Ερώτηση για τον ορισμό του retro / Σκέψη: χρονολογικά όρια

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
ουτε κι εγω συμφωνω με την επεκταση των χρονολογικων οριων,αν επρεπε σωνει και καλα να αυξηθει το οριο θα ελεγα το πολυ μεχρι το 1996.

Για το αν μπορουν να γραψουν κατι στο φορουμ οσοι γεννηθηκαν τη δεκαετια του 90 εχω να πω οτι φυσικα και μπορουν να το κανουν ειδικα σε θεματα που εχουν σχεση με την τεχνολογια αλλά και με τον κινηματογραφο,ολοι θα εχουν δει στην τηλεοραση ή στο βιντεο ή σε dvd ελληνικες και ξενες ταινιες που ειναι εντος χρονολογικων οριων του φορουμ.

Για τα υπολοιπα:μπορουν ειτε να ρωτησουν καποιον λιγο μεγαλυτερο τους ή και τους γονεις τους,ευκαιρια να βρουν και κατι διαφορετικο για να συζητησουν τα παιδια με τους γονεις τους :)

Πιστευω οτι αν υπαρχει καλη θεληση ακομη κι αυτοι που ειναι γεννημενοι στα 90ς μπορουν να προσφερουν.
 
Αγαπητέ warrior21, αφού σε καλωσορίσω ανεπίσημα, να πω κι εγώ ό,τι ήδη έχουν πει πολύ εύστοχα τα παιδιά:

Τα χρονολογικά όρια του φόρουμ εν περιλήψει:

Όλη η θεματολογία του φόρουμ μέχρι το 1995.

Εξαιρούνται:

-Υποφόρουμ αγγελιών: μέχρι το 2002

-Υποφόρουμ Next Gen gaming & Υποφόρουμ Τεχνολογία του Σήμερα: μέχρι το τρέχον έτος

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ανατρέξεις στο παρόν θέμα από την αρχική του σελίδα. Στην παρούσα φάση, δεν πρόκειται να γίνει καμία επέκταση των ορίων του φόρουμ, οπότε έχε το κατά νου. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλά θέματα των δεκαετιών '80 & '90 που ακόμα δεν τα έχουμε καν "ακουμπήσει", επομένως δεν έχει νόημα να επεκταθούμε παραπέρα.

Τώρα, αν και πότε και για πόσο θα επεκταθούν τα όρια, θα συζητηθεί όταν θα έρθει η ώρα του! :)
 
Εγώ είμαι της γνώμης της σταδιακής αύξησης των ετών έστω με μέτρο αύξηση ένα έτος στο φόρουμ για 2 ημερολογιακά αρχής γενομένης από 1-1-14 δηλ 1995->1996 Επόμενη αναθεώρηση 1-1-16 στα δύο αυτά χρόνια θα έχουμε και αυξήσει το έτος αναφοράς +1 για το φορουμ και θα το μετρήσουμε αν βοηθάει ή όχι στο φόρουμ. Το ξεκαθαρίζουμε οτι έχει αυστηρά δοκιμαστικό χαρακτήρα επίσημα και με τον νόμο και βλέπουμε.

Μην καταντήσουμε δογματικοί.
 
Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα δογματισμού.

Απλά, όπως προανέφερα (εγώ κι όλοι οι υπόλοιποι συντονιστές / διαχειριστές), δεν είναι στα σχέδια μας, να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επέκταση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

 


Ξαναλέω λοιπόν, ότι όταν θα τεθεί τέτοιο θέμα επί τάπητος, τότε θα το συζητήσουμε εκ νέου. Μέχρι τότε, απλά αναμασάμε τα ίδια πράγματα... ;)
 
warrior21 είπε:
Πού μπορούμε να το φτιάξουμε εδώ στο Retromaniax ή αλλού;
αλλου,αφου εδω στο ρετρομανιαξ ειπαμε οτι το χρονολογικο οριο ειναι μεχρι και το 1995 :flower:
 
Το 2040 δε θα υφισταται πλεον αυτο το φορουμ, σωστα??

Οποιος με παινει, με επιασε!! :flower:
 
Ήδη πολλά ποστ κινούνται οριακά στα όρια του 1995-96-97. Καταντά δογματισμός η προσκόλληση στο όριο του 1995. Θα μας ξεπεράσει η ίδια η πραγματικότητα.
 
Το φορουμ εχει χαραξει την πορεια του απο την στιγμη που δημιουργηθηκε ,απο κει και περα ποστ σαν τα παραπανω με καλεσματα αλλαγης πορειας θα βλεπουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα,απο την εμπειρια μου εδω μεσα και κρινοντας και απο τον εαυτο μου η ρετρο αναποληση χτυπαει σε ηλικιες 30-35 με παρεκλιση +-3 χρονια,σε 5-6 -10 χρονια απο τωρα θα δειτε τις παραπανω ηλικιες να λενε για αυξηση οριου ως το 2005 κοκ,με τους σημερινους 90αδες που τωρα φωναζουν για 5 χρονια παραπανω να τραβανε τα μαλλια τους για το 2005.


Οποτε η θα χουμε ενα φορουμ σταθερη βαση δεδομενων και μελων με οτι αυτο συνεπαγεται με τα καλα και τα κακα,η καθε 5-10 χρονια να καλωσοριζουμε ολο και μικροτερα μελη και να ρθει η ωρα του Θρεντ με τιτλο "Βig brother-Tσακας".
 
Aardvark είπε:
και να ρθει η ωρα του Θρεντ με τιτλο "Βig brother-Tσακας".
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Παντως το 2030 αν ζουμε ακομα ο Τσακας θα ειναι καραρετρο :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεκτόν!

Ούτως ή άλλως, οι δημιουργοί είχαν ένα στόχο, έθεσαν κάποιους κανόνες και σε αυτούς παραμένουν πιστοί.

Όμως, δε νομίζω ότι είναι υπερβολική αυτή η "υποχώρηση", ώστε να γίνει όλη η δεκαετία του '90 ρετρό, και να σταματήσει εκεί το ρετρο-όριο.

Σίγουρα μπορεί να εμφανιστούν και θέματα που δεν αρέσουν σε κάποιους, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακή η πολυφωνία.

Εξάλλου, πολλοί από όσους γεννήθηκαν τη δεκαετία του '80 παρέμεναν παιδιά μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '90, δηλαδή μετά το ρετρο-όριο του 1995.

Περιθώρια για "υποχώρηση" υπάρχουν, από τη στιγμή που το φόρουμ έχει thread για σύγχρονες τεχνολογίες, μετά το 1995 φεύγα (βλέπε κονσόλες, υπολογιστές, κινητά).

Συμμερίζομαι κι εγώ τα αιτήματα για αλλαγή του ορίου, όχι γιατί με τρώει να μιλήσω για το Big Brother (2001, εκτός της δεκαετίας του '90), αλλά γιατί πολλές φορές το 1995 σε σταματά απότομα στο να αναφέρεις πράγματα πχ που έγιναν το 1996, ένα χρόνο μετά το ρετρο-όριο.
 
Δεν είπε κανείς οτι το όριο του ρετρό είναι το 1995. Στο Retromaniax είναι ορισμένο το έτος 1995.

Στις προηγούμενες σελίδες έχει αναφερθεί ο λόγος

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?18956-%C5%F1%FE%F4%E7%F3%E7-%E3%E9%E1-%F4%EF%ED-%EF%F1%E9%F3%EC%FC-%F4%EF%F5-retro-%D3%EA%DD%F8%E7-%F7%F1%EF%ED%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DC-%FC%F1%E9%E1&p=422759&viewfull=1#post422759

Οπως και ο Κανονισμος λειτουργιας μας (το FAQ) στον οποιο οριζεται/ξεκαθαριζεται οτι το forum στοχοποιειται στα 80ςαλλα και εν μερη στα 70ς. Υπαρχει βεβαια και η φραση - "Ευπρόσδεκτοι πάντως θεωρούνται και όσοι προέρχονται από τα

70s αλλά και από νεώτερες γενιές, καθώς κι αυτές συν τω χρόνω εισέρχονται σταδιακά στο φάσμα του ρετρό" - αλλα αυτο

ειναι κατι που εχει ηδη συμβει οταν ενταχτηκε εν μερη η δεκαετια των 90ς στο retromaniax. Στην αρχη με ανεπισημα

ορια το 91 και 92 και καταληκτικα το 1995. Περαν αυτης της χρονιας και πλησιαζωντας τον 21 αιωνα ξεφευγουμε κατα 20

σχεδον χρονια απο αυτο που αποτελει την ταυτοτητα του φορουμ.
 
Wally είπε:
Ειναι μια προσπαθεια να καταγραφουν αναμνησεις που συμπιπτουν με τα παιδικα χρονια της

παρεας που το πρωτοεστησε (και πισω),

Rygar είπε:
Ακριβώς όσα είπε ο Γουώλης..... :thumbup:
Και....το αυτόν! Οσοι δε συμφωνείτε, το ιντερνετ εχει εκατομμύρια ελεύθερα ονόματα για να διαλέξετε για το επόμενό σας φόρουμ....feel free που'λεγε κι η προπροπρόγιαγιά μου ("ζωή να'χει, πρόσφατα είχα πάει στον 3ο γάμο της", όπως λέει και το ανέκδοτο με εναν ασφαλιστή που προσπαθεί να πείσει εναν παππού 85 χρονών να κάνει ασφάλεια ζωής :D )....
 
^

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά όπως το θέτετε και με τον τρόπο που το θέτετε, είναι σα να μην θέλετε να μπουν άτομα εδώ και να δώσουν το κομμάτι τους, παρά μόνο τα άτομα που το πρωτοέστησαν.

Δέχομαι το γεγονός ότι όταν συμφωνείς σε κάποιους κανόνες κατά την εγγραφή σου εδώ, οφείλεις και να τους τηρείς, σέβομαι το γεγονός ότι θέλετε να κρατήσετε το φόρουμ σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά όπως δίνετε αυτή την εξήγηση, εύκολα μπορεί κάποιος να την ερμηνεύσει αρνητικά. Είναι σα να μας λέτε "έτσι είναι κι αν σ'αρέσει. Είμαστε οι πρώτοι, ήρθατε δεύτεροι, τα κουβαδάκια σας κι αλλού".

Μην πηγαίνετε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο. Ας κρατήσουμε για την ώρα ότι δεν αλλάζει το χρονικό όριο. Σεβαστό!
 
Κύριοι που θέλετε ν' αλλάξει το όριο του ρετρό νομίζω ότι κάνετε λάθος που το ζητάτε την δεδομένη στιγμή. Αν στο μέλλον οι διαχειριστές του, εξαντλήσουν το αντικείμενο χρονικά μέχρι τότε(θεωρητικά πολύ δύσκολο αλλά λέμε τώρα...) τότε οι ίδιοι θα το αλλάξουν διαισθανόμενοι τις όποιες ανάγκες αλλαγών ελέω επαναλήψεων! Αφήστε λοιπόν το φόρουμ να αυτορυθμιστεί στην πράξη ομαλά αλλά και χρονικά και μην ζητάτε αλλαγές που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια θα αλλοιώσουν την δεδομένη στιγμή την ταυτότητα του!

Μετά το 1995 και την δυνατότητα καταγραφής δεδομένων λόγω διαδικτύου και ανώτερων μέσων ποσοτικής και ποιοτικής αποθήκευσης τα δεδομένα ξεφεύγουν και γίνονται υπερβολικά! Από την άλλη καταλάβετε ότι προκειμένου να διατηρείται το επίπεδο των μελών σε υψηλό επίπεδο όπως σήμερα θα ήταν ίσως φρόνιμο να αποκλείονται έμμεσα οι θερμόαιμοι νεώτεροι που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα το συναίσθημα της νοσταλγία για τα παλαιότερα δρώμενα! Δεν είναι θέμα αποκλεισμού προσώπων στην πράξη αυτή η πρόταση αλλά μάλλον διάθεση για επικοινωνία με πρόσωπα που σκέφτονται παρόμοια και προπαντός με κοινά βιώματα! Προσωπικά θεωρώ ότι εκεί βασίστηκε η μεγάλη επιτυχία του φορουμ!
 
nwntas είπε:
^Χωρίς παρεξήγηση, αλλά όπως το θέτετε και με τον τρόπο που το θέτετε, είναι σα να μην θέλετε να μπουν άτομα εδώ και να δώσουν το κομμάτι τους, παρά μόνο τα άτομα που το πρωτοέστησαν.
Βρε Νώντα μου! Δεν έχω κάτι μαζί σου, αλλα ρε φίλε μετά από τόσα γραπτά, αυτό κατάλαβες;;;; Ρε παιδιά, οσοι θέλετε μπείτε, ανεξαρτήτου ηλικίας! Γράψτε ό,τι θέλετε, αρκεί να είναι στο θέμα μας, πείτε ό,τι θέλετε, ποστάρετε ό,τι θέλετε, όμως, αλληγορικά μιλώντας, μη μπαίνετε στο σπίτι μου και μου λέτε να αλλάξω το χρώμα του που εγώ έτσι θέλω να είναι. Γιατί; Γιατί έτσι θέλω να είναι. Δε μπορεί δηλαδή να φτιάχνω ενα φορουμ εγώ που είμαι 40 και το'κανα για το χαβαλέ μου και να μπαίνει ενας που είναι 20 και να μου λέει "ξέρεις δε μπορώ να ποστάρω για τη δική μου γενιά, ανέβασε το όριο κλπ κλπ". Οχι, δυστυχώς ετσι είναι. Αμα δες θες να μπαίνεις επειδή δε μπορείς να ποστάρεις για τη γενιά σου, κανένα πρόβλημα, το ίντερνετ είναι ελεύθερο, άνοιξε ενα δικό σου φόρουμ και απέκλεισε τη δεκαετία του 80. Απλά πράματα.

Αυτά τα γράφω φιλικά πάντα, έτσι; Ιντερνετικώς δεν παρεξηγούμαι με κανέναν, ιδίως μ'αυτόν με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ κατ'ιδίαν.
 
Rygar είπε:
Βρε Νώντα μου! Δεν έχω κάτι μαζί σου, αλλα ρε φίλε μετά από τόσα γραπτά, αυτό κατάλαβες;;;; [...] Δε μπορεί δηλαδή να φτιάχνω ενα φορουμ εγώ που είμαι 40 και το'κανα για το χαβαλέ μου και να μπαίνει ενας που είναι 20 και να μου λέει "ξέρεις δε μπορώ να ποστάρω για τη δική μου γενιά, ανέβασε το όριο κλπ κλπ". Οχι, δυστυχώς ετσι είναι. Αμα δες θες να μπαίνεις επειδή δε μπορείς να ποστάρεις για τη γενιά σου, κανένα πρόβλημα, το ίντερνετ είναι ελεύθερο, άνοιξε ενα δικό σου φόρουμ και απέκλεισε τη δεκαετία του 80. Απλά πράματα.
Αυτά τα γράφω φιλικά πάντα, έτσι; Ιντερνετικώς δεν παρεξηγούμαι με κανέναν, ιδίως μ'αυτόν με τον οποίο δεν έχω μιλήσει ποτέ κατ'ιδίαν.
Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου. Απλά όφειλα να το θίξω το θέμα, γιατί πες εγώ έχω 3 χρόνια εδώ, έχω μάθει τους ρυθμούς, τα όρια και τις ελευθερίες του retromaniax, τα οποία και σέβομαι. Αλλά αν αυτό το διαβάσει κάποιος που τώρα ξεκινά, δίνει λάθος μήνυμα και μπορεί να γίνει παρεξηγήσιμο.

Ίσως αυτή η επιθυμία για αλλαγή να προέρχεται από το όλο κλίμα του retromaniax, που πραγματικά είναι αξιόλογο φόρουμ, γεμάτο περιεχόμενο, οπότε όλοι θέλουν να συνεισφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Κι επειδή πολλά θέματα δεν περιορίζονται στο 1995, εκεί ακριβώς βρίσκουν την ευκαιρία να ζητήσουν αλλαγή των ορίων.

Εξάλλου, εξ ορισμού, ένα φόρουμ αποτελεί χόρο συνδιαμόρφωσης περιεχομένου, όπου ναι μεν υπάρχουν ρόλοι, υπάρχουν κανόνες, τους οποίους όλοι πρέπει να ακολουθούν για εύρυθμη λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα, όλοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν το οτιδήποτε. Αν δε γίνει αποδεκτό, έχει καλώς. Οπότε δεν είναι ακριβώς "first come, first served", μην το βλέπετε έτσι.

Και λέω στους παλιότερους: φτιάξατε ένα τέλειο φόρουμ! Αυτή την "αμαρτία" πληρώνετε :p

Κατά τ' άλλα επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, ως νεότερος και γεννηθείς το 1990 σέβομαι τους κανόνες και το όριο του 1995. Θα ήθελα κι εγώ αλλαγή, αλλά αφού δε γίνεται (τουλάχιστον για την ώρα), δεν πειράζει.

Εννοείται ότι εδώ κάνουμε φιλική συζήτηση και δεν τίθεται θέμα έριδας. ;)
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα