Επόμενος στόχος amstrad 464!

εμένα η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν έχω άλλο χώρο. Οπότε μέχρι εδώ πάνε τα μηχανήματα μου πάνω κάτω. Βέβαια όλο και ψήνομαι για καμία αγορά. Λέω να φτιάξω το παλιό μου Nintendo 64 κάποια στιγμή (λείπει τροφοδοτικό και χειριστήριο) και το C64 μου δεν είναι άσχημη ιδέα.
 
Έτσι, έτσι, το δώμα είναι σωτήριο για κάθε σοβαρό ρετρομανιακό. :)

Που να δείτε και το Maddog's Lair (sometime...)
 
Απο Ζilog ψωνισες ηδη τον χαρακτηριστικοτερο εκπροσωπο της ever. Με μυθο, με αναγνωρισιμοτητα, με γομολαστιχες, μεμβρανες, ολη η ρετρο σχεδιαση στο φουλ!. Ειναι ματαιο να ψωνιζεις μεταγενεστερα και σαφως οχι τοσο αναγνωρισιμα μηχανηματα ιδιου τυπου.

Απο κει και περα, αν θες σωνει και ντε να κινηθεις σε αυτο το καναλι. stay true και παρε ZX81 η/και ZX80 (αν σου επιτρεπει το βαλαντιο σου, η υπομονη σου και η τυχη σου καθοτι αρχιζουν και σπανιζουν και τσιμπανε και τιμη)

Amiga (ως εντονα μεταγενεστερη) δεν θεωρειται και πολυ συλλεκτικο μηχανημα στα ματια των περισσοτερων και εμου συμπεριλαμβανομενου (Δε μιλαω για δυνατοτητες, μιλαω για αρχαιολογικη αξια). Αφοβα ξεχασε την. Η αν θες κατι εκει γυρω, γιατι δεν προτιμας Atari που εχει και ενα ονομα ΤΕΡΑΣΤΙΟ στον ρετρο χωρο εξαιτιας των coin up software, κονσολων, παιχνιδομηχανων και home micros? (και παλι δεν μιλαω για δυνατοτητες μηχανηματων και τις γνωστες κοντρες της εποχης μεταξυ των αμιγκαδων και αταραδων που ποντικομαχουσαν οσο περιμεναν υπομονετικα μηπως το PIXEL βαλει εστω και ενα LISTING για τα μηχανηματα τους αναμεσα στα δεκαδες που εβαζε ακομα και για ΖΧ81)

Ψαξε για κανενα BIT-90 (αμα τον βρεις ποτε), Newbrain, Dragon 32, TRS-80, ΤΙ 99/4Α, ORIC-1 (οχι ATMOS) ... απο τα τοσα εξωτικα/συλλεκτικα μηχανηματα οροσημα υπηρχαν, επιλεγεις να εμπλουτισεις την μικρη σου συλλογη με ... Amstrad?

Δεν υπαρχει ουτε ενας (ειλικρινης) ανθρωπος στον κοσμο που δεν θα πουλαγε με χαρα το χερι του, 5 amiga και 100 ευρω για τα ματια ενος BIT 90 η δεν θα δεχοταν να πεταξει απο το μπαλκονι ενα C64 και ολα του τα παρελκομενα με ανταλλαγμα το να βαζει το voice synthesizer του TI 99/4A στο σαλονι του να μιλαει σπαστα ελληνικα και να κανει φιγουρα στους φιλους του η δεν θα χρησιμοποιουσε 4 CPC464 το ενα πανω στο αλλο μονο και μονο για να ακουμπαει πανω τους το ZX81 του και να το φωτιζει με ενα ψυχρο μπλε φως εκει ψηλα στο βαθρο του.

Δεν θελω flames γιατι εχω δικαιο. Glad to help. Ευχαριστω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
0raid είπε:
ευτυχώς έχω ένα δώμα μονο για τα μηχανήματα

Maddog είπε:
Έτσι, έτσι, το δώμα είναι σωτήριο για κάθε σοβαρό ρετρομανιακό. :)
E,καλά,αν υπάρχει αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ πολυτέλεια και φυσικά η οικονομική δυνατότητα για συνεχείς αγορές,δε το συζητάμε καν.... ;)
 
εγώ άρχισα να παίρνω retro-computers καθαρά λόγο απωθημένου που είχα μικρός σε κάποια μηχανήματα τα οποια και δεν μπόρεσα ποτε μικρός να αποκτήσω , δεν περνώ μηχανήματα λόγο συλλεκτικών κομματιών....

η Amiga ήταν το μεγάλο μου απωθημένο , είχα παρακαλέσει πολλές φορες τους γονείς μου αλλα μου είχαν πάρει Amstrad (στα ματια τον δικών μου ο Amstrad και η Amiga ήταν το ίδιο.......άντε να τους εξηγήσω τώρα εγώ τι διαφορες έχουν! :) ) και δεν είχαν την διάθεση ούτε και τα πολλά χρήματα εκείνη την περίοδο να μου πάρουν την Amiga.....

ο Spectrum ήταν απωθημένο για άλλο λόγο.....ήμουν 9 χρονών όταν ο ξάδερφος μου είχε αγοράσει έναν και τον είχε φέρει στο σπίτι να τον δω (έμενε εκτος Αθηνών).....θυμάμαι όταν πέρασαν οι 2 μέρες και έπρεπε να φύγει έκλαιγα και παρακάλαγα τους γονείς μου να μου πάρουν και εμένα.... :) μέχρι που έλεγα στον ξάδερφο μου να μου πουλήσει τον δικό του και θα του έδινα λεφτά λίγα λίγα (λες και είχα δικά μου λεφτά - εκείνη την στιγμή δεν σκεφτόμουνα τίποτα) :)

μεγάλωσα με τον amstrad 6128.....και ο λόγος που θέλω τον 464 είναι ότι πριν πάρω τον 6128 πήγαινα σχεδόν κάθε απόγευμα σε έναν γείτονα μου κοντά στο σπίτι μου και παίζαμε με τον 464....μου τον είχε δανείσει και ένα καλοκαίρι που είχε πάει αυτός διακοπές......

@ manos426f

στην αρχή δεν μου φαινόταν πολυτέλεια το δώμα..... :) τώρα που έχω αρχίσει να βάζω μέσα τους υπολογιστές πραγματικά καταλαβαίνω ποσο πολυτέλεια είναι και πόσο τυχερός είμαι που υπάρχει!
 
vagosgta3 είπε:
Οraid Επειδη ψαχνω να βρω ενα 6128 ειχα πετυχει στο link απο κατω να πουλανε ενα 464,μηπως σε ενδιαφερειhttp://elx.gr/index.php?cPath=47&osCsid=f67218233ead68ec86786e4c5571be80
Ειναι νεα αυτη η σελιδα στο site? Επειδη πριν 1 εβδομαδα που περασα απο εκει, δεν ειχε 464 και το παιδι εκει μου εδωσε καρτα και μου ειπε να του τηλεφωνω συχνα επειδη το site δεν ενημερωνεται παρα πολυ συχνα.
 
δυστυχώς αυτό στο site είναι παλιό , είχα περάσει από εκεί αλλα δεν υπήρχε....
 
μακρια απο ελληνικα μαγαζακια εξαρχειων.....ασε που με τα ιδια λεφτα παιρνεις με μονιτορ και καλουδια απο εβαυ
 
έχεις δίκιο σε αυτό....ποιος μου λέει εμενα ότι δεν αγοράζουν από το ebay μηχανήματα στην μιση τιμή και μετά τα πουλάνε διπλάσια εδώ στην ελλάδα...??
 
0raid είπε:
:)
1.5 μηνα μετά την εγγραφη μου στο retromaniax ήδη απέκτησα μια amiga 500 και έναν spectrum!!!
Κοίτα στην υπογραφή μου να δεις τι απέκτησα 4 χρόνια μετά την εγγραφή μου εδώ...... Και δεν αποκτώ κι άλλα γιατί έχω μείνει άφραγκος. Άστεγος θα καταντήσεις στο τέλος. :p :p

Έλα παρέα στο χαρτόκουτο!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:D:D
 
θα είσαι άστεγος αλλα με - X-box 360 Elite, X-box, Wii, Gamecube, PSone, PS2slim, DS Lite, GBA Zelda Edition, GBA, Gameboy classic, Gameboy color, Gameboy pocket, 4X Dreamcast, Amiga 500, Amiga 500 plus.... :)

 

 


 
Έτσι - έτσι!!!!!

Θα σου πρότεινα να κάνεις στόχο το 464. Κυριολεκτικά. Κάντο στόχο και πυροβόλα το με φλόμπερ!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:p:p
 
φιλε μου ειμαι αμστραντακιας εχω 7-8 6128 και 3 464 εχω να πω οτι δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να φωρτωνεις απο κασσετα!!1απιστευτο για μενα συναισθημα γυρναω πισω στα παλια απλα!!!παρτον και θα τον ευχαριστηθεις...
 
Πάντως όποιος θέλει Atari 1040stf έχω 3 και είμαι διατεθημένος να ανταλλάξω τον ένα με μια Amiga 500 H 600.

Δεν είχα μπεί στο τριπάκι να σνομπάρω μηχανήματα , απλά η τύχη τα έφερε έτσι. Να πάω απο Spectrum σε MSX και μετά σε Atari 520stfm.

Όταν είχα τον πρώτο , έπαιζα και με CPC-6128 σε ένα φίλο και όταν είχα τον τελευταίο ο φίλος είχε Amiga. Όλα καλά ήταν.
 
Εννοείται ότι συμφωνώ με το φίλο κρητικό.

Ότι γράφω είναι απλά για να κάνουμε πλάκα.

Ο 6128 θα είναι το επόμενο μηχάνημα που θα ήθελα να αποκτήσω, όταν βρω χρήματα πρώτα βέβαια......
 
Εγω παλι, γιατι ενω ειχα τον 464 γλυκοκοιταζα τον Spectrum ενος φιλου? Ενω ο 6128 ενος αλλου, ουτε κρυο, ουτε ζεστη. Τοτε. Τωρα θα παρω εναν καποια στιγμη.
 
Δεν ειναι ασχημα τα Amstrad. Μη τρελαθουμε κιολας. Περιοχες μαστιζονται απο λειψυδρια, τσουναμι, καταποντισμους. Δεν ειναι και ο,τι χειροτερο μπορει να τυχει να σου κουβαληθει ενα μεσα στο σπιτι με τις πολυχρωμες πλαστικουρες του, τα απιθανα ασχημα μονιτορ, το χοντροκομμενο κουτι, την ξεπερασμενη του αισθητικη και τα non working κασσετοφωνα/δισκετες του. Μπορει και να επιβιωσεις. Αμα για να το παρεις σου δινουν πανω απο 50 ευρω, χτυπα το (οσο πιο δυνατα μπορεις)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρε παρατήστε το αντι-αμστραντικό παραλήρημα όλοι εσείς οι κολλημένοι, και αφήστε τον άνθρωπο να πάρει τα μηχανήματα που γουστάρει !! :D
 
τα χρονια πέρασαν..........οι αντιπαλότητες και οι κακίες απέναντι στον Amstrad υπάρχουν ακόμα :)
 
Πίσω
Μπλουζα