Εργοστάσιο LYRA

Τέλειοοοοοοο!! Πανέμορφο!
 
Το σημαντικό είναι ότι στο κτίριο της Lyra στεγάζεται η έδρα του e-shop.
 
image.jpgΟι φωτος δείχνουν το εργοστάσιο της εταιρίας Λυρα σε λειτουργία.Το υλικό ειναι απο κατάλογο απο την προσωπική συλλογή του Έλληνα συλλέκτη Playmobil Lyra Mark De Boerimage.jpg

image.jpg

image.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
playmofreak είπε:
Οι φωτος δείχνουν το εργοστάσιο της εταιρίας Λυρα σε λειτουργία.Το υλικό ειναι απο κατάλογο την προσωπικής συλλογής του Έλληνα συλλέκτη Playmobil Lyra Mark De Boer
Εκπληκτικες!!
 
Διαβαζω τωρα στο FB group μας, οτι καποιος φιλος ετοιμαζει ενα βιβλιο για την ιστορια της Lyra! Στην συζητηση συμμετεχει και ο κ Μαρκος Λυρας οποτε αισιοδοξω οτι προκειται περι γεγονοτος και ειναι κατι που περιμενω με ανυπομονησια.

Υποθετω οτι εχω την εξουσιοδοτηση σας, να δηλωσω οτι η κοινοτητα θα δωσει οτι βοηθεια μπορει (φωτογραφιες, υλικο κτλ) για την επιτευξη του σκοπου.
 
Καιρός να ανεβάσω και γω τις φωτογραφίες που εδώ και μήνες έχω λάβει...

ll.jpg

Αναμένουμε την MARKELLALIRA για την επεξήγηση :)

l.jpg

llla.jpg

llll.jpg

llllll.jpg
 
Ευχαριστούμε πολύ την Μαρκέλα Λύρα για τις φωτογραφίες ...!! Χάρις σε αυτούς τους ανθρώπους διασώζονται σημαντικά στοιχεία της εταιρίας...!!

Και εννοείται ότι κι από εμένα υπάρχει το ελεύθερο και ότι μπορώ να βοηθήσω...!! :)

*Πάντως εργοστασιάρα έτσι;; Κρίμα κρίμα κρίμα και για το εργοστάσιο αλλά και για τους ιδιοκτήτες που εξάντλησαν ακόμη και τις προσωπικές τους περιουσίες για να το περισώσουν και τελικά χάθηκε και το εργοστάσιο αλλά και ότι είχαν βγάλει όλα αυτά τα χρόνια...! :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απιστευτες φωτο!!!! Μακαρι να βγει τελικα το βιβλιο. Γνωρισα απο κοντα τον φιλο που λεει ο Wally, εχει ριξει πολυ ψαξιμο και τρεξιμο!

Εχει απιστευτους κωδικους! Πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος συλλεκτης Playmobil, τουλαχιστον σε Lyra.
 
Τι ωραία νέα. Μακάρι να καταγραφεί ένα κομμάτι της ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών.
 
Kambia είπε:
Καιρός να ανεβάσω και γω τις φωτογραφίες που εδώ και μήνες έχω λάβει...
Αναμένουμε την MARKELLALIRA για την επεξήγηση :)
Σαν παλιά καλή Ελληνική ταινία. Τι ωραία χρόνια.
 
Απο εγκυρες πληροφοριες το βιβλίο θα εχει μεσα φωτος που δεν εχουν ξαναβγει στην δημοσιοτητα.οπως κ πολλες αλλες πληροφοριες.Επισης θα εχει φωτος απο όλους τους κωδικους που παρειχθησαν απο την Ελληνικη εταιρια.(γινεται τιτανια προσπαθεια για να μαζευτουν αυτοι οι κωδικοι απο τον συλλεκτη Mark De Boer) .Μακαρι να γινει αυτός ο καταλογος.
 
Σε προηγούμενο ποστ, είδαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τσίγκινα παιχνίδια της LYRA από το βιβλίο «Το ελληνικό τσίγκινο παιχνίδι» (εκδόσεις gramma).

Στο πιο κάτω κείμενο από το λεύκωμα «Το ελληνικό παιχνίδι» (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης) περιγράφεται η ιστορία της LYRA από το 1948 έως το 1996 όταν δυστυχώς έκλεισε η εταιρεία. Και εδώ ισχύουν οι παρατηρήσεις που έκανε η Μαρκέλλα στο ποστ 91.

Είχα επισκεφθεί μια φορά το εργοστάσιο στα τέλη της δεκαετίας του ʽ80 στους Θρακομακεδόνες και φεύγοντας ο εξαιρετικός και πολύ αγαπητός και προσηνής με τους υπαλλήλους, κ. Λύρας (νομίζω ο κ. Χρήστος Λύρας) μου είχε κάνει δώρο τους μικρούς ψαράδες! Παίξαμε και γελάσαμε πολύ με αυτό το παιχνίδι και με την οικογένεια και με την παρέα! Από το εργοστάσιο δυστυχώς δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, θυμάμαι όμως ότι μου έκανε εντύπωση πόσο φωτεινό και καθαρό ήταν και πόσο ευγενικοί και χαρούμενοι ήταν όλοι οι εργαζόμενοι. Θυμάμαι επίσης τα πιγκουινάκια σε λειτουργία και κουβαδάκια με playmobil παντού!

LYRA-3.jpg

LYRA-1.jpg

LYRA-2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετική πληροφόρηση Νιόβη :thanx2:
 
Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι δυστυχώς χάσαμε μια εταιρεία διαμάντι, με ανθρώπους που δούλευαν με μεράκι, πρώτα για τα παιδιά και μετά για το καρβέλι. Λυπάμαι μόνο που δεν καταλάβαινα τις διαφορές όταν ήμουν παιδί.
 

Εξαιρετικο και δυνατο ευρημα!!!! :worship:

Ευχαριστουμε πολυ 1@civic79[/USER] !!!! :thanx2:

 
Φοβερό άρθρο.... :flower: Μακάρι να βρίσκαμε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτήν την καταπληκτική οικογένεια Λύρα!
 
makisimos είπε:
Φοβερό άρθρο.... :flower: Μακάρι να βρίσκαμε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτήν την καταπληκτική οικογένεια Λύρα!
Είχαμε την ζωντανή ιστορία στο φόρουμ και εξηφανίσθη!
 
Φοβερό άρθρο.... :flower: Μακάρι να βρίσκαμε περισσότερες πληροφορίες γι'αυτήν την καταπληκτική οικογένεια Λύρα!

@makisimos

Η ρίζες της οικογενείας Λύρα είναι και απο τις Οινούσσες και τα Καρδάμυλα της Χίου και έχουν μεγάλη ιστορία και με την Ναυτιλία.

Επίσης το όνομα Μαρκέλλα θα το συναντήσεις σε πολλές οικογένειες στη Χίο λόγω της Αγίας Μαρκέλλας που έζησε εκεί. Είναι ας πούμε ένα παραδοσιακό όνομα των Χιωτικων οικογενειών.

Αν και στην ιστοσελίδα σου έχεις εξαντλήσει το θέμα σε οτι άφορα την συγκεκριμένη εταιρεία έχω τον τρόπο μου και ίσως (αν υπάρχει φυσικά κάποια σχέση με κάποιους κοινούς γνωστούς μου) να μάθω και άλλες πληροφορίες... ;)

Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλη η ιστορία σχετικά με την Lyra έχει τελειώσει...

Θα επανέλθω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα