Εμφάνιση ρετρό παιχνιδιών σε ελληνικές ταινίες και σειρές

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ευχαριστουμε και παλι pardalotzatziki!χαιρομαι που ξεκινησε σιγα σιγα η ταυτοποιηση :)

Στη σειρα "Η δασκαλα με τα χρυσα ματια"

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

για περισσοτερες φωτογραφιες και λεπτομερειες της κουκλας και του καρουζελ δειτε το αλμπουμ46

katerinak είπε:
El_Greco_Fanatic ευχαριστουμε πολυ για τις φωτογραφιες με τους "φουσκες" που εχεις στην υπεροχη συλλογη σου :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: Ο φουσκας-ναυτακι πρεπει να ειναι παρομοιος μ αυτον της σειρας "ο θειος μας ο Μιμης":)

ειναι και "παρασημοφορημενος" με το σημα της ελ γκρεκο ;)

πολυ ιδιαιτερη η συσκευασια,δεν εχω ξαναδει παρομοια :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Κατερίνα και εγώ σε ευχαριστώ για την τόσο καλή δουλειά,στο να ανακαλύπτεις μέσα από ταινίες και σίριαλ ξεχασμένα παιχνίδια

Το ναυτάκι είναι το εταίρων ήμισυ αφτού που έχουμε, :D

Κατερινα, καπου ειδα τον Βουτσα σε καποιο παιχνιδαδικο και πισω ειχε επιτραπεζια..

Νομιζω βρηκα κι αλλο ενα...

Επισης βρηκα και το κουτι απο το Ηighway patrol - Ηot pursuit camaro

Απο ebay την ειχα παρει νομζω...

Κατω αριστερα στο κουτι γραφει...

1987 ABC Toys, CA, USA

Ηighway patrol - Ηot pursuit camaro BOX.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pardalotzatziki είπε:
Κατερινα, καπου ειδα τον Βουτσα σε καποιο παιχνιδαδικο και πισω ειχε επιτραπεζια..
pardalotzatziki εννοεις αυτα που φαινονται στη βιντεοταινια "Αντρεα ας προσεχες";αν δεν κανω λαθος φαινονται και κουτια με "καστρα και πολιορκητες"

Τα επιτραπεζια στα κιτρινα κουτια δεν ξερω τι ειναι

Βρηκα φωτογραφιες απο το "χειρουργος δοκτωρ Ωχ" αλλα δεν προσεξα οτι το ειχες γραψει.

Τα δυο κουτια μοιαζουν με "Καστρα" αλλα δεν ξερω αν ειναι...

Τα κιτρινα φαινεται να δειχνουν ενα αυτοκινητο να περναει μεσα απο ενα φλεγομενο στεφανι.

Πιο πισω μαλλον εχει μια πρασινη κυκλικη πιστα...

Και τελικα το βρηκα(λογικα)...

Εδω...http://www.elgrecoandlyratoys.org/advert2/advert2.php

Ειναι το "Iπποτης της ασφαλτου στο σαλτο μορταλε"...

λουτρινος σκυλος στη βιντεοταινια "Η κυρια ειναι χάι"

attachment.php
attachment.php

iki3.JPG

iki7.JPG

H Κατερίνα o σκύλος λέγετε Sad Sam (εταιρία συνήθως Applause ) ήταν πολύ διάσημος την "δεκαετία" το 80 Αμερική ..θυμάμαι η "ξαδέρφη" μου είχε τρέλα με τον Sam και φυσικά ένα δωμάτιο γεμάτο απο διάφορα μεγέθη!!! Να τα χει ακόμα :confused: :confused: :o

Η φωτογραφία είναι από internet

attachment.php

El_Greco_Fanatic είπε:
H Κατερίνα o σκύλος λέγετε Sad Sam (εταιρία συνήθως Applause ) ήταν πολύ διάσημος την "δεκαετία" το 80 Αμερική ..θυμάμαι η "ξαδέρφη" μου είχε τρέλα με τον Sam και φυσικά ένα δωμάτιο γεμάτο απο διάφορα μεγέθη!!! Να τα χει ακόμα :confused: :confused: :o

Η φωτογραφία είναι από internet
ευχαριστουμε El_Greco_Fanatic!!

ενα τετοιο σκυλακι ειχε και η "Ιωαννα" στη σειρα "Χάι ροκ"

Εχω το ετερον ημισυ σε μπρελοκ αλλά αγοραστηκε μετα το 2001..ευτυχως που εγραψες πώς λεγοταν γιατι δεν πηγαινε καθολου το μυαλο μου στο μπρελοκ

Snapshot_20131110.jpg

katerinak είπε:
Παιχνιδια στην ταινια "Τα προσωπα του Θεου"
attachment.php
περισσοτερα στιγμιοτυπα (οποιος ενδιαφερεται) υπαρχουν στο αλμπουμ25
Πανω αριστερα....φαινεται ενα παιχνιδι που ειναι ενα αγορακι με κιτρινο καπελο. Νομιζω ειναι σε καρο και το τραβαει ενα γαιδουρακι? Καπου το εχω δει...

katerinak είπε:
ευχαριστουμε El_Greco_Fanatic!!ενα τετοιο σκυλακι ειχε και η "Ιωαννα" στη σειρα "Χάι ροκ"

Εχω το ετερον ημισυ σε μπρελοκ αλλά αγοραστηκε μετα το 2001..ευτυχως που εγραψες πώς λεγοταν γιατι δεν πηγαινε καθολου το μυαλο μου στο μπρελοκ

Προβολή συνημμένου 90691

Κατερίνα το έτερον ήμισυ λέγεται Honey:P

Παιδιά να είστε καλά :thanx2: μου ξεθάψατε μια παιδική αδυναμία που είχα ξεχάσει τελείως το κουρδιστό (Wind Up) γαϊδουράκι με το πιτσιρικά ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια το 78 περίπου, είχα και τις 2 εκδώσεις και αυτό με το κάρο και με το γαϊδουράκι μόνο του , και φυσικά τα βρήκα και τα αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη πριν λίγο Λέγετε (Big Hat Don on Donkey)

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

:hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah:

Ακόμα διακρίνω 3 ακόμα κουρδιστά παιχνίδια 2 πασχαλινά ένα Κουνελάκι και ένα Πάριο

attachment.php
attachment.php

Και το παιδί στο τρίκυκλο που είχε ένα μπαλόνι η σημαία (BOY ON TRICYCLE ) με το μπαλόνι το χα και αυτό αλλά δεν του είχα και ιδιαίτερη αδυναμία ;)

attachment.php

attachment.php

Η φωτογραφίες είναι από internet όταν με το καλό παραλάβω τα δικά μου τα ανεβάζω :D :d@redevil

συγχαρητηρια παιδια,δεν περιμενα να ταυτοποιηθουν τοσα παιχνιδια σε ενα μονο στιγμιοτυπο που εδω που τα λεμε δεν ειναι και πεντακαθαρο.. (ταινια "τα προσωπα του Θεου" )

El_Greco_Fanatic με γεια τα νεα αποκτηματα!με το καλο να τα παραλαβεις :)

στη σειρα "Γιαννης και Μαρια"

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
αυτος πρεπει να ειναι ο Billy της Lyra(φιγουρα της παιδικης σειρας "Μαγια η μελισσα" )

attachment.php
attachment.php
attachment.php
αν δε με γελουν τα ματια μου και σ αυτη τη σειρα βλεπουμε "Φουσκες" και μαλιστα αρχων δεκαετιας '80

attachment.php
attachment.php
attachment.php
τη συγκεκριμενη μαϊμου την ειδαμε και σε ταινιες/βιντεοταινιες παλιοτερα,μηπως ειναι "ζαβολακι" μεγαλου μεγεθους;

attachment.php

Κατερίνα σωστά μάντεψες είναι ένα από τα πολλά της οικογένειας Ζαβολάκιου, δεν είμαι σίγουρος για το πραγματικό του όνομα γνωρίζω ότι είναι περίπου 30εκ… σε μια ιταλική διαφήμιση μπορείτε να διακρίνεται τον γορίλα που φορά την μπλε καρδούλα της el greco

attachment.php

Επίσης βλέπουμε Ζαβολάκια μεγάλου μεγέθους, Τα Ζαβολάκια Ιταλία τα ονομάζουν Pelocaldo , βέβαια ενώ τα κουτιά τους ανέφεραν το el Greco στης ιταλικές διαφήμισης τα παρουσίαζαν ότι ήτα μονο από GIG

katerinak είπε:
attachment.php
attachment.php

αν δε με γελουν τα ματια μου και σ αυτη τη σειρα βλεπουμε "Φουσκες" και μαλιστα αρχων δεκαετιας '80

Κατερίνα δεν σε γελούν καθόλου τα ματιά σου άλλα τα δικά μου κοντεύουν να βγουν:dribble: τι να πω έχω πάθει ο ανθρώπους με τόσους φούσκες που χεις ανακαλύψει μέσα από σειρές και ταινίες :burn:

El_Greco_Fanatic ευχαριστουμε και παλι για τις πληροφοριες και για την επιβεβαιωση :)

κανει μια μικρη "ζημια" αυτο το θρεντ αφου "ξυπναει" αναμνησεις και σε κανει να θες να αποκτησεις ξανα τα παλια σου παιχνιδια και οχι μονο:biglaugh:

ευτυχως προς το παρον με καλυπτει το παιχνιδοοφθαλμολουτρο..

Δεν εχω ιδεα γιατι στις ιταλικες διαφημισεις δεν αναγραφεται καθολου η el greco..

μηπως επειδη ηθελαν να τα παρουσιασουν ως παιχνιδια 100% ιταλικα;

στη σειρα "Η Ελιζα και οι αλλοι"

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

παιχνιδια στην ταινια "χαμενη ευτυχια"

attachment.php
attachment.php
δυστυχως δεν υπαρχει κοντινοτερο πλανο με τη μεγαλη ρετροκουκλα που κραταει το κοριτσακι

attachment.php
attachment.php

κουκλα στην ταινια "ο παραδεισος ανοιγει με αντικλειδι"

attachment.php

Κατερίνα αυτό που κρέμεται απ τον καθρέφτη στην ταινία (χαμένη ευτυχία)

είναι ο Macki

attachment.php

ο γιος του Mecki και τις Micki κ αδερφός τις Mucki όλο αυτό μας κάνει την Hedgehog Family , Εταιρία Steiff made in Germany , φυσικά υπάρχουν και ξαδέλφια άλλα ας μην το μπλέκουμε άλλο!!!

Η Steiff στης αρχές το 1900 ξεκίνησε να κατασκευάζει αρκουδάκια και πολλά άλλα παιχνίδια όπως stuff animals pull toys , το 1950 δημιούργησε την οικογένεια Hedgehog ( Σκαντζόχοιρος ) Τα παιχνίδια από Steiff είναι πάρα πολύ διάσημα στον χορό τον συλλεκτών και με αρκετά τσουχτερές τιμές φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχω απλώσει τα χέρια μου και σε αυτά :supergrin: μέχρι στιγμής έχω 2 διαφορετικές σκαντζόχοιρο οικογένειες, μερικούς από τους ξαδερφο σκαντζόχοιρους κ μικρά αρκουδάκια κ πιθηκάκια όλα από την δεκαετία του 60 και πριν .Να προσθέσω ότι η εταιρία παράγει ακόμα και σήμερα παιχνίδια

φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα απο την οικογένεια :)

attachment.php
attachment.php

El_Greco_Fanatic σ ευχαριστουμε για τις πληροφοριες και τις φωτογραφιες!!απ οτι καταλαβα κυκλοφορησε ολοκληρο το σκαντζοχοιροσόι :D

Δεν το περιμενα οτι αυτο το κουκλακι θα ηταν τοσο διασημο και να φανταστεις οτι σκεφτηκα καπως πριν προσθεσω το συγκεκριμενο στιγμιοτυπο,τελικα αξιζε τον κοπο αφου μαθαμε κατι που δεν ξεραμε :)

ειναι δηλαδη κατι αντιστοιχο των Sylvanian families σε γερμανικη εκδοση;

Κατερίνα η Sylvanian families έχει αμέτρητες διαφορετικές οικογένειες από όλα τα ζώα και πουλιά, ενώ η Hedgehog Family είναι μόνο σκαντοχερακια!! Παρεμπιπτόντως η κόρη μου έχει τρέλα με Sylvanian families κ απ ότι καταλαβαίνεις έχουμε και από αυτά!!! Άστα έχουμε χάσει τον έλεγχο :P :o

Πίσω
Μπλουζα