Επιχρωματισμένες ελληνικές ταινίες (σχόλια, παρατηρήσεις)

Ναι, αλλά δε μπορεί, άλλη ανάλυση βλέπεις σε μια ταινία της FINOS, κι άλλη σε μια της "ΚΛΑΚ φιλμς"... Όχι; Ίσως διαφορετικά είδη φιλμ;
 
  • Like
Reactions: PT8
Πολύ καλός ο επιχρωματισμός! Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Προσωπικά, θα ήθελα να δω έγχρωμο Χορν ή Λογοθετίδη. Δεν τους έχουμε δει με 'χρώμα' ποτέ! Οπότε, Ο Ζηλιαρόγατος και Αλλοίμονο Στους Νέους πιστεύω πως πρέπει να είναι οι επόμενες.
 
Ναι' date=' αλλά δε μπορεί, άλλη ανάλυση βλέπεις σε μια ταινία της FINOS, κι άλλη σε μια της "ΚΛΑΚ φιλμς"... Όχι; Ίσως διαφορετικά είδη φιλμ;[/quote']
Πιστευω οτι η διαφορά στην εικονα οφειλεται κυριως στον εξοπλισμο (καμερες, φωτα κλπ) και στις ικανοτητες του κινηματογραφικου συνεργειου, παρα στο ιδιο το μεσο καταγραφης. Ειναι λογικο ο Φινος να ειχε καλυτερα μηχανηματα και πιο καταρτισμενο ή πιο "ταλαντουχο" προσωπικο, κατι που μεταφραζεται και σε καλυτερη ποιοτητα εικονας στο φιλμ.

Επισης στην εικονα των παλιων ταινιων που βλεπουμε στην TV παιζει μεγαλο ρολο το tranfer (telecine).

Εχω παρατηρησει οτι στις ταινιες του 80 (πχ του Ψαλτη), υπαρχει τεραστια διαφορά στην εικονα μεταξυ των εκδοσεων που βλεπαμε μεχρι πριν απο 3 χρονια απο καναλια ή τα DVD των περιοδικων, σε σχεση με αυτη που βλεπουμε τωρα απο τον Alpha που παιζει καινουρια tranfer - εστω και αν δυστυχως τα εχουν κοψει σε καδρο 16:9 ενω τα πρωτοτυπα ηταν 4:3.
 
Σημερα στις 9 "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς" μπογιατισμενος,περιεργη επιλογη..
 
  • Like
Reactions: PT8
Aardvark είπε:
Σημερα στις 9 "Ο άνθρωπος της καρπαζιάς" μπογιατισμενος,περιεργη επιλογη..
Απορώ γιατί διάλεξαν τη συγκεκριμένη. Έχει κάνει και καλύτερες ο Βουτσάς στην ΚΚ (π.χ. Αγάπησα μια πολυθρόνα). Πάντως έχουν κι άλλες ταινίες επιχρωματισμένες, όπως και το "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι"
 
Στο άμεσο μέλλον δε θα τη δεις, διότι είναι της φίνος-φιλμ. Σε ότι αφορά τις ταινίες της καραγιάννης - καρατζόπουλος οι δύο πρώτες επιλογές θεωρώ πως ήταν πολύ καλές, αλλά η τρίτη μέτρια.
 
johnny19818 είπε:
Καταρχάς την ταινία την είχα δει σχετικά πρόσφατα ολόκληρη και μέχρι τότε καθόλου και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε κιόλας.
Τι είπες ; Πώς ;

Τ'ακούσατε ; Πιάστε-τον ! ΠΙΑΣΤΕ-ΤΟΟΟΟΟΟΝ ! ! ! ! :D
 
Ποσο αντιθετη ειμαι με αυτο!

Καταλαβαινω πως ναι, παντα το χρωμα εχει τη χαρη του, ειναι κατι χαρουμενο και διαφορετικο, αλλα σαν τη γοητεια του ασπρομαυρου δε θα βρεις τιποτε αλλο. Αν αγαπας το παλιο σινεμα κι αν εχεις εντρυφησει στο ασπρομαυρο, καταλαβαινεις τελικα οτι σαν αυτο δεν υπαρχει. Παλιες ταινιες που αγαπησαμε να τις βλεπουμε τωρα κακοχρωματισμενες. Δεν ειναι καν σαν το αμερικανικο Τεκνικολορ του '50. Εκεινες ηταν σπουδαιες σ' αυτο. Πετυχαιναν τα χρωματα στην εντελεια σαν φυσικα.

Εδω τωρα βλεπουμε το φορεμα της Κοντου στο Η γυνη να φοβηται τον ανδρα, να ειναι το ιδιο ακριβως λαχανοπρασινο με το κουρτινακι του σπιτιου της. Και τα προσωπα των ηθοποιων ενα περιεργο ροζ σαν λουτρινα γουρουνακια. Μικρη γκαμα χρωματων που επαναλαμβανονται σε ετεροκλητα προσωπα και αντικειμενα με ενοχλητικο αποτελεσμα. Σαν σεπια ανακατεμενη με λιγο χρωματακι.

Τωρα θα μου πεις, δηλαδη αν το αποτελεσμα ηταν αριστο, δεν θα ειχες αντιρρησεις; Θα ειχα και παλι, αλλα λιγοτερες γιατι τουλαχιστον θα εβλεπα κατι ωραιο.

Ειμαι ομως της γνωμης οτι αυτα τα πραγματα δεν πρεπει να τα πειραζουμε. Ας δειξουμε αλλου το οποιο ταλεντο μας βγαζοντας καινουργιες ταινιες με ωραια, πρωτοτυπα σεναρια και ερμηνειες σαν εκεινες που απολαμβανουμε στις παλιες.........................................................................

Ζηταω πολλα, ε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγώ πάλι δεν είμαι αντίθετος , συμφωνώ σε όλα όσα λες αλλά από τη στιγμή που υπάρχει και το ΑΜ ας υπάρχει και αυτό και ο καθένας ότι επιλέγει βλέπει. Το κακό θα ήταν να εξαφανιζόταν το αρχικό.
 

1@tonytony[/USER]

Να κανουμε τοτε ολες τις ασπρομαυρες και χρωματιστες για να τις βλεπει ο καθενας οπως θελει. Αναρωτιεμαι αν εχει νοημα ολο αυτο. Δηλαδη δεν εχουμε να προσφερουμε τιποτε καλυτερο ως χωρα στη λεγομενη Εβδομη Τεχνη απο το να μπογιαντιζουμε παλιες ταινιες;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλος ας κάνει τους επιχρωματισμους, άλλος καινούργιες ταινίες
 
φίλη 1@bambinella 100[/USER] μόνο ο Καραγιάννης τα κάνει αυτά  , η Φίνος Φιλμ δήλωσε ξεκάθαρα πως δε θα το κάνει. Αφού έχουν τα χρήματα και το κάνουν , γιατί στοιχίζει πολύ , ας το κάνουν. Εγώ μιλάω καθαρά από τη σκοπιά του τηλεθεατή. Θα ήθελα να έχω και τις δύο επιλογές και να βλέπω όποια μου κάνει κέφι. Και δε σου κρύβω πως θα ήθελα πολύ να δω και ταινία της Αλίκης έγχρωμη , το Αχ αυτή η γυναίκα μου ας πούμε. Η Αλίκη έχανε πολύ από τη λάμψη της στο ασπρόμαυρο....

 
Οπως λέει και ο tonytony, ας υπάρχει το original διαθέσιμο πάντα και μετά ας κάνουν ότι θέλουν. Εδώ κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα όπως το να προσθέτουν σκηνές από την σύγχρονη Αθήνα πχ.

Εμένα πιο πολύ από περιέργεια μου αρέσει η ιδέα. Λόγω του ότι έχουμε μεγαλώσει με αυτές τις ταινίες και τις έχουμε δει δεκάδες φορές, το να τις βλέπουμε με "άλλο μάτι" είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον. Το καλύτερο θα ήταν να έβγαζαν και ένα blu-ray ας πούμε που να έχει μέσα το original απείραχτο και την έγχρωμη έκδοση μαζί και να διαλέγεις ποιο θες να δεις ανάλογα με το κέφι.
 
Οι περισσότερες από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι ασπρόμαυρες (εκτιμώ σε ποσοστό ίσως και άνω του 90%), ωστόσο και εμένα δε με ενοχλεί αν επιχρωματιστούν, αρκεί να μη χαθεί η ασπρόμαυρη έκδοση και να διατίθενται μαζί και οι δύο εκδόσεις. Αναφορικά με την τέταρτη επιλογή για επιχρωματισμό, κατά τη γνώμη μου είναι καλή επιλογή. 
 
Συμφωνώ να υπάρχουν και τα 2. Και ασπρόμαυρα και έγχρωμα. Να, σαν και αυτό.

61248RVCGHL.jpg
 
Πριν από λίγο προβλήθηκε το κοροϊδάκι της δεσποινίδος επιχρωματισμένο. Η σκηνή που τραγουδούν οι αδερφές Μπρόγιερ υπήρχε από παλιά, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε και τώρα ξαναπροστέθηκε ή είναι εμβόλιμη από άλλη ταινία; Όσες ιστοσελίδες κοίταξα, που δίνουν πληροφορίες για την εν λόγω ταινία, δεν αναφέρουν πως τραγούδησαν και οι αδερφές Μπρόγιερ. 
 

1@oldgrcinfun[/USER]

Δεν εχω δει την επιχρωματισμενη εκδοση και δεν εχω καμια διαθεση να τη δω, αλλα αφου οι Μπρογιερ εκαναν την πρωτη τους κινηματογραφικη εμφανιση το 1962 στην ταινια Οταν λειπει η γατα, τοτε λογικα η σκηνη ειναι εμβολιμη. Παλια τεχνη της εταιριας.

Αν θελεις, πες μας ποιο ηταν το τραγουδι που ακουστηκε.

 
Πίσω
Μπλουζα