Ηθοποιοί που δεν μας αρέσουν

Αυτή η Κούρκουλα...ευτυχώς σταμάτησε να παίζει...

Ευτυχώς δεν είχε σκηνες με τη Νόρα στην ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rapide είπε:
Τι στοίχημα να πάμε;
Aυτο που ειπα ο χαμενος να κατσει να γραψει ενα αρθρο στο blog του retromaniax ή εστω να καθισει να κανει ενα π.χ. κινηματογραφικο quiz στο forum . ( Πραγματα δηλαδη που "δεν τα'χω" με τιποτα και τα δυο ,οποτε ελπιζω να μην χασω).

Παντως λογικα εινα πολυ δυσκολο εως αδυνατο , να εχω δικιο (Ο Δημήτρης Πιατάς είναι Έλληνας ηθοποιός, γεννημένος το 1951 (10 Μαρτίου 1951)στην Αθήνα.- wiki )

Λοιπoν εφυγε το στοιχημα ????
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mάρθα Καραγιάννη επίσης. προσπαθούσε να παίζει με την εμφάνιση και όχι με το ταλέντο (αν υπήρχε). Μετριότατοι ρόλοι, υπερβολή, κακές επιλογές...
 
Επανερχομαι.

Κωστας Πολιτης. Δεν αντεχω την φατσα του, τουλαχιστον ο Θεος του εδωσε ωραια φωνη.

Κατερινα Γιουλακη, Μπεσυ Μαλφα, Μαρια Σολωμου. Τι κοινο εχουν? Μα φυσικα τον επαναλαμβανομενο ρολο της υστερικης στριτζος που τα ξερει ολα και εχει παντα δικιο. Οταν πιανουν δε την συχνοτητα που ακουνε μονο σκυλοι ειναι για ατελειωτα χαστουκια.

[edit] Δεν είναι ρετρό [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τους πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, δεν αντέχω τον Νίκο Ξανθόπουλο, τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Γκιζέλα Ντάλι, τον Τάσο Γιαννόπουλο και τη Χριστίνα Σύλβα (η οποία είναι σαφώς πολύ καλύτερη ηθοποιός από τους τέσσερις πρώτους και είχε όμορφα μάτια που θύμιζαν τη Σιμόν Σινιορέ, αλλά σχεδόν καμία ταινία της δεν βλέπεται).
 
Η Τέτα Κωνσταντά! [edit] χαρακτηρισμοί [edit]

[edit] Dead pic [edit] 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλοί ηθοποιοί ήταν καλοί αλλά αργότερα τυποποιήθηκαν και έπαιξαν σε βλακείες (γιατί "έτσι τους ήθελε ο κόσμος"). Αναρωτιέμαι, πρέπει κάποιος να κρίνεται από το σύνολο του έργου του ή από τις ταινίες που μπόρεσε να δείξει το ταλέντο του? Τι σχέση έχει ο συγκλονιστικός Ηλιόπουλος του "Δράκου" με τον Ηλιόπουλο της παρακμής στις χαζές βιντεοταινίες? (Όσο πιο πολλά μαλλιά είχε στις ταινίες του τόσο χειρότερος ήταν, μια που τα μαλλιά του ήταν το ίδιο ψεύτικα με το παίξιμό του σ' αυτές). Ο Χατζηχρήστος ταν "Μακρυκωσταίων" με τον υπερβολικό "Θύμιο" (νομίζω στο "Ο Καζανόβας" που είναι χαζή ταινία κατά τ' άλλα, στην αρχή που είναι φυλακισμένος παίζει "δραματικό" απόσπασμα και είναι καταπληκτικός, χαμηλών τόνων και απόλυτα πειστικός... δεν πίστευα ότι έβλεπα Χατζηχρήστο)
 
Συμφωνώ απόλυτα, με τον elephada! Πολλοί ηθοποιοί, απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν τι άξιζαν ή έπαιξαν σε ελάχιστες καλές δουλειές, που καλύφθηκαν από τις πολλές που έβγαιναν με το κιλό.

Πχ ο Αυλωνίτης στο " Της νύχτας τα καμώματα", είναι εκπλήκτικός. Λιτός, απέριττος χωρίς τις γκριμάτσες και τις εύκολες λύσεις, των άλλων του ταινιών. Η ο Βουτσάς στο " Ανθρωπάκι", δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία, που καμμία σχέση δεν έχει με τον μοντέρνο νέο, που λατρεύει τα κλαμπ και κυνηγάει κορίτσια ( βλ μιούζικαλ του Δαλιανίδη)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ηθοποιός που δεν αντέχω να βλέπω καθόλου :xm:

Μάλλον όχι. Πιστεύω ότι και οι πιο ατάλαντοι ηθοποιοί έχουν μια τυχερή τους στιγμή που ή κάτι έδειξαν από ταλέντο ή συμμετείχαν σε τόσο καλή ταινία με τόσο εξαίρετους συμπρωταγωνιστές που διασώθηκαν.

Π.χ. Ο Ξανθόπουλος δεν μ' αρέσει αλλά κυρίως λόγω ύφους ταινιών. Βλέπω όμως με σχετική άνεση μια συγκεκριμένη που παίζει δύο δίδυμους αδελφούς (έναν ναυτικό κι έναν γιατρό) που αγαπούν την ίδια κοπέλα. Δεν ξέρω τι μ' αρέσει σ' αυτή την ταινία αλλά κάτι μ' αρέσει :)

Βοσκόπουλος καθόλου ωστόσο η παρουσία του είναι πολύ συμπαθητική στο μικρό ρολάκι του "Κάτι να καίει"

Ντενίση τζιζ μακριά, εξαιρείται "Ο συμβολαιογράφος"

Γκιζέλα Ντάλι μάλλον δεν μπορώ να την υποφέρω με τίποτα αλλά Χριστέ μου, αυτή η γυναίκα έκανε τόσο κακή επιλογή ταινιών απ' άποψη σεναρίου και λοιπών χαρακτηριστικών (ή τέλος πάντων αυτά της προσφέρονταν ;) )

Η Βουγιουκλάκη μ' εκνευρίζει στην πλειοψηφία των ταινιών της. Υπάρχουν όμως η "Μανταλένα" και "το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" που τις θεωρώ απολαυστικές από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Καίτη Παπανίκα επίσης δεν μ' έπεισε ποτέ για το ταλέντο της αλλά δεν ευτύχησε να συμμετάσχει και σε ωραίες παραγωγές.

Στυλιανοπούλου ναι μεν δεν αξίζει ως πρωταγωνίστρια αλλά ήταν τόοοοσο καλή καρατερίστρια (π.χ. "Γεροντοκόρος" "ο τρελός τα 'χει 400")

Καταλήγω ότι ένα καλό σενάριο κι ένας καλός σκηνοθέτης μπορούν να βγάλουν "ζουμί" κι από μέτρια ταλέντα ενώ αντίθετα ταλεντάρες με Τ κεφαλαίο χάνονται σε χαζές παραγωγές.
 
Θα συμφονήσω με τους φίλους που δεν ''πάνε'' τη Βουγιουκλάκη ,καπου απο τα μέσα των 1960ς που και αρχιζε να ψωνίζετε αυτό δεν μου άρεσε καθόλου ,επισης το σπαστικό στην ηθοποιο είταν οτι δεν αποδεχόταν το γήρας ,κόμπλεξ κατ εμέ!

Καποιος άλλος ηθοποιος δεν μου ρχετε τώρα οστόσο μπορω να σας πώ 10αδες γλάστες και αγγουρια που πεζουν σε αναλόσημα σηριαλς την τελευταια 5ετια με 6ετια και φισικά δεν τους πάω.Ας μην το ξεκινήσουμε ομως αυτό γιατί περιπου ξέρουμε με ποιον τρόπο περνουν τους ρόλους τα σημερινά παιδιά!

[edit] Νέοι ηθοποιοί [edit]

Οσον αφορα ηθοποιούςτου παλαιού ελληνικου κηνηματογράφου απο τα 1950ς μέχρι και την(αγαπημένη μου) εποχή της βιντεοκασσέτας δεν ειπάρχει καποιος που δεν τον αντέχω.

Υ.Γ. Ο φίλος που λέει σε προιγούμενο ποστ οτι δεν αντέχει την Τέτα Κωνσταντά μαλλον πλάκα μας κάνει!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθεσω και την Βικυ Βανιτα

(στους ηδη αναφερθεντες Γ.Παπαζηση (και Δ.Στυλιανοπουλου *) που εγιναν ολοι πρωταγωνιστες επι Καραγιάννη - Καρατζόπουλου)

*σε μη πρωταγωνιστικους ρολους,τα πηγαινε μια χαρα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω με πολλούς ως τώρα, η πιο ανυπόφορη ήταν η Βουγιουκλάκη, με μοναδική εξαίρεση την «Μανταλένα», την μοναδική ταινία της που έχει καλλιτεχνική αξία, η ίδια έπαιξε καλά και βαραβεύτηκε για την ερμηνεία της (το μοναδικό βραβείο της καριέρας της), ενώ ακόμα χειρότερος ήταν ο έτερος του ζεύγους, Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Από τους νέους ηθοποιούς, έχω παρατηρήσει πως όσο πιο «γκόμενα» θέλει να το παίξει η όποια σταρλετίτσα (και όσο πιο «γκόμενος» αντίστοιχα ο κάθε μορφονιός), τόσο πιο ατάλαντοι είναι στα υποκριτικά τους καθήκοντα. Και δεν έχω βρει ούτε μία εξαίρεση.
 
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή οι ηθοποιοί είναι δημόσια πρόσωπα, πρέπει να αποδέχονται την κριτική είτε θετική είτε αρνητική, αλλιώς να μείνουν σπίτι τους. Οπότε μια χαρα τα πατε, παντα σε ευγενή πλαίσια.

Στο θεμα μας. Συμφωνώ με Στυλιανοπούλού/Βανιτα που τιςν προτιμώ σε Β' ρολους. Ο Βοσκοπουλος δεν ειναι καν ηθοποιός.
 
Λιλα Καφανταρη (no comments), Μελινα Μερκουρη (υπερβολικο παιξιμο για τα γουστα μου), Παπαζησης (απαλεφταμπλ ιδιαιτερα σε ρολους που ενσαρκωνε Κρητικο), Σταθης Ψαλτης (ομοιως υπερβολικος στο παιξιμο του)

Κατω τα χερια απο τον Τολη!!!! :) Αλλωστε ποιος αλλος εκανε Ελληνικα "σπαγγετι"? (εκτος και απο τον Τασο Γιαννοπουλο...)
 
Μελίνα Μερκούρη με τα χίλια

Μέμα Σταθοπούλου

Νίκος Ξανθόπουλος(ίσως κυρίως λόγω ταινιών)

Παπαζήσης

Στυλιανοπούλου στις ταινίες ως πρωταγωνίστρια που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ γινεται λαική τραγουδίστρια. :p

ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ με χίλια επίσης. [edit]

Με την Καρέζωη έχω θέμα σε ελάχιστες ταινίες και σε συγκεκριμένα σημεία, άρα δεν πιάνεται :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, την καημενη τη Δεσποινα Στυλιανοπουλου! Νομιζω πως μεχρι τωρα ερχεται πρωτη σε αρνητικες προτιμησεις.

Κριμα, γιατι της ειχα ανεκαθεν ξεχωριστη αδυναμια. Τι να γινει ομως; Θα πρεπει να το παρω αποφαση πως μαλλον ανηκω στους λιγους.
 
Πίσω
Μπλουζα