Επικές ιστορίες του "Μίκυ Μπους" σε συνέχειες

--Με κάνατε να βγω με τέτοιο κρύο για να βρω παλιά τεύχη! Και βρήκα, βάζω φωτό 2 που μου άρεσαν! Επίσης βάζω και φωτό από την παρωδία του Πολέμου των Άστρων, στο οποίο δυστυχώς βλέπω ότι μόνο εγώ αναφέρομαι, παρά την απίστευτη συλλεκτικότητά του!

PC230058.JPG

PC230062.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε Ρακέες βρήκα τα τεύχη που ψάχνεις! Ορίστε! Η Εισβολή των Κι-Κονγκ είναι στα Μίκυ Μάους 933-4 (επανεκδόθηκε σε Κλασικά νομίζω)! Ο Θησαυρός του Νάνου είναι αυτοτελής 30 σελ. με την Μίννυ και όχι τον Γκούφυ, εδώ από την επανέκδοση στο Μίκυ Μάους 1508! Το χαρακτηριστικό είναι ο κωδικός (J-1430-Β), που δείχνει ότι γράφτηκε συνεχόμενα με το Σπαθί των Πάγων! Φαίνεται ότι ο Ντε Βίτα παιρνούσε τη Φάση "Ξωτικά"!

:p Τέλος, τον Χρυσό Σκαραβαίο τον βάζω για να γουστάρω εγώ, Φάντομ Ντακ κλασικός!

PC260063.JPG

PC260064.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες ιστορίες ήταν η "Επιχείρηση Φύλλο", του Καβατζάνο νομίζω! Χάρη σε μια εφεύρεση του Κύρου ο Σκρουτζ και τ' ανηψάκια σμικρύνονται και μπαίνουν σε ένα φύλλο, οδηγώντας ένα μικροσκοπικό διαστημόπλοιο! Σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν τί συμβαίνει στην σκοτεινή φάση της φωτοσύνθεσης, ώστε ο Σκρουτζ να κερδίσει δισεκατομμύρια!

Δυστυχώς γι' αυτούς τους συλλαμβάνουν τα μιτοχόνδρια, και μετά ανακαλύπτουν πως ο ένας εξ αυτών είναι ο Σκρουτζ, δηλαδή ο μεγαλύτερος εχθρός των φυτών! Πράγματι, τα εργοστάσιά του μολύνουν, ενώ έχει και επιχειρήσεις που εκχερσώνουν εκτάσεις, κάνουν τα δάση χαρτί κλπ! Πολύ σουρεαλιστική ιστορία, κρίμα που εκδόθηκε 1 μόνο φορά...

Μια ιστορία αυτοτελής 30 σελ. που θα ήθελα ν' αναφερθώ, πάλι του Τζώρτζιο Καβατζάνο, είναι η "Περιπέτεια Κάτω Από Τη Θάλασσα"! Εκδόθηκε στο Μίκυ Μάους 432, μετά νομίζω στο 1011, και μετά και τρίτη φορά! Ο Ντόναλντ χάνεται στη θάλασσα, αλλά κάτω από την άμμο υπάρχει ένας γυάλινος θόλος, όπου ζούνε εξωγήϊνοι! Ο Ντόναλντ ερωτεύεται την βασίλισσά τους Ελίζα! Στο τέλος λέει: "Αντίο Ελίζα, αν και η άνοιξή μας δεν έγινε καλοκαίρι, θα σε θυμάμαι και θα σεβαστώ το μυστικό σου για πάντα"!
 
Θα μας βαλεις να ψαχνουμε :)

Thanx!!!
 
Παρακαλώ! Νομίζω αυτό είναι το νόημα αυτής της σελίδας! Να ανασκαλεύουμε τα παλιά! :cool:
 
Λοιπόν, παιδιά, απορώ τί γράφουμε εδώ όταν στο inducks υπάρχουν όλα! Η ιστορία που αναφέρομαι παραπάνω, του 1972, ψηφίστηκε ως η καλύτερη που έγραψε στη ζωή του ο Καβατζάνο! Η Ελίζα στα Ιταλικά λέγεται Ρετζινέλλα, κι έτσι το 1974 έγραψε την Επιστροφή Της Ρετζινέλλα, που δεν εκδόθηκε ποτέ στα Ελληνικά! Επίσης ψηφίστηκε στις καλύτερες ιστορίες όλων των εποχών, έχει 40 σελίδες!

Μετά τον Θησαυρό του Νάνου ο Ντε Βίτα έγραψε 2 ακόμα περίεργες ιστορίες με νάνους, η 1 με τον Μίκυ, 32 σελίδες, του 1995, λέγεται e valle degli orsetti που νομίζω θα πει "Η Κοιλάδα των Ξωτικών"! Μετά βγάζει το Φυλαχτό Των Ελφ, 35 σελίδες, πάλι του 1995, πάλι χωρίς έκδοση στην Ελλάδα! Στο δε τελευταίο επεισόδιο τηε Τετραλογίας πρωταγωνιστεί η Μίννυ, οπότε παίζει να έχει εκδοθεί στο ομώνυμο περιοδικό, δεν ξέρω... Λέγεται Minny e l' avventuroso prelievo πάλι του Ντε Βίτα,28 σελίδες, του 2002!

Σαν παρόραμα να βάλω ότι υπάρχει και μια ιστορία παλαιότερη, Τα Μανιτάρια Των Νιμπελούνγκεν, με τον Ντόναλντ! Εκεί αποδίδει τους νάνους και τα ξωτικά σε κατανάλωση "μαγικών" μανιταριών! Δεν αναφέρεται η ιστορία στα άπαντα του Ντε Βίτα, οπότε ίσως είναι του Σκάρπα!

Όσοι λατρέψατε τον Κωμοτή Κομητών του Ντε Βίτα με πρωταγωνιστή τον Ήτα Βήτα, που το διαβάσαμε στο Αλμανάκο, πρέπει να μάθετε ότι είναι το τρίτο επεισόδιο της Τριλογίας, που τα 2 πρώτα δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα! Το πρώτο λέγεται Κομέτα Μπέτα, το δεύτερο Κομέτα Θέτα, και αυτό που διαβάσαμε εμείς, Κώδικας Κομητών!

Το τέταρτο μέρος της Τετραλογίας, Το Σπαθί Των Πάγων, λέγεται Ωραία Θαύματα του Κόσμου, 66 σελίδες, εκδόθηκε στην Ιταλία 3-1-1993, σενάριο Φάμπιο Μισελίνι, σκίτσα Ντε Βίτα! Φαίνεται πολύ κατώτερο από τα άλλα, ο Γκούφυ καβαλάει μια φτερωτή ακρίδα και πετάει στον πλανήτη Άρη κλπ.

Ο φίλος Ρακέες ρωτάει για την Επιστροφή Του Φάντομ Ντακ! Είναι η δεύτερη ιστορία του Φάντομ, σενάριο Γκουΐντο Μαρτίνα, σκίτσο Ρομάνο Σκάρπα, 22-2-1970! Τελικά είχε βγει σε 2 επεισόδια, 60 σελίδες, αλλά στα Κλασικά κάνανε φωτομοντάζ και ενώσανε τα 2 μέρη! Επίσης η μετάφραση έγινε έτσι επίτηδες! Πχ στην πρώτη σελίδα στο αυθεντικό δεν λέει ποτέ ο Κύρος "έβαλα πάνω εφευρέσεις που σκέφτηκα καθώς έπλενα τα δόντια μου"!

Τέλος, από την Τριλογία, Οι κυρίαρχοι Του Γαλαξία, εκδόθηκε σε μας μόνο το Β Μέρος, Η Μυστική Φρουρά! Το Α Μέρος, Επαφή Με Τη Γη, είναι σε σκίτσα του Ντε Βίτα, ενώ το Γ Μέρος, Η Επίθεση Των Κλώνων είναι σε σκίτσα Τζουζέπε Ντάλα Σάντα, του 1996!

Epistrofi Elizas1.jpg

Τετραλογία1.jpg

Βάλε Ντι Ορσέτι1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διάβασε καλά τον τίτλο που έχεις ποστάρει και την πρώτη σελίδα: La valle degli orsetti= Η κοιλάδα με τα αρκουδάκια. Orso είναι η αρκούδα. Αλλά γιατί λέει orsetti; μικρόκοσμο διακρίνω; Επίσης μπορείς να μου πεις σε ποιο μίκυ δημοσιεύτηκε η ιστορία με τον Σκρούτζ μέσα στο φύλλο;Αν ξέρεις φυσικά
 
Δεν ήξερα, αλλά ήταν αδύνατο να μην υπάρχει στο inducks greece! Οπότε: Επιχείρηση Φύλλο , ΜΜ #1197 & 1198, αλλά και Κλασικά #160! Γράφτηκε 16-10-1983! Σενάριο: Μισελίνι, σκίτσα: Καβατζάνο!

Όσο για το Ορσέτι, ευχαριστώ μεν, λέω να το αφήσω λάθος όμως, για να φαίνεται η σχέση που έχουν οι ιστορίες που αναφέρω εκεί μεταξύ τους!

Επιχείρηση Φύλλο2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά, το ινντάκς είναι τέλειο! Βρίσκω συνέχεια ωραία πράγματα! Υπάρχει και τρίτη ιστορία με την Ρετζινέλλα, ο Γάμος της Ρετζινέλλα, 2 επεισόδια, του 1987, πάλι σενάριο Τσιμίνο και σκίτσα Καβατζάνο, 63 σελίδες, δεν εκδόθηκε ποτέ στα Ελληνικά! Υποθέτω η Ρετζινέλλα παντρεύτηκε τον Ντόναλντ!

Υπάρχουν νέα επεισόδια από την Ιστορία & Δόξα της Δυναστείας των Ντακ! Θα βρείτε 1 εξ αυτών στο Μίκυ Μάους #2061, ή στον Τόμο 15 αν προτιμάτε! 66 σελίδες, δεν προβλέπεται νομίζω να κυκλοφορήσει μαζί με τις κανονικές ιστορίες γιατί δεν είναι του Σκάρπα, αλλά ενός τελείως άγνωστου! Συνεχίζω το ψάξιμο και θα σας κρατάω ενήμερους!

Eisvoli Barbarwn1.jpg

Gamos tis Retzinella2.jpg

Epafi me  ti Gi1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Ιστορία & Δόξα δεν θεωρείται ενιαία ιστορία, αλλά υποκατηγορία ιστοριών, λέει! Η ιδέα ανήκει στον Σκάρπα, αλλά στα πρώτα επεισόδια υπάρχουν και μερικά του Μπαττίστα Κάρπι!

Επομένως για το ρεκόρ Γκίνες μεγαλύτερης ιστορίας πιανότανε Το Μυστικό του Αποκεφαλισμένου Τοτέμ! Αυτό το έσπασε με 250 σελίδες η ιστορία του Σκάρπα, Η Παπιολυμπιάδα της Σεούλ 1988 ! Δεν έχει εκδοθεί ποτέ στα Ελληνικά, και μάλλον ούτε προβλέπεται! Έχει 8 επεισόδια! Το 1991 νομίζω, σπάει το ρεκόρ η Ζωδιακή Πέτρα του Μ. Ντε Βίτα!
 
Κοιτάξτε. Ποτέ δεν με συγκίνησαν περισσότερο, από ότι οι υπόλοιπος ιστορίες των περιοδικών Disney στην Ελλλάδα. Μάλλον, μπορεί να με άγγιξαν και λιγότερο. Αυτός ο χαρακτήρας, της υπερ-ιστορίας, δεν είναι τόσο στο δικό μου στυλ. Παρ'όλα αυτά, συγκέντρωσα ό,τι έχω στην συλλογή μου, για να τα μοιραστώ εδώ με εσάς. Σημειώστε πως δεν αναφέρω το μέρος της συνέχειας (πρώτο, δεύτερο κλπ), αλλά μόνο τον τίτλο της ιστορίας και, αν έχω κάποια συνέχεια, αναφέρω το τεύχος. Είναι όλα από το Μίκυ Μάους, μιας και είμαι συλλέκτης του περιοδικού αυτού και μόνο. Μου άρεσε και το ΚΟΜΙΞ φυσικά. Κρατάω την ορθογραφία της έκδοσης, αν και το θεωρώ αυτονόητο.

1258- Το τάληρο του Μαυρογένη

1323- Φυγή στον χρόνο

1337- Η μαύρη τρύπα

1349, 1350, 1351- Ιστορία και δόξα της δυναστείας των Ντακ

1368- Ο κατακτητής του χρυσού άστρου

1381, 1382- Οι δυο γενναίοι σωματοφύλακες

1397, 1398- Υπεράνω υποψίας

1403, 1404- Το νησί των στεναγμών.

1408- Η βασίλισσα των Κουάνχος.

1409, 1410- Ο τύραννος του Βορρά

1417, 1418- Η εισβολή των Κι-Κονγκ

1453, 1454- Όσα παίρνει ο άνεμος

1464- Το τραγούδι του Νέρωνα

1491- Ιστορίες γύρω απ' την φωτιά (με την γιαγιά Ντακ)

1496, 1497, 1498- Ποιός έκλεψε το Μίκυ Μάους 1500 ?

1501- Οι κυρίαρχοι του Γαλαξία.

1608, 1611, 1612, 1618, 1622- Το παπιομυστήριο

1629, 1630- Εισβολή απ' τον Κρόνο.

1631, 1632- Το αίνιγμα του πέτρινου στέμματος

1650- Τα πιο όμορφα παραμύθια (με τον Μίκυ Μάους)

1652- Παιχνίδια με την βαρύτητα

1660, 1666, 1686- Φθόνος και απληστία

1706- Η εποποιϊα του Νέου Κόσμου.
 
Μπραβο παιδια για τις συλλογες και τα λινκς :)

Hrysaor είπε:
Το τέταρτο μέρος της Τετραλογίας, Το Σπαθί Των Πάγων, λέγεται Ωραία Θαύματα του Κόσμου, 66 σελίδες, εκδόθηκε στην Ιταλία 3-1-1993, σενάριο Φάμπιο Μισελίνι, σκίτσα Ντε Βίτα! Φαίνεται πολύ κατώτερο από τα άλλα, ο Γκούφυ καβαλάει μια φτερωτή ακρίδα και πετάει στον πλανήτη Άρη κλπ.

Προβολή συνημμένου 44246
Προσφατα το ανακαλυψα κι εγω: η "τριλογια" του Σπαθιου των Παγων εδω δημοσιευτηκε το 91, δηλ πριν δηοσιευτει το τεταρτο μερος. Νομιζω ο σωστος τιτλος θα ηταν "Η Ωραια Κοιμωμενη του Διαστηματος". Συμφωνω οτι ειναι κατωτερο απο τα αλλα, η "κοσμολογια" του Αργκάαρ δεν με ικανοποιησε με τις διαστημικες ακριδες κλπ. :)

Μετά τον Θησαυρό του Νάνου ο Ντε Βίτα έγραψε 2 ακόμα περίεργες ιστορίες με νάνους, η 1 με τον Μίκυ, 32 σελίδες, του 1995, λέγεται e valle degli orsetti που νομίζω θα πει "Η Κοιλάδα των Ξωτικών"! Μετά βγάζει το Φυλαχτό Των Ελφ, 35 σελίδες, πάλι του 1995, πάλι χωρίς έκδοση στην Ελλάδα! Στο δε τελευταίο επεισόδιο τηε Τετραλογίας πρωταγωνιστεί η Μίννυ, οπότε παίζει να έχει εκδοθεί στο ομώνυμο περιοδικό, δεν ξέρω... Λέγεται Minny e l' avventuroso prelievo πάλι του Ντε Βίτα,28 σελίδες, του 2002!
Στο αρχικο μου ποστ ειχα αναφερει για μια φανταστικη περιπετεια του Μικυ με ενα νανο. Το μονο πραγμα που θυμαμαι απο αυτη ειναι οτι περνανε απο μια ερημο και απο πανω πετανε κατι ψαρια. Προκειται για μια απο αυτες που λες παραπανω;

Επισης, να ξεφυγω λιγο απο το ρετρο, αλλα μολις πριν 10 χρονια ειχα βρει τυχαια ενα μικρο τομο με καινουργιες φανταστικες περιπετειες του Μικυ και του Ντοναλντ, που ηταν στυλ Σπαθι των Παγων. Πανε σε αλλες διαστασεις οπου αναλαμβανουν ενα quest. Ενω θεωρουσα οτι το κεφαλαιο Ντισνευ εχει κλεισει για μενα, κατι με τσιμπησε και το πηρα απο περιεργεια. Ειναι το πρωτο τευχος Ντισνευ που ειχα παρει μετα απο χρονια, και προς το παρον, το τελευταιο.
 
Πίσω
Μπλουζα