Ερώτηση για τον ορισμό του retro / Σκέψη: χρονολογικά όρια

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Wally είπε:
Ομως δεν σημαινει οτι θα φτασουμε να μιλαμε για ταινιες πενταετιας (που ακομα και αυτο γινεται οταν μιλαμε για sequels, remakes κτλ), για Gormiti, για τη Φαρμα και το Lost
Έχω μία μικρή απορία σχετικά με αυτό... Τι είναι αυτό που ορίζει ότι μπορούμε να έχουμε topics στο forum όπου επιτρέπεται να συζητάμε για πιο σύγχρονα θέματα και δεν ισχύει το χρονικό όριο, όπως το σύγχρονο και next gen gaming, υπολογιστές του σήμερα, σύγχρονες τεχνολογίες γενικότερα (κινητά, tablets κλπ) αλλά και καινούριες ταινίες (όπως για παράδειγμα το Movie News υπόμνημα) αλλά όχι για σύγχρονες σειρές όπως το LOST ας πούμε? (Οχι ότι με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σειρά και ευτηχώς που δεν συζητάμε για αυτήν :p )
 
Εχω απαντησει βρε. :)

Αυτα τα θεματα οπως ειπα, απομονωνονται σιγα σιγα και διακριτικα σε γωνια του φορουμ ωστε να ειναι ευκολοτερη και πιο αναιμακτη μια τελικη αποφαση. Παλια ηταν διασπαρτα.
 
Wally είπε:
Αγαπητη ΦΠΖ1 αντιλαμβανομια πληρως οτι τα ελατηρια σου ειναι ευγενη αλλα εν τη ρυμη του λογου σου φανηκε σαν να απαξιωνεις ελαφρως αξιολογες προσπαθειες. Επισης συγχεεις την κοινοτητα με το Wiki. Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Αν θες να παραλληλισεις κατι με τη Wikipedia, δες την RetroDB που αποτελει οτι πιο ενημερωμενο και εγκυρο στον τομεα του.
Nα πω ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα από την παραπάνω παράγραφο, και χρειάζομαι μια καλύτερη εξήγηση; Συγνώμη αλλα...και λίγο ξανθια...

Αν μιλάμε γι αυτό που λέω για το Διανέλλο, οπωσδήποτε η καταγραφή στο θέμα "Η Αλφαβήτα του ελληνκιού κινηματογράφου" (στην οποία επαναλαμβάνω ότι έχω γράψει πολλές φορές), θα ήτανμια ωραία ιδέα για τηλεπαιχνίδι, αλλά δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από όσα έχουν καταγραφεί στα καρέ των ταινιών και άρα έχουν μείνει στην ιστορία.

Δεν είναι σαν να σου μιλήσει κάποιος για το τραμ της δεκαετίας του 70 !

Και πάλι επαναλαμβάνω ότι αυτό με το Wiki δεν το "έπιασα", κι αν είχες την καλοσύνη να μου το εξηγήσεις, θα το περίμενα ευχαρίστως !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...Ειμαι το Ροτβαιλερ του ρετρο και περιμενω να με αμολησουν..

Θα καθιερωθει υποχρεωτικη γνωση της καθαρευουσας(και αρχαιων για διαχειριστες) για συμμετοχη στα κοινα του φορουμ..

Κουρεματα και κομμωσεις 70ς και 80ς..Αποστηθιση και απαγγελια επεισοδιων του αγνωστου πολεμου..

..Και να μαθετε τις λιστες του Billboard απο το 1989 και πισω..Μετα μπορουν να διευρυνθουν τα ορια..

Και το τραμ της δεκαετιας του 70 ειναι κατι που απλα ..δεν υπαρχει! :D
 
don dokken είπε:
...Ειμαι το Ροτβαιλερ του ρετρο και περιμενω να με αμολησουν..Θα καθιερωθει υποχρεωτικη γνωση της καθαρευουσας(και αρχαιων για διαχειριστες) για συμμετοχη στα κοινα του φορουμ..

Κουρεματα και κομμωσεις 70ς και 80ς..Αποστηθιση και απαγγελια επεισοδιων του αγνωστου πολεμου..

..Και να μαθετε τις λιστες του Billboard απο το 1989 και πισω..Μετα μπορουν να διευρυνθουν τα ορια..

Και το τραμ της δεκαετιας του 70 ειναι κατι που απλα ..δεν υπαρχει! :D
Ενω θα μπει ειδικο software φιλτρο ,ωστε η εικονα του φορουμ (και και τα παντα σ'αυτο) ,να δειχνουν σαν να προερχεται απο λαμπατη (ξερετε εκεινες που αργουσαν να ανοιξουν και πηγαιναν ασορτι με την γνωστη μυρουδια ) ασπρομαυρη φυσικα ΕΝΟΕΙΤΑΙ ,

το οποιο φιλτρο θα παρεχει και τα απαραιτητα artifacts , ενω θα πλαισιωθει απο μυνηματα "συγνωμη διακοπη" , e.t.c.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα :)
To section "Προτασεις" εχει την αποστολη της αποτυπωσης Ερωτησεων/Σκεψεων πανω στη λειτουργια του φορουμ. Δεν εχει

το ρολο καποιας δημοσκοπησης με αμεση εφαρμογη.

To RetroManiaX ειναι και θα ειναι ενα αυστηρα θεματικο φορουμ. Δεν ειναι κοινοτητα γενικης συζητησης. Δεν ειναι

φορουμ αναμνησεων γενικα. Ειναι μια προσπαθεια να καταγραφουν αναμνησεις που συμπιπτουν με τα παιδικα χρονια της

παρεας που το πρωτοεστησε (και πισω), μια εποχη που παραμενει σχετικα αχαρτογραφητη κυριως λογω της ανυπαρκτης

τεχνολογιας καταγραφης του τοτε.

...

Αλλος ενας λογος ειναι η μη χρηση των tags απο τα μελη. Η συντονιστικη ομαδα οργωνει το φορουμ προσθετωντας tags

εκει που οι χρηστες ξεχνουν, αλλα οι ιδιοι οι χρηστες δεν τα χρησιμοποιηθουν στις αναζητησεις τους.

Τα 70s και τα 80s (και πισω) ειναι ανεξαντλητα, πιστεψτε με.


Καθε νεο μελος με ορεξη, μπορει να χαρισει νεες ματιες στις δεκαετιες των παιδικων μας χρονων...ματιες τετοιες που



μπορει να μην ειχαμε καν φανταστει...
Δεν έχω λόγια! Ο ενθουσιασμός μου όταν έπεσα τυχαία πάνω στο φόρουμ ήταν τεράστιος ακριβώς επειδή αφορούσε τη γενιά μου, τη γενιά του ''Πάρε το Μηδέν''! Δεν θα ήταν το ίδιο για μένα (και πιστεύω για αρκετούς άλλους) αν ξεχείλωνε και έφτανε να συζητά πράγματα που δεν είναι ρετρό γι΄αυτή τη γενιά. Και όπως κάποιοι δεν μπαίνουν για να διαβάσουν για τη γενιά του πατέρα τους (που όμως ρετρό είναι) έτσι και άλλοι δεν έχουν ανάγκη να μπουν εδώ για να διαβάσουν τα ρετρό για τα παιδιά τους. Οπότε μια χαρά είναι το φόρουμ όπως είναι.

Για τα tags όμως θα χρειάζονταν ίσως λίγες οδηγίες παραπάνω, τουλάχιστο για όσους από μας δεν είναι και τόσο εξπέρ στο θέμα. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει έναν σύνδεσμο αν το θέμα αναφέρεται κάπου στις οδηγίες; Αξίζει τον κόπο και θα το προσπαθήσω, αν μάθω πώς.
 
Retromaniax σε μερικα χρονια...

Εδω και 7 χρονια υπαρχει αυτο το υπεροχο forum, το οποιο ασχολειται με τα πραγματα που καναμε η ειχαμε ολοι τις προηγουμενες δεκαετιες και αγαπαμε να τα θυμομαστε ακομα,να συζηταμε για αυτα με αλλους, ομοιδεατες μας, ή ασχολουμαστε ακομα μαζι τους, οπως αυτοκολλητες συλλογες, μουσικη , τηλεοραση, σινεμα, arcades, κονσολες και παιχνιδομηχανες, κομικς, γενικα για τα παντα που ειχαμε τοτε..

Το ερωτημα που γεννηθηκε στο μυαλο μου ομως, ειναι, πως θα ειμαστε σε μια δεκαετια ας πουμε εμεις συγκεκριμενα? θα μιλαμε ακομα για παιχνηδομηχανες π.χ. του 80 ακομα, οπως atari st ή amstrad κτλ.?

Θελω να πω, ποια ειναι η γνωμη σας, πρεπει να ασχολουμαστε και την σημερινη εποχη με πραγματα και να τα αγοραζουμε, ωστε να εχουμε και στο μελλον, που θα αλλαξουν παλι οι γενιες μας, και να συζηταμε τοτε για πραγματα που εχουμε σημερα, καινουργια δηλαδη,σε σχεση με ο,τι ειχαμε π.χ. την δεκαετια του 80?

Απο μια αποψη, πιστευω οτι αυτο πρεπει να κανουμε, αλλιως..τι θα κανουμε στο μελλον,ας πουμε το 2030,θα λεμε παλι για σιριαλς του 90,οπως ciao ant1, και δε θα λεμε για κατι που θα παιζεται σε 5 χρονια π.χ.? Ειναι ενα πολυ ενδιαφερον ερωτημα πιστευω, ας πουμε ολοι την γνωμη μας επ αυτου, να παρουμε μια ιδεα τι γινεται..

Ευχαριστω που με ακουσατε, αναμενω απαντησεις!!
 
Oσο υπαρχει αυτη η ομαδα των γκρινιαρηδων και μονοχνωτων διαχειριστων, η θεματολογια και τα χρονολογικα ορια μενουν σταθερα.

Οταν με το καλο αποσυρθει, το ξανασυζητατε χαχαχαχαχαχα
 
Αφού θίχτηκε το θέμα και παρά την κατηγορηματική άρνηση του γκρινιάρη και μονόχνωτου Wally, ας πω και εγώ την γνώμη μου. :)

Το flat 1995 που χρησιμοποιούμε αρχίζει και γίνεται περιοριστικό.

Θα μπορούσε είτε να υιοθετηθεί κάτι του στυλ "15 χρόνια πίσω" οπότε τώρα που έχουμε 2013 το όριο θα είναι το 1998, του χρόνου πιάνουμε 1999 κλπ

Η΄εναλλακτικά, να πάμε προς το παρόν στο 1999 και να μείνουμε εκεί για κάμποσο. Μιλάμε για μια χιλιετηρίδα πίσω. :p
 
Εεε ! Πάμε απλώς στον προηγούμενο αιώνα. Μια χιλιετηρίδα πίσω είναι (προς το παρόν) το 999, και μια χιλιετία πίσω είναι το 1013.

Τέλος πάντων, ανεξάρτητα από αυτές τις λεπτομέρεις, όπως έχω γράψει και παραπάνω, νομίζω ότι θα έπρεπε κατ' αρχήν -επειδή αρκετά θέματα αφορούν και τη διαχρονικότητα- να οριστεί και κάποιο κριτήριο διαχρονικότητας. Λέω εγώ, π.χ. για καλλιτέχνη εν ζωή, ένα καλό κριτήριο διαχρονικότητας θα ήταν να τον ακούγαν δύο γενιές συνεχώς (~30 χρόνια) αλλά φυσικά, σε καινούργια τραγούδια. (βλέπε, ας πούμε, Πασχάλης).

Υπάρχουν βέβαια πάμπολλα άλλα θέματα διαχρονικότητας, αλλά που μπλέκονται με το ρετρό : αν φορέσει κανείς σήμερα ένα μοντγκόμερι το χειμώνα, θα τον πούνε ρετρό. Έλα όμως που το μοντγκόμερι μπορεί να βγεί του χρόνου στη μόδα, οπότε να καταστεί "διαχρονικό"; (για παράδειγμα είπα το μοντγκόμερι, εννοείται ότι είναι διαχρονικό ρούχο).

Το συγκεκριμένο χρονολογικό όριο δε με πειράζει ιδιαίτερα. Είναι ένα όριο απλά για να ξέρουμε τι λέμε, κανείς δε θα συμφωνεί απολύτως, αλλά είναι ο κύκλος που χαράζουμε στο χώμα για να παίξουμε ένα παιχνίδι, και τον δέχονται όλοι. Πολλές φορές βέβαια, πράγματα που έχουν να κάνουν με τηλεόραση, και ειδικά με τον ωρυμαγδό των επαναλήψεων που παίζουν πια ολοχρονίς τα κανάλια, δε θα τα έλεγες ρετρό. Μια σειρά του 1993 μπορεί άνετα να παίζεται και σήμερα κάποια μεσημέρια, "ξανανιώνοντας", όπως άλλωστε μια -διαχρονική- ελληνική ταινία, που δεν εμπλέκεται καθόλου με το "ρετρό" !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρονολικό όριο στο φόρουμ

Αγαπητοί διαχειριστές του φόρουμ, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, το χρονολογικό όριο τώρα στο φόρουμ, σχετικά με τις παλιές καλές διαφημίσεις είναι μέχρι και το 1995, αλήθεια μήπως θα ανέβει κι άλλο;
 
Φρονω οτι θα παρεις την παγια απαντηση ....

Αν μου επιτρεποταν μια "λογικη" προβλεψη θα ελεγα οτι το χρονολογικο οριο θα ανεβει

ή ~2015

ή ~οταν στην στρογγυλη τραπεζα των admins οι γεννημενοι στα 80ς υποσκελισουν ποσοτικα τους γεννημενους τα 70ς

(οποιο απο τα 2 συμβει πρωτο)
 
Υπαρχει ηδη θεμα εδω περα με τα χρονολογικα ορια του φορουμ. ;)

Ριξε μια ματια και θα παρεις απαντησεις. :)
 
stayros είπε:
Υπαρχει ηδη θεμα εδω περα με τα χρονολογικα ορια του φορουμ. ;)
Ριξε μια ματια και θα παρεις απαντησεις. :)
Ωραία λοιπόν το είδα και πήρα απαντήσεις, φαίνεται ότι θα ρετροποιηθούν και τα χρόνια μετά το '95 το 2014, την χρονιά που έρχεται δηλαδή;
 
Οχι, ειχε τεθει αυτη η ιδεα/προταση
 
Κάποια στιγμή μοιραία θα επεκταθούν τα όρια. Μπορεί να είναι το 2014 μπορεί και το 2024. Ως τότε λειτουργούμε με το όριο του 1995.
 
Thor είπε:
Κάποια στιγμή μοιραία θα επεκταθούν τα όρια. Μπορεί να είναι το 2014 μπορεί και το 2024. Ως τότε λειτουργούμε με το όριο του 1995.
Άντε, εύχομαι του χρόνου να επεκταθεί το χρονολογικό σας όριο.
 
Εγώ αν εφτιαχνα ενα φορουμ με αναφορά στα παιδικά μου χρόνια, δηλαδή τη δεκαετία του 80, με τίποτα δε θα ξέφευγα από εκεί, γιατί το εφτιαξα εγώ για εμένα και για όσους έζησαν εκείνη τη δεκαετία, ΧΩΡΙΣ να αποτρέπω κανέναν αλλο να μπει. Οι περισσότεροι που έχετε ποστάρει σ'αυτό το θρεντ μοιάζετε σα να εχετε μπει στο σπίτι μου που το'χω βαμένο σε στυλ 80'ς και μου λέτε να βαλω λίγο μπλεδάκι εκεί λίγο κοκκινάκι παραπέρα, όπως ήταν στα τελη των 90'ς κλπ κλπ.

Το΄χω ξαναπεί. Οχι, δε συμφωνώ με την επέκταση. Κανείς που γεννήθηκε το 1990 δεν είναι υποχρεωμένος να μπει και να ποστάρει εδω μεσα. Οσοι θελετε, μείνετε ως εχει, όσοι δε θέλετε, καλα να'στε. Μπορείτε καλλιστα να φτιάξετε ενα φορουμ με θεμα τα 90'ς ή τα 00'ς. Το ιντερνετ είναι ελεύθερο (νομίζω ότι είναι ακόμα).

Αυτά.....
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα