Χθες που μιλαγαμε με μία ρετρο-παρέα για Κωνστα, Αυλακιωτη , ζώνη του λυκόφως , Ξενοπουλο, Καρλ Μπανκς, Κρουσο κτλ.ενας φίλος μας είπε πως σαν παιδί έχει τραύμα από την σειρά " Αναδυόμενη" εξού και φοβάται τα ύψη. Μας είπε πως ο Χατζηκουτσελης για να βρει ένα σπανιο λουλούδι ανεβαίνει ψηλά σε ένα βράχο να το προσφέρει στην Βαλσαμη και πέφτει από κει.
Κρίμα που οι νεώτεροι δεν θα δούμε την σειρά ποτέ, πολύ κρίμα.
Φίλη αριαδνη,τα ίδια αισθήματα όπως του φίλου σου ένιωσα και εγώ όταν είδα την "πτώση" !
Είναι όμως περίεργο που θυμάμαι τη σειρά.Όχι απ'έξω και ανακατωτά βέβαια.Αλλά θυμάμαι να την παρακολουθώ.Την υπόθεση της,την νησιώτικη προφορά που είχαν σε αρκετές λέξεις οι ηθοποιοί,θυμάμαι το love story της,τη μουσική της (την οποία ξανάκουσα μετά από πολλά χρόνια στο youtube).Θυμάμαι πως περίμενα να δω το επόμενο επεισόδιο και κάθε επεισόδιο.Και το περίεργο είναι που ήμουν αρκετά μικρός.Απ'ότι διάβασα, πρέπει να είχα δει την επανάληψη της σειράς, τον Ιούλιο του 1980,όπως έγραψε κάποιος συμφορουμίτης και όχι φυσικά την πρώτη προβολή της το 1978,που ήμουν 4!..Στα 6 καταλάβαινα λίγο καλύτερα και μπορούσα να παρακολουθήσω μια σειρά..
Δεν θα ξεχάσω στην "πτώση",όταν κατέβηκε να κόψει τα λουλούδια και του φώναζαν οι άλλοι να μην πάει και να προσέχει,εμένα είχαν ιδρώσει τα χέρια μου.Και όχι μόνο αυτό,αλλά ήμουν και κοντά στην τηλεόραση (όπως κάθονται τα παιδάκια μπροστά στην οθόνη) και έλεγα συνέχεια "κρατήσου,κρατήσου"..Και όταν αυτός έπεσε,τρόμαξα.. ( όπως ίσως ένιωσε και ο φίλος σου)..Φοβήθηκα,το σκεφτόμουν συνέχεια!..
Πάντως δεν κατάλαβα τότε ότι ήταν εσκεμμένη η πτώση του!Νόμιζα πως ήταν δυστύχημα,ότι απλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί!
Επίσης,θυμάμαι την "πτώση" να την ξαναδείχνει στη σειρά.Ίσως ήταν κάποια φλας μπακ των συγγενών του στο τέλος,που θυμόνταν την σκηνή στο γκρεμό.Μπορεί η πτώση να ήταν στο τέλος του προτελευταίου επεισοδίου και μετά στο τελευταίο να έδειχναν ό,τι επακολούθησε,δηλαδή την κηδεία,συζητήσεις,πως εξελίχθηκαν οι ήρωες της σειράς χωρίς τον αδερφό του Κατρανίδη (δεν θυμάμαι το όνομα του στη σειρά).Πάντως θυμάμαι έντονα,πως ξανά έδειχνε την "πτώση" και με ξαναφόβιζε!..Εκτός εάν είχα δει και την πρώτη προβολή της σειράς το '78 και την επανάληψη της το ΄80!.."Τρομακτική ανάμνηση"..Και αξέχαστη σκηνή!..