pardalotzatziki:) κι εγω νομιζω οτι ειναι "Αγριμια" της ελ γκρεκο
Δηλαδη το παιχνιδι με το τιμονι που ειδαμε στη βιντεοταινια "τριανταφυλλο κι αγκαθι" μοιαζει καπως με το ραλλακι που ειχα αναφερει στο ποστ ;
Δεν θυμαμαι που βρηκα τη φωτο, μαλλον ebay..αλλα αυτο ειναι..

Ηighway patrol - Ηot pursuit camaro.jpg

katerinak είπε:
ευχαριστουμε για τις πληροφοριες El_Greco_Fanatic:)ουτε που πηγαινε το μυαλο μου στο "Φουσκα" της ελ γκρεκο αφου τα κουκλακια στη σειρα αυτη εχω την εντυπωση οτι ειναι καπως διαφορετικα απ αυτα που ειδαμε σε αλλες ταινιες - σειρες.Κριμα που δε βρηκα κοντινοτερο πλανο

Σωστα υπεθεσες για τη χρονολογια,η σειρα "ο θειος μας ο Μιμης" ειναι του 1984:flower:

Εχουμε καμμια φωτογραφια απ αυτους τους "φουσκες" των αρχων δεκαετιας '80;

Κατερίνα είμαι 100% σίγουρος ότι είναι φούσκες στην μπλε συσκευασία τους έχω δει σε μια φωτογραφία από Έλληνα συλλέκτη άλλα δεν μπορώ να ανεβάσω την φωτογραφία αυτήν για ευνόητους λόγους :xm:

Αυτοί που κρέμονται εδώ είναι σε μικρό μέγεθος αυτούς που έχουμε δει στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει κατα καιρούς είναι σε μεγάλο μέγεθος , εγώ έχω να ανεβάσω φωτογραφία από τους δικούς μας άλλα είναι χωρίς συσκευασία :( δυστυχώς δεν έχω κάποιον σε συσκευασία μετά το 80 μόνο από πριν με το διαφορετικό χαρτόνι που προσωπικά το βρίσκω καλύτερο #)

pardalotzatziki είπε:
Δεν θυμαμαι που βρηκα τη φωτο, μαλλον ebay..αλλα αυτο ειναι..
ευχαριστουμε για τη φωτογραφια pardalotzatziki!!

El_Greco_Fanatic είπε:
Κατερίνα είμαι 100% σίγουρος ότι είναι φούσκες στην μπλε συσκευασία τους έχω δει σε μια φωτογραφία από Έλληνα συλλέκτη άλλα δεν μπορώ να ανεβάσω την φωτογραφία αυτήν για ευνόητους λόγους :xm:
Αυτοί που κρέμονται εδώ είναι σε μικρό μέγεθος αυτούς που έχουμε δει στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει κατα καιρούς είναι σε μεγάλο μέγεθος , εγώ έχω να ανεβάσω φωτογραφία από τους δικούς μας άλλα είναι χωρίς συσκευασία :( δυστυχώς δεν έχω κάποιον σε συσκευασία μετά το 80 μόνο από πριν με το διαφορετικό χαρτόνι που προσωπικά το βρίσκω καλύτερο #)
El_Greco_Fanatic δηλαδη αυτοι οι "φουσκες" που βλεπουμε στη σειρα "ο θειος μας ο Μιμης" διαφερουν μονο ως προς το μεγεθος και ως προς τη συσκευασια; η μορφη τους ειναι ολόιδια με τις αλλες φωτο που ειδαμε σε αλλες ταινιες/σειρες;

katerinak είπε:
El_Greco_Fanatic δηλαδη αυτοι οι "φουσκες" που βλεπουμε στη σειρα "ο θειος μας ο Μιμης" διαφερουν μονο ως προς το μεγεθος και ως προς τη συσκευασια; η μορφη τους ειναι ολόιδια με τις αλλες φωτο που ειδαμε σε αλλες ταινιες/σειρες;
Κατερίνα καμία διαφορά στους φούσκες μόνο η συσκευασία ήταν διαφορετική ενδέχεται βέβαια ( αυτό είναι προσωπική άποψη :xm: ) να ήταν η συσκευασία που πλάσαρε τα παιχνίδια στο εσωτερικό και η άλλη να είναι αυτή που έστελνε τα παιχνίδια εξωτερικό το έχουμε δει σε πολλά από τα παιχνίδια της el Greco άλλωστε ;)

Η φούσκες κυκλοφόρησαν σε πάρα πολλά μεγέθη και σχέδια τον μικρότερο φούσκα που έχω συνάντηση είναι περίπου 20 εκατοστά και ο πιο μεγάλος φούσκας 90 εκατοστά αλλά ποιος είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν και πιο μεγάλοι :confused: :confused: :confused:

El_Greco_Fanatic είπε:
Κατερίνα καμία διαφορά στους φούσκες μόνο η συσκευασία ήταν διαφορετική ενδέχεται βέβαια ( αυτό είναι προσωπική άποψη :xm: ) να ήταν η συσκευασία που πλάσαρε τα παιχνίδια στο εσωτερικό και η άλλη να είναι αυτή που έστελνε τα παιχνίδια εξωτερικό το έχουμε δει σε πολλά από τα παιχνίδια της el Greco άλλωστε ;) Η φούσκες κυκλοφόρησαν σε πάρα πολλά μεγέθη και σχέδια τον μικρότερο φούσκα που έχω συνάντηση είναι περίπου 20 εκατοστά και ο πιο μεγάλος φούσκας 90 εκατοστά αλλά ποιος είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν και πιο μεγάλοι :confused: :confused: :confused:
El_Greco_Fanatic ευχαριστουμε και παλι για τις πληροφοριες σου :)

ολοκληρη συλλογη απο "φουσκες" μπορει να κανει καποιος αν θελει να εχει ολα τα μεγεθη και τα σχεδια που κυκλοφορησαν στην αγορα

90 εκατοστα ειναι αρκετα μεγαλος για "φουσκας" και σιγουρα θα ειναι κουκλος δαπεδου και οχι γραφειου

Εδώ βλέπουμε μερικά από τα κομμάτια που έχουμε στην συλλογή μας. Σας δείχνω αυτά που μας έχουν κάνει δώρο από Ελλάδα και δεν έτυχε μέχρι στιγμής να ευχαριστήσω και από εδώ τα παιδιά ..το ναυτάκι που όπως έχει τραβηχτεί η φωτογραφία δεν φαίνεται το καπέλο του είναι δώρο από την Mytiny. Τα άλλα 2 αριστερά είναι δώρο από την Candy4ever :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Στα 10 χρόνια πλέον που ασχολούμαστε με παιχνίδια κατάλαβα ότι ο φούσκας είναι το παραμελημένο και παραπεταμένο παιχνίδι τον συλλεκτών κανείς δεν ασχολείται, αν και μερικοί έχουν κάποια κομμάτια δεν γνωρίζουν το πόσο διάσημος ήταν την δεκαετία του 70 και 80 σχεδόν κάθε ελληνικό σπίτι πρέπει να είχε τουλάχιστον από έναν!!

Γνωρίζω ότι υπάρχουν.... Aστυνόμος, νοσοκόμα, νοσοκόμος, ναύτης , ινδιάνος , άραβας, καουμπόης , πανκ ,Ρομπέν τον δασών, κινέζος, γκέισα, μωρά με διαφορετικές φάτσες δηλαδή που γελούν και που κλαίνε … κτλ..

attachment.php

Εδώ ένα κομμάτι από την μοναδική συσκευάσει που έχουμε με το κόκκινο σηματάκι προς το παρόν μόνο το χαρτόνι θα δείτε :P

attachment.php

El_Greco_Fanatic ευχαριστουμε πολυ για τις φωτογραφιες με τους "φουσκες" που εχεις στην υπεροχη συλλογη σου :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

Ο φουσκας-ναυτακι πρεπει να ειναι παρομοιος μ αυτον της σειρας "ο θειος μας ο Μιμης":)

ειναι και "παρασημοφορημενος" με το σημα της ελ γκρεκο ;)

πολυ ιδιαιτερη η συσκευασια,δεν εχω ξαναδει παρομοια :thanx2: :thanx2: :thanx2:

katerinak είπε:
Στη βιντεοταινια "Σωτηρης ο κροκοδειλακιας" ο μικρος Γιωργακης (Κρις Σφετας) πηγαινει στο τμημα παιχνιδιων στο πολυκαταστημα Κλαουδατος :

attachment.php
ο διευθυντης του πολυκαταστηματος του δειχνει ενα ελικοπτερο αλλά ο μικρος δεν ενθουσιαζεται..

Παιχνιδια στο δωματιο του μικρου Γιωργακη

attachment.php

attachment.php
Tα αυτοκινητακια Mercedes πρεπει να ειναι Mister P.

Στο δωματιο βλεπουμε Lyra PinyPon 2215, πανω στο ραφι και ενα σετ τρενακι στον καναπε. Ισως LIMA...

edit: Μολις ειδα και ενα ΒΜΧ με πεσμενο τιμονι!

katerinak είπε:
Στη βιντεοταινια "φαλακρος στοχος" βλεπουμε αρκετα παιχνιδια.Η νονα και η βαφτιστηρα πηγαινουν στο πολυκαταστημα "Κλαουδατος" στο τμημα παιχνιδιων για να αγορασουν το πρωτοχρονιατικο δωρο της μικρης.Προκειται για ενα κοκκινο τηλεκατευθυνομενο αυτοκινητακι.Στα παρακατω screenshots φαινονται λιγο κουτια με playmobil (στα δεξια της 1ης φωτο),κουτι με τα "αγριμια" (στα αριστερα της 5ης φωτο),καποια επιτραπεζια παιχνιδια οπως "Safari" , "τσαφ τσουφ" και άλλα :

attachment.php
Πανω αριστερα εχει ενα σημα της ΕΠΑ

Πίσω
Μπλουζα