Ηταν μαγκιά να έχεις κάτι τέτοιο!

Τώρα που όλοι έχουμε καταλάβει τα τι και τα πως ας επανέλθουμε στο θέμα μας.

Στην εποχή μου λοιπόν - και δεν θέλω σχόλια για το "εποχή" - μαγκιά ήταν να έχεις μπάλα Spalding στο μπάσκετ και Micasa στο βόλεϊ. Λες να τα θυμάμαι ανάποδα; :p

Να έχεις μάθει πρώτος ισορροπία με το ποδήλατο καθώς και να κάνεις οχτάρια πάνω στην κούνια

Να έχεις πάει πρώτος από όλη την τάξη να δεις τη νέα ταινία του Τσάκι Τσαν.

Να μην σου έχει σπάσει ούτε ένα παικτάκι Subbuteo

Να μην σε περιμένει η μαμά σου στο σχόλασμα αλλά να γυρίζεις μόνος σου σπίτι

Να την έχεις γλυτώσει από το μπουγέλο στις βρύσες του σχολείου καταρχήν και στο μεγάλο μπουγέλο στο τέλος της χρονιάς

Να σου ΄χει χαμογελάσει πρώτος (-η) αυτός (ή) που σου άρεσε.

Να έχεις συμπληρωμένο οποιοδήποτε album Panini (συμφωνώ Rygar)

Nα αντέχεις περισσότερο από τους άλλους στα μακροβούτια και στο κράτημα αναπνοής. Τις πατητές θα τις προσπεράσω ασχολίαστες. Άντε να καλοκαιριάσει ..... βαρέθηκα :D
 
caprice είπε:
Στην εποχή μου λοιπόν - και δεν θέλω σχόλια για το "εποχή" - μαγκιά ήταν να έχεις μπάλα Spalding στο μπάσκετ και Micasa στο βόλεϊ. Λες να τα θυμάμαι ανάποδα; :p
Δε γκατάλαβα! Δηλαδή εμείς δεν παίζαμε με Spalding και Micasa;; Δεν παίζαμε τενις με Wilson ρακέτα;;; Χατςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!! Μαγκιά μιλάμε!!! Πανακριβη ρακέτα αλλα εμένα μου τη χαρισε ενας μαθητής του πατερα μου που περασε στο πανεπιστήμιο και παράτησε το άθλημα (ο μαθητής :D ). Και μαλιστα όχι την ξυλινη ρακετα αλλα μια αλουμινένια που απο μακρια εμοιαζε με γλόμπο λαμπας :D

Μαγκιά ηταν να εχεις κλείσει τα 18 σου πριν τελειώσεις το Λυκειο (ειχες γενεθλια π.χ. μεσα Απριλη) και να εχεις προλαβει να παρεις δίπλωμα αυτοκινήτου! Και να στο δινει ο μπαμπας να πας καποιες φορες μ'αυτό στο σχολείο!! Ζηλια ψωρα! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Σωστά. Εδώ εμείς μετα βίας είχαμε Πιξελ στην ώρα του και μαλιστα 80χλμ μακριά από Αθηνα.
Στο θεμα μας. Ομολογώ ότι όλοι σας εχετε αναφερει ενδιαφέροντα πραγματα, αλλα και καποια που τα βρίσκω εγώ προσωπικά υπερβολικά. Προσέξτε, δε λεω ότι υπερβάλλετε εσείς που τα γράφετε, αλλά που ίσχυαν.

Προφανώς και πολλά απ'οσα αναφέρατε ίσχυαν κατά περιοχή. Π.χ. αυτό με τα περιστέρια που ανέφερε ο candyman δεν ισχύει παντού, ενώ στη δική μου περιοχή πιάναμε καρδερίνες με ξώβεργες και "κράχτη" (όσοι το καταφέρναμε)

Παραθετω και το αρχικό μου ποστ:

Αφτα....
Το διευκρηνησα φιλτατε οτι αναφερομαι για την περιοχη μου και για τα δεικα μου βιωματα.Ωσο για της καρδερινες δεν το αναφερα γιατι το ειχες κανει ηδη.εκατονταδες ξοβεργες στειναμε βουτηγμενες στην ποντικοκολα.Και ακομα και τωρα το κανω.
 
Μαγκιά ηταν να εχεις κλείσει τα 18 σου πριν τελειώσεις το Λυκειο (ειχες γενεθλια π.χ. μεσα Απριλη) και να εχεις προλαβει να παρεις δίπλωμα αυτοκινήτου! Και να στο δινει ο μπαμπας να πας καποιες φορες μ'αυτό στο σχολείο!! Ζηλια ψωρα! :p

Αυτο οντως!

Μαγκια επισης ηταν να εχεις προσκληση για τα παρτυ των δημοφιλων παιδιων του σχολειου και να κανονιζεις μετα με τους φιλους σου τι θα φορεσετε, τι θα κρατατε, τι μουσικη θα εχει κτλ. ενω οι μη καλεσμενοι σας κοιταζαν πρασινοι απο ζηλια (οκ-χωρις σχολια ενταξει?)

Αναφερθηκε και παραπανω αλλα μαγκια ηταν και να οργανωσεις παρτυ χωρις γονεις και με πολύ αλκοολ.

Επισης το να πατε διακοπες παρεα το καλοκαιρι μονοι σας κατα προτιμηση καλεσμενοι σε εξοχικο δημοφιλους παιδιου του σχολειου.

Μαγκια επισης ηταν το να ερχεσαι στο σχολειο φορωντας μεικ απ αλλα τοσο διακριτικο που να μην το καταλαβαινει κανεις.

Μαγκια ηταν να κανεις χαλαουα σε αισθητικο αντι για ξυραφι και καθαρισμο προσωπου μια φορα το μηνα. (Η μαμα με πηγαινε ανελλιπως σε αμφοτερα)

Μαγκια επισης ηταν και το να πηγαινεις στις καταληψεις βεβαια αλλα στα δικα μου σχολεια δεν συνεβαινε σχεδον ποτε κατι το συναρπαστικο εκτος απο μια φορα που καποιοι επιτεθηκαν για πολιτικους λογους στο σχολειο και κρυφτηκαμε οι κοπελες. Τιποτα απο τα ωραια που γραφονται αλλου...

Μαγκια ηταν και τα ακριβα αυθεντικα Rayban γυαλια ηλιου αυτος ο Τομ Κρουζ πολυ κοσμο εκαψε.

Προς Θεου να μην ηταν απο διακοπες ξαδερφης στην Τουρκια!

Παντως ειναι κομματακι δυσκολο να διαχωρισουμε το τι ηταν μαγκια να εχεις απο το κοινωνικο πλαισιο της εποχης. Ειδικα για οσους μεγαλωσαμε στα 80ς και τα πρωτα μισα των 90ς οπου η καταναλωση εφτασε στο απογειο της. Τι να κανουμε, μια απο τις χαρες του φορουμ ειναι το να διαβαζεις το ποσο διαφορετικες ειναι οι εμπειριες σου απο των αλλων!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά όλη μας η παιδική/εφηβική ζωή ήταν μια μαγκιά! :D
 
Ναι, αφού επέζησες από εκείνα τα παπιά, μαγκιά ήτανε. :p
 
Δεν μπορω να πιστεψω πως ειμαι η μονη που εχω τετοιες εμπειριες απο τα 80ς και πρωτα 90ς με την μαγκια να συνδεεται με τρελλη καταναλωση.

Αλλος κανεις?

Αναφερθηκε παραπανω αυτο με το βιντεο. Οι δικοι μου ακομα μου χτυπανε πως εκανα σκοτωματα για το βιντεο (καποιος που την ειπε που δεν ειχαμε, γυρισα σπιτι κλαμμενη και με λυγμους ᾽᾽Δεν...δεν...εχουμε βιντεοοοο! Γιατιιιιι?) και εδωσαν τοτε για χαρη μου το μυθικο ποσο των 300.000 δρχ. Καναμε ομως αποσβεση! Αντι να κατσουν να μου κανουν κυρηγμα εναντια στον καταναλωτισμο ετρεξαν και το πηραν!

Ας τολμησει να το κανει αυτο η κορη μου...Λοιπον συνεχιζω με τα αγαθα

-Τα δερματινα βεβαια αλλα οχι το μαυρο περφεκτο αλλά αυτα τα sheepskin καφε που εχουν και την ᾽᾽προβια᾽᾽ του προβατου στο εσωτερικο. Τα φουσκωτα κοντα ομως οχι τα αλλα που σε κανουν να μοιαζεις με ανθρωπο των σπηλαιων. Στη Σκωτια καταλαβα την διαφορα μεταξυ αυθεντικου και απομιμησης! Ενα απο τα προιοντα που κυκλοφορουσε (και κυκλοφορει) σε αρκετα πειστικες απομιμησεις.

-Τα επωνυμα αθλητικα παπουτσια και φορμες και μαγιο. Το εχω γραψει και αλλου-τοτε ολοι πιστευαν πως αυτα φτιαχνονται οντως στην Αμερικη και συμμαθητης οταν ειδε ''made in China᾽᾽ στα Nike εκανε ιστορια διοτι ηθελε τα γνησια! Εγω ειχα τα αληστου μνημης le coq sportif. Οχι μαγκια βεβαια αλλα στο οριο του αποδεκτου. Τα περιφημα Stan της Adidas σε εμας ηταν σχεδον ρετρο.

-Αν εκανες μουσικο οργανο να ειχες και το ιδιο το οργανο και οχι απλα να πηγαινεις στο ωδειο. Να δω τι θα κανω το πιανο... Ειδικα αν εκανες κιθαρα επιβαλλοταν καμποσες σε διαφορες εκδοχες.

-Απιστευτο και ομως αληθινο -μια καλη εγκυκλοπαιδεια! Η Υδρια ηταν μαγκια η ''Γεια σας παιδια᾽᾽ οχι και τοσο. Το καθολου δεν το συζητω. Ειχα και διαφορες αλλες του Κουστω πχ και μια μυθολογιας που πλεον κανει 70 ευρω μεταχειρισμενη!

-Το να εχετε στο σπιτι φριτεζα, καφετιερα, φουρνο μικροκυματων, θερμομιξ και ηχοσυστημα. Η εγχρωμη τηλεοραση ηταν δεδομενη. Αντικειμενο του ποθου ηταν και αυτες οι τοστιερες που δεν εχουν ριγες αλλα κανουν το τοστ φουσκωτο.

-δικο σου δωματιο αν ειχες αδερφια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαγκιά ήταν να ξεκινήσεις το κάπνισμα στο Γυμνάσιο και να κάνεις παρέες με τα μεγαλύτερα παιδιά.

Μαγκιά ήταν να πηγαίνεις στις καταλήψεις ακόμη και για απλή επίσκεψη στα "εντός", αρκεί να είχες το κατάλληλο "βύσμα".

Μαγκιά ήταν να πηγαίνεις ταξίδια στο εξωτερικό, κυρίως Eurodisney.

Μαγκιά ήταν να έχεις βιντεοκάμερα αντί της "ταπεινής" φωτογραφικής μηχανής.

Μαγκιά ήταν να έχεις τα καλύτερα παπούτσια/ρούχα/τσάντες.

Μαγκιά ήταν να έχεις υπολογιστή όταν οι άλλοι στο σχολείο ή στη γειτονιά είχαν "ταπεινά" Gameboy ή Gamegear.

Μαγκιά ήταν να βγάζεις "γλώσσα" στους καθηγητές σου.

Μαγκιά ήταν να κάνεις κοπάνα και να πηγαίνεις βόλτα στην άλλη άκρη της Αττικής χωρίς να πέσει τηλέφωνο σε γονείς.

Μαγκιά ήταν να κάνεις "στενές επαφές" με το άλλο φύλο στη 5ήμερη.

Μακάρι όμως να ήταν μαγκιά και το να είσαι ο εαυτός σου και μην ακολουθείς τις "νόρμες" της εποχής σου.


@Domenica:
Πίστεψε με, η μαγκιά των 90's ήταν κατά κύριο λόγο η αγορά και επίδειξη υλικών αγαθών.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
Δεν μπορω να πιστεψω πως ειμαι η μονη που εχω τετοιες εμπειριες απο τα 80ς και πρωτα 90ς με την μαγκια να συνδεεται με τρελλη καταναλωση.
Αλλος κανεις?
Το ολο πλαισιο που περιεγραψες μου θυμιζει αρκετα τις φραγκατες ξαδελφες μου απο μεγαλη πολη της Ανατολικη Μακεδονιας .

Βεβαια στα "ταξιδια στην Αθηνα για την αγορα δισκων..... " οπου Αθηνα βαλε Θεσσαλονικη .

"Νο Offense" ετσι ...
 
Κανενα offense! Αρα δεν ημουν η μονη, ειπα και εγω! Εξαλλου καθολου δεν βγαζω το εαυτο μου απεξω παρομοια με τους αλλους επρατα και εγω αν και οχι στον ιδιο βαθμο. Και με εξαιρεση δυο τρεις, ολοι οι αλλοι ηταν καλα ατομα.

Τι εκαναν οι ξαδερφες ωστε να θεωρειτε μαγκια? Διοτι ειπαμε να απαριθμησουμε προιόντα και καποιες συμπεριφορες με τον λιγοτερο δυνατο σχολιασμο. (παρασυρθηκα, αλλα τα ειπαμε ειναι αδυνατο να αποκοψω αυτο το θεμα απο το τι γινοταν γενικως)

Τα μπουφαν που λέω τα θυμάστε? Ηταν και αλλού δημοφιλη? Και ενταξει για Βορεια Ελλαδα το καταλαβαίνω διοτι ειναι λες και φορας κουβερτα αλλά στον Νοτο πώς και πιάσανε?

Επισης αν θυμαμαι τα γουοκμαν και τα κασετοφωνα επρεπε να ειναι Sony και μονο ακομα και οταν εβγαλαν γουοκμαν και αλλες μαρκες.

Ακομα και οι κασσετες επρεπε να ειναι μαρκα με τις TDK να θεωρουνται οι καλυτερες.

Τελος θυμαμαι πως μαγκια ηταν να ψωνιζεις απο την καντινα του σχολειου και οχι να κρατας κατι απο το σπιτι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mαγκιά ήταν να είσαι στο όριο των απουσιών, κάθε χρονιά. Μερικοί "καίγονταν" κιόλας, αλλά και τότε το θεωρούσαν υπέρτατη μαγκιά!!!
 
RIO είπε:
Mαγκιά ήταν να είσαι στο όριο των απουσιών, κάθε χρονιά. Μερικοί "καίγονταν" κιόλας, αλλά και τότε το θεωρούσαν υπέρτατη μαγκιά!!!
Ετσι ρε φιλε,σωστος.Αν δεις το εγραψα και γω παραπανω και οχι στο οριο των απουσιων μεχρι το τελος της χρονιας αλλα μεχρι τα χριστουγεννα να μην ειχες να κανεις αλλη και μετα μας εσβηναν καμια απουσια στη ζουλα καθηγητες που ειχαμε στα εργαστηρια και ειχαμε πιο πολλα κολητηλικια μαζι τους.
 
Να κανω μια παρατήρηση εδώ...

το τι θεωρούσε κανείς μαγκιά ήταν συχνά υποκειμενικό και αναφερόταν σε διαφορετικές υποομάδες. Με άλλα λόγια το να έχεις σπέκτρουμ το 1984 ήταν μαγκιά για εκείνους που ήξεραν και αδιάφορο για εκείνους που δεν ασχολούνταν ίσως και αρνητικό αφού σε κατετασαν αυτόματα στα σπασικλάκια . Το να έχεις μηχανάκι δίχως δίπλωμα από την άλλη ήταν μαγκιά για κάποιους όμως παραλληλα και ...αλητεία για τους πιο συντηρητικούς. Το ίδιο και το κάπνισαμ ή τα μακριά μαλλιά με τον μεταλ συνδυασμό.

Βεβαια "μαγκιά" δεν σημαίνει τίποτα από τα παραπάνω και προφανώς χρησιμοποιήθηκε μεταφορικά για να περιγράψει το τι θεωρούνταν μοδάτο και κουλ στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια.

Εκεί το χάνουμε το θέμα...αυτός είναι ο λόγος που πολλά απ' όσα αναφέρθηκαν απλά προκαλούν σε κάποιους απέχθεια και σε κάποιους νοσταλγία και χαμόγελα.
 
Domenica είπε:
Τα μπουφαν που λέω τα θυμάστε? Ηταν και αλλού δημοφιλη? Και ενταξει για Βορεια Ελλαδα το καταλαβαίνω διοτι ειναι λες και φορας κουβερτα αλλά στον Νοτο πώς και πιάσανε?
Ναι, είναι το μπουφάν πιλότου Royal Air Force του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που κόστιζε και κοστίζει τρελά λεφτά. Μιλάμε για εποχές όταν η Στερλίνα ήταν 300+ δραχμές.

http://www.surplusplus.co.uk/acatalog/bp_flying_jacket.html

Πολλά παιδιά βέβαια επειδή δεν μπορούσαν να αγοράσουν το συγκεκριμένο ή το "Top Gun jacket", "συμβιβάζονταν" με το μαύρο/πορτοκαλί (ή πράσινο/πορτοκαλί) "flight jacket" από Nylon.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω για την πληροφορια! Σε εμας ηταν πιο δημοφιλη απο αυτο του Top Gun! Και αυθεντικο μεταχειρισμενο (ή κατι που του εμοιαζε) και απομιμηση καινουργια εβαλα πρωτη φορα στην Σκωτια ειναι ζεστο και κομψο (το δερματινο οχι το ψευτικο). Θυμηθηκα και αυτα που λες απο Nylon! Τα ειχαν παρα πολλοι οντως.

Παντως τις μαρκες που αναφερω παραπανω δεν τις πολυσυμπαθουσα ουτε και τοτε πολύ βαρετο στυλ,ειδικα αυτα τα κιτρινα-μουσταρδι μποτακια της Timberland μου προκαλουν απεχθεια οσο για τα τζην η Lewis ειχε και αλλα σχεδια το 501 στις κοπελες δεν κολακευε καθολου.

Και εγω στις δυο τελευταιες ταξεις ειχα πολύ γρηγορα πολλες απουσιες αλλα δεν θεωρουταν μαγκια, μετα ολο το σχολειο ελειπε και βαριομουν πηγαιναμε μονο οσοι ειχαμε πολλες απουσιες και παιζαμε τελιτσες. Μετα βρηκα πως αν ειχες καλους βαθμους δεν εμενες και σταματησα σχεδον να παταω.

Να πω παντως και τα θετικα στα σχολεια που πηγα ηταν μαγκια επισης να εισαι καλος καπου (τεχνες, αθλητισμος, τραγουδι κτλ.).

Το να εισαι απουσιολογος / σημαιοφορος / να εχεις ικανοποιητικες σχεσεις με τον καθηγητη (οχι γλειψιμο βεβαια) ηταν μαγκια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
Ευχαριστω για την πληροφορια! Σε εμας ηταν πιο δημοφιλη απο αυτο του Top Gun! Και αυθεντικο μεταχειρισμενο (ή κατι που του εμοιαζε) και απομιμηση καινουργια εβαλα πρωτη φορα στην Σκωτια ειναι ζεστο και κομψο (το δερματινο οχι το ψευτικο). Θυμηθηκα και αυτα που λες απο Nylon! Τα ειχαν παρα πολλοι οντως.
Παντως τις μαρκες που αναφερω παραπανω δεν τις πολυσυμπαθουσα ουτε και τοτε πολύ βαρετο στυλ,ειδικα αυτα τα κιτρινα-μουσταρδι μποτακια της Timberland μου προκαλουν απεχθεια οσο για τα τζην η Lewis ειχε και αλλα σχεδια το 501 στις κοπελες δεν κολακευε καθολου.
Timberland είχαν πολλά παιδιά. Τα τυχερά, δηλαδή όσα είχαν "μπάρμπα" στο Αμέρικα, τα αγόραζαν κατά πολύ φθηνότερα απ'ότι στην Ελλάδα. Η αδελφή είχε Timberland αγορασμένα από Νέα Υόρκη, όταν ταξίδευε ο θείος μου (αδερφός της μητέρας μου) ώς ιπτάμενος μηχανικός στα Jumbo της Ολυμπιακής. Καμιά φορά έφερνε και σε εμένα παντελόνια Dockers που στην Ελλάδα ήρθαν χρόνια αργότερα, γύρω στο 1999/2000.

Επίσης μαγκιά ήταν να φόραγες Doc Martens και να κάνεις "κόντρες" με όσα παιδιά φόραγαν στρατιωτικού τύπου άρβυλα.

EDIT: Για το μπουφάν sheepskin δές το παρακάτω βίντεο (στο 1:14) στο La Mamounia στην Αθήνα

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
Τα γαλλικα και το πιανο οχι μονο ηταν κουλ αλλα σχεδον επιβαλλομενα. Εκανα και τα δυο για χρονια και δεν θυμαμαι τιποτα. Το εισαι καλος με τα ηλεκτρονικα φυσικα και ηταν θαυμαστο αλλα εξισου θαυμαστο ηταν και το να παιζεις την ᾽᾽Σονατα υπο το σεληνοφως᾽᾽ στο σαλονι μπροστα στους εκθαμβους οικογενειακους φιλους ακομα και αν ησουν αγορι!

Και εγω απο πολυ μικρος(και στο Δημοτικο) ,θεωρουσα 'Μαγκια' και θαυμαζα

τα παιδια που ειχαν και επαιζαν καποιο μουσικο οργανο,π.χ. Πιανο!...

'Μαγκια' ηταν να παιζεις ηλεκτρικη κιθαρα...

'Μαγκια' ηταν να εχεις και συγκροτημα-στο Γυμνασιο και να παιζεις τυμπανα και

να φαινονται οι μπαγκετες στην πισω τσεπη του τζην!

Το να παιζεις Πιανο ,για εμενα ηταν 'μαγκια' ...

Αλλα, να παιζεις ᾽᾽Σονατα υπο το σεληνοφως᾽᾽ μπροστα σε φιλους και συγγενεις,στο σαλονι, με την μαμα να καμαρωνει,

ε... Και μικρος να ημουν και το ακουγα,θα μου φαινοταν "καπως". :)

Ακομα,να εισαι στο Δημοτικο, να "κανεις" Καρατε και να εχεις και 'ζωνη'...

Να εχεις BMX ή τα αλλα ποδηλατα 'τυπου Κρος',

με μοχλο ταχυτητων στην "μεση" και να κανεις σουζες

για αρκετη ωρα!...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτο με το πιανο δεν το εγραψα καθολου ειρωνικα πάντως!! Μαλιστα εχω ωραιες αναμνησεις απο τετοιες βραδιες που παιζαμε μετα και τραγουδια και μετα χωριζοταν οι μικροι απο τους μεγαλους. Ειδικα δε αν ειχες και διακρισεις ηταν μεγαλη μαγκια. Εξαλλου αν καποιος επαιζε καλα μπορουσε να παιξει τα παντα σχεδον. Μιλαω και για μικρες σχετικα ηλικιες (κατω των 15).

Και τα ποδηλατα βεβαια! ολα τα αγορια (και πολλα κοριτσια) ηθελαν τα BMX οταν εφτασε η ωρα να ζητησω ποδηλατο διαλεξα ενα ροζ εντελως ρετρο γυναικειο με πλεκτο καλαθακι μπροστα με το οποιο εκανα χιλιομετρα και χιλιομετρα ομως και αντεξε πολλα χρονια. Ημουν τοσο χαρουμενη που ουτε που σκεφτομουν ποσο μη κουλ ειναι εξαλλου δεν ηταν φτηνο.

Μου κανει εντυπωση αυτο με τα σκισμενα τζην διοτι σε εμας ηταν ᾽᾽η αναγκη φιλοτιμια᾽᾽ και οχι μαγκια. Μαλιστα θεωρουταν ενταξει μονο στα κοριτσια.

Δηλαδη οταν το τζην ελιωνε ή φαγωνοταν στα τελειωματα, τοτε αριστοτεχνικα εβγαζες καποιες κλωστες ωστε να φαινεται σκισμενο επιτηδες ή το εκοβες και το εκανες σορτς για την παραλια (οι τολμηρες) ή καπρι (οι υπολοιπες). Το ιδιο ισχυε και για τα ξεβαμμενα με χλωρινη, εκανες τετοια μονο σε παλια τζην που ειχαν αρχισει να καταστρεφονται. Μην ξεχναμε πως ηταν και πανακριβα. Δεν μπορω να διανοηθω καποιον να ορμα να σκισει καινουργιο τζην.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρολόι CASIO με κομπιουτεράκι από κάτω
 
Μαγκιά για ορισμένους ήταν να έχουν Game Gear ή Lynx ή Turbo Express(!!!) όταν οι άλλοι είχαν Game Boy...
 
Πίσω
Μπλουζα