Τις περιμενα τις αντιδρασεις σας. Λογικο ηταν να υπαρξουν αφου ειστε και πιο πολλοι απο εμας. 20 εναντιον 10, μεχρι στιγμης....
Κατ' αρχας οταν μιλαω για τη φυση, μιλαω για τον κανονα και οχι για τις εξαιρεσεις της που οπωσδηποτε υπαρχουν οπως υπαρχουν παντου, αλλωστε. Και ο κανονας ειναι οτι το αρσενικο ειναι πιο μεγαλοσωμο, πιο βιαιο και με περισσοτερες ηγετικες ικανοτητες. Τι σημαινει αυτο; Οτι ειναι φτιαγμενο για να δινει μαχες παντος ειδους και κυριως να δινει τη μαχη της επιβιωσης. Το θηλυκο παλι, ειναι αυτο που κυοφορει και μενει στο σπιτι φροντιζοντας τα μικρα.
Ολα αυτα ειναι οπωσδηποτε διαφορες αναμεσα στα δυο φυλα απο τη μια πλευρα, αλλα απο την αλλη καταδεικνυουν ποιος εχει την υπεροχη του αρχηγου. Υπο αυτην την εννοια και η ανωτεροτητα που πιστευω εγω πως εχει ο ανδρας. Καθολου ρομαντικη αποψη. Εντελως πρακτικη που ξεκαθαριζει το ποιος κανει τι και βαζει τα πραγματα στη θεση τους.
Αυτη η υπεροχη δεν σημαινει πως θα χρησιμοποιηθει εναντιον της γυναικας, αλλα υπερ της. Για να την προστατεψει στα δυσκολα και για να αισθανεται κι εκεινη ασφαλης. Πολυ σημαντικο αυτο το τελευταιο και δεν το λεω μονο εγω που, τελος παντων, εχω τις αποψεις που εχω, αλλα το εχω ακουσει κι απο αλλες γυναικες με θεσεις πολυ πιο προοδευτικες απο τις δικες μου. Αλλα φυσικα, αυτο αν θελετε το πιστευετε.
Δεν ειμαι υπερ μιας γυναικας που δεν εχει γνωμη, μιας γυναικας - κουτορνιθι που ακολουθει τυφλα το συζυγο. Αυτα συνεβαιναν στις πολυ κλειστες κοινωνιες παλαιοτερα και δη στις κατωτερες κοινωνικες ταξεις. Στις ανωτερες, ακομα και τα παλια χρονια, οι ανδρες σεβονταν και υπολογιζαν τις γυναικες τους γιατι διεθεταν την καταλληλη παιδεια και μπορουσαν να καταλαβουν καποια πραγματα. Τι παιδεια να περιμενεις ομως απο εναν αγροτη του 1900 που θεωρουσε τις γυναικες κατωτερες απο ζωα; Ο μονος τροπος για να επιβαλλει τη γνωμη του ηταν συνηθως το ξυλο.
Σαφως η διαχειρηση των οικονομικων ειναι σχεδον παντα προτιμοτερο να περιερχεται στα χερια της γυναικας μια που ως νοικοκυρα γνωριζει καλυτερα τα περι διαχειρησεως της οικιας. Και ο πατερας με τη μητερα μου αυτο εκαναν αλλωστε και το αναφερω στο προ δυο ετων θεμα μου "Οι γονεις μου κι εγω".
Οσον αφορα την ομοφυλοφιλια, εαν και εφοσον υπαρχει σε ολο το υπολοιπο ζωικο βασιλειο και δεν μας πουλανε παραμυθια για να μας αποπροσανατολισουν, εγω τη θεωρω λαθος της φυσης και λαθη γινονται παντου!
Αυτο παντως που εχει τρομερο ενδιαφερον και ποιος να το περιμενε λιγες δεκαετιες πριν, ειναι οτι ο Rakeesh ως αντρας συντασσεται με τα δικαιωματα των γυναικων κι εγω ως γυναικα με των ανδρων!