Ηταν μαγκιά να έχεις κάτι τέτοιο!

Γύρω στο 1985, στο Γυμνάσιο, δύο συμμαθητές πουλούσαν μούρη γιατί είχαν αγοράσει ρούχα που φορούσαν χορευτές Breakdance σε κάποια ταινία. Έβαζαν το κασετόφωνο να παίζει και μας έκαναν επίδειξη μέσα στην τάξη.

Κάποια φορά μάλιστα ο ένας είχε ανεβεί στην έδρα και μας έδειχνε τη φιγούρα "χελώνα" (ανάσκελα, μαζεμένα πόδια και χέρια και περιστροφές). Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένας πολύ συντηρητικός καθηγητής μέσα. Στο τσακ γλύτωσε την αποβολή...

Οι τύποι, πάντως, είχαν γίνει πολύ δημοφιλείς στον κοριτσόκοσμο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν μαγκιά για κάποιο αγόρι να ξυρίζεται από τα 14 και στα 16 να έχει κανονικά γένια και να τα ξυρίζει κάθε μέρα!Επίσης να έχει μηχανάκι και να σκάει στο σχολείο με αυτό!
 
thebest20 είπε:
Ήταν μαγκιά για κάποιο αγόρι να ξυρίζεται από τα 14 και στα 16 να έχει κανονικά γένια και να τα ξυρίζει κάθε μέρα!Επίσης να έχει μηχανάκι και να σκάει στο σχολείο με αυτό!
Mετα πας στρατο και εκτιμας τις χαρες της μεσης σπανοΜαριας :p
 
Άσε Joe.

Και ο στρατός για μερικούς είναι...... καραρετρό κατάσταση!!!! Ειδικά όταν κοντεύεις να κλείσεις 20ετία!!!!!!!!!! (από τότε που παρουσιάστηκες!!!! )
 
Αντικέιμενο του πόθου ήταν επίσης τα πουπουλένια μπουφάν της chevignon με το δέρμα στους ώμους ή τα αντίστοιχα ελληνικά (π.χ. της Tranzit άν τη θυμάστε ή του Alpamayo) όπως και τα παπούτσια stan smith της adidas. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα μπλουζάκια raplh lauren που τα έφερνε όποιος πήγαινε ταξίδι στην Αμερική και ήταν τότε άγνωστα εδώ. Επίσης αν είχες τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο της ΝΙΚΚΟ ήταν πολύ μεγάλη μαγκιά ;-)
 
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά το fly-jacket με άδειο κάλυκα στον ώμο ( είχε μια μικρή θήκη), έκανε κάποτε θραύση στα γυμνασιόπαιδα...
 
Kαθε ενας εχει και διαφορετικη εικονα γιαυτο το θεμα και λογικο ειναι.Αλλη εικονα εχεις καποιος που μεγαλωσε με γαλλικα και πιανο για την μαγκια και τι ηταν μαγκια αλλη εικονα εχεις καποιος που ηταν καλος μαθητης του 19-20,απουσιολογος,σημαιοφορος κτλ και αλλη εικονα εχει καποιος που εβγαλε απλα ενα λυκειο οχι γιατι δεν επερνε τα γραμματα αλλα για διαφορους αλλους λογους(οπως εγω π.χ).Γιαυτο και θα πω τι ηταν μαγκια τοτε συμφωνα με τα δεικα μου βιωματα μαυτα που εκανα εγω και μαυτα που εζησα εγω.

1.Μαγκια ηταν να εισαι περιστερας και να εχεις τα καλητερα περιστερια μετρουσε τρομερα αυτο.

2.Μαγκια ηταν να εχει καποιος λυκοσκυλο η μπουλντογκ με κολαρο με καρφια ητε σαν κατοικηδιο και να το επιδυκνηεις οταν το βγαζεις εξω και να το εχεις και για φυλακα στα περιστερια.

3.Μαγκια ηταν να μεχρι τα χριστουγεννα να μην ειχες να κανεις αλλες απουσιες απο της πολλες κοπανες κτλ.

4.Μαγκια ηταν να ειχες φαει το λιγοτερο 4 αποβολες.

5.Μαγκια ηταν το λιγοτερο μια φορα να ειχες οργανωση καταληψη.Αλυσιδες,λουκετα κλειδωμα της πορτες και μετα μπαρμουτι στην αιθουσα.

6.Μαγκια ηταν να ξερεις να παιζεις παρα πολυ καλο γαλλικο μπιλιαρδο το αλλο θεωρουνταν φλωρικο οπως επισης και πολυ καλα βελακια και να μπορεις να κερδιζεις μεγαλητερους απο σενα.

7.Μαγκια ηταν να μην υπηρχε Arcade που να μην μπορουσες να τρματισεις εννοοιται με ενα credit.

8.Μαγκια ηταν να μπορουσες να παιξεις το λιγοτερο ενα δυωρο pacman με πανω απο 2 μυρια σκορ.

9.Μαγκια ηταν να ειχες γκομενα και ''ολοκληρωμενη'' σχεση με το που πατουσες το ποδι σου στο γυμνασιο.

10.Μαγκια ηταν το λιγοτερο μια φορα να ειχες σπασει το τζαμι πριν την οθονη απο τα νευρα σου σε καποιο Arcade.

11.Mαγκια ηταν να ειχες Metal συγκροτημα στην αποθηκη του σπιτιου σου με ψυγειο γεματο μπυρες και να κανεις μικρα Live για φιλους,κολητους και γνωστους.

12.Μαγκια ηταν να εχεις γυρισει με την αγαπημενη σου ομαδα(αιντε ρε παοκαρα μου!!!)ολα τα γηπεδα της ελλαδας και ωσες εκδρομες μπορουσες στο στο εξωτερικο και γενικα το κοντερ σου να εχει γραψει απειρα χιλιομετρα.

13.Μαγκια ηταν να μπορουσες να κανεις δουλειες των μεγαλων οπως το να πηγαινεις στο βουνο και να κοβεις και να κατεβαζεις τονους ξυλα.

14.Μαγκια ηταν να μπορουσες να γυρνας στο σπιτι σου μετα απο εξοδο και στης 8 την αλλη μερα το πρωι αν ηθελες και οχι μια παρασκευη η ενα σαββατο αλλα οποιαδηποτε μερα.

15.Μαγκια ηταν αν σε εμπιστευοταν και σε επερναν οι μεγαλοι μαζι τους οταν πηγαιναν για κυνηγη.

16.Μαγκια ηταν οταν εκανες καποια δουλεια οπως να δουλευεις σε συνεργειο αυτοκινητων,λαμαριναδικο,συδηρουργιο,ξυλουργιο να κουβαλας μπαλες αχυρο η οτι να ναι τελως παντων αλλα αυτο σε επετρεπε να εχεις πολυ περισσοτερα λεφτα απο αλλους και δεν βασιζοσουν στο χαρτζηληκι κτλ.

17.Μαγκια ηταν οταν απο το γυμνασιο αρχες λυκειου πηγαινες μονος σου διακοπες με την γκομενα σε καποιο νησι.

18.Μαγκια ηταν οταν με την παπια την φτιαγμενη με την sebring την εξατμηση χωρις διπλωμα,χωρις ασφαλεια,χωρις τιποτα εκανες 200 χιλιομετρα πανε ελα για να πας με την γκομενα στην θαλασσα.

19.Μαγκια ηταν να οργανωνεις επικα παρτυ με απειρα γουστα στο σπιτι σου οταν ελειπαν οι γοννοις σου.

20.Μαγκια ηταν να πηγαινεις για ρετσινα τσακαλοπαρεα και οχι σε γκουντις,μακντοναλντς και διαφορα τετοια.

Fly jacket,μποτακια μαρτινς,γκετα και ολα αυτα τα κλασικα εχουν αναφερθει παραπανω.Φυσικα οπως ειπα και το ξαναλεω αυτα ειναι δεικα μου βιωματα και ειναι αυτα που θεωρουνταν ως μαγκια στα δεικα μου μερη.
 
Μα πού πηγατε σχολειο? Ερωτώ διοτι στα σχολεια μου που πηγα εγω ισχυαν αλλα κι αλλα. Πολλα απο αυτα που γραφετε ψιλοισχυαν ειδικα σε σχεση με το ντυσιμο μονο που σε εμας

1. Μαγκια ηταν το καλο, ακριβο preppy, unisex ντυσιμο, παπουτσια timberland ή επωνυμα αθλητικα, μπλουζες Lacoste (ενα σκαλι παρακατω ηταν τα Fruit of the loom), τζην Lewis που στις κοπελες ηταν οσο μικροτερο το νουμερο τοσο καλυτερα, η χαρα μου οταν επεφτα νουμερο και το καμαρι μου δεν περιγραφοταν. Το κολλητο ομως θεωρουταν δειγμα χαμηλης κοινωνικης ταξης.

2. Να εχεις μαλλι περιποιημενο με τζελ και καλοχτενισμενο ειτε αγορι ησουν ειτε κοριτσι.

3. Να εχεις καλους βαθμους και να εισαι και καλος στα σπορ.

4. Να ειναι ο μπαμπας γιατρος /πολιτικος μηχανικος / δικηγορος -συμβολαιογραφος / καθηγητης / επιτυχημενος εμπορος. Το ναυτικος επιανε μονο αν ειχατε πολλα λεφτα.

5. Το να ντυνεσαι- για τις κοπελες ναι μεν μη μου απτου αλλα ακριβα και διακριτικα. Τα εμφανως σεξυ ρουχα δεν ηταν για καλο σου.

6. Το να εχεις τα τελευταια ηλεκτρονικα.

7. Το να μπορεις να αγοραζεις μεταλ δισκους απο Αθηνα.

8. Το να εχεις ωραιο και ακριβο σπιτι.

Στο αλλο μου σχολειο σε αλλη πολη αυτα ηταν αρκετα πιο χαλαρα αλλα τα παραπανω ισχυαν, ειμασταν πια και λυκειο αλλα το σεμνο ντυσιμο και το να εισαι καλος μαθητης εκτιμουταν ακομα, αν και εκει υπηρχαν καποιοι ψευτομαγκες που ομως αν και ειχαν κυρος στους κυκλους τους ηταν εκτος των cool παρεων. Παντως εγω που ειχα 5 κρικακια σε καθε αυτι οχι μονο δεν θεωρουταν μαγκια αλλα ετρωγα το δουλεμα -η τηλεοπτικη Αναστασια με εσωσε!

Μαγκια ηταν επισης να τα εχεις φτιαξει με λιγο μεγαλυτερο φοιτητη. Παντως προς μεγαλη μου εκπληξη η εμφανιση δεν ειχε και τοσο σημασια οσο ειχαν τα ᾽᾽ωραια᾽᾽ ρουχα και η κοινωνικη καταγωγη. Συνηθως οι πολυ ωραιες ακουγαν διαφορα (αν ειχαν σχεσεις ηταν εξωλης και προωλης αν οχι και κοιταζαν την δουλεια τους ηταν τρελλες ή αρρωστες αν ειχαν μονο μια σοβαρη σχεση ηταν κατιναρες που ηθελαν να παντρευτουν γρηγορα). Η ομορφια επρεπε να συνοδευεται απο κοινωνικο στατους, φιλοδοξιες και το καταλληλο λουκ για να ειναι η ομορφη και δημοφιλης. Το λεω διοτι δεν το εχω συναντησει πουθενα σε κανενα αλλο ποστ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαγκας γενιεσαι δε γεινεσαι.Και κυριως δεν γεινεσαι με τα φραγκα του μπαμπα και αν ειναι μεγαλογιατρος,μεγαλοδικηγορος και αν εχει BMW η Mercedes.Kαλητερα να με εκοβαν το χερι παρα να πηγαινα σε τετοιο σχολειο.
 
Και εγω δεν περναγα ακριβως τελεια. Ημουν δε στις παρυφες της τρεντυ παρεας (τους γνωριζα ολους και συνηθως με καλουσαν μαζι τους αλλα οχι παντα, οι περισσοτεροι με καλουσαν στα παρτυ αλλοι οχι, εκανα παρεα με την πιο δημοφιλη κοπελα του σχολειου κτλ.) και ενα στυλιστικο λαθος (πχ φουστα αντι για παντελονι) μπορουσε να μου στοιχισει μια προσκληση! Ασε που δεν γινοταν να συναγωνιστω την καταναλωση. Πραγμα που με εκανε να πιστευω για χρονια πως και καλα ειμαι πολυ φτωχια, ιδεα δεν ειχα βεβαια τοτε η κακομοιρα τι ετσι φτωχεια!!!

Τα γαλλικα και το πιανο οχι μονο ηταν κουλ αλλα σχεδον επιβαλλομενα. Εκανα και τα δυο για χρονια και δεν θυμαμαι τιποτα. Το εισαι καλος με τα ηλεκτρονικα φυσικα και ηταν θαυμαστο αλλα εξισου θαυμαστο ηταν και το να παιζεις την ᾽᾽Σονατα υπο το σεληνοφως᾽᾽ στο σαλονι μπροστα στους εκθαμβους οικογενειακους φιλους ακομα και αν ησουν αγορι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica δεν ξερω πως αντεχες τα περισσοτερα απο αυτα που αναφερεις αλλα μπραβο σου.Εγω και μονο που τα διαβαζω εχω σκασει στα γελια.Αν καποιο αγορι η κοριτσι με ολα αυτα που αναφερεις ερχοταν στα μερη μου πραγματικα θα εφευγε με κουδουνια και ειδικα αν καποιο αγορι το επαιζε ιστορια με τα λεφτα του μπαμπα κτλ θα ετρωγε το ξυλο της αρκουδας.
 
Καλά, εγώ μάλλον μεγάλωσα σε άλλον πλανήτη, διότι όλα αυτά που γράφετε ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ. Η διαφορά?

Μεγάλωσα επί χούντας...

...σε μια μικρή επαρχιακή πόλη...

...που μάλλον θα μπορούσε να βγει στη χούντα από δεξιά, ήταν τόσο αντι-τα-πάντα.

Οι βασικοί περιορισμοί ήταν από το σχολείο, το οποίο όμως καθόριζε τη ζωή μας όλες τις ώρες της μέρας, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, ακόμη και παρά τη θέληση των γονιών σου.

1. Είχαν πάρει αποβολή παιδιά από χωριό που έμεναν μόνα τους σε νοικιασμένα δωμάτια ισόγεια επειδή κάπνιζαν με ανοιχτό παράθυρο, πέρασε κάποιος ^%$$ καθηγητής, τους είδε, τους κάρφωσε.

2. (και καλά αυτοί ήταν χωριατάκια, φτωχοί, όχι καλοί μαθητές, άρα έτσι κι αλλιώς παρακατιανοί) αλλά όταν ήμουνα Τετάρτη Γυμνασίου η καλύτερη μαθήτρια της Τρίτης πήρε αποβολή γιατί την είχε στείλει η μητέρα της να σκουπίσει το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι τους και το κοριτσάκι διέπραξε το ασυγχώρητο έγκλημα να βγει με τα ρούχα που φορούσε και όχι με τη σχολική ποδιά που ήταν το υποχρεωτικό εξωτερικό ένδυμα όλες τις ώρες και μέρες, με αποδεκτή εναλλακτική λύση μπλε σκούρα πλισσέ φούστα και άσπρη μπλούζα, μόνο αν είχες μία ποδιά και την είχες πλύνει. Πέρασε καθηγητής, την είδε, αποβολή.

Οπότε ο,τιδήποτε μπορούσε να θεωρηθεί μαγκιά απαγορευόταν δια ροπάλου. Αργά και πού κάποιος μαθητής (κυρίως στις μεγάλες τάξεις) μπορεί να έχανε τον έλεγχο και να ξέσπαγε, και τότε γινόταν αυτόματα μαύρο πρόβατο και παράδειγμα προς αποφυγη, δεν ντρέπεται ο αλήτης και είναι από καλή οικογένεια (ή, δεν ντρέπεται ο αλήτης, αλλά τι περιμένεις με τους γονείς που έχει). Ενας λίγο μεγαλύτερος από μένα έδειρε έναν θεολόγο (να αγιάσουν τα χεράκια του, του μαθητή όχι του θεολόγου που άξιζε πολλαπλάσιο ξύλο), πήρε αποβολή από όλα τα σχολεία της περιοχής... και τώρα είναι πολύ γνωστός ηθοποιός :) . Αν και εγώ ήμουν ο καλύτερος μαθητής της τάξης μου και "καλό παιδάκι", από μέσα μου του είπα μπράβο. Απ' έξω μου φυσικά δεν μπορούσα να πω τίποτε.
 
Θεε και κυριε! Αξιο το παιδι παντως! Η φτωχεια δηλαδη ηταν πανταυ και παντα επιληψιμη! Τα αγορια του σχολειου μου ειχαν εμπλακει πολλες φορες σε καυγαδες με παιδια απο αλλα πιο ᾽᾽παρακατιανα᾽᾽ σχολεια και βεβαια αποβολες επαιρναν παντα οι αλλοι στα σχολεια τους! Οι δικοι μας ηταν δε ολοι γυμνασμενοι. Για τις κοπελες ειδικα το να εισαι καλη ή εστω επαρκης μαθητρια ηταν προυποθεση στατους. Η μηχανη βεβαια θεωρουταν μαγκια αλλα οχι τοσο οσο να οδηγεις στην ζουλα το αυτοκινητο του μπαμπα. Αν ειχες εξοχικο επισης ανεβαινες πολυ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οταν εγω πηγαινα σχολειο ηταν μαγκια να φορας μπλουζες maui and sons και no fear να φορας περικαρπιο με σημα ποδοσφαιρικων ομαδων να μενεις εξω μετα τις 12 :p
 
Domenica είπε:
Μα πού πηγατε σχολειο? Ερωτώ διοτι στα σχολεια μου που πηγα εγω ισχυαν αλλα κι αλλα. Πολλα απο αυτα που γραφετε ψιλοισχυαν ειδικα σε σχεση με το ντυσιμο μονο που σε εμας1. Μαγκια ηταν το καλο, ακριβο preppy, unisex ντυσιμο, παπουτσια timberland ή επωνυμα αθλητικα, μπλουζες Lacoste (ενα σκαλι παρακατω ηταν τα Fruit of the loom), τζην Lewis που στις κοπελες ηταν οσο μικροτερο το νουμερο τοσο καλυτερα, η χαρα μου οταν επεφτα νουμερο και το καμαρι μου δεν περιγραφοταν. Το κολλητο ομως θεωρουταν δειγμα χαμηλης κοινωνικης ταξης.

2. Να εχεις μαλλι περιποιημενο με τζελ και καλοχτενισμενο ειτε αγορι ησουν ειτε κοριτσι.

3. Να εχεις καλους βαθμους και να εισαι και καλος στα σπορ.

4. Να ειναι ο μπαμπας γιατρος /πολιτικος μηχανικος / δικηγορος -συμβολαιογραφος / καθηγητης / επιτυχημενος εμπορος. Το ναυτικος επιανε μονο αν ειχατε πολλα λεφτα.

5. Το να ντυνεσαι- για τις κοπελες ναι μεν μη μου απτου αλλα ακριβα και διακριτικα. Τα εμφανως σεξυ ρουχα δεν ηταν για καλο σου.

6. Το να εχεις τα τελευταια ηλεκτρονικα.

7. Το να μπορεις να αγοραζεις μεταλ δισκους απο Αθηνα.

8. Το να εχεις ωραιο και ακριβο σπιτι.

Τα συμπλέγματα των νεόπλουτων γονέων που μεταδίδουν τις σχετικές αντιλήψεις στα παιδιά τους τα αντιλαμβάνομαι και σχεδόν τα κατανοώ.

Το νούμερο 7 όμως πως κολλάει με τα υπόλοιπα; :)
 
Alucard είπε:
Τα συμπλέγματα των νεόπλουτων γονέων που μεταδίδουν τις σχετικές αντιλήψεις στα παιδιά τους τα αντιλαμβάνομαι και σχεδόν τα κατανοώ.Το νούμερο 7 όμως πως κολλάει με τα υπόλοιπα; :)
Η Domenica μάλλον εννοούσε ότι εφόσον μεγάλωσε στην επαρχία ήταν λίγο δύσκολο να βρεις δίσκους με μέταλ μουσική και ότι στην Αθήνα ήταν περισσότερες οι επιλογές.
 
Σωστά. Εδώ εμείς μετα βίας είχαμε Πιξελ στην ώρα του και μαλιστα 80χλμ μακριά από Αθηνα.

Στο θεμα μας. Ομολογώ ότι όλοι σας εχετε αναφερει ενδιαφέροντα πραγματα, αλλα και καποια που τα βρίσκω εγώ προσωπικά υπερβολικά. Προσέξτε, δε λεω ότι υπερβάλλετε εσείς που τα γράφετε, αλλά που ίσχυαν.

Προφανώς και πολλά απ'οσα αναφέρατε ίσχυαν κατά περιοχή. Π.χ. αυτό με τα περιστέρια που ανέφερε ο candyman δεν ισχύει παντού, ενώ στη δική μου περιοχή πιάναμε καρδερίνες με ξώβεργες και "κράχτη" (όσοι το καταφέρναμε)

Παραθετω και το αρχικό μου ποστ:

Rygar είπε:
Θυμάμαι λοιπόν πιτσιρικάς ότι ηταν μεγάλη μαγκιά:


  1. να φοράει κανείς παπούτσια Air Jordan. Χαμός γινόταν στο γυμνάσιο όταν κάποιος φορούσε το τελευταίο μοντελάκι. Μαζευόμασταν και τον χαζεύαμε
  2. να έχει κανείς μηχανάκι, κυρίως παπί που ήταν και πιο προσιτό. Τουλάχιστον στη Χαλκίδα, δεν έβλεπες συχνά μηχανάκι.
  3. να έχει αφήσει κάποιος το χαρταετό του όλη τη νύχτα να πετάει ή π.χ. να έχει χαρταετό 2 μέτρα ύψος....
  4. να έχει πιάσει καρδερίνες (είπαμε επαρχία)
  5. να έχει Amiga ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούσαμε ιδρωμένοι με τα 6128 μας (μιλάμε για ζήλεια, φαγωμάρα, όχι αστεία!)
  6. να μπορει να οδηγάει το αυτοκίνητο του μπαμπά
  7. ο μπαμπάς να έχει BMW
  8. να έχει άλμπουμ με χαρτάκια π.χ. του Ιππότη της ασφάλτου συμπληρωμένο (εμένα μου έλειπε η εικόνα με το ρολόι που φορούσε στο χέρι, έβαλα τη μάνα μου να το ζητήσει από το σχολείο όπου δίδασκε, και βρήκε 10!)
  9. να φτάνει το Ms pacman σε μεγάλο επίπεδο, παίζοντας πάνω από 1 ώρα (εκεί μαζευόταν κόσμος)
Αφτα....
 
Αλλιώς ξεκίνησε το θέμα, αλλού κατέληξε.. Πάλι στην μιζέρια θα πάει;

Άλλο κάποιες μόδες, συνήθειες στις εξόδους κλπ και άλλο οι κοινωνικές ανισότητες κάθε εποχής...
 
Τι να κανουμε φταιει και ο τιτλος του θρεντ που αναφερει το ᾽᾽να εχεις᾽᾽ και οχι το ᾽᾽να εισαι᾽᾽! Σωστα caprice! Τα συχνα ταξιδια στην Αθηνα για την αγορα δισκων ηταν δειγμα μεγαλης μαγκιας.

Καθολου μιζερια παντως. Δεν γκρινιαζω διοτι αυτο το σχολειο ειχε και τα πολλα θετικα του και εχω και πολλες ωραιες αναμνησεις. Εξαλλου ανηκα στους τοτε μαλλον τυχερους. Αυτα που λεω ειναι δειγματα ενος κοσμου που εχει παρελθει ανεπιστρεπτι ειδικα στην κοινωνικη ταξη στην οποια αναφερομαι. Τα ποστ μου ειχαν μαλλον χιουμοριστικη διαθεση δεν ημουν δυστηχως καμμια επαναστατρια αλλα μερος αυτου του πραγματος.

Απλα πλεον μοιαζουν τοσο μα τοσο γραφικα.
 
Ελα παίδες τελος, αναφέρτε τί θεωρούνταν μαγκιά την εποχή που είσασταν μικροί εκεί που ζήσατε, τίποτε αλλο! εχουμε κι αλλες δουλειές :(

Δεν εχει νόημα να ασχολούμαστε με το ότι (ή το λόγο που) συνέβαιναν καποιες καταστάσεις, απλώς τις αναφέρουμε και πανω απ'όλα ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Domenica είπε:
Απλα πλεον μοιαζουν τοσο μα τοσο γραφικα.
Ακριβώς!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα