Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
μπορείς να το κάνεις, όμως έχει μπλέξιμο με εισαγγελίες κλπ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Αντ1 που άλλαξε το όνομα της σε Κυριακού για άλλους λόγους βέβαια από εσένα!αριαδνη είπε:Μονο εγω θα έπαιρνα το επώνυμο του συζυγου( με την προυπόθεση να είναι εύηχο φυσικα και καλύτερο από το δικό μου, καλα πρωτοτυπω) σκέφτομαι πως αλλάζω ζωη, αλλαζω και επώνυμο , μου αρεσουν και οι αλλαγες
![]()
Αυτό πλάκα πλάκα ίσως είναι και το καλύτερο κίνητρο. Διότι αν το επίθετο σου π.χ. είναι Κωλομπούρδα (υπήρχε ποδοσφαιριστής στα 90s με αυτό το επίθετο αν θυμάστε) και του συζύγου Νομικός ε ποιο θα διαλέξεις?αριαδνη είπε:Μονο εγω θα έπαιρνα το επώνυμο του συζυγου( με την προυπόθεση να είναι εύηχο φυσικα και καλύτερο από το δικό μου, καλα πρωτοτυπω) σκέφτομαι πως αλλάζω ζωη, αλλαζω και επώνυμο , μου αρεσουν και οι αλλαγες
![]()
Ναι, η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα. Και διαζύγιο μετά από μοιχεία μπορούσε να ζητήσει μόνο ο αδικημένος σύζυγος (συνήθως, διότι αν το αδικημένο μέλος ήταν Η σύζυγος πέφτανε όλοι επάνω της, να μη χαλάσεις το σπίτι σου για μια στραβοκεφαλιά, άντρας είναι θα κάνει τα δικά του κλπ κλπ). Επίσης ακόμη και μετά το διαζύγιο δεν μπορούσαν (θεωρητικά) οι μοιχοί να παντρευτούν μεταξύ τους (διότι αυτό θα επιβράβευε τη μοιχεία). Μπορούσαν να ξαναπαντρευτούν αλλά άλλους. Δεν ξέρω πόσο ευραία εφαρμογή είχαν αυτοί οι περιορισμοί.αριαδνη είπε:Για τους μοιχους δεν το ηξερα καθολου, συνεβαινε αυτό και σε άλλες χωρες; μου΄ρχεται πολύ περιεργο τω οντι
Nαι... βάσει της ισότητας των δύο φύλων καταργήθηκε ο θεσμός της προίκας και τυπικά συνεισέφεραν και τα 2 μέλη σύμφωνα με τις δυνάμεις τους.elephadas είπε:Τότε δεν είναι που έπαψε και να θεωρείται ο άντρας αρχηγός της οικογένειας και έπαψαν οι διάφοροι περιορισμοί? (π..χ. η γυναίκα δεν μπορούσε να δουλέψει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συζύγου της και τέτοια)
Χε χε αυτό όχι. Οι περιορισμοί στο κάπνισμα πάνε ανάποδα, αυξάνονται όλο και περισσότερο. Φυσικά ήξερα φίλες της μητέρας μου που κάπνιζαν κρυφά από τους συζύγους τους (λες και είναι δυνατό να κρατηθεί κρυφή η μυρωδιά του τσιγάρου... αλλά προφανώς οι σύζυγοι έκαναν τα στραβά μάτια), αλλά περιορισμοί από το νόμο δεν υπήρχαν. Άλλωστε τότε ακόμη κι όπου υπήρχαν ταμπέλες "απαγορεύεται το καπνίζειν" είχαν απλώς ρόλο διακοσμητικό. Η μητέρα μου κάπνιζε (γι' αυτό και δεν είχα ποτέ μου τον πειρασμό να καπνίσω εγώ, μισούσα το τσιγάρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου) κι έτσι ξέρω ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί.αριαδνη είπε:τοτε δεν θα επιτρεπότανε και γυναικα να καπνίζει σε δημόσιο χωρο