Ερώτηση για τον ορισμό του retro / Σκέψη: χρονολογικά όρια

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Δε μπορώ να πω οτι συμφωνώ με το συναγωνιστή Wally...

Αν κάποιος γεννήθηκε το '82 σαφώς και ρετρό γι'αυτόν είναι τα '90s και λίγο τα '80s (όσα θυμάται)...

Τώρα που είναι 31, δεν τον θέλουμε; Ή για να το πω αλλιώς, δε θέλει να έρθει στο retromaniax και να θυμηθεί τα νιάτα του;

Όλα αυτά από κάποιον γεννημένο το '72. ;)

To RetroManiaX ειναι και θα ειναι ενα αυστηρα θεματικο φορουμ. Δεν ειναι κοινοτητα γενικης συζητησης. Δεν ειναιφορουμ αναμνησεων γενικα.
:nervous:
 
Να ερθει αν θελει να μαθει για γενεες που εχασε,να ερθει αν τον ενδιαφερουν και θελει να συζητησει πραγματα που μενουν ακινητα στον χρονο με σταθερη αξια ,δεν τα βρισκει αλλου στο νετ και δεν εχουν χρονικο οριο,πραγματα οπως,π.χ παιχνιδια που παιζαμε στον δρομο ,τα ανεμελα χρονια που ζουσαμε μικροι,τις σχολικες αναμνησεις,το σχολικο αγχος,την ποπ ντισκο,ροκ heavy...oλο το culture/lifestyle μιλαει για πραγματα για ολες τις γενιες,το αυτο και το gaming και η disney και η marvel και ο Terminator.


Κοινα πραγματα και ενδιαφεροντα υπαρχουν στο retromaniax με λιγο ψαξιμο για ολες τις ηλικιες.



Εχουμε κατι ξεχωριστο γιατι ειναι θεματολογικα περιορισμενο,αν το ανοιξουμε το ξεχειλωσαμε και γινομαστε ενα απο τα πολλα..



Σε μια καθαρα προσωπικη αποψη το Retromaniax στο μυαλο μου οσον αφορα την θεματολογια του ειναι κατι σαν το παρακατω


gentlemans-club-2.jpg


Και οχι ενα sport's bar




sportsbargeneric.jpg


gentlemans-club-2.jpg

sportsbargeneric.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο προβληματισμός μου συμπίπτει με αυτόν του dino. Κατά αλλά το θέμα αναζήτησης στο αχανές φόρουμ ισχύει και χαίρομαι που το έχει εντοπίσει η διαχειριστική ομάδα και μπαίνουν τα θεμέλια για λύση. Και επειδή όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ το ξεψάχνισα, πράγματι υπάρχουν πολλά θέματα που μένουν ξεχασμένα και που άλλα παρεμφερή ανοίγουν. Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε την διαχειριστική ομάδα να δράσει μέχρι τον Σεπτέμβρη και πως μέχρι να καταλήξουμε στα όρια να υπάρχει μια σχετική ανοχή αν κάποιο θέμα είναι στο χρονολογικό όριο που υπάρχει σήμερα.
 
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω πως θα "ξεχειλώσουμε" και θα γίνουμε sports bar, αυξάνοντας το όριο μέχρι το '99...

Δηλαδή σε π.χ. 5 χρόνια, που λογικά θα αυξηθεί το όριο, δε θα ξεχειλώσουμε; ή μήπως θα μείνει για πάντα στο 1995;

Α! Και εγώ μπήκα για να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια... όχι τα παιδικά χρόνια του πατέρα μου...
 
Ολες οι αποριες λυνονται στον κανονισμο που υπαρχει απο καταβολης του φορουμ καθως και οι τυχον παρερμηνειες στο που τυχον μπαινει καποιος οταν εγγραφεται στο Retromaniax και στο τι σημαινει το πρωτο συνθετικο του.

 




[h=2]Τι ορίζουμε ως Ρέτρο[/h] Κατά κανόνα ότι ανήκει στα 80s, κυρίως επειδή εκείνη την περίοδο περάσαμε οι περισσότεροι από εμάς τα παιδικά / εφηβικά μας χρόνια και από εκεί διατηρούμε μερικές από τις πιο όμορφες νοσταλγικές μας αναμνήσεις. Ευπρόσδεκτοι πάντως θεωρούνται και όσοι προέρχονται από τα 70s αλλά από νεώτερες γενιές, καθώς κι αυτές συν τω χρόνω εισέρχονται σταδιακά στο φάσμα του ρετρό.

Σε κάθε περίπτωση, η προτεραιότητα και το βάρος δίδεται στα 80s.

 
Σε ευχαριστώ βρε Νίκο για την υπενθύμιση...
 
Wally είπε:
To RetroManiaX ειναι και θα ειναι ενα αυστηρα θεματικο φορουμ. Δεν ειναι κοινοτητα γενικης συζητησης. Δεν ειναι

φορουμ αναμνησεων γενικα. Ειναι μια προσπαθεια να καταγραφουν αναμνησεις που συμπιπτουν με τα παιδικα χρονια της

παρεας που το πρωτοεστησε (και πισω), μια εποχη που παραμενει σχετικα αχαρτογραφητη κυριως λογω της ανυπαρκτης

τεχνολογιας καταγραφης του τοτε.
Wally, παρότι αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου, εντούτοις οφείλω να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη αναφορά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα..Φυσικά σέβομαι την οικειότητα και το "δέσιμο" εσάς των ιδρυτών του retromaniax με το "παιδί" σας, ωστόσο αυτό έχει "μεγαλώσει" και όπως και οι γονείς πρέπει να κάνουν με τα παιδιά, να τα αφήνουν να εξελιχθούν, έτσι νομίζω πως κι εσείς πρέπει να βάλετε "λίγο νερό στο κρασί' σας..Το λέω γτ έχει παύσει προ πολλού να είναι ένα "κλειστό φόρουμ για λίγους, για τη παρέα μας"..Έχουν γίνει χιλιάδες τα μέλη και θεωρώ λογικό να θέλουν να συμμετάσχουν στη συζήτηση οι περισσότεροι..Αυτό ωστόσο δεν μπορούν να το κάνουν εκ προοιμίου μέλη νεότερα σε ηλικία, τα οποία ναι μεν αγαπούν το παρελθόν, όλες τις στιγμές, τα είδη διασκέδασης, τις νοοτροπίες που περιέγραψες αλλά δεν διαθέτουν τις αντίστοιχες εμπειρίες για να αποτελέσουν ενεργά μέλη της παρέας...Λογικό δεν είναι κάποιος να μη θέλει μόνο να ενημερωθεί αλλά να εκφέρει και άποψη; Εγώ που είμαι της δεκαετίας του '80, πως μπορώ να συμμετάσχω σε συζήτηση για συνήθειες του '60 που δεν βίωσα; Θα μου πείς (και με το δίκιο σου) "μπορείς να πληροφορηθείς όμως"...Οκ...Το δέχομαι μέχρι ενός σημείου αλλά -κακά τα ψέματα- σ'ενα φόρουμ δεν μπαίνεις για να ενημερωθείς μόνο - γι'αυτό το σκοπό εξάλλου υπάρχει και η Wikipedia ή θα αρκούσε μια ανάγνωση μόνο του σαιτ- αλλά και για να συζητήσεις...Γιατί λοιπόν να αποκλειστούν κάποια μέλη; Με φιλική διάθεση πάντα εκκινούμενος, θα σας πρότεινα να το ξανασκεφτείτε..Δε νομίζω ότι θα χάσει την αίγλη του το φόρουμ με τη προσθήκη 4 ετών στο χρονολογικό πλαίσιο...Από 'κει και πέρα, εσείς είστε οι διαχειριστές, εσείς κρίνετε αναλόγως..Απλά το θεωρώ και λίγο παιδιάστικο να κάνουμε συζήτηση για 4 χρόνια, τη στιγμή που υπάρχουν ρουμπρίκες στο φόρουμ που αναφέρονται σε σύγχρονη τεχνολογία.. :)
 
Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί λίγο με το όριο...

Μιας και ασχολούμαι κυρίως με το retro gaming αν το όριο είναι το 1995 τότε κονσόλες όπως το N64 και Dreamcast (και το Playstation οριακά) ή παιχνίδια που βγήκαν μετά το 1995 είναι εκτός θέματος? Πριν λίγο καιρό έγραψα ένα τεράστιο review για το F-Zero X το οποίο βγήκε το 1998 και ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό. Πάντως ακόμα και στα SNES/Megadrive/Gameboy υπήρχαν παιχνίδια που βγήκαν μετά το 1995.

Οπότε στον τομέα gaming/computing του forum δεν ισχύει ο κανόνας? Φαντάζομαι ότι αυτό που θεωρούμε retro εκεί είναι πιο σχετικό μιας και σε αυτούς τους τομείς οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που ακόμα και το PS2 μας φαίνεται αρχαίο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι μια απορία που την έχω κι εγώ imgema..Γτ με την ίδια λογική, δεν αλλάζουν με ρυθμούς μόνο τα τεχνολογικά αλλά τα πάντα! Σκέψου μόνο πόσες σειρές ή τραγούδια έχουν βγεί μέσα σε 4χρόνια..
 
Παιδια το ξερετε το Retromaniax,ολοι ειστε καιρο εδω μεσα, ξερετε που βαδιζει που πατα και πως περπατα αναμεσα στον χρονο,οπως και και σε ποια κομματια αυτος ο δρομος ανοιγει και στενευει τα ορια του,τεθηκε ενα θεμα και νομιζω οτι η απαντηση του διαχειριστη ειναι καθαρη και περιλαμβανει τα παντα μεσα... (το κατα δυναμην).
 
Eίμαι σχετικά νέα στο site. Διάβασα τη συζήτιση όπως και τους περισσότερους τίτλους θεμάτων (τα θέματα πως να μπορέσει να τα διαβάσει κανεις όλα).

Μια παρατήρηση που έχω, με όλη την καλή διάθεση, είναι ότι γίνεται συνεχώς "ντόρος" στα θέματα του ελληνικού κινηματογράφου, βγαίνουν συνέχεια θέματα του στυλ "αν ήταν η Αλίκη εθνική σταρ ή όχι" (δεν το κατακρίνω, έγραψα κι εγώ σ' αυτό αλλά δε νομίζω ότι έχει ρετρό περιεχόμενο, διάολε !), και απήσης πολλά θέματα με ελληνικές ταινίες, συνδιαστικά, να τις διαλέγουμε ως προς ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κλπ. (επαναλαμβάνω έχω γράψει κι εγώ σε αυτά).

Όμως έτσι στην ουσία δε μεταφέρουμε ρετρό γεγονότα αλλά κάνουμε τεστ μνήμης και παρατιρητικότητας : Σε ποια ταινία ο Διανέλλος φορούσε κόκκινες κάλτσες και κίτρινα γυαλιά. Δεν προσφέρει αναμνήσεις, δε μεταφέρει tρόπο ζωής παλιότερων ετών, δεν "κατοχηρώνει" ιστορικά γεγονότα. Ωστόσο είναι ευχάριστο να το διαβάζεις.

Γιατί το λέω τώρα αυτό : γιατί μέσω των θεμάτων του κινηματογράφου βλέπω ότι το site ελικά φτάνει στο 60, στο 50 και πιο πίσω ακόμα. Και δικαιολογώ κάποιο πιο πάνω που έγραψε "θέλω να διαβάζω για τα δικά μου παιδικά χρόνια, όχι για του πατέρα μου".

Επίσης αναπτύσσονται παράλληλα και κάποια θέματα "διαχρονικότητας", και όχι ρετρό. Όπως πρώτη εγώ ανοιξα θέμα για το Θέμη Ανδρεάδη. Αλλά βλέπεις και για ηθοποιούς, τραγουδιστές και λοιπούς εν ζωή ανθρώπους, οι οποίοι εφόσον δραστηριοποιούνται ακόμα δεν ξέρω αν θα τους άρεσε να τους λέγαμε "ρετρό". Προς τι λοιπόν αυτά τα θέματα;

Αυτές τις λίγες σκόρπιες σκέψεις ήθελα να μεταφέρω κι εγώ, μ όλο το σεβασμό.
 
δεν θέλω να αμφισβητήσω κανένα αλλά νομίζω ότι στο παράθεμα του κανονισμού αναφέρεται ρητά ότι με το πέρασμα του χρόνου και οι νεότερες γενιές μπαίνουν στα όρια του ρετρό (εκτός αν δεν το έπιασα εγώ σωστά οπότε ζητώ συγνώμη). Θα δεχόμουν μια αιτιολογία του στυλ ότι είναι ακόμα νωρίς να επεκταθούν τα όρια, νομίζω όμως ότι το να προεξοφλούμε ότι τα όρια είναι αυτά και δεν πρόκειται να αλλάξουν είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μου.
 
Και σε αυτο αναφερεται ο διαχειριστης μας.
 
Το retromaniax.gr ηταν και ειναι ενα θεματικο φορουμ με αντικειμενο τα 80ς (λιγο μπρος λιγο πισω) αυτο δημιουργησε ο ιδρυτης του το 2006 - αυτο εγραψε στον κανονισμο λειτουργιας του - αυτον που διαβαζετε σημερα στο faq.

Μου κανουν μια καποια εντυπωση οσα διαβαζω εδω, γιατι ειναι σαν να μιλαμε για κατι διαφορετικο.

Δεν ειναι παρειστικος χωρος - εχει 15000 εγεγγραμμενους και 800και ενεργους χρηστες μηνιαια. Οι οποιοι ξερουν οτι θα βρουν εδω το μεγαλυτερο σημειο συναντησης ανθρωπων με κοινες μνημες απο τα 80ς. Αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του φορουμ και λειτουργει εξαιρετικα εδω και 7 χρονια - αυταποδεικτο μιας και ειμαστε ολοι εδω μαζι.

Το χρονικο οριο δεν ειναι καποια τυχαια επιλογη ουτε καποιο καπριτσιο της μνημης καποιου συμφορουμιτη. Επιλεχθηκε επειδη ειναι η αρχη του ιντερνετ (και το τελος πολλων αλλων πραγματων) οπως και γιατι αυτη τη χρονια, διαμεσου καποιου λειτουργικου συστηματος, εισηρθαν 1.000.000.000 νεοι χρηστες ηλεκτρονικων υπολογιστων αλλαζοντας πληρως το τοπιο του χωρου της πληροφορικης. Ειναι ενα landmark στα μεσα των 90ς και κριθηκε ικανοποιητικο.

Ανταπαντωντας στο οτι δεν ειναι τιποτα να αυξησουμε το οριο για 4 χρονακια μεχρι το 1999 - λεω οτι αν δεν ειναι τιποτα να το αυξησουμε τοτε δεν ειναι τιποτα να το αφησουμε και ως εχει. Το 99 μυριζει ηδη υπερβολικα 2000 και οπως ειπε και ο Wally αυτο μας παει 20 χρονια μετα το αντικειμενο του φορουμ.

Για τα διαφορετικα χρονολογικα ορια - οκ εδω υπαρχει θεμα. Τα ορια του φορουμ ειναι το 2002 (η γενια του xbox1..) για Κονσολες και Αγγελιες - και 1995 για το υπολοιπο φορουμ εκτος των nextgen ενοτητων.

Με τα nextgen να εχουν επεκταθει πολυ υπαρχουν φορες που το retromaniax θυμιζει κατι αλλο - αλλα μενω και εδω στη δηλωση του Wally για τις επικειμενες αλλαγες "Και θα γινουν και αλλες που θα προσδιορισουν ακομα καλυτερα τον retroχαρακτηρα του φορουμ."

Δεν βλεπω καποιο προβλημα στο ηδη οριοθετημενο retromaniax - δεν διωξαμε κανεναν ποτε απο εδω επειδη ηταν γεννημενος το 82, το 92 το 2002 - Ολοι μας ειμαστε εδω με κοινη συνισταμενη ειτε τις δικες μας αναμνησεις απο τα χρονια εκεινα ειτε απο αγαπη προς ενα τροπο ζωης που χαθηκε.
 
Αν και διαφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που διαβάζω, δε μπορώ παρά να σεβαστώ τις απόψεις - αποφάσεις των διαχειριστών αυτού του χώρου.

Άλλωστε η διαφωνία είναι υγεία... :)
 
Συμφωνώ απόλυτα Dino..και για να είμαι ειλικρινής με "ψιλοχαλάει" ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο απέρριψε το αίτημα η διαχείριση..Απλά, θα επιθυμούσα όσο εμφατικά αρνείται την επαύξηση του χρονολικού ορίου σε όλα τα θέματα, το ίδιο εμφατικά να ελέγχει και τη τήρηση των ορίων στα θέματα ρετρό τεχνολογίας, τα οποία μολονότι δεν παρακολουθώ, πολλάκις έχω διαπιστώσει από το πλάγιο μέρος της σελίδας με τις ενημερώσεις ότι αφορούν ΠΟΛΥΥΥ σύχρονα θέματα (που όχι ρετρό αλλά ούτε καν "σχετικώς πρόσφατα" δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!)..Κι αυτό, όχι για λόγους εκδίκησης αλλά για λόγους ίσης μεταχείρισης...Από 'κει και πέρα, δεκτή η άποψη σας (κατά το κοινώς λεγόμενον "εσείς έχετε το μαχαίρι, εσείς και το πεπόνι") απλά θεωρώ πως η καλή παρέα και η όμορφη ενημέρωση που μας παρέχεται αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και πιο γόνιμη με την ιδέα "που έπεσε στο τραπέζι"..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
retrofrog είπε:
Απλά, θα επιθυμούσα όσο εμφατικά αρνείται την επαύξηση του χρονολικού ορίου σε όλα τα θέματα, το ίδιο εμφατικά να ελέγχει και τη τήρηση των ορίων στα θέματα ρετρό τεχνολογίας, τα οποία μολονότι δεν παρακολουθώ, πολλάκις έχω διαπιστώσει από το πλάγιο μέρος της σελίδας με τις ενημερώσεις ότι αφορούν ΠΟΛΥΥΥ σύχρονα θέματα (που όχι ρετρό αλλά ούτε καν "σχετικώς πρόσφατα" δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!)..Κι αυτό, όχι για λόγους εκδίκησης αλλά για λόγους ίσης μεταχείρισης...
Έχει δοθεί απάντηση και σε αυτό ;)

Wally είπε:
Απο μεριας μας, φροντισαμε να το αποφυγουμε με σωστες αλλαγες δομης τιςκαταλληλες στιγμες. Και θα γινουν και αλλες που θα προσδιορισουν ακομα καλυτερα τον retroχαρακτηρα του φορουμ.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Απλά να σας παροτρύνω να ξεθάψετε παλιά θέματα. :)
 
@retrofrog

Παροτι νεο μελος, εστω και χωρις διαθεση να παρακολουθησεις τεχνολογικα θεματα, μια ματια στην πρωτη σελιδα του φορουμ θα σου αποκαλυπτε τις κατηγοριες Next Gen Gaming και Τεχνολογια του Σημερα - που παρακολουθουν τις τεχνολογικες εξελιξεις απο καταβολης φορουμ - και δεν θα σε ξαφνιαζε κατι στις ενημερωσεις στο δεξι τμημα της σελιδας.

Παρα ταυτα οπως εγραψε ηδη ο Wally - καποια πραγματα θα αλλαξουν βοηθωντας την περαιτερω "ρετροποιηση" του φορουμ. Και αυτο ειναι κατι που θα πρεπε να σε χαροποιει.
 
Παιδια δεν επιθυμω να υπαρχουν πικριες. Μερικα, καλοπιστα κατα τα αλλα, σχολια φανηκε σαν να προσδιδουν στην αποφαση μας περι της θεματολογικης μας περιοδου, στοιχεια κοινωνικου αποκλεισμου! Στο RetroManiaX ειναι ολοι ευπροσδεκτοι απο τη στιγμη που σεβονται τους κανονισμους που δεν ειναι δα και καμια μεγγενη...απορριπτουν τους αναγωγους, τους τρολακηδες, τους εμπορους και λοιπες κατηγοριες με τις οποιες δεν χτιζεται μια υγιης κοινοτητα.

Το υπαρχον οριο ειναι ηδη μια πενταετια μακρια απο την αρχικη ιδεα και επαναλαμβανω οτι ειναι ανεξαντλητο το υλικο που μπορει να βρεθει. Πρωτοβουλιες χρειαζονται. Αν δεν υπαρχουν πρωτοβουλιες, οσο και τα μεταχρονολογησεις τα ορια, δεν πας σε κατι γονιμοτερο.

Αγαπητη ΦΠΖ1 αντιλαμβανομια πληρως οτι τα ελατηρια σου ειναι ευγενη αλλα εν τη ρυμη του λογου σου φανηκε σαν να απαξιωνεις ελαφρως αξιολογες προσπαθειες. Επισης συγχεεις την κοινοτητα με το Wiki. Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Αν θες να παραλληλισεις κατι με τη Wikipedia, δες την RetroDB που αποτελει οτι πιο ενημερωμενο και εγκυρο στον τομεα του.

Φιλε Retrofrog η κοινοτητα αυτη δεν ειναι κλειστο κλαμπ, ουτε καμια συναξη ελιτιστων. Ειναι μια μαζωξη ανθρωπων με μια κοινη αγαπη για τα 70s/80s και ισως με καποιες κοινες εμπειριες (ή και με αποριες για τη περιοδο αυτη). Δεν ειναι βιτσιο το 1995, ουτε διαθεση να βασανισουμε κανεναν. Εσεις εμπλουτιζετε το RetroManiaX. Εμεις φροντιζουμε να υπαρχει, να λειτουργει ευρυθμα και να ειναι λειτουργικο και χρηστικο. Εκει απτονται και οι αποφασεις θεματολογιας. Ηδη η θεματολογια εχει αγκαλιασει ενα τεραστιο χρονολογικο ευρος στο οποιο υπαρχει ακομα τεραστια πληροφορια να εγκιβωτιστει. Και το "τεραστια" το χρησιμοποιω μετα πληρους γνωσεως. Θα εχετε βαρεθει να ακουτε τη φραση "κρισιμη μαζα" ομως ειναι η πυξιδα για τη ροτα μιας κοινοτητας και απτεται στους διαχειριστες. Ποτε δεν γεμισε μια κατηγορια με επιμερους υποκατηγοριες οταν δεν υπηρχε η αναγκαια υλη να τις στηριξει. Αρα και στη περιπτωση μας, ποιος ο λογος της διευρυνσης οταν εχουμε ακομα ενα παγοβουνο να εξερευνησουμε?

Υπαρχουν ορισμενες κατηγοριες για συγχρονα θεματα, μια παρακαταθηκη που εξακολουθουμε να διατηρουμε απο την ιδρυση. Ισως ειναι φαουλ, ισως πρεπει να περιοριστει αλλα σε πρωτη φαση ειναι "γκετοποιημενη" σε μια γωνια. Δεν εχουμε παντως ουτε πεπονια, ουτε χατζαρια. Συζηταμε πολιτισμενα χωρις διαθεση απολυτοτητας. Το πλοιο RetroManiaX πλεει καλα και ησυχα τοσα χρονια...οποτε οι συνθηκες το επιβαλουν αλλαζει. Οσοι ειναι παλιες καραβανες διαπιστωνουν ποσο εχει αλλαξει. Και θα προσθεσω ποσες παλιες καραβανες (ελπιζω να μην παρεξηγηθει ο ορος) αποχωρησαν διοτι προβηκαμε στις αλλαγες αυτες.

Με αλλα λογια, παντα θα υπαρχουν αποψεις και καλα κανουν και θα υπαρχουν. Οι σωστες μαλιστα επικυρωνονται απο το χρονο.

Να το πω και αλλιως. Αν πχ αυτοβουλως πηγαιναμε το οριο στο 2001, θα ειχαμε παρομοιες αντιδρασεις (με τη θετικη παντα εννοια - ουδεις επιθυμει κοινοτητα ζομπι) απο μελη που διαφωνουν με τον περαιτερω "εκμοντερνισμο".

Οταν υπαρχει φυσικος λογος να γινει "επικαιροποιηση" (ειναι φρεσκο κλισε η λεξη), θα γινει. Πχ και η RetroDB ξεκινησε σαν αποτυπωση μιας εποχης εως τα χρονολογικα ορια του φορουμ αλλα ηταν πασιμφανες οτι η αλυσιδα της πληροφορησης δεν μπορουσε να κοπει. Ετσι ειναι up to date με οτιδηποτε νεο την ακουμπα.

Πλιζ σημειωστε οτι ουδεποτε πηραμε κεφαλια για χωροχρονικες "παραβιασεις" (ακομα και για τον Ηρακλη με το Omni του). :)

Παμπολα (παμπολα, παμπολα) θεματα εχουν αφεθει. Ομως δεν σημαινει οτι θα φτασουμε να μιλαμε για ταινιες πενταετιας (που ακομα και αυτο γινεται οταν μιλαμε για sequels, remakes κτλ), για Gormiti, για τη Φαρμα και το Lost.

Παντως για να αποφυγω παρερμηνειες...ολοι ειναι ευπροσδεκτοι, ουδεις αποκλειεται και ψοφαμε για προτασεις/ιδεες/πρωτοβουλιες
 
Δεν αποποιήθηκα ποτέ την ιδιότητα του ρετρόφιλου Herco...Γι'αυτό εξάλλου έγινα και μέλος της ομάδας..Ούτε διαφώνησα κάθετα με το σκεπτικό του Wally..(Περισσότερο θα έλεγα πως δεν μ'άρεσε ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασε την άποψη του..Εμμέσως πλην σαφώς ότι "αυτό αρέσει σε μας και τέλος-δεν αλλάζει") Αλλά δεν κρύβω πως πολλές φορές, πολλά θέματα με αφήνουν και παγερά αδιάφορο, γτ δεν έχω τις σχετικές προσλαμβάνουσες..Εσύ (που απ'ότι έχω αντιληφθεί είσαι μεγαλύτερος) έχεις μεγαλύτερη άνεση γτ έχεις περισσότερες εμπειρίες από μένα, οπότε και μεγαλύτερη ευχέρεια για να σχολιάσεις και νακοινοποιήσεις τις παραστάσεις σου..Εγώ όχι, πολύ περισσότερο οι μικρότεροι μου..Και στο φόρουμ δεν μπαίνεις για να είσαι διακοσμητικός..Όπως εσύ αρέσκεσαι να σχολιάζεις, αναλόγως αρέσκονται και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ..Τέσπα...Το θέμα έκλεισε, οπότε περιττή η περαιτέρω συζήτησή του..
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα