Tα έχω ξαναγράψει κάπου οπότε τα ίδια θα πω και τώρα, πειράζει ένα copy/paste?
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ (ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΟΜΑΧΟΙ)
Οταν το μεγαλύτερο δίλημμα ήταν «τυρόπιτα και μίλκο ή δύο φακελάκια Εξωγήινοι/Τερατομάχοι», καταλαβαίνετε γιατί οι περισσότεροι από εμάς γυρνούσαμε στο σπίτι μετά το σχολείο, νηστικοί και πεινασμένοι. Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, μιλάμε για δύο διαφορετικές σειρές, τους Εξωγήινους (M.U.S.C.L.E., Μillions of Unusual Small Creatures Lurking Everywhere) και τους Τερατομάχους (BeastFormers ή BattleBeasts), που ήταν πιο εξελιγμένοι, (με κινητά μέρη κι όπλα).
Βέβαια, τότε κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε μία ιστορία πίσω από τους εξωγήινους και το περιβόητο, σατιρικό manga του 1979 (το «Kinnikuman»), με τον ομώνυμο... σκορδοφάγο παλαιστή. Ο Kinnikuman έγινε anime το 1983 και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι Τερατομάχοι δε είχαν το σύμβολο φωτιάς, νερού ή ξύλου στο στήθος, κάτι που βοηθούσε στους τσακωμούς τύπου «ο δικός μου κερδίζει το δικό σου». Αργότερα κυκλοφόρησαν και άλλες σειρές με τερατάκια, νιντζάκια και άλλα σε -άκια, αλλά στην Ελλάδα αυτές ήταν με διαφορά οι πιο δημοφιλείς. Οι Εξωγήινοι/ Τερατομάχοι αντιπροσωπεύουν την πιο “mass” διανομή στο Top μας, την οικονομική λύση του περιπτέρου και του εύκολου παιχνιδιού από το κυλικείο του σχολείου, σε αντίθεση με το πιο ακριβό προϊόν του παιχνιδάδικου. Ασε που έκανες ανταλλαγές με τους φίλους σου («το έχω, το έχω, το έχω τριπλό, το θέλω!»).